|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: [1] 2 »
|
1
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Κουραμπιέδες
|
στις: Νοέμβριος 20, 2008, 10:57:27 πμ
|
Nala θεωρώ ότι τα κυριότερα συστατικά του κουραμπιέ είναι το πολύ καλό βούτυρο και το αμύγδαλο. Όπως σου έγραψα, όμως και στα μελομακάρονα, οι ξηροί καρποί είναι θέμα γούστου. Αν τα παραλείψεις δεν χαλάει η συνταγή. Η γεύση όμως, σίγουρα χάνει!
Σ' ευχαριστώ Mary! Μου φαίνεται θα κάνω μισούς-μισούς για να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Θα επιχειρήσω να κάνω μερικούς δοκιμαστικούς με αμυγδαλόψυχα τριμμένη και θα σας πώ τα αποτελέσματα!
|
|
|
2
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Μελομακάρονα
|
στις: Νοέμβριος 20, 2008, 10:54:20 πμ
|
Nala εγώ πάντως φτιάχνω χωρίς σιμιγδάλι γιατί μου αρέσουν καλύτερα. Είναι βέβαια θέμα γούστου. Αυτά που φτιάχνω εγώ είναι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου τα οποία είναι πολύ εύγεστα αλλά προς το μελομένο. Δεν είναι πολύ τραγανά. Νομίζω όμως για τη συγκεκριμένη συνταγή ότι όσο πιο λίγη ώρα τα αφήσεις στο σιρόπι τους, τόσο πιο τραγανά θα είναι. Αν σε ενδιαφέρει ρίξε μια ματιά στη συνταγή της στο παρακάτω λινκ https://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2&recipe%5Fid=367&flag=1&flag%5Ffind=1Προσωπικά πιστεύω ότι μελομακάρονο χωρίς καρύδι από πάνω είναι σαν κουραμπιές χωρίς την άχνη, αλλά σίγουρα περι ορέξεως ...... Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο Ο,τι κι αν αποφασίσεις να φτιάξεις τελικά, σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλές Γιορτές Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και ζεστασιά στην καρδιά μας!
|
|
|
4
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Κουραμπιέδες
|
στις: Νοέμβριος 20, 2008, 10:37:05 πμ
|
Όπως εξήγησα και στην ερώτηση για τα μελομακάρονα έχω λάβει εντολή από τον καλό μου αν γίνεται να μη βάλω καθόλου αμύγδαλα στους κουραμπιέδες. Μπορώ να φτιάξω κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλο;;; Θα ήταν καλή λύση αν έβαζα τριμμένο αμύγδαλο για να μην το καταλαβαίνει κάποιος που δεν το τρώει αλλά να μη λέιψει και από τη νοστιμιά του κουραμπιέ;
Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
5
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Μελομακάρονα
|
στις: Νοέμβριος 20, 2008, 10:23:11 πμ
|
Καλημέρα! Θα ήθελα τα φώτα από τις έμπειρες μαγείρισσες του φόρουμ... Φέτος θα φτιάξω για πρώτη φορά μελομακάρονα καθότι νέα νοικοκυρά. Αναζητώντας συνταγές, βρήκα κάποιες με αλέυρι, άλλες με σιμιγδάλι και μερικές με τα 2. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή! Τα μελομακάρονα μας αρέσουν τραγανά, όχι πολύ μελωμένα και χωρίς γέμιση. Επίσης, μπορώ να κάνω μελομακάρονα χωρίς να βάλω το ψιλοκομμένο καρύδι από πάνω? Ο καλός μου δεν τρελλαίνεται για οτιδήποτε περιέχει ξηρούς καρπούς και δεν θέλω να του χαλάσω χατήρι... Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Πολλά φιλιά, Κατερίνα
|
|
|
9
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2008 / Απ: Τρίτη 07/10/08, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Οκτώβριος 09, 2008, 13:17:36 μμ
|
Al, Xanthibax, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Δυστυχώς δεν σώζόταν με τίποτα, το έκοψα φετούλες για παξιμαδάκια, και ενώ ψήθηκε το cake, γκαγκανιασαν τα πράσα και οι πιπεριές και πίκρισαν... Οπότε όπωςε καταλαβαίνετε, ταίσαμε πάλι τα πουλάκια!
|
|
|
11
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2008 / Απ: Τρίτη 07/10/08, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Οκτώβριος 07, 2008, 10:25:29 πμ
|
Kaλημέρα! Φιλέτα γλώσσες για σήμερα, αλλά πώς να τις φτιάξω? Στον φούρνο ίσως? Θα δούμε. Φιλιά Ranja καλημέρα! Αν δεν έχεις δοκιμάσει τη συνταγή γλώσσας φιλέτο φούρνου που έχει υποβάλει η Margarita εδώ, (στις 03/03/2008), είναι μια εύκολη και πολύ νόστιμή ιδέα!
|
|
|
12
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2008 / Απ: Τρίτη 07/10/08, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Οκτώβριος 07, 2008, 10:20:22 πμ
|
Καλημέρα! Σήμερα τρώμε μελιτζάνες με κιμά, τυριά και κρέμα γάλακτος (light ίσα-ισα για τη γεύση... ) στο φούρνο. Υ.Γ. Έφτιαξα την Κυριακή ένα αλμυρό κέικ με πράσα, κόκκινη & πράσινη πιπεριά, φέτα και κασέρι που βρήκα στο καινούριο I cook Greek. Για κάποιο λόγο βγήκε πολύ βαρύ στο στομάχι, πολύ έντονο το πράσσο, ενώ τα τυρία ήταν σχεδόν ανύπαρκτα... Κρίμα, γιατί φαινόταν τόσο λαχταριστό στη φωτογραφία... Και το πρόβλημα είναι τι να το κάνουμε τώρα που δεν πρόκειται να το φάμε. Σκέφτηκα να το κόψω φετούλες, να το βάλω στο φούρνο και να το κάνω παξιμαδάκια. Τι λέτε; Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε όσον αφορά τη θερμοκρασία του φούρνου και το χρόνο ψησίματος; Έχετε και καμιά καλύτερη ιδέα από τα παξιμαδάκια; (εκτός της γνωστής, να ταϊσουμε δηλαδή τα γατάκια και τα σκυλάκια της γειτονιάς, γιατί νομίζω ότι δεν θα το εκτιμήσουν το πράσο με τη φέτα... )
|
|
|
13
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Οκτώβριος 2008 / Απ: Δευτέρα 6/10/2008, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Οκτώβριος 06, 2008, 09:45:07 πμ
|
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Σήμερα τρώμε stir-fry με κοτοπουλάκι, μπόλικα λαχανικά (καρότο, κολοκυθάκι, λάχανο, πράσινη & κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι, πράσο, σκορδάκι, καλαμπόκι) και noodles.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|