GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 04:57:58 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Ξεφορμάρισμα από διάφορα σκεύη στις: Μάιος 07, 2011, 15:41:30 μμ
καλησπερα σε ολους  Χαμόγελο !
πρωτη φορα κανω δικο μου θεμα στο μασα (ελπιζω μην κανω καμια γκαφα   Γλώσσα )!
λοιπον εχω γενικα αποριες στο θεμα με το ξεφορμαρισμα απο τεχνικης πλευρας ...
απορια 1η) οταν ψηνουμε ταρτα (γλυκια ή αλμυρη) ποτε την ξεφορμαρουμε ακριβως? δεν σπαει? αν σκεφτομαι σωστα την αναποδογυριζουμε απο την ταρτιερα σε ενα πιατο και αμεσως με ενα αλλο για να ερθει στα ισα της. αν ειναι ετσι τοτε καμια ταρτα μαζι με τη γεμιση δεν μπορει να αναποδογυριστει γιατι θα μεινουμε με τη γεμιση στο χερι.
2η) οταν ψηνουμε πχ παντεσπανι σε φορμα στεφανι και χρησιμοποιησουμε τον πατο του στεφανιου , ξεφορμαρεται ακριβως οπως το κεικ? (εννοειται οτι βουτυρω-αλευρώνουμε τη φορμα). επεισης πανω σε αυτο με τη φορμα στεφανι, οταν κανουμε τσιζκεικ και βαλω το μπισκοτο στον πατο του στεφανιου, μπορω μετα να το ξεφορμαρω ή θα σπασει εστω κι αν ειναι παγωμενο? το στεφανι θελει λιγη δυναμη να ανοιξει αυτο δεν πειραζει την κρεμα μεσα? της κανει σημαδι/τρυπα?
3η) οταν εχουμε μια κλειστη πιτα σε ταψι, αναποδογυριζεται ή οχι?

Διαφωτιστε με  Στριφογύρισμα ματιών  !!!
ευχαριστω πολυ   Μεγάλο χαμόγελο
Σελίδες: [1]