GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 03, 2024, 07:55:17 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2]
16  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού στις: Απρίλιος 23, 2009, 20:13:00 μμ
    Υλικά:

    Για τη ζύμη
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 1 κούπα λάδι (κατά προτίμηση εξαιρετικά παρθένο)
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1/2 φλιντζάνι του καφέ ξίδι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    • όσο αλεύρι πάρει (μέχρι να σφίξει η ζύμη) - αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη γέμιση
    • 2 αυγά
    • όσο τυρί πάρει (μέχρι να πήξει λίγο) - τυρί φέτα, ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί

    Εκτέλεση:
    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι.
    Αναμειγνύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Έπειτα κρατάμε το ξίδι μέσα στο φλιντζάνι πάνω από τη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το μισό κουταλάκι σόδα, ανακατεύοντας παράλληλα. Η χημική αντίδραση θα κάνει το ξίδι να φουσκώσει κ να χυθεί απ' έξω.
    Συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση.
    Ρίχνουμε το αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, χτυπάμε τα 2 αυγά με το τυρί.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
    Σε ένα πλατύ πιάτο, παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το απλώνουμε μέχρι να γίνει στρογγυλό, ρίχνουμε λίγη γέμιση στη μέση, πιάνουμε τη μια του άκρη και το κλείνουμε, πιέζοντάς το πάνω στην άλλη άκρη. Δηλαδή φανταστείτε σχήμα μισοφέγγαρο.

    Προαιρετικά αλείφουμε τα τυροπιτάκια με κρόκο αυγού προτού τα βάλουμε στο φούρνο.

    Τα τυροπιτάκια ψήνονται στους 200 C περίπου για 30min - 1 h (ανάλογα με το φούρνο).



    [/list]
    Σελίδες: « 1 [2]