Ψαχνω, ψαχνω, ψαχνω και ξαναψαχνω και μια συνταγη για χταποδι ξυδατο απο αυτο που το βαζεις με ξυδι , μυρωδικα και μπαχαρικα σε ενα βαζο για να το αφησεις 2-3 μερες στο ψυγειο δεν βρισκω. Βασικα ξερω οτι θελει βρασιμο πρωτα σκετο για να βγαλει τα υγρα του, μετα συμπληρωμα λιγο νερο εαν χρειαστει, αλατοπιπερο, μετα πεταμα το νερο κ μετα το βαζουμε σε βαζο αφου το ψιλοκοψουμε σε φετουλες με λαδακι κ ασπρο ξυδακι (μισο-μισο μηλοξιδο κ απο σταφυλια) μυρωδικα κ μπαχαρικα. Η ερωτηση μου ειναι τι μπαχαρικα και τι μυρωδικα προτεινετε να βαλω. Σκεφτομουν για μαιντανο , ανιθο, δαφνη, κολλιανδρο , λιιιιγο καροτακι τριμμενο, σκελιδες σκορδο και κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο κ ισως λιγο σουσαμακι. οσο για τα μπαχαρικα, μαυρο και ροζ πιπερι σε κοκκους, αλατι, και μενω εκει. Εχετε κατι αλλο να προτεινετε ;;
|