GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 03, 2024, 13:13:34 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »
31  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: --ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ;;;;-- στις: Μάρτιος 07, 2008, 21:06:50 μμ
Τζουλαμάς(γλυκό ταψιού) ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΗΜΟ
 
ΥΛΙΚΑ για ένα μέτριο πυρέξ:

1 πακέτο και ίσως λίγο παραπάνω φύλλο κρούστας
ή Ζύμη για φύλλο από:
3 κρασοπότηρα νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση:
2 λίτρα ζωμός από κοτόπουλο
4 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
1 φακελάκι κανέλλα
500γρ. ζάχαρη
1 μεγάλη κούπα τριμμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη με τα παραπάνω υλικά. Αμέσως μετά, την ανοίγουμε σε 4 κάπως χοντρά φύλλα, τόσο μεγάλα όσο και η επιφάνεια του πυρέξ μας.
Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό από το κοτόπουλο. Φυλάμε χωριστά ένα φλιτζάνι ζωμού.
Λαδώνουμε καλά τον πάτο και τις πλευρές του πυρέξ και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Αν χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας, απλώνουμε 2-3 στρώσεις φύλλων, τα οποία λαδώνουμε έναν-ένα.
Πάνω από το φύλλο, βάζουμε μία αρκετά λεπτή και ομοιόμορφη στρώση από ρύζι. Πασπαλίζουμε καλά με καρύδια, ζάχαρη και κανέλα. Εδώ, βέβαια, οι ποσότητες είναι συνήθως ανάλογες των προτιμήσεων μας π.χ. λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, παραπάνω ή λιγότερα καρύδια.
Απλώνουμε το επόμενο φύλλο και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές τη διαδικασία με την ίδια σειρά – προσθέτοντας, δηλαδή, από πάνω μία στρώση ρυζιού και πασπαλίζοντας με τα καρύδια τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Στο τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της με 1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τον τζουλαμά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να φαίνεται ωραία ροδοψημένο το επάνω φύλλο.

Υποκλοπή απο μαμακουζίνα Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
 Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών

32  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Μάρτιος 03, 2008, 22:15:59 μμ
Μετά απο απουσία πολλών ημερών ας επανέλθω κι εγώ στο σάιτ μας !!!!!!!

Δεν ήξερα τι ήταν και όταν το έψαξα κατάλαβα ότι το έφτιαχνα συχνά χωρίς να ξέρω τι επιστημονική του  ονομασία...
Τι μαθαίνει ο άνθρωπος όσο μεγαλώνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι η  αποκόλληση των κολλημένων χυμών από το εσωτερικό ενός ταψιού ή τηγανιού, με τη βοήθεια κάποιου υγρού, νερού, κρασιού ή ζωμού και μιας ξύλινης κουτάλας. Ο συμπυκνωμένος χυμός που συγκεντρώνεται στο βάθος της κατσαρόλας, μπορεί να αποτελέσει τη βάση της σάλτσας του φαγητού. Στη γαλλική μαγειρική, είναι η βάση για την παρασκευή της σάλτσας ντεμί - γκλάς και άλλων.

Τι είναι η μπανάνα σπλίτ?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορία


33  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 21:14:34 μμ
μπεκρύ μεζέ
αρνακι κοκκινιστό
γκιουβετσι
τας κεμπαπ
αλλο ντεν ξερει  μονο μελομακαρονα

αααα και ζυμες ψωμιου

απο ερώτηση τίποτα ...................... Γλώσσα Γλώσσα
................................................. ..........
34  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 14:50:10 μμ
Βρε κορίτσια τι εστί  προεδρικό


Aυτός που πουλάει και του πουλιού το γάλα έχει!
Πάω και του λέω τσάκω μισό κιλό πρόεδρο και μου δίνει!
35  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:21:17 μμ
Πρόκειται για διάφορα αρωματικά χόρτα, δεμένα όλα μαζί σε ματσάκι. Συνήθως περιλαμβάνουν δάφνη, θυμάρι και μαϊντανό, αλλά η σύνθεση μπορεί να διοφοροποιηθεί ανάλογα με τη χρήση. Έτσι το μπουκέ γκαρνί μπορεί να περιλαμβάνει και πράσο, σέλινο, άνιθο κ.τ.λ. Προστίθεται στο βράσιμο, αλλά αφαιρείται πριν το σερβίρισμα.
Σωστός  Κλείσιμο ματιού
κάνε ερώτηση τώρα
36  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Πιπεριές - Καυτεροί πειρασμοί! στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 20:54:55 μμ
Ενας άλλος τρόπος ξεφλουδίσματος που κάνω εγώ για μελιτζάνες και πιπεριες είναι αντί για σακούλες  μέσα σε τάπερ .Ψήνω πιπεριές και τις βάζω στο τάπερ κλείνω το καπάκι και με τον υδρατμό που δημιουργήτε μαλακώνει  η φλούδα και βγαίνει.Στην αρχή της αρχαριότητας μου το έκανα και αυτό αλλα μου σπάσανε τα νεύρα απο το μπελά της σακούλας και βρήκα αυτόν τον τρόπο που με βολεύει αφάνταστα και δεν λερώνω και πολύ στην κουζίνα.....
37  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 20:08:48 μμ
blanch είναι αυτό που κάνουμε για να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες.
Δηλ τις βράζουμε για 1 λεπτό και μετά τις βάζουμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια ή παγωμένο νερό για να την ξεφλουδίσουμε..............

τί είναι το μπουκέ γκαρνί;
38  Κουβεντούλα / Ελεύθερος χρόνος / Απ: Για να γελάσουμε λίγο ........ οι αντρες. στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:56:34 μμ
Δές τε και τα άλλα βίντεο απο το μενού

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΈΛΙΟ.

να σαι καλά μ΄ έκανες και γέλασα πολύ!!!!!!!!!!!! Φιλί
39  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 16:35:32 μμ
Σωστά είναι φυτό του οποίου  τρώγονται μόνο τα σκληρά κοκκινωπά κοτσάνια.Τα φύλλα του είναι τοξικά.

αφού το βρήκες κάνε και την ερώτηση  .............
40  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Τσικνοπεμπτη στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:55:30 μμ
πιτα με γυράνθρωπο είναι καλα για πρώτο πιάτο;
αργότερα θα βάλω και απο τις κανονικές Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

41  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:51:12 μμ
οκ
περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις.....
 

για το ραβέντι ξέρει καμια να μας πεί;
42  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ADMIN στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:46:59 μμ
καπως ετσι μηπως

ολεεεεεεεεεε εβαλα εικόνα  δες και αυτη τώρα!!!!!!!!!!

κάτι μου θυμίζει ο σκούφος αραγε το χταπόδι στην κατσαρόλα ποιος να είναι;;;;;;;;;;

43  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ADMIN στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:45:27 μμ
καπως ετσι μηπως
44  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Τσικνοπεμπτη στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:37:35 μμ
τι λετε κοριτσια
να βαλουμε μερικες  ωραιες συνταγες για όσους κατσουν μέσα; Κλείσιμο ματιού
45  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:25:43 μμ
Μανόλια πιστεύω ότι σημαίνει την προσθήκη δεντρολίβανου στο λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια..


Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι να ροδίσουν. Προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι, ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα και τα άλλα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Εχω τη συνταγή δεν την έκανα ποτέ  γιατί μας αρέσει να τρώμε τα ψάρια σκέτα.Ετσι είχα την εντύπωση οτι ετσι γίνονται και ότι με’ αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Η αν δεν φαγωθούν τα ψάρια αυθημερόν τα κάνεις έτσι την επομενη. Δεν ξέρω τι άλλο να πώ.Για πές την γνώμη σου. Χαμόγελο




Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »