GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 28, 2020, 16:20:58 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 263 »
61  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Απ: 508 error: Resource Limit Is Reached στις: Νοέμβριος 18, 2011, 19:02:55 μμ
μμμμ είμαι περίεργη να δω τι ετοιμάζεις πάλι αρχηγέ !!!!!  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
62  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Απ: Χειροποιητες δημιουργίες στις: Νοέμβριος 18, 2011, 13:09:31 μμ
Τα γούρια για να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με τύχη και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά έχουν αρχίσει να έρχονται στο Ηandmade and Crafts

Πάρτε μια μικρή γεύση63  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Erasmia στις: Νοέμβριος 17, 2011, 14:50:14 μμ
Καλώς την Ερασμία!!! Καλώς ήρθες και καλά μαγειρέματα!!!  beer
64  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Απ: Στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού στις: Νοέμβριος 16, 2011, 13:46:02 μμ
Σχετικά με τους πολιτικούς, έχω να σου πω ότι δε χρειάζεται να ερωτευτούν, μας κάνουν σεξ χρόνια τώρα!

 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Mάλλον έχει χαλάσει ο μηχανισμός τους που παραγει οξυτοκίνη φαίνεται και δεν ηρεμούν με τίποτα Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
65  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Απ: Στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:53:25 πμ
Διαβάζοντας το άρθρο μου γεννήθηκαν τα εξής ερωτήματαΓια να δημιουργηθεί το βίντεο οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας σε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.


Ποια γυναίκα δέχτηκε να μπει σε μαγνητικό τομογράφο με ερωτικό σύντροφο??? και πως χώρεσαν?ΑπορίαΑπορίαΑπορία Αν δεν πήρε σύντροφο και πήρε βοήθημα που ξέρουν οτι τα συναισθήματα είναι τα ίδια σαν να είχε σύντροφο  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός και αν τελικά ήταν βοήθημα αυτό που την έφερε στην ερωτική κορύφωση πως κατάφερε να κορυφώσει την πράξη της ξέρωντας οτι την παρακολουθούν?  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα

Και αν δεν την παρακολουθούσαν γιατι ο τομογράφος μπορεί να ήταν κλειστός που ξέρουν πότε ήρθε σε κορύφωση?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαblink blink blink blink τους χτύπησε το κουβούκλιο μόλις τελειωσε?ΑπορίαΑπορίαΑπορία  teeny teeny teeny teeny teeny

και γιατί χρειαστηκε ο καθηγητής να κάνει όλη αυτή την έρευνα για να βρει οτι η οξυτοκίνη είναι υπεύθυνη? αφού αυτό είχε ανακοινωθεί πριν 3 χρόνια στο περιοδικό Φοκους σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο http://www.focusmag.gr/articles/printable-article.rx?aid=402614

Ουφ πολλά ερωτηματικά για το τίποτα.....πάω να δω πως θα σωθεί η Ελλάδα .... ίσως πρέπει να ερωτευτούν ξανά και οι πολιτικοι για να συνέλθουμε Κακία Κακία Κακία
66  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Στο μυαλό μιας γυναίκας εν ώρα οργασμού στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:41:35 πμ
Στέφανος Νικήτας Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 16 2011 09:24 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 16 2011 09:24

Για πρώτη φόρα βλέπουμε τι συμβαίνει στο γυναικείο μυαλό κατά τη διάρκεια του οργασμού! Επιστήμονες χρησιμοποιώντας  εικόνες σάρωσης του εγκεφάλου δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε πως αντιδρά ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Η μελέτη έγινε από την ομάδα του καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ Barry Komisaruk.

Για να δημιουργηθεί το βίντεο οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον εγκέφαλο μιας γυναίκας σε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας.

Με το βίντεο οι επιστήμονες κατάφεραν να "παγιδεύσουν" ογδόντα ξεχωριστές περιοχές του εγκεφάλου που αλλάζουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.

"Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να κατανοηθεί πώς ο οργασμός συσσωρεύεται από την διέγερση των γεννητικών οργάνων και ποια τμήματα του εγκεφάλου που κινητοποιούνται", δήλωσε ο καθηγητής Komisaruk, ο οποίος παρουσίασε το έργο στην  ετήσια συνάντηση συνεδρίου  Νευροεπιστήμης  στην Ουάσιγκτον.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής  κατά τη διάρκεια του οργασμού από τον υποθάλαμο απελευθερώνεται  μια χημική ουσία που ονομάζεται οξυτοκίνη που προκαλεί ευχάριστη αίσθηση. Η ουσία αυτή διεγείρει τη μήτρα και την κάνει να συσπάται.

Μετά τον οργασμό, η δραστηριότητα στον υποθάλαμο ηρεμεί σταδιακά.
Δείτε εδώ το βίντεο http://dai.ly/toU2gp

News247
67  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Τι αλλάζει στη φορολογία από το 2012 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:38:25 πμ
Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 15 2011 20:01 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 15 2011 21:13

Στις αρχές του 2012 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης προωθεί σε πρώτη φάση και αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Σε άμεση προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου φαίνεται ότι τίθεται η αλλαγή στη σχέση φορολογουμένων με τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο:

* Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων που θα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους. Το πρόστιµο θα καταβάλλεται εντός 10 ηµερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, µε έκπτωση 50%.

Για τα πρόστιμα, θα προβλέπεται έκπτωση 40% αν το ποσό θα δίνεται σε δόσεις, 60% αν καταβληθεί εφάπαξ, ενώ θα δίνεται επιστροφή έως και 30% σε όσους πληρώνουν τα πρόστιμα.

* Σε περίπτωση μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης των στοιχείων που έχει ως αποτέλεσμα την απόκρυψη συναλλαγής άνω των 5.000 ευρώ θα επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε παράβαση ίσο με 25% της συναλλαγής ή μέρους αυτής που αποκρύφτηκε. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 100.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.

* Η έκδοση πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων και η λήψη εικονικών, θα επισύρει πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας κάθε στοιχείου ή καταχώρησης μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ. Το συνολικό ανώτατο πρόστιμο ανά φορολογικό έλεγχο που αφορά την ίδια διαχειριστική περίοδο δεν θα μπορεί να υπερβεί τις 300.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα προσαυξάνεται κατά 50%.

Τα πρόστιμα που βεβαιώνονται θα καταβάλλονται σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με τον περιορισμό ότι κάθε δόση δεν θα μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ εκτός της τελευταίας. Κατά την εμπρόθεσμη καταβολή των προστίμων, εφάπαξ ή σε δόσεις θα παρέχεται έκπτωση 60% για την εφάπαξ καταβολή, 40% για την καταβολή σε δόσεις, για κάθε δόση, εκτός της πρώτης για την οποία δεν παρέχεται έκπτωση. Επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή με έκπτωση επόμενης δόσης αν δεν έχει εξοφληθεί η προηγούμενη αυτής.

* Επίσης, καθιερώνεται νέο point system για τις παραβάσεις, όπου θεσπίζονται για πρώτη φορά "κίνητρα συμμόρφωσης", ενώ υπάρχουν ελαστικότερα πρόστιμα για τυπικές φορολογικές παραβάσεις.

* Ακόμα, καταργείται η διάκριση των βιβλίων σε β΄και γ΄κατηγορίας. Τα βιβλία που σήμερα ονομάζονται β΄κατηγορίας μετονομάζονται σε απλογραφικά, ενώ τα γ΄κατηγορίας σε διπλογραφικά. Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν απλογραφικά βιβλία, ενώ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα του 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

* Μεταξύ των αλλαγών που θα περάσουν σε πρώτη φάση θα είναι η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας από τις αρχές του 2012, καθώς και το πόθεν έσχες για όλα τα εισοδήματα.

Η δήλωση εισοδημάτων

Από το 2012 οι φορολογούμενοι θα συμπληρώνουν σε νέα ειδικό έντυπο (Ε10) όλα τα έσοδα και τις δαπάνες που έχουν.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους από δάνεια, καθώς και τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες.

Με αυτόν τον τροπο θα καταγράφονται οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών και το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει ότι θα περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή, αποκαλύπτοντας όσους κρύβουν εισοδήματα και δαπάνες από την Εφορία.

Μεταξύ εσόδων και δαπανών θα υπάρχε μία απόκλιση της τάξεως του 15% έως 20%. Εφόσον η διαφορά θα είναι υψηλότερη, τότε θα καταβάλλεται φόρος 10% επί του ποσού της διαφοράς.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με έσοδα 30.000 ευρώ δηλώνει δαπάνες και καταθέσεις 20.000 ευρώ.

Εφόσον, η επιτρεπόμενη διαφορά είναι 20%, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα έπρεπε να δηλώσει -τουλάχιστον- 24.000 ευρώ σε έσοδα/καταθέσεις.

Για τη διαφορά των 4.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 400 ευρώ.

News247
68  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Ελπίδα της Ελλάδας ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:33:44 πμ


Στέλιος Μπαμιατζής Δημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 15 2011 21:58 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 15 2011 22:03

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, αποτελεί την τέταρτη οδό για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος είναι η Ελλάδα και η κίνηση αυτή στοχεύει στο να φέρει το άφθονο αέριο από την περιοχή της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, στο μέλλον, στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, η Ελλάδα χάρη στη γεωγραφική της θέση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο, κατασκευάζοντας αγωγούς μεταφοράς αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς τις αγορές της ΕΕ.

Όπως γράφεται στη μελέτη, αρχικά, το αέριο από την Κασπία θα τροφοδοτείται από την κοινοπραξία που αναπτύσσει το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.

Το 2012 η κοινοπραξία θα επιλέξει εταίρο για τη μεταφορά του αερίου της μέσω αγωγών προς την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να προσφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από το 2018.

Υποψήφιοι για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nabucco και SEEP, οι οποίοι παρακάμπτουν την Ελλάδα, καθώς και οι αγωγοί IGI και TAP, οι οποίοι τοποθετούν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα από την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου εντός της επικράτειάς της είναι σημαντικά.

Η διάνοιξη του Νοτίου Διαδρόμου μέσω της Ελλάδας αναμένεται να δημιουργήσει €413 έως 445 εκατ. προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 10.600 έως 11.700 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας και των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αγωγών, ενώ θα επιτευχθεί και ο στρατηγικός στόχος της χώρας να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Αυτά αναφέρονται στη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών με τίτλο:

"Η Ελλάδα ως ενεργειακός δίαυλος προς την Ευρώπη: Αγωγοί φυσικού αερίου που διέρχονται από την Ελλάδα".

Θα παρακάμψουν την Ελλάδα;

Όπως επισημαίνει η μελέτη του ΙΟΒΕ, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι εγγυημένη.

Ο λόγος είναι πως τα τέσσερα έργα που ανταγωνίζονται για τη μεταφορά αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη, τα δύο, ο αγωγός Nabucco, ο οποίος χαίρει της ισχυρής στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο SEEP, ο οποίος σχεδιάζεται από έναν από τους σημαντικότερους μετόχους του Shah Deniz (BP), παρακάμπτουν την Ελλάδα.

Την τελική απόφαση την έχουν οι μέτοχοι της κοινοπραξίας Shah Deniz.

Όπως φαίνεται ο TAP προηγείται έναντι του IGI στο οικονομικό και τεχνικό κομμάτι της αξιολόγησης (financial and project deliverability), λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας των μετόχων του και της εκτεταμένης τεχνογνωσίας που έχουν αναπτύξει στην κατασκευή αγωγών.

Κοινό μέτωπο με την Ιταλία

Από την άλλη πλευρά, ο IGI απολαμβάνει της ισχυρής στήριξης των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας και βρίσκεται σε πιο προχωρημένη φάση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Καθώς το μήκος του χερσαίου τμήματος του IGI είναι λίγο μεγαλύτερο συγκριτικά με εκείνο του TAP, εκτιμάται ότι ο IGI θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη επίδραση στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ενώ ο TAP, ως άμεση ξένη επένδυση, θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από κεφάλαια των μετόχων του, η υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ συνεπάγεται ότι η πραγματοποίηση των ωφελειών του IGI απαιτεί σημαντική δημόσια επένδυση (€ 170 – 210 εκατ. ετησίως κατά τη φάση κατασκευής) με περίοδο αποπληρωμής κοντά στα 20 χρόνια.

Το όφελος από την εξοικονόμηση πόρων για την κατασκευή του αγωγού θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, αλλά και της παραχώρησης του ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στα ΕΛΠΕ.

Αυτά τα ζητήματα έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.

News247
69  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:27:01 πμ
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ και κανείς δεν του κόβει το ρεύματα.

"Δεν μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους", επισήμανε ο κ. Φωτόπουλος, αναφερόμενος στην επιβολή του τέλους ακινήτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού.News247
70  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Κίνδυνος να μείνουμε χωρίς συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:25:37 πμ
Προβληματισμός υπάρχει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης προκαλεί πρόβλημα ρευστότητας και ανησυχίες για την ομαλή καταβολή στο τέλος του μήνα, της σύνταξης Δεκεμβρίου και του επιδόματος των γιορτών.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΙΚΑ και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ενώ το θέμα εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν αποκλείεται η συνδρομή εναλλακτικών λύσεων, όπως η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος ή ο εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ταμείων.

Μία άλλη εναλλακτική είναι ο δανεισμός για 14 ημέρες από το ΤΑΠ – ΔΕΗ και από το ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ.

Ωστόσο, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, το πρωί ο διοικητής του Ταμείου Γεράσιμος Βουδούρης διαβεβαίωσε πως θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων του ταμείου ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Όπως είπε, ο ΟΑΕΕ θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει με δανεισμό από το ταμείο Βενζινοπωλών.

"Εάν δεν εκταμιευτεί η έκτη δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου, τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα" προειδοποίησε ωστόσο η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, αφήνοντας να εννοηθεί πως χωρίς τη νέα δόση θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου το έλλειμμα υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ έχει φθάσει τα 2 χρόνια ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις για την έκδοση εφάπαξ.

Πηγή news 247
71  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τρίτη 15/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 15, 2011, 07:54:44 πμ
Καλημέρες

Ρεβύθια σούπα για σήμερα
72  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Απ: Χειροποιητες δημιουργίες στις: Νοέμβριος 13, 2011, 16:06:49 μμ
 Ντροπή Ντροπή Ντροπή Ντροπή Ντροπή  Σας ευχαριστώ πολύ πολύ και για τα καλά σας λόγια στο φβ!!!! Με τιμάτε Ντροπή Ντροπή rose rose rose
73  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: Νέος πρωθυπουργός... στις: Νοέμβριος 11, 2011, 00:21:35 πμ
Λουκάς Παπαδήμος ο νέος μας πρωθυπουργός και μερικές πληροφορίες που έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδικτυο γι αυτόνΝέος πρωθυπουργός της χώρας, μετά το πενθήμερο σκληρό πόκερ διαπραγματεύσεων, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος.

Στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου το βράδυ της Τετάρτης για τη θέση του πρωθυπουργού της νέας ματαβατικής κυβέρνησης  μετά το ναυάγιο της επιλογής Φίλιππου Πετσάλνικου, κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, μετά τις εξελίξεις στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στις τάξεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, η επιλογή του προέδρου της Βουλής για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, επανήλθε στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, μία σχεδόν εβδομάδα μετά την αρχική είδηση της υποψηφιότητάς του.

Ένα σενάριο που στην πορεία εγκαταλείφθηκε, εξαιτίας των διαφορών - όπως φημολογούνταν -  με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει ζητήσει τη ρητή συμφωνία και των δύο μεγάλων κομμάτων για την απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και την υπογραφή του πακέτου της συμφωνίας τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ.

Επίσης, επιθυμία του είναι να συμμετέχουν στην κυβέρνηση περισσότερα πολιτικά πρόσωπα από τη ΝΔ και τέλος, να μην είναι δεσμευτική η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή εκλογών, να μην είναι δηλαδή αυστηρά ορισμένος ο χρονικός ορίζοντας της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε έθεσε όρο απομάκρυνσης του σημερινού οικονομικού επιτελείου και αντικατάστασής του από άλλο της δικής του, αποκλειστικά, επιλογής, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τις προσωπικές του διαφορές με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος

Γεννημένος το 1947 και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε στη Βοστώνη, στο γνωστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), από το οποίο πήρε πτυχίο Φυσικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανολόγου και διδακτορικό στα Οικονομικά.

Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει διδάξει, αλλά η κυρίως ακαδημαϊκή του καριέρα ήταν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη Βοστώνη, εξάλλου, απ' όπου επιστρέφει τώρα, ξεκίνησε και την τραπεζική του σταδιοδρομία, ως οικονομολόγος της Ομοσπονδιακής της Τράπεζας από το 1980.

Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδος, της οποίας διορίστηκε υποδιοικητής το 1993 και διοικητής το 1994.

Από τη θέση αυτή, που του εμπιστεύθηκε ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, επιφορτίστηκε με το κρίσιμο έργο της προετοιμασίας της χώρας για την ένταξη στην ευρωζώνη.

Από το 1996 συνεργάστηκε στενά και με επιτυχία για τον σκοπό αυτό με τον Κώστα Σημίτη. Συνετός τραπεζίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δίστασε το 1999 να μιλήσει για τη "φούσκα" του Χρηματιστηρίου, προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις σε πολλούς.

Το 2002 μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, αναλαμβάνοντας την ιδιαιτέρως τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Το 2010 τοποθετήθηκε ως άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.Τον ήθελαν καιρό

Το 2009 είχε προταθεί στον κ. Παπαδήμο να περιληφθεί ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ίδιος προτίμησε να παραμείνει στη θέση του, τότε, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το όνομά του "πρωταγωνίστησε" και πάλι το καλοκαίρι, όταν τέθηκε ζήτημα αντικατάστασης του τέως υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται... 22 χρόνια μετά


Μετά το 1989, οπότε ο Ξενοφών Ζολώτας, άλλοτε εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οικονομικούς θεσμούς, όπως το ΔΝΤ και η Οικονομική Επιτροπή της Ευρώπης και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1974-1981), ανέλαβε πρόεδρος της Οικουμενικής Κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος φέρεται ως ο επικρατέστερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Η Οικουμενική κυβέρνηση του 1989 συγκροτήθηκε για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας, που τελικά απεφεύχθη, ενώ η διάρκεια ζωής της δεν ξεπέρασε τους 6 μήνες.

Σημειώνεται, ότι στην Οικουμενική συμμετείχαν και εν ενεργεία σήμερα πολιτικοί, όπως ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ, Στ. Δήμας, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, ο βουλευτής της Νδ, Π. Παυλόπουλος και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ, Ι. Δραγασάκης.


News247
74  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Απ: Χειροποιητες δημιουργίες στις: Νοέμβριος 10, 2011, 08:04:28 πμ

Χριστουγιεννιάτικο αρωματικό κερί
Ρολόι χεριιού με κρύσταλλα Τσεχίας και ημιπολύτιμους λίθουςΒραχιόλι χεριού σε γήινες αποχρώσειςΒραχιόλι χεριού απο καουτσούκ και διακοσμητικά
75  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τετάρτη 9/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 09, 2011, 07:00:56 πμ
Kαλημερούδια!!ω

Γεμιστά για σήμερα με σαλατούλα και φετούλα!!!!  beer
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 263 »