GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 19, 2024, 01:27:03 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 50 51 52 [53] 54 »
781  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ! στις: Απρίλιος 24, 2009, 10:38:57 πμ
Αψογο.Εφαρμοσημο και πολύ λογικό.!!
Ευχαριστούμε!!!
782  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Απ: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΤΕΛΕΙΑ!!!! στις: Απρίλιος 24, 2009, 10:20:20 πμ
Καλη σου μέρα Παναγιώτη,
Πολυ νοστιμη η εκδοχή της καρμπονάρας.
Λοιπόν συμφωνώ με την Mary
Πραγματικά η αυθεντική συνταγή προερχόταν απο τότε και θα προσθέσω άλλη μια εκδοχη των Ναπολιτάνων.
Εβραζαν τα μακαρόνια τα στάγγιζαν και σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα έκεγαν το βούτυρο και καβούρδιζαν μυζιθρα,  τέλος έβαζαν και αυγό. Το οποιο δεν μυριζε καθόλου μέσα στο φαγητό. Σοφή συνταγη.
Έτσι καυτό όπως ήταν το έριχναν επάνω στα μακαρόνια και μετα καλή μας όρεξη Κλείσιμο ματιού
  Ωραία πράματα!!!!! up
783  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Τα πρωτα γενεθλια του Γρηγορη! στις: Απρίλιος 24, 2009, 10:04:13 πμ
Εγω μόλις μπηκα στην παρέα της κουβεντας οχι για να προτείνω συνταγη αλλα για να ευχηθω πανω απόλα και να πάρω ιδεες.
Να τον χαίρεσε τον μικρό να είναι πάντα γερός και πάντα να γεμιζει χαρα το σπιτι και ομορφες μυρωδιες απο τα χερακια της μανουλας.

Εγώ δεν έχω ακομα παιδάκι αλλα συντομα θα το ετοιμάσω, εχω να πω οτι οι συμβουλές ειναι πολυ καλές  Χαμόγελο
Καποια στιγμή θα μου χρηαστουν.
Καλημερα και καλη επιτυχία
susudi
784  Εμείς, το GreekMasa ... / Απρίλιος 2009 / Απ: Παρασκευή 24/4/2009, Τι θα φάμε σήμερα στις: Απρίλιος 24, 2009, 09:55:27 πμ
Καλημέρα και απο εμένα σε όλους,
Σήμερα έχουμε σαλάτα Σπανάκι με κοτόπουλο (το κοτόπουλο απο εχθές) για εμένα που κάνω δίαιτα sick
Για τον σύζηγο φακές χωρίς ζουμακι και με μπολικη ντοματούλα.
Καλή μας ημέρα
785  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: ΧΑΣΑΠΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ στις: Απρίλιος 22, 2009, 10:37:56 πμ
Με έστειλε η νοστιμία σου!!!!!!!
Λουκούμι!!!!!!
786  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: ΣΥΓΚΛΙΝΟ στις: Απρίλιος 22, 2009, 10:36:22 πμ
Καλημέρα σε όλους/ολες,
Καταρχην χρονια πολα και χριστος ανέστη
Πραγματικά το φαγητο και οι απόλαυση του μαγειρέματος είναι μέσω επικοινωνίας και πραγματικά πολυ χαιρομε που μιλαμε και ανταλαζουμε αποψεις
Φιλες απο την μάνη και την Λακωνία ενοήτε να βρεθούμε κάποια στιγμη.
Θα αξιζει τον κόπο.

Ματινα σε ευχαριστω για το καλοσόρισμα.
Να είσαι πάντα καλά

Πολλά φιλια σε ολους
susudi
787  Εμείς, το GreekMasa ... / Απρίλιος 2009 / Απ: Μ. Τετάρτη 15/4/2009, Τι θα φάμε σήμερα στις: Απρίλιος 15, 2009, 14:44:07 μμ
Λοιπόν σήμερα το μενού έχει φασολάκι φρέσκο πλατύ με πένες, κοκκινιστό στην κατσαρόλα.(εγω νηστευω μονο το κρεας)
και για τον αντρα μου που δεν νιστεύει την κλασική καρμπονάρα κατσαρόλας "full fat" Κακία.
Δεν ζηλεύω παντος γιατί τα φασολια είναι πεντανόστιμα Χαμόγελο
καλο απόγευμα Κλείσιμο ματιού
788  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: χταποδι ξυδατο στις: Απρίλιος 15, 2009, 12:06:27 μμ
Καταπλητικο Φέη το χταποδάκι!
Έχει τα μυρωδικά που χρειάζεται για να νοστιμήσει το χταπόδάκι και να ζωντανέψει την γευση του
Ο πατέρας μου πιάνει χταπόδια . Από μικρή που θυμάμε το εαυτό μου είχαμε πάντα χταπόδια στην κατάψυξη τα οποία μαγειρεύαμε στην κατσαρόλα με διάφορους γνωστους τροπους.
Τουρσι όμως δεν έχουμε δοκιμασει.
Βούρ λοιπον!!!
Καλημας ημέρα up
789  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Τα νηστίσιμα μενού της Μεγάλης Εβδομάδας στις: Απρίλιος 14, 2009, 11:52:43 πμ
ΑΨΟΓΟ!!
790  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: ΣΥΓΚΛΙΝΟ στις: Απρίλιος 13, 2009, 15:40:27 μμ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΗ ΕΙΜΑΙ . ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
ΠΟΛΥ ΧΕΡΟΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟ!!!!!
 ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ SITE ΘΑ ΒΡΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΚΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ FORUM!!!
OYPS!!!
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!! ΘΑ ΔΩ ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
THANK YOUUUU Χαμόγελο
791  Μαγειρέματα / Κρεατικά / ΣΥΓΚΛΙΝΟ στις: Απρίλιος 13, 2009, 14:21:53 μμ
ΣΥΓΚΛΙΝΟ
Πώς μαγειρεύεται το παστό Σύγκλινο?
Τι είναι το Σύγκλινο;
Παστό χοιρινό που το έχουν καπνίσει με φασκόμηλο.
Προέλευση:  ΜΑΝΗ
Πώς τρώγεται;
Σκέτο σαν μεζές ή σφογκάτο (ομελέτα με  πατάτες)

Πού το βρήσκουμε;
Φυσικά στην Μάνη (Κρεοπολεία) ή και στο Super Market, αλλα με τσιμπημένη τιμή.

Ενάμιση κιλό Σύγκλινο( το κάθε κομμάτι σύγκλινο να είναι κομμένο όσο είναι μια γροθιά).
3 κούπες τσαγιού νερό
3 κούπες τσαγιού στυμμένο πορτοκάλι, 
μισή κούπα λάδι,
λίγο αλάτι,
λίγο πιπέρι
 πορτοκαλόφλουδες .

Προσοχή( τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στύψαμε τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σύγκλινο. Μπαίνουν επάνω από τα σύγκλινα ίσα ίσα να έρχονται σε επαφή με το ζουμί τις κατσαρόλας ).

Τα βάζουμε όλα μαζί για βράσιμο σε μέτρια φωτιά . Επειδή  το Σύγκλινο είναι ήδη καπνισμένο το αφήνουμε μισή ώρα με 45 λεπτά να βράσει μέχρι να πιεί τα 2 / 3 των ζουμιών. (δεν πετάμε ποτέ τον ζωμό που έχει μείνει από το βράσιμο του σύγκλινου).

Ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο λέγεται ΓΛΙΝΑ*. Σε αυτό το ζουμί (όταν κρυώσει έχει την αίσθηση του κολλώδες) μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μήνες το σύγκλινο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη χωρίς να πάθει τίποτα.

Το Σύγκλινο είναι έτοιμο να φαγωθεί σκέτο σαν μεζές ή Σφογγάτο (ομελέτα με αυγά και πατάτες).
 
Οι πορτοκαλόφλουδες είναι για τους μερακλήδες. Μπορούν να φαγωθούν μόνο την ίδια μέρα που βράσαμε το σύγκλινο.
 
Η γλίνα* είναι ιδανική  για την ομελέτα. Για να τηγανίσουμε βάζουμε  ως συμπλήρωμα του ελαιόλαδου λίγη γλίνα. Δίνει πλούσιο και δυνατό άρωμα.

ΥΓ: Να με συγχωρείται αν έχω γράψει κάτι μη κατανοητό!!!! 
Καλή μας όρεξη!!!!
792  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Απ: ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στις: Απρίλιος 13, 2009, 12:02:31 μμ
ΑΦΙΕΡΏΝΩ ΑΠΟ METALLICA ΤΟ "ΟΝΕ"
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ/ ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ. ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΡΙΠΝΥΣΗ "TO STAY ALERT". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ.

STAY METAL FOREVER beer

793  Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ στις: Απρίλιος 13, 2009, 10:30:11 πμ

Συγχαριτίρια για την συλλογή σου

794  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ στις: Απρίλιος 12, 2009, 07:54:18 πμ
Καλημέρα αγαπητες Φέη Βανέσα και Κατερινα,
Είναι Κυριακή πρωί και θα ήθελα να αφηγηθω τα κατορθωματάματά μου.
Πιστεύω πως εχθές έτοιαξα τις ωραιότερες πατατες στο φούρνο με κοτόπουλο καλαμάκι.
Τισ έκοψα ημήλεπτες στογγυλές ροδέλες τους έβαλα νερό,και κρασι για να βράσουν ο ψησημο και τις σκέπασα αρχικα για να μην χάσουν τα ζουμιά τους.
Κατα διαστήματα έριχνα νερο και αλάτιζα.
Τελικά έβαλα πολυ λιγοτερο λάδι και το ζουμι που έκανε το φαϊ ήταν βελούδινο και γευστικότατο. Άλες φορές ήταν τοσο στεγνό που δεν είχε ζουμι να βαλω στο σερβιρισμα.
Μπουκια και συγχοριο.  Μπορει να έχω διαβάσει συνταγες αλλα τελικα με την επικοινωνια μας μεσα σε μια μέρα κατάφερα να κανω μια πολυ καλη αρχη
Πραγματικα ενθουσιάστηκα beer
Ενα μεγάλο ευχαριστω
795  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ στις: Απρίλιος 10, 2009, 15:37:51 μμ
ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΕΓΩ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΓΡΑ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΝ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΑ ΤΟ ΤΑΨΙ.
ΑΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ  ΑΛΛΑ ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΡΑΛΗΨΗ  Ντροπή

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΠΟΛΥ

ΥΓ: Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ!!!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
Σελίδες: « 1 ... 50 51 52 [53] 54 »