GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 19:11:13 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 [4]
46  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Που θα πάμε σήμερα; / Απ: Willy's Pizza στις: Ιανουάριος 09, 2008, 10:58:04 πμ
Στην ιστοσελίδα έχει και τις τιμές.

Η πίτσα είναι φοβερή, μόνο που ο χώρος είναι λίγο χαμηλοτάβανος και δεν έχει και τόσο καλό εξαερισμό. 

Τί την θυμήθηκα τώρα τη willy's, έχω και καιρό να πάω!!!

Μου άνοιξε η όρεξη
47  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Που θα πάμε σήμερα; / Απ: Willy's Pizza στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:50:58 μμ
Γράψε , Μαργαρίτα, διεύθυνση και τηλέφωνο για να το γνωρίσουν και οι φίλοι μας αυτό το μαγαζί.
Τα ωραία να λέγονται Μεγάλο χαμόγελο


https://www.willys.gr/ Αυτή είναι η ιστοσελίδα
Το μαγαζί βρήσκεται Δημοσθένους 54 κ΄Αγ. Πάντων, Καλλιθέα τηλ.: 210 95.96.388, 210 95.87.891

Δεν ήξερα αν επιτρέπεται να γράφουμε τόσο αναλυτικά στοιχεία. Μήπως θεωρείτο διαφήμιση...Ξέρω και γώ...
48  Μαγειρέματα / Γλυκά / Βασιλόπιτα Μαστίχα - Φιστίκι αιγίνης στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:46:54 μμ
Σας προτείνω την ακόλουθη συνταγή για βασιλόπιτα (αλλά και για κεκάκι για όλο το χρόνο αν έχετε όρεξη).
Λίγο ετεροχρονισμένα βέβαια αλλά το 2009 μας περιμένει!!!

Τη συνταγή την είδα σε πρωϊνή εκπομπή στην τηλεόραση.
Τη δοκίμασα και σας την προτείνω.

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
250 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι
400 γρ. φαρίνα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
250 γρ. φιστίκι αιγίνης κοπανισμένο
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα.

Εκτέλεση
Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε να φτιάχνουμε κέικ.
Βασικές οδηγίες: Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και κατόπιν ενσωματώνουμε τα αυγά ένα ένα.  Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα εσπεριδοειδών, το λικέρ, τη μαστίχα και τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το φυστίκι.

Ψήνουμε για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Με το που βγήκε από το φούρνο άλειψα την πίτα με μαρμελάδα βερύκοκο.  Μόλις κρύωσε τη διακόσμησα με γλάσο το οποίο έφτιαξα με μαστίχα.  Ζέστανε τη μαστίχα (γλυκό βαζάκι) στο μάτι της κουζίνας για λίγο μέχρι να γίνει παχύρευστη και περιέχυσα το γλυκό.  Το 2008 το έφτιαξα με ψιλοκομμένο αποξηραμένο βερύκοκο το οποίο το είχα μουλιάσει σε λικέρ μαστίχα.  Γύρω γύρω διακόσμησα με φυστίκι.  Δεν είναι και τόσο δύσκολο στην εκτέλεση όσο ακούγεται. 

Αν έχετει οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μου την πείτε.

49  Κουβεντούλα / Fitness και Διατροφή / Απ: Μαστίχα Χίου στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:32:35 μμ
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, μπράβο.
Σύντομα θα σας δώσω και τη συνταγή βασιλόπιτας που έκανα φέτος με μαστίχα, υπέροχη.
50  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Που θα πάμε σήμερα; / Willy's Pizza στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:30:43 μμ
Η πίτσα είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!!

Παχυντικό ξέρω ξέρω, μη φωνάζετε!

Δεν μπορώ όμως να αντισταθώ.

Το μαγαζί που σας προτείνω έχει φανταστική πίτσα.  Τα υλικά ολόφρεσκα.  Να ζητήσετε την πίτσα σας με έξτρα σάλτσα ντομάτας, γιατί κανονικά δεν βάζει καθόλου.

Οι τιμές είναι καλές, το περιβάλλον λίγο σκοτεινό βέβαια, ξύλινα παγκάκια και επένδυση στους τοίχους. 
 
Έχει επίσης πολύ ωραίες σαλάτες και μακαρονάδες.
Έχει και site στο net
51  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Είμαι η Margarita και καλώς σας βρήκα! στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:25:25 μμ
Καλώς σας βρήκα όλους πραγματικά.

Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή
52  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Κρέμα ζαχαροπλαστικής στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:23:41 μμ
Πολύ πετυχημένη η συνταγή σου για την κρέμα. 
 
Εγώ σας προτείνω να τη δοκιμάσετε με εσάνς μαστίχα πάνω σε εκμέκ ή εσάνς Grand Marnie σε αμυγδαλόπιτα με σιρόπια από πορτοκάλια.

Σήμερα την έφτιαξα για πρώτη φορά με την αμυγδαλόπιτα και έδεσε καταπληκτικά.

Οι δόσεις σου ήταν ακριβείς και η περιγραφή της εκτέλεσης πολύ αναλυτική. 
Συγχαρητήρια
53  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / margarita στις: Ιανουάριος 07, 2008, 20:33:14 μμ
Καλησπέρα και από εμένα.

Ονομάζομαι Μαργαρίτα και μένω στην Αθήνα.

Το forum που έχετε δημιουργήσει είναι πολύ ενημερωμένο και φυσικά νόστιμο!!! Ελπίζω να μπορέσω και εγώ να σας προτείνω διάφορες δοκιμασμένες συνταγές (επιτυχείς φυσικά Κλείσιμο ματιού), όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει.

Προς το παρόν θα σας διαβάζω μιας και μόλις χθες ανακάλυψα το forum και έχω πολύ μελέτη μπροστά μου!!!


Καλώς σας βρήκα και πάλι
Σελίδες: « 1 2 3 [4]