|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 ... 64 65 66 [67]
|
991
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
|
στις: Ιανουάριος 14, 2008, 13:12:16 μμ
|
Είσαι ιδιαίτερα τυχερή...πράγματι η διαφορά τιμής στο κρέας είναι σημαντική.... Τα βρίσκω ιδιαίτερα ακριβά. Παίρνω μόνο για τα παιδιά. Όσο για τα κρέατα και τα κοτόπουλο φροντίζω το καλοκαίρι να προμηθεύομαι από το νησί μου. Έχω πάρει καταψύκτη και εδώ και στο νησί και τον στοκάρω για όλο το χρόνο. Τα παιδιά μου δεν έχουν ακόμα φάει κοτόπουλο του εμπορίου.
|
|
|
992
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
|
στις: Ιανουάριος 14, 2008, 13:11:16 μμ
|
Ellie επίσης συμφωνώ μαζί σου...υπάρχει ένα προβληματάκι όσον αφορά την προμήθεια φρέσκων τροφίμων (φρούτων, λαχανικών) δεδομένου ότι οι λαϊκές έχουν ωράριο που δεν βοηθά και πολύ τις εργαζόμενες.....τα s/m φέρνουν μεν βιολογικά προϊόντα αλλά τα περισσότερα τελικά - λόγω μη συχνής κατανάλωσής τους - καταλήγουν να είναι τρόφιμα ψυγείου με ό,τι συνεπάγεται αυτό.... Το πιο εύκολο είναι να αντικατασταθεί η ξηρά τροφή (ρύζι, μακαρόνια, corn flakes) η οποία αποθηκεύεται στα ράφια μας ... όσο για το γάλα και το ψωμί δεν είναι πάντα δυνατό να τα βρούμε αφού τα s/m φέρνουν περιορισμένη ποσοτητα...
Κάνουμε πάντως την προσπάθεια (ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κουβαλάμε τσάντες το πρωί στο γραφείο για να τις μεταφέρουμε το απόγευμα σπίτι....).
|
|
|
994
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
|
στις: Ιανουάριος 14, 2008, 11:46:48 πμ
|
Ποια είναι η γνώμη σας για τα βιολογικά προϊόντα ? τα επιλέγετε για την διατροφή σας ? τα έχετε δοκιμάσει ? βρίσκετε διαφορές στην γεύση ή στην ποιότητά τους έναντι των συμβατικών ? αποτελεί παράγοντα επιλογής η διαφορά τιμής τους σε σχέση με εκείνα της συμβατικής καλλιέργειας ? πόσο εύκολο είναι να βρείτε τα προϊόντα αυτά στην περιοχή σας ?
Προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα βιολογικά προϊόντα, τι μας προσφέρουν, πόσο και εάν μας ωφελούν κτλ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σίγουρα είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τρόφιμα απαλλαγμένα από χημικές επεμβάσεις (πχ στα φρούτα και λαχανικά τα φάρμακα ή λιπάσματα) και ότι δεν αποτελεί επιχείρημα αυτό που αρκετοί υποστηρίζουν ότι δηλαδή "δεν βαριέσαι τώρα ό,τι έφαγα έφαγα τι θα κερδίσω ?" δεδομένου ότι όλη αυτή η αλυσίδα λειτουργεί αθριστικά δηλαδή τα επιβλαβή στοιχεία που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στον οργανισμό μας δεν αποβάλλονται αλλά συνεχίζουν να εναποτίθενται με αποτέλεσμα την συνεχή επιβάρυνσή του. Όσον δε αφορά για τα παιδιά, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μπορούμε να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ποιότητα διατροφής, εφόσον έχουμε αυτήν την επιλογή ακόμη και εάν πράγματι σε πολλες περιπτώσεις επιβαρύνει αρκετά τον οικογενειακό προυπολογισμό. Εξάλλου μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό που συνιστούν και όλοι όσοι ασχολούνται με την οργανική καλλιέργεια δηλαδή να επιλέγουμε περιορισμένες ποσότητες καθώς και κυρίως εκείνες που θεωρούνται περισσότερο επιβαρυμένες (π.χ πατάτες, καρότα, αγγουράκια κτλ) ενώ μπορούμε σταδιακά να αντικαταστήσουμε τις περισσότερες κατηγορίες τροφίμων.
|
|
|
998
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: ΓΕΙΑ ΣΑΣ !! ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ.
|
στις: Ιανουάριος 10, 2008, 14:38:02 μμ
|
Eυχαριστώ Μαργαρίτα, πολύ σύντομα - ίσως και σήμερα θα στείλω συνταγές ζαχαροπλαστικής. artemis Καλώς ήρθες Άρτεμη. Και έγω είμαι νέα στο forum και ήδη έχω ανακαλύψει αρκετές νοστιμιές. Περιμένω και τις δικές σου γαστριμαργικές προτάσεις!!!
|
|
|
1002
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / ATA
|
στις: Ιανουάριος 10, 2008, 13:21:38 μμ
|
Είμαι η ATA και είμαι ολοκαίνουριο μέλος στην παρέα σας !! Είναι η πρώτη φορά που γίνομαι μέλος σε μία παρόμοια κοινότητα, δεν τολμούσα μέχρι σήμερα....και δεν ξέρω το γιατί, φαίνεστε όλοι πολύ φιλικοί και ζεστοί !!! Απασχολούμαι σε μία ιδιωτική επιχείρηση αλλά τον ελεύθερο χρόνο μου (ποιον ??) παίρνω τις κουτάλες και τα πινέλα μου και δημιουργώ ("μαγειρεύω" τα χρώματα με τα πινέλα και "δημιουργώ" με τις κουτάλες και τις φόρμες μου...) Αγαπώ πολύ την μαγειρική και ζαχαροπλαστική, πιστεύω ότι είναι πολύ δημιουργικές ενασχολήσεις και οι δύο...αφήστε που πιστεύω ότι αποτελούν περίτρανη ένδειξη αγάπης και φροντίδας προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω να μπορέσω να σας συναντήσω κι από κοντά στο κόψιμο της πίτας.... ATA
|
|
|
1003
|
Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα θα κόψουμε ?
|
στις: Ιανουάριος 10, 2008, 11:20:17 πμ
|
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες !! Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσω για συμμετοχή !! Ανυπομονώ να σας γνωρίσω από κοντά.... αρτεμις την τελευταια εβδομαδα θα βαλουμε ενα ποστ με οριστικη ημερομηνια και ωρα και εκει θα γραψουν οσοι ειναι βεβαιαοι οτι θα ερθουν προκειμενου να κανουμε την κρατηση με τα σωστα ατομα. δεν ειναι επισημο γευμα ειμαστε μια παρεα και παραγγελνουμε κα ιτρωμε και πινουμε οσο θελουμε τιποτα δεν ειναι προκαθορισμενο...μαλιστα καποιοι καποιοι παραπινουν ... .απο οτι εχουμε μετρησει θα ειμαστε γυρω στα 13-15 ατομα αν τελικα παρευρεθουν οσοι εχουν δηλωσει ενδιαφερον. συνηθως η ωρα προσελευσης ειναι 19:30 ωστε να καλυπτει κα ιαυτους που θελουν να φυγουν νωρις αλλα κα ιοσους θελουν να ερθουν αργοτερα εξαλλου το ξενυχταμε καποιοι..... τιποτα δεν ειναι φιξαρισμενο εξ αρχης... feel free να κανεις οποιαδηποτε προταση για μαγαζι ή οτιδηποτε αλλο. ελπιζω να σε δουμε
|
|
|
1004
|
Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Πίτα θα κόψουμε ?
|
στις: Ιανουάριος 10, 2008, 10:29:26 πμ
|
Βρίσκω ενδιαφέρουσα την πρόταση για το Αλάτσι - έχω ακούσει καλά αλλά και μέτρια σχόλια για την κουζίνα του. Ευκαιρία να το διαπιστώσω και η ίδια. Μέχρι στιγμής είμαι θετική ως προς την ημερομηνία (1-2-2008). Οριστικοποιήστε την ώρα και ας με ενημερώσετε πως γίνονται οι κρατήσεις. Καθόμαστε όλα τα μέλη μαζί ? Πόσοι εκτιμάτε να παρευρεθούν ? Το μενού είναι ορισμένο ή ελεύθερο επιλογής μας ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|