Σαν γνήσια Κεφαλονίτισσα...κατά το ήμισυ έχω να δηλώσω ότι στην Κεφαλοννιά όταν αδειάσει ένα βαρέλι φέτα μαζεύουν όλα τα τρίμματα που έχουν περισέψει σε ένα δοχείο και τα δουλεύουν με ελαιόλαδο και θυμάρι . Ετσι δημιουργείται ένα μαλακό μίγμα, η λεγόμενη πρέντζα
Rosette : Εϊδος αλλαντικού, φτιαγμένο απο άπαχο χοιρινό και τυλίγεται απο το παχύ έντερο του χοίρου. Είναι μακρύ σαλάμι που όσο πιο πολύ ωριμάσει τόσο πιο ωραίο γίνεται.