|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 ... 8 9 10 [11] 12 »
|
152
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σπιτικο ξυδι
|
στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 20:32:04 μμ
|
μεσα σε ενα μπουκαλι λευκο κρασι βαζουμε ενα χοντρο μακαρονι με τρυπα, κλεινουμε καλα. Οταν λιωσει το μακαρονι το ξυδι ειναι ετοιμο
|
|
|
161
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / τι ειναι το αυγοταραχο
|
στις: Φεβρουάριος 01, 2008, 22:18:09 μμ
|
αυταραχο ειναι τα αυγα του θηλυκου κεφαλου (μπαφας).τα γεναει απο τις αρχες αυγουστου ως τα μεσα του οκτωβρη δυσκολο προιον στην κατεργασια του ,αφου χρειαζεται 7-8 σταδια προτου ειναι ετοιμο για καταναλωση (αλατισμα ,πλυσιμο ,καλουπωμα,στεγνωμα,κερωμα σε 7 στρωσεις,ψυξη και τελος συσκευασια)το αυγοταραχο ειναι ενα απολυτα φυσικο προιον , χωρις συντιριτικα η οπιαδηποτε προσθετη ουσια.πολυ πλουσιο σε πρωτεινες ω3 λιπαρα και σεληνιο, βιταμινες Α,Β,C καθως επισης σε σιδηρο και ασβεστιο. εχει υψηλη θρεπτικη και ταυτοχρονα χαμηλη θερμιδικη αξια. ηταν ηδη γνωστο στην αρχαια ελλαδα .κανει καλη παρεα με το ουζο η τη βοτκα ,αφου αντεχει τα υσχιρα οινοπνευματα
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|