|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 34 »
|
83
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: TEFAL ACTIFRY
|
στις: Μάιος 22, 2009, 13:29:34 μμ
|
MARINAKI,μου οτι κανει δουλεια κανει αν σου αρεσουν τραγανες πατατες αν οχι τοτε μην την παρεις γιατι δεν θα εισαι γευστικα ευχαριστημενη...διαβασε και παραπανω τι γραφω
|
|
|
86
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: πίτα για σουβλάκι
|
στις: Μάιος 21, 2009, 16:19:10 μμ
|
ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
Υλικά
# 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
# 1 κουταλάκι αλάτι
# 1 κουταλιά μαγιά
# 2 κουταλάκια ζάχαρη
# 2 κουταλιές λάδι
# 1/2 κούπα χλιαρό νερό (40o C)
Ατομα: 6 πίτες
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 5' - 7' Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίξτε το λάδι και το νερό και ζυμώστε σε ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήστε τη να φουσκώσει και πλάστε 6 στρογγυλές πίτες με διάμετρο 20 εκ. και πάχος 0,5 εκ. Αλείψτε τες με καλαμποκάλευρο κι αφήστε τες να φουσκώσουν ελαφρά. Μ' ένα πηρούνι, πατήστε τες κάνοντας κάθετες πηρουνιές σε σειρές ή πατήστε τες σχηματίζοντας παράλληλες ραβδώσεις με οδοντωτό τροχό, προσέχοντας να μην κόψετε τη ζύμη ως κάτω. Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις πίτες 3' από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα σε ορισμένα σημεία, χωρίς να καλοψηθούν. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι, βάλτε τες σε πλαστική σακούλα για να διατηρηθούν νωπές. ΄Οταν κρυώσουν, βάλτε τες στην κατάψυξη, για να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε.
η συνταγη ειναι της vefas επλιζω να σου αρεσει....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|