GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 16, 2024, 09:50:40 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 ... 16 17 18 [19] 20 21 »
271  Κουβεντούλα / Παιδιά / δυσανεξια στη λακτοζη στις: Νοέμβριος 01, 2007, 12:20:36 μμ
ποσο συχνο ειναι αυτο το προβλημα?
εσεις αντιμετωπισατε κατι παρομοια?τι κανατε
δωστε τα φωτα  σας σε εμας τους μελλοντες γονεις.
ευχαριστω

Γράφει: Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Παιδίατρος - Γαστρεντερολόγος


Δυσανεξία στη λακτόζη


Πολλά μωράκια υποφέρουν συχνά από πόνους στην κοιλίτσα, διάρροια και φουσκώματα, που οφείλονται στην αδυναμία του οργανισμού τους να ανεχθεί τη λακτόζη. Η λακτόζη είναι ένας υδατάνθρακας που περιλαμβάνεται στο μητρικό γάλα, αλλά συνήθως και στις βρεφικές τροφές, ο οποίος σε μερικές περιπτώσεις δεν γίνεται ανεκτός από το βρεφικό εντεράκι. Αυτό συμβαίνει όταν στον οργανισμό του μωρού δεν παράγεται επαρκώς η λακτάση, το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση της λακτόζης και τη χρησιμοποίησή της από τον οργανισμό.

Η έλλειψη των ζωτικής σημασίας αυτών ενζύμων από τον βρεφικό οργανισμό συνήθως οφείλεται σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η οξεία γαστρεντερίτιδα, ενώ κάποιες χρόνιες ή οξείες λοιμώξεις και ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν επίσης παροδικά αυτή την έλλειψη. Η λακτόζη είναι ο σημαντικότερος υδατάνθρακας του γάλακτος και αποτελεί συστατικό όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων. Συμβαίνει μερικές φορές στα μικρά βρέφη, μετά από μία ιογενή γαστρεντερίτιδα, το τμήμα των κυττάρων του εντέρου που περιέχει το ένζυμο λακτάση που είναι υπεύθυνο για την αφομοίωση της λακτόζης να χάσει για λίγο καιρό την ακεραιότητά του και να μην παράγει την ποσότητα λακτάσης που είναι απαραίτητη για την αφομοίωση της λακτόζης, με αποτέλεσμα το μωρό να παρουσιάζει πόνο στην κοιλιά μετά το γάλα και διάρροιες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδογαστρεντερολόγο ο οποίος θα υποβάλλει το μωρό σε μία απλή εξέταση (Test λακτόζης), και εάν πιστοποιήσει πρόβλημα στην αφομοίωση της λακτόζης θα συστήσει ειδικό γάλα, που μπορεί να περιέχει κάποιον άλλο υδατάνθρακα (σύνθετους πολυσακχαρίτες, άμυλο καλαμποκιού, πολυμερή γλυκόζης) για κάποιο χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 2 εβδομάδες μέχρι 1 μήνα.

Υπάρχουν, ακόμη, και σοβαρές περιπτώσεις έλλειψης του ενζύμου που μπορεί να οφείλονται σε κάποια γενετική ανωμαλία. Σε αυτή την περίπτωση, τα συμπτώματα εκδηλώνονται αμέσως μετά τη γέννηση, μετά την πρώτη σίτιση του μωρού με γάλα και είναι πολύ σοβαρά. Ευτυχώς αυτή η περίπτωση είναι σπανιότατη και όταν υπάρξει, η διάγνωση μπαίνει αμέσως. Τα συμπτώματα από τη δυσανεξία της λακτόζης συνήθως είναι τα εξής: ναυτία, κοιλιακός πόνος, έντονη κινητικότητα του εντέρου, φούσκωμα και υδαρείς κενώσεις.

Αντιμετώπιση
Τα μικρά που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να λαμβάνουν με την τροφή τους λακτόζη. Πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγετε να δίνετε στο μωράκι σας όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παράγωγά τους, όπως και τις βρεφικές τροφές που φτιάχνονται από γάλα αγελάδας. Σήμερα κυκλοφορούν βρεφικές τροφές χωρίς λακτόζη, που περιέχουν ειδικούς υδατάνθρακες από σιρόπι καλαμποκιού σε στερεά μορφή. Αυτοί είναι σύνθετοι πολυσακχαρίτες μορίων γλυκόζης που θα απαλλάξουν το μωρό σας από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της λακτόζης. Ο παιδογαστρεντερολόγος θα σας συστήσει για πόσο διάστημα θα χρειαστεί να δώσετε στο μωρό σας την ειδική αυτή δίαιτα.

272  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / βιβλιο ιστοριας στις: Οκτώβριος 31, 2007, 18:23:39 μμ
σημερα ελαβα το παρακατω μαιλ που αφορα στο βιβλιο ιστοριας της στ δημοτικου σε αντιθεση με το αντιστοιχο τουρκικο.
ευχαριστω θερμα τη νενα που μου το εστειλε.
εφοσον εχει γινει τοση συζητηση απο τα ΜΜΕ  για το συγκεκριμενο θεμα σας ποσταρω το αρθρο απο την εφημεριδα θεμα.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:
      Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ'
Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να
ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και
ξεχνάει
το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους
Τούρκους μαθητές ότι:

      -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική
κατοχή».

      -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο
Αιγαίο
την ειρήνη». (!!!)

      -Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην
Τουρκία».

      -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια
το 1930.Έτσι η Χίος,η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά
ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της
χωρικά
ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που
βρίσκονται
σε αυτά τα ύδατα».

      Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας
ανάγνωση
του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα
συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς
υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα
«Τα
δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (Ege Denizinde Turk Haklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

      Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της
Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός-
ήταν τουρκικής προέλευσης!Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν
Μινωίτες,Μυκηναίους,Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που
κατοικούσαν στο Αιγαίο.Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες,οι
Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού
λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και
πολιτισμούς»!

      Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ
(Turk
Yunan iliskileri ve filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι
ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν
είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο
το...2480
π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος
ήταν
όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό
υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..

 
273  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ??? στις: Οκτώβριος 30, 2007, 10:57:45 πμ
με προβληματισε  Κλείσιμο ματιού εσας? Σαρκασμός Σαρκασμός

ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ???
Για αρκετά χρόνια προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου. Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο...

Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!

Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11.000.000.

Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη... Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς τα 3.000.000 είναι σε σχολεία (Δημοτικό μέχρι Μεταπτυχιακά), άρα μένουν 2.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς, 800.000 είναι στο στρατό (αξιωματικοί και φαντάροι) και μας μένουν 2.100.000 να κάνουν τη δουλειά.

Βγάλε έξω και 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους (που τα ξύνουν) άρα μένουν 600.000 να κάνουν τη δουλειά.

Αν σκεφτείς ότι κάθε χρονική στιγμή , στα νοσοκομεία υπάρχουν 188.000, μας μένουν 412.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Επίσης υπάρχουν 358.998 στις φυλακές.

Μας μένουν 53.002 για να κάνουν τη δουλειά.
Αν σκεφτείς ότι οι άνεργοι είναι 53.000 πολύ εύκολα
καταλαβαίνεις ότι μένουν μόνο 2 για να κάνουν τη δουλειά.

Εσύ κι εγώ.

ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ EMAIL!!!!!
274  Κουβεντούλα / Παιδιά / μωρο -οδηγιες χρησεις στις: Οκτώβριος 29, 2007, 11:17:31 πμ
μωρο

ενας εξαιρετικος οδηγος για τις νεες μαμαδες απο τις εκδοσεις αιωρα


λιγα λογια για το βιβλιο:

Μπορείτε να ξέρετε πώς να βλέπετε τα e-mail σας, να ψάχνετε στο Internet και να κατεβάζετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, να βγάζετε φωτογραφίες με την ψηφιακή σας μηχανή και να παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά τίποτε απ' αυτά δεν συγκρίνεται με το μεγαλύτερο τεχνολογικό θαύμα του κόσμου: το νεογέννητο μωρό σας!

Μάθετε τις απαντήσεις σε δεκάδες καυτά ερωτήματα: Πώς ενεργοποιείται η αθόρυβη λειτουργία του μωρού; Πώς λειτουργεί το τροφοδοτικό του σύστημα; Κάθε πότε πρέπει να το πηγαίνετε στον τεχνικό για σέρβις;
Σ' αυτόν τον εύχρηστο και διασκεδαστικό οδηγό, θα βρείτε, με λεπτομερείς περιγραφές και κατατοπιστικά σκίτσα, όλες τις βασικές γνώσεις που χρειάζονται οι νέοι γονείς και όχι μόνο.
275  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / φουρνος μικροκυματων στις: Οκτώβριος 27, 2007, 18:36:53 μμ
με αφορμη τις διαφορες αποριες σας και συμβουλες κατα καιρους για φουρνους μικροκυματων ηθελα να ανοιξω το θεμα αυτο ωστε να συζητησουμε τη γνωμη σας οσον αφορα την ασφαλεια μαγειρεματος στα μικροκυματα.
στην οικογενεια μου γενικα ειναι πολυ αρνητικοι στη χρηση τους και ετσι κια εγω δεν εχω στο σπιτι μου παρα την αναμφισβητητη ευκολια που προσφερουν.
θα ηθελα την δικη σας γνωμη.

σχετικο αρθρο για μυθους και αληθειες σχετικα με τον κινδυνο των μικροκυματων υπαρχει στο :
https://www.medlook.net/article.asp?item_id=1118

θα ηθελα ομως να μαθω την προσωπικη σας αποψη απο προσωπικη εμπειρια

ευχαριστω
276  Κουβεντούλα / Εγκυμοσύνη / η βιβλος της εγκυμοσυνης στις: Οκτώβριος 25, 2007, 19:00:48 μμ
η βιβλος της εγκυμοσυνης απο τις εκδοσεις ψυχογιος ειναι ενα εξαιρετικο βιβλιο απολυτα κατανοητο και καλογραμμενο.


λιιγα λογια για το βιβλιο:
Ένας πλήρης και λεπτομερής οδηγός για το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας! Συμπυκνώνοντας την πείρα μιας ομάδας ειδικών υπό την καθοδήγηση ενός μαιευτήρα, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες συμβουλές για όλα τα θέματα της εγκυμοσύνης, από την προγεννητική φροντίδα μέχρι τις ανάγκες του νεογέννητου, τρισδιάστατες φωτογραφίες που απεικονίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου από εβδομάδα σε εβδομάδα. αλλά και ένα κεφάλαιο ειδικά αφιερωμένο στους μπαμπάδες, με σκοπό να τους προετοιμάσει για την εγκυμοσύνη και όσα επακολουθούν.

 
277  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / ΣΟΚΟΛΑΤΑ στις: Οκτώβριος 24, 2007, 11:01:23 πμ
μια αγαπημενη φιλη μου εκανε δωρο ενα βιβλιο γεματο........ σοκολατα.
απολαυστικο. Γλώσσα
κυκλοφορει απο τις εκδοσεις μοντερνοι καιροι


λιγα λογια για το βιβλιο:
Kανείς δε θα μπορέσει ν’ αντισταθεί στην απόλαυση που προσφέρει ένα βιβλίο «βουτηγμένο» στη σοκολάτα. Aκολουθώντας το μακρύ ταξίδι της σοκολάτας από τη χώρα των Aζτέκων, περνάμε από την Eυρώπη και την Aμερική για να γνωρίσουμε τους πρωτοπόρους της σοκολατοβιομηχανίας, τους μύθους που σχετίζονται με την... τροφή των θεών και τις ευεργετικές ιδιότητες που της έχουν αποδοθεί. Kαι, φυσικά, από ένα βιβλίο αφιερωμένο στη σοκολάτα δε θα μπορούσαν να λείπουν οι συνταγές που προσφέρουν την υπέρτατη γευστική απόλαυση.


 
278  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / το μηλο!!!!! στις: Οκτώβριος 24, 2007, 10:31:45 πμ
Το μήλο, πλούσιο σε βιταμίνες, τονώνει τον οργανισμό και έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Γνωστό από την αρχαιότητα


 
«Eνα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». H παροιμία αυτή είναι γνωστή σχεδόν σε όλους τους λαούς και δείχνει τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα του μοναδικού αυτού φρούτου στην υγεία. Aπό την αρχαιότητα ακόμη είχε μία ξεχωριστή θέση στη διατροφή. Σύγχρονες έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν τη λαϊκή αυτή ρήση και να αποδώσουν στο μήλο εξαιρετικές θεραπευτικές και τονωτικές ιδιότητες. H προέλευση του μήλου είναι άγνωστη, αλλά καλλιεργείται από τα προϊστορικά χρόνια και σήμερα υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη.
 
Tι περιέχει και πως πρέπει να τρώγεται
 
Tο μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Πρέπει να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί πολύ καλά. H φλούδα του μήλου περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Πώς θα τα διαλέξετε


Προτιμήστε τα σκληρά, σφιχτά με καλό χρώμα και αυτά που δεν έχουν χτυπήματα. Aποφεύγετε να τα αφήνετε για πολύ καιρό έξω από το ψυγείο, γιατί θα μαραθούν και η φλούδα τους θα ζαρώσει. Προτιμήστε ελληνικές ποικιλίες. Aν δεν θέλετε να τα βάλετε στο ψυγείο, διαλέξετε ένα δροσερό μέρος. Kαλό είναι να μην αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες, ώστε να καταναλώνονται άμεσα.

Για να μη μαυρίσουν


Tα καθαρισμένα μήλα ύστερα από λίγα λεπτά παίρνουν ένα καφετί χρώμα. Για να διατηρήσουν το φυσικό τους χρώμα μπορείτε να τα ραντίσετε με χυμό λεμονιού.
 
Για μη διαλυθούν

Aν πρόκειται να τα μαγειρέψετε, κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια γιατί διαλύονται εύκολα.
 
Προστατεύουν από το Aλτσχάϊμερ

Eνα ή περισσότερα μήλα την ημέρα μπορούν να προστατεύσουν από τη νόσο Aλτσχάιμερ. Eρευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell της Nέας Yόρκης βρήκαν ότι η χημική ουσία quercetin που είναι άφθονη στα μήλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση σε κύτταρα του εγκεφάλου. Iσχυρότερη και από αυτήν της βιταμίνης C. Eτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατανάλωση φρέσκων μήλων με τη φλούδα τους μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου.
 
10 λόγοι για να φάτε ένα μήλο την ημέρα

1. Eνα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 60 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.
2. Περιέχει μεταλλικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τα οστά και προστατεύουν από την οστεοπόρωση.
3. Bοηθά στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL) και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
4. Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
5. Διεγείρει την πεπτική λειτουργία και βοηθά στην πέψη.
6. Oι διαλυτές ίνες που περιέχει βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, γι αυτό και κάνει καλό και σε όσους πάσχουν από διαβήτη. (το πρασινο μηλο)
7. Προστατεύει από τη νόσο Aλτσχάιμερ, λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει.
8. Eχει αντικαρκινική δράση.
9. Bοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων.
10. Tονώνει, τόσο το μυϊκό όσο και το νευρικό σύστημα.

Πηγη:www.e-go.gr
279  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / ΓΡΙΦΟΣ στις: Οκτώβριος 22, 2007, 10:12:42 πμ
σας αρεσουν οι γριφοι?
αν ναι,να ενας γριφος για να περασετε την ωρα σας...

Υπάρχουν 5 σπίτια διαφορετικών χρωμάτων. Σε καθένα από αυτά κατοικεί κι ένας άντρας διαφορετικής εθνικότητας. Ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του ποτό, τη δικιά του μάρκα τσιγάρων και το δικό του κατοικίδιο.
Το ερώτημα είναι: Ποιός έχει το Ψάρι; (Για να φτάσετε στη λύση θα σας πάρει πάνω από 30-35 λεπτά)
Δίνονται τα απαραίτητα στοιχεία για τη λύση του γρίφου.
1) Ο Άγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2) Ο Σουηδός έχει σκύλο.
3) Ο Δανός πίνει τσάϊ.
4) Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο.
5) Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6) αυτός που καπνίζει Pall Mall εκτρέφει πουλιά.
7) Ο ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα
9) Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.
10) Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σε αυτόν που έχει γάτες.
11) Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σε αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12) Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει Blues master πίνει μπύρα.
13) Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14) Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15) Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πίνει νερό



εσεις?ποσο χρονο κανατε
  Απορία Απορία
280  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Οι ανακαλύψεις του άνδρα και της γυναίκας στις: Οκτώβριος 19, 2007, 20:41:14 μμ
 ενας καλος φιλος μου εστειλε το παρακατω μαιλ αν και νομιζω οτι λιγο μεροπληπτει υπερ τω ανδρων.... Κλείσιμο ματιού
σας το γραφω.
για πειτε και εσεις τη γνωμη σας Απορία Απορία
 
Οι ανακαλύψεις του άνδρα και της γυναίκα]


O άνδρας ανακάλυψε τα ΧΡΩΜΑΤΑ και δημιούργησε την ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ  & δημιούργησε το ΜΑΚΙΓΙΑΖ. 

O άνδρας ανακάλυψε τις ΛΕΞΕΙΣ     και δημιούργησε την ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΣΥΖΗΤΗΣΗ    & δημιούργησε το ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.     

O άνδρας ανακάλυψε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ  & δημιούργησε τα ΧΑΡΤΙΑ.

Η γυναίκα ανακάλυψε τα ΧΑΡΤΙΑ  & δημιούργησε τα TAROT.

Ο άνδρας ανακάλυψε την ΓΗ  & δημιούργησε την ΤΡΟΦΗ   

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΤΡΟΦΗ   & δημιούργησε την ΔΙΑΙΤΑ. 

O άνδρας ανακάλυψε τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ  & δημιούργησε την ΑΓΑΠΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΑΓΑΠΗ  & δημιούργησε τον ΓΑΜΟ. 

O άνδρας ανακάλυψε την ΓΥΝΑΙΚΑ  & δημιούργησε το ΣΕΞ.

Η γυναίκα ανακάλυψε το ΣΕΞ  & δημιούργησε τον ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.

O άνδρας ανακάλυψε το ΕΜΠΟΡΙΟ  & δημιούργησε το ΧΡΗΜΑ,

Η γυναίκα ανακάλυψε το ΧΡΗΜΑ   & τα ΓΑ......Ε ΟΛΑ!!!!!! ..

 Έκπληξη Έκπληξη Κλείσιμο ματιού Σαρκασμός
281  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / κροκος κοζανης στις: Οκτώβριος 19, 2007, 11:11:54 πμ
πριν απο καποια χρονια αντιμετωπισα ενα προβλημα υγειας.
η μητερα μου στην προσπαθεια της να δυναμωσει το ανοσοποιητικο μου συστημα αποφασισε καθημερινα να μου δινει διαλυμενο σε λιγο νερο 2-3 τριχουλες κροκο κοζανης.
ο γιατρος μας ειπε οτι παραλληλα με την φαρμακευτικη αγωγη και η χρηση του κροκου ως φυσικο αντιοξειδωτικο βοηθησε στην ενδυναμωση του οργανισμου.
εγω προσωπικα απο τοτε πινω καθημερινα τον κροκο μου και δεν μου εχει εμφανιστει ξανα προβλημα υγειας.

επειδη κα ιεγω ειχα πληρη αγνοια στο παρελθον και δεν ηξερα καν τι ειναι ο κροκος κοζανης παραθετω καποιες χρησιμες κατ εμε πληροφοριες.

ολα τα στοιχεια ειναι απο το σαιτ του συνεταιρισμου : https://www.kozani.gr/krokos/futo.htm


κροκος
ο ήμερος (Crocus sativus L.) είναι ενα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι.
Εδώ και τριακόσια χρόνια ο Κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα του, που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία κρόκου βιολογικής καλλιέργειας στον κόσμο.
Διατίθεται σε δύο μορφές, νηματίδια και σκόνη, σε ειδικές συσκευασίες.
• Αντιθρομβωτικό
Το εκχύλισμα στιγμάτων κρόκου, προκαλεί αναστολή της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Παράλληλα, διαπιστώθηκε και η αντιπηκτική δράση του.
• Τονωτικό
Βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.
Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και της σύγχρονης ιατρικής για τον κρόκο. Η σχετική έρευνα είναι συνεχής και πολύπλευρη. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι ο κρόκος ασκεί:

1. Αντιοξειδωτική δράση
.
Η δράση αυτή θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα επωφελής για τον οργανισμό από πολλές πλευρές.

2. Αντιθρομβωτική δράση.

Αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλιακής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη.

3. Αντικαρκινική δράση.

Η δράση αυτή διαπιστώθηκε από πολλές έρευνες σε καθαρά πειραματικό επίπεδο.*

4. Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη (στην Ιαπωνία κυκλοφορεί ήδη επίσημα σχετικό σκεύασμα).

ο κροκος χρησιμοποιειται σε πολλα φαγητα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ

Οι ίνες του κρόκου δίνουν στο φαγητό ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα, μια ευχάριστη υπόπικρη γεύση πολύ χαρακτηριστική και άρωμα ελαφρά ιωδιώδες. Για να φανεί το χρώμα του στο φαγητό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν υλικά που δίνουν εντονότερο από το κίτρινο χρώμα, όπως η ντομάτα ή το σπανάκι. Σε τέτοια φαγητά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαφραν μόνο για τη γεύση του. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα. Αν βάλετε πολύ σαφραν θα είναι πολύ έντονη η μυρωδιά. Στις συνταγές του εντύπου το υλικό είναι μετρημένο για να ταιριάζει σ' ένα μέσο γούστο, κι έτσι αφού το δοκιμάσετε, μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση. Αυξήστε λίγο κάθε φορά γιατί, αν η ποσότητα είναι μεγάλη, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Πριν χρησιμοποιήσετε το σαφραν βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο νερό και αφήστε το έως 2 ώρες, ώστε να βγάλει το χρώμα του. Οι ίνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από το σαφραν σε σκόνη. Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε ζύμη, το μούλιασμα είναι απαραίτητο, ενώ σε φαγητό που θα βράσει, το χρώμα μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ένας άλλος τρόπος είναι να πασπαλίσετε το σαφραν στο φαγητό, τη στιγμή του σερβιρίσματος, ιδιαίτερα αν είναι σούπα. Είναι εντυπωσιακό καθώς αρχίζει να βγάζει κίτρινο χρώμα γύρω από τις κόκκινες ίνες του. Για να μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα μετρώντας τις ίνες πρέπει να ξέρετε ότι 1 γραμμάριο σαφραν έχει 320-360 ίνες ανάλογα με το μήκος και το πάχος τους.

στο σαιτ που σας εδωσα υπαρχουν πολυ ενδιαφερουσες συνταγες με κροκο κοζανης.


282  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Κάστανα πως τα καθαρίζουμε? στις: Οκτώβριος 16, 2007, 10:36:28 πμ
μου εφεραν αρκετα καστανα απο το καρπενησι εχθες και επειδη μου αρεσουν πολυ τα εβρασα.(τα προτιμω ετσι).
το θεμα ειναι οτι ξεφλουδιζονται αρκετα δυσκολα.
υπαρχει καποιο τιπ για ευκολο καθαρισμα καστανων?
ευχαριστω
283  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / ο μπρουντζινος καβαλαρης στις: Οκτώβριος 15, 2007, 10:28:36 πμ
εξαιρετικο βιβλιο.........
Ο ΜΠΡΟΥΝΤΖΙΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ της πωλλινα σιμονς απο τις εκδοσεις ωκεανιδα.

Λένινγκραντ 1941. Ο πόλεμος μοιάζει μακριά από την πανέμορφη πόλη, όπου όλα μιλάνε για ένα λαμπρό παρελθόν, τότε που λεγόταν Αγία Πετρούπολη.

Η Τατιάνα ζει τη σκληρή πραγματικότητα της σταλινικής Ρωσίας, στριμωγμένη σε δυο κάμαρες με όλη την οικογένειά της, όταν ο Χίτλερ εισβάλλει στη χώρα κι αρχίζει η τρομερή πολιορκία του Λένινγκραντ. Μέσα στους βομβαρδισμούς, στην πείνα και στον τρόμο, η Τατιάνα γνωρίζει τον έρωτα. Αλλά ο Αλεξάντερ, αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, κρύβει ένα μυστηριώδες κι επικίνδυνο παρελθόν.

Κι ενώ ο αδυσώπητος χειμώνας κι ο γερμανικός στρατός πολιορκούν ασφυκτικά την πόλη ο φλογερός τους έρωτας απειλεί να διαλύσει την οικογένεια της Τατιάνας και ν' αποκαλύψει το φοβερό μυστικό του Αλεξάντερ. Αιχμάλωτοι ανάμεσα σε δυο φονικές δυνάμεις, οι δυο νέοι παρασύρονται από το χείμαρρο της ιστορίας, που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του...


αξιζει να το διαβασετε..........
284  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / περιμενω προτασεις.... στις: Οκτώβριος 12, 2007, 10:16:02 πμ
λοιπον καθως εχουμε να παμε σινεμα απο το καλοκαιρι ειπαμε να παμε για ενα σινεμαδακι καποια απο αυτες τις μερες,
εχετε να προτεινετε κανα καλο εργο γιατι δεν εχω ιδεα εχω χασει τελειως επαφη.
περιμενω προτασεις
 ευχαριστω  Χαμόγελο Χαμόγελο
285  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Την προσοχή σας παρακαλώ !! στις: Οκτώβριος 08, 2007, 10:47:09 πμ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ


Κυκλοφόρησε η νέα τούρκικη λίρα (Yeni Turk Lirasi) της οποίας η αξία
είναι 0,4 euro . Προσέξτε την ομοιότητα με το ευρωπαϊκό νόμισμα των 2 ευρώ!

Προφανώς είναι πολύ εύκολο να εξαπατήσουν τους καταναλωτές (δίνοντας τα
ρέστα) ή να το χρησιμοποιούν στα μηχανήματα αυτόματης διανομής.


Στο εξής να είστε πολύ προσεκτικοί με τα νομίσματα των 2ευρω και τα ρεστα που λαμβάνετε!

Σελίδες: « 1 ... 16 17 18 [19] 20 21 »