GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 04, 2024, 06:30:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 11 »
16  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα στις: Ιούλιος 05, 2009, 09:23:40 πμ
Ίσως αν παγώναμε τη μερέντα/νουτέλα (ή τη σοκολάτα την λυωμένη με την κρέμα γάλακτος), και κόβαμε μπαλάκια με το εργαλείο που κόβει στρογγυλές πατατούλες, να τα τυλίγαμε στη ζύμη και να τα ψήναμε 12-14 λεπτά, να προλάβαιναν να γίνουν πρίν αρχίσει να τρέχει η σοκολάτα.

Αρχοντία = αστέρι rose

Λοιπόν για τη φίλη μου την καραμέλα, να πω ότι η Αρχοντία πέτυχε τη σωστή απάντηση!
Εγώ πάλι ζήτησα τη "βοήθεια του τηλεφώνου" (email εν προκειμένω Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο) και ρώτησα τον ίδιο σεφ Πίνο, που ακολούθησα τη συνταγή του για τα κρουασάν.
Η απάντησή του είναι αυτή

Usually to have a cookie of that kind you need to add gelatin (or agar-agar) to the cream or to freeze the filling before assembling it, then you keep and serve the cookie cold. I hope it makes sense.
In any case, it's not easy to make these kind of sweets at home.

Δηλαδή μας έκανε την καρδιά περιβόλι με την τελευταία πρόταση, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε ένα hint!
Πρέπει να προσθέσουμε ζελατίνη (ή άγαρ-άγαρ) στην κρέμα ή να ψύξουμε τη γέμιση προτού τη "συναρμολογήσουμε" και έπειτα πρέπει να σερβίρουμε το μπισκότο κρύο. Σε κάθε περίπτωση, λέει, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοια γλυκά στο σπίτι.
Καραμέλα, περιμένω να μου πεις καμμιά νέα ιδέα σου με βάση αυτό εδώ που λέει ο σεφ.

Εγώ ζελατίνη δε θέλω να βάλω καθώς η σύσταση/προέλευσή της είναι μια αηδία και μισή και δε θέλω να μαγαρίσω το θρεντ μου με τα κούκις γεμιστά για να το πω. Αλλά το άγαρ-άγαρ βρήκα ότι είναι από φύκια; Ελπίζω να μην κάνω λάθος.
17  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Croissant βουτύρου... σπιτικά!!! στις: Ιούλιος 05, 2009, 09:07:23 πμ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ 5ΝΟΣΤΙΜΑ!
ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ wacko ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΕΣ Κλείσιμο ματιού
ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΠΟ .ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣ... rose

Ναι καραμέλα μου. Πραγματικά πολύ βούτυρο wacko
Βεβαιότατα τη θέλω τη συνταγή σου, αν θες ¨:)
18  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Croissant βουτύρου... σπιτικά!!! στις: Ιούλιος 04, 2009, 21:10:20 μμ
Αποφάσισα να φτιάξω κρουασάν για να δω αν γίνονται όπως τα έτοιμα και.... voilà!

Παρακολουθείστε τον Pino Ficara να τα ετοιμάζει, εδώ και δε θα σας μείνει καμμία απορία.
Ο σεφ δίνει ρέστα! Δείτε το βιντεάκι, εξηγεί αναλυτικά πώς φτιάχνονται! Κλείσιμο ματιού

Ορίστε και τα δικά μου, απόδειξη του ότι πράγματι φτιάχνονται με τόσο λίγα υλικά που λέει - πλην όμως με μεγάλη προσπάθεια και πολλές ώρες Ανεση.
19  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μπισκότα γεμιστά με υγρή σοκολάτα στις: Ιούνιος 26, 2009, 10:28:58 πμ
Όντως το ίδιο προσπαθούμε!
Καραμέλα, άστα θα τα παρατήσω.
Απλά ήθελα να 'ξερα πώς τα φτιάχνουν οι άτιμες οι μπισκοτοβιομηχαν´ιες. Να σκεφτώ κάτι πολύ βιομηχανικό;;;; wacko
20  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Προβλήματα editing στις: Ιούνιος 25, 2009, 13:03:36 μμ
Θα ήθελα κι εγώ να σας απαντούσα, αλλά δεν την καταλαβαίνω τη γλώσσα που μιλάτε.  Ντροπή
Πάντως δεν πειράζει. Κουτσά στραβά τα καταφέρνω με τις δημοσιεύσεις.  biggrin

Δεσποινάκι μου μη στενοχωριέσαι.Απ ό,τι έχω δει, ο Αρχος είναι έμπειρος σε τέτοια θέματα και ικανός και αργά ή γρήγορα θα βρεθεί το "σκαθάρι" που δημιουργεί αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά! Κακία
21  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Προβλήματα editing στις: Ιούνιος 25, 2009, 09:37:48 πμ
Παιδιά, σίγουρα το μέγεθος των μηνυμάτων δεν προκαλεί αυτό το πρόβλημα
Το μέγιστο των χαρακτήρων που μπορούν να δεχθούν τα μηνύματα, είναι 20.000. Τα συγκεκριμένα μηνύματά σου cooky ήταν 4.552 και 1.601 (Περί αβγών...)

Κάτι άλλο συμβαίνει λοιπόν.
Δοκιμάζω καθημερινά το site και τις εφαρμογές του σε 4 browsers, από 3-4 εκδόσεις τουλάχιστον από το καθένα (IE, Firefox, Opera, Chrome). Δεν έχω σύστημα στημένο με linux για να μπορώ να πω με βεβαιότητα, αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν έχω δει από κανένα browser και μου κάνει μεγάλη εντύπωση.
Το βέβαιο είναι οτι οι μπάρες μεταφοράς που εμφανίζονται στο πεδίο του edit (δεξιά με το βελάκι πάνω-κάτω), είναι θέμα Browser
Ενεργοποιούνται από java, επομένως εκεί πρέπει να ψάξετε το πρόβλημα.
Είμαι σίγουρος οτι είναι τοπικό (της εγκατάστασής σας) το πρόβλημα, και δεν έχει να κάνει με το greekmasa.
Θα βοηθούσε ωστόσο να μου λέγατε τις εκδόσεις των broswers που χρησιμοποιείτε για να κάνω κι εγώ ο ίδιος τις δοκιμές μου σε περίπτωση που μου διαφεύγει κάποια έκδοση, για να αποκλείσω τουλάχιστον και τις ελάχιστες αμφιβολίες που έχω οτι μπορεί να φταίει κάτι από το smf ..  pouity pouity pouity

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Τουλάχιστο να ξέρω πού να εντοπίσω το πρόβλημα. Πράγματι, ίσως φταίει σε μένα η java καθώς είναι κάτι που αλλάζω συχνά (και περισσότερες φορές ίσως τη μέρα) στο μηχάνημά μου, και μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ΙΕ (τον 8 έχω εγκαταστήσει τελευταίως - τουλάχιστο τη μέρα που μου συνέβη αυτό, είχα ΙΕ8 στο pc μου). Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είχα java 6..
Στο linux είναι πιο απλά τα πράγματα όσον αφορά environment variables και γι' αυτό μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα με τη java.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ.
22  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Περί αβγών... στις: Ιούνιος 20, 2009, 00:48:29 πμ
Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι. Δε γνωρίζω.
Επίσης, ίσως αυτά τα δύο κείμενα που μετέφρασα να λένε μπούρδες.
Ούτε αυτό το γνωρίζω εφόσον δεν το έχω δοκιμάσει. Το έγραψα.
23  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: Τεστ προσωπικότητας στις: Ιούνιος 20, 2009, 00:25:18 πμ
Ωραίο τεστ Δεσποινάκι!
Επιτέλους ένα τεστ που δε μου έχει φτάσει στο εμαιλ  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
24  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Περί αβγών... στις: Ιούνιος 19, 2009, 10:39:14 πμ
Λοιπόν, πέρα από την πλάκα τώρα,
τα αβγά είναι από τις πιο υψηλής διατροφικής αξίας τροφές.
Ωστόσο, υπάρχει θέμα με την κατανάλωσή τους.... λέγεται χοληστερίνη.
Συνεπώς - και ξεχνώντας τη μυρωδιά τους ενίοτε - καμμιά φορά χρειάζεται κάποια εναλλακτική, ιδίως όταν το κατασκεύασμα προορίζεται για άτομο που δεν κάνει να τρώει αβγά.

Άρα καλό είναι να ξέρουμε αν υπάρχουν και ποιες είναι οι εναλλακτικές και αποφασίζουμε τι θέλουμε beer
25  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Περί αβγών... στις: Ιούνιος 18, 2009, 19:01:31 μμ
Αν σου πω εγώ ιστορίες με αυγά, θα σου σηκωθεί η τρίχα. Η αλήθεια είναι πως τα χρησιμοποιώ σπάνια και μόνο εκεί που είναι απαραίτητα. Αν κατά τύχη όμως μου μυρίσουν, δε διστάζω να πετάξω ολόκληρες κατσαρόλες ή ταψιά. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι πρόβλημα έχω με τις μυρωδιές φτάνει νομίζω να σου πω πως μου μυρίζουν αυγουλίλες μερικές φορές τα αγγούρια και το κόκκινο κρασί. Τα λόγια είναι περιττά νομίζω... Ντροπή Ντροπή Ντροπή


 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο είσαι θεά!!!!!!
(πάντως κι εγώ δε διστάζω όπως λες να στείλω βόλτα στα άνω λιόσια καινούρια φαγητά/γλυκά που μόλις μαγειρεύτηκαν Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο)
26  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Περί αβγών... στις: Ιούνιος 18, 2009, 16:41:57 μμ
Εννοώ, αυτό ακριβώς που εννοείς κι εσύ.  Γλώσσα  Δεν μπορώ να μυρίζω αυγά.  stop  Όταν νιώσω αυγουλίλα, μπορεί και να πεθάνω από την αηδία. Θυμός

 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Ντεν καταλαμπαίνει τι εννοεί

Άστα Δεσποινάκι και τώρα μ' αυτά τα σάιτς που βρήκα, μου βγήκε δουλειά, διότι καλά τα μετέφρασα εδώ, αλλά πού ξέρω πώς βγαίνουν στην πραγματικότητα; Έχω πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω. Τώρα που ξέρω την αδυναμία σου biggrin μόλις βρω την απάντηση θα σου την πω
27  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Προβλήματα editing στις: Ιούνιος 18, 2009, 16:33:41 μμ
Εγώ έχω το firefox και στα windows και στο linux. Στο 2ο (που δουλεύω αυτή τη στιγμή) το σάιτ ανοίγει κανονικά σε firefox. Όμως στα Windows συχνά έχω πρόβλημα.
28  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Περί αβγών... στις: Ιούνιος 18, 2009, 16:26:41 μμ
Γεια σου cooky, με τα αυγά σου. Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα.  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών

τι εννοείς ακριβώς Δεσποινάκι μου καλό; angel
Εγώ πάντως είμαι μέγας κολληματίας. Μήπως είσαι κι εσύ; biggrin
Κοίτα τώρα, αυτή τη συνταγή που είχα βάλει με τα κούκις, την έχω φτιάξει με 10 διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπερβάλλω. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι το τέλειο (για τη δική μου γλώσσα μιλώ πάντοτε) και ει δυνατόν αυτό να μην περιέχει αβγά. Πάντως οι μισοί τρόποι που δοκίμασα είχαν αβγά. Απλά δεν τα θέλω που μυρίζουν αυγούλας όση βανίλια και να ρίξω μέσα
Έχω και ευαίσθητη μύτη πανάθεμά με Μεγάλο χαμόγελο
29  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Διαγραφή ποστ στις: Ιούνιος 18, 2009, 15:19:16 μμ
cooky ναι καταλαβα τι εννοεις ..υπηρχε παλαιοτερα αλλα κατσαργηθηκε η δυντατοτητα διαγραφης για τα μελη.

σου παραθέτω την ενημέρωση που είχαμε απο τον Αρχο

η διαγραφή καταργήθηκε, όχι η τροποποίηση (αν τουλάχιστον μιλάς για τις δημοσιεύσεις στο forum). Είχα παράπονα από μηχανές αναζήτησης που δεν τους άρεσαν οι μετακινήσεις ή διαγραφές θεμάτων (κάτι τρέχει στα γύφτικα τωρα!!) αλλά τους χρειαζόμαστε ακόμα δυστυχώς   Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα

OK μαργαρίτα, κατάλαβα.
Ευχαριστώ πολύ
30  Εμείς, το GreekMasa ... / Αναφορά προβλημάτων / Απ: Διαγραφή ποστ στις: Ιούνιος 18, 2009, 13:52:23 μμ
Αυτό λέω, ότι αντί να γράφω καινούριο ποστ που να ζητάω από κάποιον αντμιν ή μοντ να μου το σβήσει, να το κάνω μόνη μου.
Δεν είναι πιο λογικό, εύκολο και οικονομικό (δε γεμίζουμε το σάιτ με περιττά μηνύματα);
Εκτός και αν η λογική του σάιτ είναι άλλη, οπότε δεν πρόκειται ν' αντιπαρατεθώ, καθώς δε γνωρίζω. beer
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 11 »