GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 03:39:28 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 36 »
46  Κουβεντούλα / Male Section / Επιχειρηματίας ανοίγει το πρώτο κομμωτήριο με ημίγυμνες κομμώτριες! στις: Νοέμβριος 02, 2014, 23:02:00 μμ


Στόχος να κάνει εγκαίνια πριν τα Χριστούγεννα - Ο μισθός των καλλίγραμμων κοριτσιών φτάνει τα 2.000 ευρώ - Θα έχει και άνδρες κομμωτές

Sexy strip κομμωτήριο φαίνεται ότι θα αποκτήσει μέχρι τα Χριστούγεννα η Πάτρα.Η ιδαιτερότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης είναι ότι οι κομμώτριες θα κρατούν ψαλίδια και χτένες φορώντας μόνο τα... απαραίτητα!

Η ιδέα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ανήκει σε επιχειρηματία που διαθέτει κατάστημα με ερωτικά είδη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα το γραφείο του οποίου έχει κατακλυστεί από βιογραφικά καθώς ήδη δημοσιεύθηκαν οι πρώτες αγγελίες για τις θέσεις.

Δέλεαρ είναι η υπόσχεση για μισθό της τάξης των 2.000 ευρώ καθώς η αγγελία αναφέρει τα εξής: Ψάχνεις δουλειά και είσαι κομμώτρια; Τότε έλα σε μας για να εργαστείς στο πιο hot κομμωτήριο της Πάτρα. Αμοιβή 1.500-2.000 ευρώ. Θα επιλέξουμε με βάση την εξωτερική εμφάνιση. Με πτυχίο κομμωτικής. Μόνο για άνδρες!».
47  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Αυτοί είναι οι 10 super λιποδιαλυτικοί διατροφικοί συνδυασμοί! στις: Νοέμβριος 01, 2014, 22:02:37 μμ
Συνδυασμοί τροφίμων με προστιθέμενη αξία στο ρυθμό των καύσεων, στον έλεγχο της πείνας, στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, στη μείωση του σωματικού λίπους…

1. Αβγό ποσέ + ντομάτα + παξιμάδι κρίθινο

Δυναμικό πρωινό ξεκίνημα Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, δεν ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, παρέχει υψηλότερο κορεσμό της πείνας και ενέργεια που διαρκεί.

2. Βρώμη + γάλα + αμύγδαλα + ξερά φρούτα

Εξαιρετικό πρωινό γεύμα Ενισχύει τη θρεπτική πληρότητα και τη διατροφική αξία των επιμέρους τροφίμων, επιβραδύνει τη στομαχική κένωση και το ρυθμό απελευθέρωσης ενέργειας.

3. Γιαούρτι στραγγιστό + φράουλες + στέβια

Εύκολο και γρήγορο σνακ. Ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό, καταπολεμά τη νευρικότητα, συμβάλλει στην προστασία της μυϊκής μάζας.

4. Κρέας + μουστάρδα + μπαχαρικά + πιπεριές

Ιδιαίτερα χορταστικός συνδυασμός για μεσημεριανό Ή βραδινό γεύμα Διεγείρει εντονότερα το μεταβολισμό, αυξάνει τις καύσεις, προάγει την απώλεια λίπους, υποστηρίζει το μυϊκό ιστό.

5. Λαχανικά τουρλού + τυρί φέτα

Κλασικός εποχικός συνδυασμός Τα διαφορετικά λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό διαφορετικά αντιοξειδωτικά. Μειώνουν την απορρόφηση των λιπαρών από τη φέτα και ενισχύουν τον οργανισμό με κάλιο, το οποίο εξισορροπεί την πρόσληψη νατρίου.

6. Φασόλια + καλαμπόκι + πράσινα λαχανικά

Έξυπνος χορτοφαγικός συνδυασμός Βελτιώνει την πληρότητα του γεύματος σε αμινοξέα, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα με πρεβιοτικές ίνες, ελαττώνει την ποσότητα αμύλου που μπορεί να αποθηκευτεί ως σωματικό λίπος.

7. Σουβλάκι κοτόπουλου + ρύζι καστανό + λαχανικά

Ιδανικό για βραδινό Παρατείνει τη διάρκεια του γεύματος, χορταίνει την πείνα χωρίς πολλές θερμίδες, αυξάνει το θερμιδικό κόστος της πέψης χωρίς να βαραίνει το στομάχι.

8 . Τσάι πράσινο + χυμός λεμονιού

Το ίδιο απολαυστικό ζεστό Ή δροσερό Συνεισφέρει στην πληρέστερη ενυδάτωση, επιταχύνει το ρυθμό των καύσεων, μειώνει την αποθήκευσης γλυκόζης στα λιποκύτταρα, δρα αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικά.

9. Μιλκσέικ με άπαχο γάλα + μπανάνα + κανέλα

Τέλειο ύστερα από σωματική άσκηση Πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο, δροσίζει και ενυδατώνει το σώμα, δρα τονωτικά, μειώνει το αίσθημα κόπωσης.

10. Ψάρι + χόρτα

Σίγουρη επιλογή.Ψάρια και θαλασσινά αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών και ιωδίου, τα οποία εντείνουν τις καύσεις. Τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες και δεν εμποδίζουν την απορρόφηση των ω-3 λιπαρών ή του ιωδίου από το θυρεοειδή.

womenonly.gr
48  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Κακές τροφές που μας κάνουν καλό στις: Νοέμβριος 01, 2014, 21:59:00 μμ
‘’Κακές’’ τροφές που μας κάνουν καλό

Τι από όλα αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα ισχύει και τι όχι...;

Αυγά
Φήμη: Σημαντική πηγή χοληστερόλης, ο κρόκος μπορεί να ανησυχεί όσους σκέφτονται την υγεία της καρδιάς.
Η αλήθεια. Γιατροί σημειώνουν τώρα ότι τα κορεσμένα λιπαρά και τα τρανς είναι μεγαλύτεροι ένοχοι όσον αφορά την χοληστερόλη στο αίμα παρά η διατροφική χοληστερόλη.

Επίσης τα αυγά μας χορταίνουν. Αν φάμε αυγά στο πρωινό μπορεί να πεινάμε λιγότερο στο μεσημεριανό. Ο κρόκος περιέχει λουτείνη και ζεαξανθίνη, ουσίες που η έρευνά συνδέει με μειωμένο κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας.

Μοσχάρι
Το βόειο κρέας είναι γεμάτο κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Επομένως, άνθρωποι που νοιάζονται για την καρδιά τους θα πρέπει να το αποφεύγουν.
Άπαχες φέτες μοσχαριού αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου χαμηλών λιπαρών. Ο σίδηρος είναι αναγκαίο μέταλλο για τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στα κύτταρα του οργανισμού. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν έλλειψη. Υπάρχουν πολλά άπαχα μέρη βόειου κρέατος.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα έχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη και η γεύση της είναι υπέροχη. Επομένως μπορεί να είναι βλαβερή.
Η σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που φαίνεται πως ωφελούν το αίμα και τη καρδιαγγειακή υγεία.
Πρόσφατα, ερευνητές στην Ελβετία ανέφεραν ότι η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας κάθε μέρα για 2 εβδομάδες μείωσε τις ορμόνες του στρες, όπως την κορτιζόλη, σε ανθρώπους με υψηλά επίπεδα στρες.
Να προσέχετε όμως τις θερμίδες γιατί μπορεί να δείτε το βάρος σας να αυξάνει.

Πατάτες
Έχουν ψηλή θέση στο γλυκαιμικό δείκτη. Τέτοιες τροφές τείνουν να οδηγούν σε υψηλότερη άνοδο του σακχάρου και της ινσουλίνης, που αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους και ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από διαβήτη.
Οι πατάτες είναι καλή πηγή ινών, καλίου και βιταμίνης C.
Η πατάτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μετατρέπεται σε γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη αν απλώς προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, καθώς βοηθά να επιβραδυνθεί η απορρόφηση των υδατανθράκων της πατάτας.

Καφές
Ο καφές μπορεί να σας φέρει νευρικότητα, να παρεμβληθεί με τον ύπνο σας και να μην είναι καλός για εσάς.
Έρευνες δείχνουν ότι ουσίες του μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, διαβήτη και καρκίνου του ήπατος. Τα περισσότερα οφέλη συνδέονται με την κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών την ημέρα.
Αν ο καφές σας φέρνει νευρικότητα περιορίστε τον. Θα πρέπει να περιορίσετε την καφεΐνη και αν είστε έγκυος

Ξηροί καρποί
Περιέχουν λιπαρά.
Τα καλά νέα: Περιέχουν λιπαρά, αλλά τα καλά, που είναι φιλικά προς την καρδιά. Υπάρχουν και άλλες υγιεινές θρεπτικές ουσίες, ανάλογα με το είδος του ξηρού καρπού.
Τα φιστίκια είναι πλούσια σε λουτείνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που βοηθούν να κρατούνται τα μάτια υγιή.
Τα αμύγδαλα παρέχουν βιταμίνη Ε και τα καρύδια σημαντικές ποσότητες ωμέγα 3 λιπαρών.
Πρέπει να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε, καθώς οι ξηροί καρποί περιέχουν σημαντική ποσότητα θερμίδων.

Ψωμί
Το ψωμί είναι βλαβερό για σας επειδή περιέχει πολλούς υδατάνθρακες.
Το ψωμί δεν είναι κακό- η κατανάλωση πολλών κατεργασμένων σιτηρών είναι. Μπορείτε να επιλέξετε ψωμί ολικής αλέσεως. ‘Ερευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Archives of Internal Medicine’’, υποδεικνύει ότι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεων ζουν περισσότερο.

Καλαμπόκι
Κακή φήμη. Το καλαμπόκι είναι λαχανικό αλλά δεν περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες.
Τα καλά νέα. Αν και δεν έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως για παράδειγμα τα μούρα, είναι θρεπτικό. Περιέχει 4 γραμμάρια ινών ανά φλιτζάνι. Όπως και άλλα κίτρινα και πράσινα λαχανικά, το καλαμπόκι είναι καλή πηγή λουτείνης και ζεαξανθίνης.

https://www.msn.com/el
49  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μία εικόνα χίλιες λέξεις / Ο ορισμός της .. αποτυχίας ! στις: Οκτώβριος 24, 2014, 22:57:33 μμ
Οι μεγαλύτερες .. γκάφες που κατέγραψε ποτέ ο φακός

The Ultimate Fail Compilation  !!


#Invalid YouTube Link#
50  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μία εικόνα χίλιες λέξεις / Τίποτε δεν είναι .. αδύνατον ! στις: Οκτώβριος 24, 2014, 22:52:46 μμ
Συλλογή από απίστευτες προσπάθειες που μοιάζουν .. απίθανες !


PEOPLE ARE AWESOME 2014

#Invalid YouTube Link#
51  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / 20 εναλλακτικές χρήσεις της κανέλας! στις: Οκτώβριος 24, 2014, 22:30:02 μμ


Πολλές από τις ιδιότητες της κανέλας βασίζονται στην αντί-μικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντί-βακτηριακή της δράση. Ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου μας. Έχει διαπιστωθεί λοιπόν ότι η μυρωδιά της κανέλας ενισχύει την λειτουργία της γνώσης και την μνήμη. Ας έχετε ένα κεράκι κανέλας στο γραφείο σας ή στο χώρο εργασίας σας. Ίσως βοηθούσε κι ένα στικ στην τσάντα και όποτε το χρειαστείτε ένα μικρό σνιφ (ακούγεται λίγο κάπως) και έτοιμοι για την δουλειά ή το σχολείο!!

1. Ποτ πουρί. Πάρτε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο κανέλας και ρίξτε τες πάνω από ποτ πουρί. Τοποθετήστε το μπολ σε χώρο με καλό εξαερισμό και αφήστε την μυρωδιά να γεμίσει τον χώρο!
Δείτε: Φτιάχνουμε μόνοι μας αρωματικό ποτ πουρί!

2. Μειώνει την χοληστερίνη.. Σε έρευνα που έγινε στο Beltsville Human Nutrition Research Center μέσα σε 40 μέρες, η χοληστερίνη και γενικά τα επίπεδα χοληστερόλης (κακής) και των τριγλυκεριδίων έπεσαν στους διαβητικούς ασθενείς, στους οποίους είχε χορηγηθεί 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα την ημέρα

3. Θεραπεία για διαβητικούς… Στο ίδιο ερευνητικό κέντρο, οι διαβητικοί που είχαν στην καθημερινή τους δίαιτα 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα , μείωσαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους μέχρι και 30%.Σε μια άλλη έρευνα στο Fertility and Sterility και σε μια περίοδο 8 εβδομάδων οι γυναίκες που έπαιρναν εκχύλισμα κανέλας παρουσίασαν σημαντική μείωση στην αντίσταση ινσουλίνης τους.
Δείτε: Κανέλα. Το φυσικό όπλο κατά του ζαχάρου!
Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα κατά του διαβήτη.

4. Κανέλα Η Παυσίπονη. Μεταξύ άλλων η κανέλα χρησιμοποιείτε και ως παυσίπονο γιατί σε συνδυασμό με την προσταγλανδίνη συνεισφέρει στην χαλάρωση των μυών.

5. Αντισκωριακή Δράση. Σπάστε 3-4 κλαράκια κανέλας, σε μικρά κομμάτια, προσθέστε λίγο γαρίφαλο και κόκκους από λίγο μαύρο πιπέρι, γεμίστε μικρά σακουλάκια υφασμάτινα κατά προτίμηση, με το μείγμα και κρεμάστε τα στις ντουλάπες.

6. Χάστε Βάρος. Ακριβώς επειδή βοηθάει στην μείωση στην αντίσταση ινσουλίνης σύμφωνα με το Human Nutrition Center at Tufts η κανέλα τριπλασιάζει την ποσότητα της ινσουλίνης που μεταβολίζει το σάκχαρο του αίματος. Άσε που μειώνει το αίσθημα της πείνας και τις λιγούρες..

7. Εμμηνόρροια. Αιώνες τώρα η κανέλα χρησιμοποιείτε για την έντονη αιμορραγία κατά την περίοδο, είτε για προβλήματα ενδομητρίωσης, αποβολής, αιμορραγίας μετά την γέννα αλλά και για κάθε θέμα γονιμότητας.

8. Βοηθάει και στην κυκλοφορία του αίματος. Γενικά χρησιμοποιείται ως αντιπηκτικό αίματος και βοηθάει στην κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα μας .

9. Και για τους πόνους της αρθρίτιδας. Σε έρευνα study του 2008 που εκδόθηκε στο περιοδικό Bioorganic and Medicinal Chemistry, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κανέλα βοηθούσε στην επιβράδυνση των προβλημάτων που είναι συνδεδεμένα με τα οστά.

10. Καλό και για το δέρμα μας. Χάρη στην αντί-μικροβιακή και αντί-βακτηριακή της δράση η κανέλα βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και αντιμετωπίζει τις κοκκινίλες. Ανακατέψτε 1 κουταλιά κανέλας σε σκόνη με τρεις κουταλιές μέλι και απλώστε στο πρόσωπο για μερικές ώρες. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Κάντε επίσης πίλινγκ, ανακατεύοντας κανέλα με ελαιόλαδο.

11. Δροσερή αναπνοή. Αν δεν θέλετε να μασήσετε κομματάκι από ένα κλαράκι κανέλας (γιατί είναι και πικρή, τότε προμηθευτείτε τσίχλες με γεύση κανέλα. Προσοχή όμως να είναι χωρίς ζάχαρη.

12. Αρωματικό χώρου. Στην λάμπα του δωματίου σας στάξτε μια – δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας. Προσοχή, η λάμπα να είναι σβηστή. όταν ανάψετε την λάμπα, με την ζέστη θα απλωθεί στο χώρο η υπέροχη μυρωδιά της κανέλας. Ή σιγοβράστε ένα – δύο ξυλαράκια κανέλας σε ένα μπρίκι νερό μέχρι να σωθεί ως την μέση.

13. Ουρολοίμωξη. Η κανέλα είναι διουρητική και βοηθάει στην αποβολή των ούρων χάρη στην αντί-μικροβιακή και αντί-βακτηριακή της δράση

14. Ενισχυτικό πέψης. Η κανέλα βοηθάει στην διάλυση των λιπών κατά την διαδικασία της πέψης. Αν δεν περιέχει κανέλα το γεύμα σας, τότε μπορείτε να πιείτε ένα τσάι με λίγη κανέλα, μισή ώρα περίπου πριν το γεύμα σας.

15. Θεραπεία για τα τσιμπήματα από τα έντομα. Ανακατέψτε λίγη κανέλα με λίγο μέλι. Ο συνδυασμός θα απολυμάνει την περιοχή, θα ενυδατώσει και θα την θεραπεύσει. Επίσης, θα περιορίσει την φαγούρα και τον πόνο.

16. Για το κρύωμα και την γρίπη που μας ταλαιπωρεί, μόλις αρχίσει να αλλάζει ο καιρός. Ετοιμάστε ένα ζεστό τσάι και προσθέστε λίγη κανέλα και τρίψτε λίγο τζίντζερ… και περαστικά σας. Ωραία ποικιλία τσαγιού αν θέλετε να δοκιμάσετε είναι το Roibos, στο οποίο ταιριάζει υπέροχα η κανέλα.

17. Στομαχόπονος. Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας βοηθάει στην ανακούφιση από τους στομαχόπονους. και μην ξεχνάτε την αντί-μικροβιακή και αντί-βακτηριακή της δράση για την καταπολέμηση των ελκών αλλά και των αερίων.

18. Φυσικό Συντηρητικό. Προσθέτοντας κανέλα στο φαγητό καθυστερεί την εμφάνιση βακτηρίων και τα φαγητά σας διατηρούνται περισσότερο κανέλα κηροπήγιο

19. Με την κανέλα μπορείτε να φτιάξετε και διακοσμητικά κηροπήγια. Χρειάζεστε ένα ποτήρι του κρασιού, ένα ρεσό, ένα λαστιχάκι, μία κόκκινη κορδέλα και 12 ξυλαράκια κανέλας – ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος του στομίου του ποτηριού. Εφαρμόστε περιμετρικά του ποτηριού τα ξυλαράκια της κανέλας. Περάστε ένα λαστιχάκι γύρω τους και κατόπιν δέστε την κορδέλα και τοποθετήστε το ρεσό μέσα στο ποτήρι. Το αρωματικό διακοσμητικό σας είναι έτοιμο.

20. Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πιο φυσικά απωθητικά για τα μυρμήγκια. Σκορπίστε λίγη σκόνη κανέλας στα παράθυρα και στις γωνίες της κουζίνας και δεν πρόκειται να μπει μυρμήγκι στο σπίτι.
52  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Κινέζικος πολλαπλασιασμός! στις: Οκτώβριος 24, 2014, 22:18:45 μμ


Αυτά που ξέρετε περί μαθηματικών και πολλαπλασιασμού καλά θα κάνετε να τα ξεχάσετε! Ειδικά όσοι δυσκολεύεστε με την προπαίδεια και μπερδεύεστε με τα κρατούμενα, τώρα υπάρχει η λύση -και μάλιστα κινέζικη- που θα σας κάνει με μιας… μαθηματική διάνοια (το λιγότερο!). Γιατί μπορεί ο κινέζικος πολλαπλασιασμός να είναι ολίγον βαρετός και χρονοβόρος, όμως έχει τη μαγεία του, καθώς αναδεικνύει και τις… καλλιτεχνικές ανησυχίες του καθενός στο σχέδιο! Για να ενισχύσετε, λοιπόν, τη φιλομάθειά σας δεν έχετε παρά να δείτε το ακόλουθο βίντεο…

Μετά εσείς θα αποφασίσετε ποια… μαθηματικά προτιμάτε!

#Invalid YouTube Link#

53  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διαδίκτυο / Έρχεται το δωρεάν internet σε όλη την Ελλάδα στις: Σεπτέμβριος 13, 2014, 19:23:46 μμ


Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Αντώνη Σαμαρά το σχέδιο για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα.

Το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, Μενέλαος Δασκαλάκης, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Τεχνολογίας, Δημήτρης Πτωχός, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Γιώργος Μουρούτης.

«Το Ίντερνετ είναι πλέον κοινωνικό αγαθό. Υπάρχουν τα χρήματα, το πιστεύω και θα γίνει»,

φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, αποφασισμένος να κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Το έργο εκτιμάται πως θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, με τα χρήματα να πρόκειται να προέλθουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Τα 5 εκατομμύρια ευρώ θα πάνε στο Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια στους δήμους.

Το κόστος κάθε κεραίας Wi-Fi κυμαίνεται περίπου στα 800–1.000 ευρώ.

Το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνολογίας έχει αναλάβει να εγκαταστήσει δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε όλα τα λιμάνια της χώρας και σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Στόχος από τις συνέργειες που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, η άνοδος κατά 0,8% του ΑΕΠ. Οι πολίτες και οι τουρίστες θα μπορούν να σερφάρουν στο Διαδίκτυο και ταυτόχρονα να έχουν πλήθος νέων υπηρεσιών για προϊόντα, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα πλησίον της περιοχής ή του νησιού όπου βρίσκονται.

Τουριστικές περιοχές όπως η Πλάκα και το Θησείο θα καλυφθούν κατά 100%. Στο παιχνίδι η κυβέρνηση προσπαθεί να τους βάλει όλους. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με όλες τις τράπεζες, ώστε να τοποθετήσουν περίπου 5.000 κεραίες Wi-Fi σε υποκαταστήματά τους. Μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει η Πειραιώς και μία ακόμα τράπεζα.

Σε συμφωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Ίντερνετ θα φτάσει το μετρό σε πολλές στάσεις λεωφορείων όπου υπάρχει κίνηση και αναμονή και σε πρώτη φάση σε ορισμένα μπλε λεωφορεία.

Προσυμφωνία έχει γίνει και με τον ΟΤΕ να τοποθετήσει κεραίες σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους σε όλη την Ελλάδα, καθώς σε αυτά τα σημεία υπάρχει ήδη τηλεφωνική γραμμή. Η κυβέρνηση προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να βοηθήσουν το όλο εγχείρημα.

Για να μην κάνει ζημιά σε όσες εταιρείες ή επιχειρήσεις έχουν εμπορικό κέρδος από το Ίντερνετ, η κυβέρνηση δεσμεύεται να παρέχει δωρεάν τις βασικές υπηρεσίες, ενώ θα υπάρχει φραγμός σε παιχνίδια, videos, εμπορικά προϊόντα ή ακατάλληλο υλικό. Ενώ οι νέες εγκαταστάσεις κεραιών θα πάρουν κάποιο χρόνο, η κυβέρνηση θα δώσει πρώτα δωρεάν Wi-Fi στους πολίτες μέσω των δήμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει εντολή να επαναλειτουργήσουν και οι 600 κεραίες hot spot που είχαν τοποθετηθεί σε όλες τις μεγάλες πλατείες επί Γιώργου Αλογοσκούφη την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Οι 235 δήμοι θα απορροφήσουν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια περίπου 3.000–4.000 ευρώ για τις κεραίες Wi-Fi, ενώ συνολικά υπάρχει σκέψη κάθε δήμος να λάβει από 60.000 ευρώ, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις τεχνολογικές υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.

Πηγή: Real News
54  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / Ένα νησί μόνο για... λίγους !! στις: Σεπτέμβριος 12, 2014, 14:50:24 μμ
Στο σφυρί έναντι 60 εκ ευρώ!

Αυτό το νησί είναι ένα απόλυτο ησυχαστήριο, αλλά μόνο για εκατομμυριούχους. Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Craig McCaw αναζητά αγοραστή!



Το εκπληκτικό αυτό ησυχαστήριο στον Καναδά χρονολογείται στις αρχές του 1900, και ο Craig McCaw το έκανε δικό του το 1996 έναντι μόλις 15 εκατομμυρίων ευρώ!













Με μερικές ανακατασκευές, κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία του περίπου στα 60 εκατομμύρια ευρώ!
Το νησί James Island διαθέτει ένα ιδιωτικό λιμάνι, έναν αεροδιάδρομο για ιδιωτικά αεροπλάνα, ένα γήπεδο γκολφ, spa, γυμναστήριο, πισίνα, ένα εντυπωσιακό σπίτι αλλά και ειδικούς χώρους για τη φιλοξενία καλεσμένων.
55  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Amfipoli's news! στις: Σεπτέμβριος 12, 2014, 14:11:23 μμ
Πωλούνται στο Internet οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης!



Σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή στα 77,42 ευρώ έβγαλαν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης στο eBay.

Τα σπουδαία ευρήματα της Αμφίπολης συγκινούν αρχαιολόγους και επισκέπτες, και συνεπώς και κερδοσκόπων που μυρίστηκαν εύκολο χρήμα από το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου.

Ένας πολίτης αγόρασε το domain name www.kariatides.gr και το έβγαλε σε πλειστηριασμό στο eBay.
Όρισε μάλιστα ως τιμή εκκίνησης τα 100 δολάρια ή 77,42 ευρώ και η προθεσμία για να ''χτυπήσει'' κανείς την ιστοσελίδα εκπνέει στις 18 Σεπτεμβρίου.
56  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Που θα πάμε σήμερα; / 12 από τα ωραιότερα παραδοσιακά καφενεία στην Ελλάδα! στις: Σεπτέμβριος 11, 2014, 00:51:20 πμ
Το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο είναι ένας θεσμός που μετράει χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Ξεκίνησε αφιερωμένος σχεδόν αποκλειστικά στους άνδρες και παραμένει έτσι στα περισσότερα μέρη της επαρχίας αν και πλέον οι γυναίκες δίνουν εκεί δυναμικό «παρών».

Τόπος συνάντησης για ξερή, δηλωτή, ποδοσφαιρική και πολιτική συζήτηση, τάβλι αλλά και απόλαυση ελληνικού καφέ, χειροποίητων γλυκών και νόστιμων μεζέδων συνοδεία τσίπουρου. Χώρος ζωντανός και πολύβουος, που τα πάντα είναι εν κινήσει, βαβούρα από τις κουβέντες, τις διαφωνίες των πελατών αλλά και τόπος όπου όλοι αναπολούν τα παλιά, θυμούνται τα περασμένα… Μαγαζιά που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο, κρυμμένα σε πλατείες, σοκάκια ή ακόμα ολοφάνερα σε κεντρικότατα σημεία πόλεων και οικισμών.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, παντού τα καφενεία κάνουν δήλωση φιλοξενίας, προσφέροντας απλόχερα σε ντόπιους και ξένους όλα εκείνα τα πολιτιστικά και κοινωνικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να γνωρίσει κανείς καλύτερα έναν τόπο. Γιατί οι αστικοί μύθοι εκεί γεννήθηκαν, εκεί θέριεψαν και εκεί επεξηγούνται κιόλας…

Κι αν κάποιο απουσιάζει από τη λίστα, αυτό θα έγινε χωρίς λόγο, αφού η Ελλάδα είναι γεμάτη παραδοσιακά καφενεία και ένα μόνο άρθρο ποτέ δεν είναι αρκετό. Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τα 12 παραδοσιακά καφενεία που επιλέξαμε και ονειρευτείτε…


1. Μεγάλο Καφενείο, Τρίπολη



Σήμα-κατατεθέν της πόλης, με ιστορία και αναμνήσεις ετών. Στέκι της αριστοκρατίας και της υψηλής κοινωνίας από όπου παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Καζαντζάκης.

2. Πανελλήνιον, Άμφισσα



Ο χρόνος εδώ σταμάτησε το 1936 οπότε δημιουργήθηκε ο καφενές, ενώ η θεατρική σκηνή που υπάρχει στο χώρο έχει φιλοξενήσει σπουδαίους θεατρίνους σε επιθεωρήσεις και πρόζες όπως οι Αυλωνίτης, Μακρής και Φωτόπουλος.

3. Άκανθος, Καλαρρύτες



Το καλύτερο χειροποίητο γλυκό του κουταλιού σε διάφορες γεύσεις σερβίρεται εδώ από το 1960. Τσίπουρο και μεζέδες αλλά και αυτοσχέδια γλέντια με κλαρίνα έχουν την τιμητική τους συχνά-πυκνά.

4. Καφενείο Δρακάκη, Απολλωνία, Σίφνος



Κομμάτι της ιστορίας του νησιού και τόπος συνάντησης πολιτικών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Η Ελλάδα των ασπρόμαυρων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αναβιώνει εδώ μέσα από πλήθος φωτογραφιών στους τοίχους.

5. Παραδοσιακό Καφενείο, Χώρα Αστυπάλαιας



Σε έναν χώρο που θυμίζει σαλόνι δεκαετίας του ’50, οι θαμώνες έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από μαζώξεις και συναντήσεις στο καφενείο πολιτικών, καλλιτεχνών αλλά και οργανοπαιχτών που έδιναν ρέστα με τη μουσική τους.

6. Η Πλατεία του Συντάγματος, Μανώλης Σκουλάς, Ανώγεια, Κρήτη



Ο ιδιοκτήτης, αρχέτυπος τύπος κρητικής λεβεντιάς και ο χώρος του καφενείου παραδοσιακός όσο δεν παίρνει. Πλήρης αναμνήσεων από ανθρώπους που άφησαν εδώ το στίγμα αλλά και την αύρα τους.

7. Πλάτανος, Φυλακή Αποκορώνου, Κρήτη



Λειτουργεί από το 1924 και υπήρξε αγαπημένο καφενείο του Ελ. Βενιζέλου. Με 10 μόλις τραπεζάκια, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κουβαλούν επάξια την ιστορία του.

8. Κυρα-Βούλη, Άνω Δολιανά, Πάρνωνας



Με απρόσκοπτη θέα στο βουνό και τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού που φάγατε ποτέ αλλά και σπιτίσιο λικέρ από τα λίγα! Δίπλα στην ξυλόσομπα θα ακούσεις ιστορίες του τόπου υπό τους ήχους παλιών ελληνικών τραγουδιών, ενώ χειροποίητες κρέμες από βότανα της περιοχής για κάθε θεραπεία αποτελούν αξεπέραστη αξία.

9. Ώπως Παλιά, Πάτρα



Με πίστη στην παράδοση και με διακόσμηση που θυμίζει κάτι από παλιές εποχές, ο κόσμος απολαμβάνει τις αναμνήσεις του αλλά και άριστο καφέ στη χόβολη.

10. Άννα να ένα Μήλο, Μηλιές, Πήλιο



Εικόνες από παλιά αναγνωστικά Δημοτικού, φιλόξενος χώρος και ζεστή παρεΐστικη διάθεση αποτελούν τα ατού σε ένα κατά τα άλλα σκηνικό βγαλμένο από ταινία του ’70.

11. Μπουρνάος, Παξοί



Παλιά μουσικά όργανα, φωτογραφίες πολυκαιρισμένες, κοχύλια και βασιλικοί σε γλάστρες συνθέτουν ένα παραδοσιακό νησιώτικο σκηνικό με ιστορικές καταβολές ετών.

12. Το Καφενείο του Φορλίδα, Λαύκος, Πήλιο



Λειτουργεί από το 1785 και όλα περιστρέφονται γύρω από την ξυλόσομπα που δεσπόζει στο κέντρο του. Εκεί οι θαμώνες ψήνουν κάστανα το χειμώνα και λένε ιστορίες ή διαφωνούν για τα… πολιτικά!


https://www.dinfo.gr/
57  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / Ο Πειραιάς του Χθες (1971) στις: Σεπτέμβριος 11, 2014, 00:35:33 πμ
 Ο Πειραιάς καταγράφηκε στο καλτ φιλμ «Οι Διαρρήκτες» (https://www.imdb.com/title/tt0068347/) το 1971.
Η θρυλική σεκάνς της καταδίωξης του Βερνέιγ, με πρωταγωνιστές ένα Fiat 124 και ένα Opel Rekord, έμεινε στην ιστορία του σινεμά. Ισως απο τα καλυτερα κυνηγητα εφαμιλλο του Bullitt αλλα κ του Diamonds are Forever.
Το φιλμ περιλαμβάνει καρέ από τον Πειραιά και τις συνοικίες του. Ειναι πραγματικα σα μια γρηγορη διαδρομη Αθηνα-Πειραια παραλιακης.
Πρωταγωνιστής ήταν ο μεγάλος Ζαν Πωλ Μπελμοντό!

#Invalid YouTube Link#

 Ξεκίνημα από το λιμάνι του Πειραιά – 200 μέτρα από του Τζελέπη – εκεί που φεύγουν τα καραβάκια για Αργοσαρωνικό, διασχίζουν το λιμάνι και φθάνουν στο τελωνείο -πίσω η εκκλησία του Αγίου Νικολάου- αφού περάσουν απέναντι και μπουν στο στενάκι της εκκλησίας θα περάσουν την γέφυρα του Κεράνη, για να στρίψουν αριστερά την Αλιπέδου (θα δείτε ότι τότε ο μονόδρομος ηταν ανάποδα, «ερχόταν» από το λιμάνι ενώ τώρα «πάει») εμφανίζονται να κυνηγιούνται στην παραλιακή, (στο 4,22 δείτε αριστερά το «πουλί» της Χούντας), επιστρέφουν και πάλι περνώντας από το Δέλτα του Φαλήρου και την πλατεία που υπήρχε εκεί, φτάνουν στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες των υπογείων διαβάσεων για να συνεχίσουν στο Τουρκολίμανο – δεν υπήρχε ακόμα ο “παραλιακός” εκεί και να βρεθούν – ως δια μαγείας βέβαια – στον περιφερειακό του Αττικού Άλσους, να κατέβουν την μεγάλη κατηφόρα της Βριλλησού και την κλειστή αριστερή, να περάσουν και να τρομοκρατήσουν τους πιστούς στην πλατεία Αγ. Μαρίνας στο Θησείο και πάλι ως δια μαγείας να επιστρέψουν στον Πειραιά στις ανηφοριές και τα στενοσόκακα του Προφήτη Ηλία,
[Pin on Pinterest]
να κατέβουν γλιστρώντας στα λάδια από τα βαρέλια που έπεσαν από το φορτηγό ερείπιο της εποχής, προς την Β. Παύλου – τον κεντρικό που περνάει το τρόλεϊ – για να ανέβουν και πάλι προς τα επάνω προς το Βεάκειο και να προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα στην νεολαία της εποχής που προτίμησε βέβαια τα αυτοκίνητα από τα κατά τα άλλα πολύ όμορφα παραδοσιακά χορευτικά της αείμνηστης Δώρας Στράτου, -που συνέχιζαν απερίσπαστα τον χορό τους,- στην πλατεία βέβαια γίνεται το έλα να δεις, οι νεολαίοι ξεσπάνε σε ζητωκραυγές ενώ τα αυτοκίνηται συνεχίζουν στα στενάκια του Προφήτη Ηλία τρομοκρατώντας και πάλι τους πάντες στο πέρασμα τους για να καταλήξουν και να σταματήσει άδοξα ο αγαπημένος μου Μπελμοντό στον λόφο του Βώκου στο αδιέξοδο στενάκι μεταξύ Καλλέργη και Αγ. Μαρίνης



https://kopanakinews.wordpress.com
58  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Η επιστροφή της Kate Bush στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 19:43:16 μμ


Η εκρηκτική τραγουδίστρια που εγκατέλειψε τις συναυλίες μετά το δυστύχημα του φωτιστή της, επί σκηνής...

Εκανε ντεμπούτο το 1979 και ήταν η πρώτη γυναίκα περφόρμερ που έφτασε στο Νο1 των βρετανικών charts με τραγούδι που έγραψε η ίδια. Ηταν μόλις 19 ετών. Την επόμενη χρονιά όμως, μετά απο 28 συναυλίες σταμάτησε κάθε μουσική εμφάνιση!...

Το περιοδικό Rolling Stone έγραψε ότι εγκατέλειψε τις περιοδείες λόγω φοβίας με τα αεροπλάνα και σωματικής υπερκόπωσης. Ομως, αυτό που φαίνεται ότι την οδήγησε να τα παρατήσει ήταν ο αιφνίδιος θάνατος του 21χρονου διευθυντή φωτισμού. Ο νεαρός συνεργάτης της έπεσε από ύψος 7 μέτρων στην προσπάθειά του να εντοπίσει ένα σκοτεινό σημείο από όπου θα εμφανιζόταν η Μπους επί σκηνής. Οι εμφανίσεις της ήταν μια υπερπαραγωγή χορού και τραγουδιού, με εναλλαγή πολλών κουστουμιών. Στις δικές της συναυλίες χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ασύρματο μικρόφωνο με ακουστικά, ώστε να μπορεί η πληθωρική Bush να κινείται ανενόχλητη στη μουσική σκηνή. Σήμερα η Κέιτ Μπους είναι 55 ετών και επιστρέφει στη σκηνή μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, έχοντας κατορθώσει να έχει Νο1 άλμπουμ σε πέντε διαφορετικές δεκαετίες. Από τις 26 Αυγούστου έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, 75 χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν την τύχη να περάσουν την πόρτα του πρόσφατα ανακαινισμένου Hammersmith Apollo στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν...



Το μυθιστορηματικό ξεκίνημα

Μαθήτρια ακόμα, ο Ρίκυ Χόπερ, οικογενειακός φίλος και επίδοξος κυνηγός ταλέντων, έδωσε ένα demo tape στον Ντέιβιντ Γκίλμορ των Pink Floyd, ο οποίος μόλις το άκουσε λάτρεψε τη φωνή της και αποφάσισε να τη βοηθήσει. Ετσι η Μπους υπέγραψε ένα ζηλευτό συμβόλαιο στην ΕΜΙ, την κορυφαία των δισκογραφικών εταιριών, το 1974 στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. Φυσικά ο Γκίλμορ αρνήθηκε οποιαδήποτε αμοιβή ή προμήθεια. Ήταν και παραμένει ογκόλιθος. Το τραγούδι «Wuthering Heights» που έγραψε και ερμήνευσε η Μπους σε ηλικία 19 ετών,την έφερε αμέσως στην κορυφή. Κέρδισε επάξια την θέση της ανάμεσα στα μουσικά αστέρια της δεκαετίας του 80. Βέβαια, τα κλιπ εκείνης της περιόδου είναι άξια μελέτης για την αμφιλεγόμενη αισθητική τους. Η νεαρή Εγγλέζα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα και μαύρο ζωνάρι να τραγουδά και να χορεύει στο δάσος, με κινήσεις που θέλουν να μοιάζουν ανάλαφρες. Το τραγούδι, πάντως, είναι διαχρονικό κι εκείνη όμορφη και γοητευτική....

#Invalid YouTube Link#
59  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μία εικόνα χίλιες λέξεις / Η πισίνα των 2 εκατ. δολαρίων στις: Σεπτέμβριος 08, 2014, 11:01:18 πμ


Όταν λέμε πισίνα, δεν πάει η φαντασία σας σε αυτό που θα δείτε! Αν ακούσετε και το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που κόστισε, τότε δεν μιλάμε για μια κανονική πισίνα..

Όπως αναφέρει Animal Planet, ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού στην πόλη Springville της Γιούτα πήγε την πισίνα σε άλλο επίπεδο. Το δύο εκατομμυρίων δολαρίων αριστούργημα είναι πλήρως τεχνητό, αλλά φαίνεται να είναι μια φυσική λίμνη με βουνά, καταρράκτες, γέφυρες, κρυφές σήραγγες, και νεροτσουλήθρες.
Στο εσωτερικό του τεχνητού βουνού υπάρχει κουζίνα, ντους, τουαλέτα και ένα μέρος για μαθήματα κατάδυσης (scuba diving).

#Invalid YouTube Link#
60  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / 10+1 παραδοσιaκές μακαρονάδες στις: Ιούλιος 27, 2014, 01:18:32 πμ


Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε στη Νάπολη ένας περίεργος, μεγάλος σε ηλικία, άνθρωπος. Κανείς δεν ήξερε από πού κρατούσε η σκούφια του. Ίσως να είχε έρθει από την Ανατολή, ίσως από τη Σικελία.

Ζούσε μόνος, παρέα με έναν υπηρέτη και τα βιβλία του, δεν έβγαινε ποτέ στο δρόμο και τα παράθυρά του έμεναν πάντα κλειστά. Παράξενες φήμες κυκλοφορούσαν στη γειτονιά για το πρόσωπό του: κάποιοι έλεγαν ότι δεν κοιμόταν ποτέ και διάβαζε, κάποιοι άλλοι ότι περνούσε τη μέρα του μπροστά σε αναμμένες φωτιές, κάποιοι τρίτοι ότι τον είδαν να έχει τα χέρια του κόκκινα από αίμα.

Να ήταν μάγος, νεκρομάντης; Να ήταν δολοφόνος αθώων, μικρών παιδιών; Η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο ήταν ο λιγομίλητος υπηρέτης του, που έβγαινε, ψώνιζε και αμέσως κλεινόταν σπίτι με το αφεντικό του.

Σε κάθε άνθρωπο, όμως, αναλογεί και μια περίεργη, πονηρή γειτόνισσα. Και η γειτόνισσα της ιστορίας μας κατάφερε να μάθει το μυστικό του γέρου αλχημιστή. Τον είδε να φτιάχνει μια αλλόκοτη ζύμη, με αλεύρι και αυγά, και ύστερα να την κόβει σε πολλά, περίεργα σχήματα και να τη βάζει σε καυτό νερό. Τον είδε να ανακατεύει διάφορα παράταιρα υλικά, να τα χτυπάει σε γουδί και να τα ρίχνει πάνω στη ζύμη. Τον είδε να τρώει τα μυστικά του εδέσματα παρέα με τον υπηρέτη. Τον άκουσε να διηγείται ιστορίες παλιές, της νιότης του, όταν ήταν πλούσιος και χαιρόταν τη ζωή του.

Ο μύθος λέει ότι η πονηρή γειτόνισσα κατάλαβε το μυστικό του γέρου. Αντέγραψε τις κινήσεις του, έκλεψε τις μυστικές συνταγές του και παρουσιάστηκε μια μέρα στο παλάτι, στο Σουηδό βασιλιά της Νάπολης, και του πρότεινε - έναντι αδράς, εννοείται, αμοιβής - να του φτιάξει ένα πρωτοφανέρωτο φαγητό.

Και ήταν τόση η χαρά του βασιλιά, που διέδωσε σε όλη τη Νάπολη τη συνταγή. Και ο γερος μάγος της κουζίνας; Πικράθηκε τόσο πολύ για την αποκάλυψη του μυστικού του, που έφυγε μακριά και κανείς δεν ξανάκουσε γι αυτόν. Και στη Νάπολη, έζησαν καλά, τρώγοντας από τότε μακαρόνια, κι εμείς καλύτερα.

Εμείς καλύτερα; Λίγο συζητήσιμο αυτό, αν είμαστε συχνοί θαμώνες των «ιταλικών» εστιατορίων που έχουν ξεφυτρώσει εσχάτως παντού στην Ελλάδα, όπως άλλωστε στον κόσμο όλο. Είναι όμως, ιταλικές πίτσες αυτές που τρώμε, είναι ιταλικές οι μακαρονάδες που μας σερβίρουν, με τα πομπώδη ιταλικά ονόματα; Το παρασκεύασμα, με την κρέμα γάλακτος που τρώμε, έχει καμιά σχέση με την αυθεντική «καρμπονάρα»; Είναι «μπολονιέζε» αυτό το σύμφυρμα πολυβρασμένου σπαγκέτι, με την κακοφτιαγμένη (ελληνικότατη) σάλτσα του κιμά; Μοιάζει με «πουτανέσκα» αυτό το πιάτο που σερβίρεται με μπιζέλια;

Οι Ιταλοί μπορεί να μην προσαρμόστηκαν ποτέ στην ιδέα ότι τα μακαρόνια δεν είναι ιταλική εφεύρεση, μπορεί να έχουν τους δικούς τους θρύλους που ανατρέπουν την άποψη ότι ένας είδος μακαρονιών υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα - το «λαγανόν», που θυμίζει τα σημερινά λαζάνια - ή ότι ήρθαν στην Ιταλία από την Κίνα, ίσως μέσω Μάρκο Πόλο, είναι, όμως, ο λαός που έδωσε την ψυχή του στην «πάστα» και στους τρόπους μαγειρικής της. Οι ιταλικές, αυθεντικές συνταγές των μακαρονιών, μετράνε ήδη στην πλάτη τους πολλούς αιώνες γαστρονομικής εμπειρίας, κι έχει, η καθεμιά, παρά το βαθμό ευκολίας της, συγκεκριμένους και σκληρούς νόμους παρασκευής της. Σήμερα, βεβαίως, φτιάχνουμε μακαρόνια με χιλιάδες νέα υλικά - από χαβιάρι και σολομό, μέχρι φύλλα χρυσού - αλλά όποιος θελήσει να φάει μια αυθεντική, παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα, θα πρέπει να εντρυφήσει στους αυστηρούς κανόνες της.

Οι 10 + 1 μακαρονάδες που παραθέτουμε εδώ, είναι μια επιλογή από τις 100 και πλέον παραδοσιακές μακαρονάδες της Ιταλίας. Είναι όλες σχετικά εύκολες. Η πάστα - λένε οι Ιταλοί - χρειάζεται μόνο αγάπη και σωστό βράσιμο. Προέρχονται κυρίως από τον ιταλικό Νότο αλλά είναι διαδεδομένες σε όλη την Ιταλία. Μία μόνο (η ενδέκατη) είναι αυστηρά σιτσιλιάνικη. Την προσθέσαμε στις «ιταλικές» μακαρονάδες, για την ιδιαίτερη γεύση της και διότι είναι από τις πιο παλιές.

Βερμιτσέλι αλά νόρμα



Θεωρείται από τις αρχαιότερες ιταλικές μακαρονάδες. Μάλλον προέρχεται από τη Σικελία, όπου οι Άραβες έφεραν, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, τις μελιτζάνες. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε με κάποιο βάρος πάνω τους, ώστε να βγάλουν όλο το νερό τους.

Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν ξερές και τραγανές. Βράζουμε τα βερμιτσέλι (αλ ντέντε, για να μην ξεχνιόμαστε), τα σουρώνουμε, ρίχνουμε φρέσκο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες. Το πιάτο είναι έτοιμο. Μια μεταγενέστερη συνταγή δέχεται και την πρόσμιξη μικρών φετών φρέσκιας ντομάτας, οι οποίες έχουν «κολυμπήσει» για ώρα πολλή, μέσα στο ελαιόλαδο.


Μπουκατίνι αλ πέστο



Το «πέστο» θεωρείται γενοβέζικη σάλτσα, αλλά η παρουσία του βασιλικού δείχνει ότι προέρχεται και αυτή από τον ιταλικό Νότο. Οι ρίζες της, λένε, βρίσκονται μάλλον στο Βυζάντιο, με έντονες αραβικές και περσικές επιρροές. Θεωρείται, ακόμα και σήμερα, μια από τις δημοφιλέστερες ιταλικές μακαρονάδες. Κακώς σερβίρονται συχνά στα εστιατόρια με σπαγκέτι. Το «πέστο» χρειάζεται χοντρό μακαρόνι, με τρύπα, όπως τα μπουκατίνι.

Παίρνουμε φύλλα βασιλικού, μαϊντανό, δύο ή τρία κεφαλάκια σκόρδο, λίγα καρύδια και προβατίσιο τυρί (συνήθως χρησιμοποιείται παρμετζάνο, αν και οι γνώστες το θεωρούν ως μια μεταγενέστερη, παρακμιακή παραχώρηση!). Τα κοπανάμε για ώρα πολλή στο γουδί, ρίχνοντας κάθε τόσο ωμό ελαιόλαδο. Όταν βράσουν τα μπουκατίνι και σουρωθούν, ρίχνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε, κατά βούληση, κι άλλο ωμό ελαιόλαδο, καθώς και τυρί.


Σπαγκέτι αλ άλιο ε όλιο



Θεωρείται η μακαρονάδα των φτωχών. Κάποτε πουλιόταν στους δρόμους και τρωγόταν με τα χέρια. Έχει έντονη γεύση και σιχαίνεται το βούτυρο και το τυρί.

Τηγανίζουμε μπόλικο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο καυτό λάδι ψιλοκομμένα κομματάκια σκόρδου και τα αφήνουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε, κατά βούληση, μικρά κομμάτια κόκκινης πιπεριάς. Ρίχνουμε το όλο μίγμα στα ήδη σουρωμένα σπαγκέτι. Προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού και σερβίρουμε.

Η μακαρονάδα αυτή αγαπάει πολύ το αλάτι.Μια παραλλαγή της ίδιας συνταγής, η οποία έρχεται από το Μπάρι, θέλει το λάδι και το σκόρδο να ρίχνονται ωμά στα ζεστά μακαρόνια. Στην περίπτωση αυτή, θα αντικαταστήσετε την πιπεριά με μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Σπαγκέτι αλά πουτανέσκα

Το «πουτανιάρικο» όνομά της δεν βγήκε από κάποιον οίκο ανοχής, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια «πονηρή» μακαρονάδα: Όταν έφταναν απρόσκλητοι επισκέπτες, η νοικοκυρά έβαζε ό,τι είχε εύκαιρο στην κουζίνα της. Με τον καιρό, βέβαια, η «πουτανέσκα» απέκτησε μια πολύ συγκεκριμένη συνταγή, η οποία απεχθάνεται το βούτυρο και το τυρί.

Είναι από τις μακαρονάδες που πρέπει να πνίγονται στο λάδι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ψιλοκομμένα κομματάκια σκόρδο, κομματάκια από μαύρες σαρκώδεις ελιές (ας προτιμηθούν, π.χ. οι Αμφίσσης, που έχουν αρκετή σάρκα) και αρκετή κάπαρη. Ρίχνουμε το μίγμα στα βρασμένα σπαγκέτι και προσθέτουμε άφθονο φρέσκο μαϊντανό και μπόλικο μαύρο πιπέρι (από τις Μολούκες, λέει η παλιά, ακριβολόγα συνταγή ... ).

Αυτή είναι η αυθεντική «πουτανέσκα». Με τον καιρό, υπήρξε και η κόκκινη παραλλαγή της. Ετοιμάζουμε μια απλή σάλτσα από ντομάτα (πάντα με λάδι), και - ξεχωριστά - το μίγμα με λάδι, σκόρδο, ελιές και κάπαρη, όπως περιγράψαμε πιο πάνω. Στα βρασμένα σπαγκέτι ρίχνουμε πρώτα την κόκκινη σάλτσα και ύστερα, αφού ανακατέψουμε, την άσπρη. Ο μαϊντανός είναι και εδώ απαραίτητος.


Ριγκατόνι αλά καρμπονάρα

Η πιο δημοφιλής και παρεξηγημένη, στην Ελλάδα, μακαρονάδα. Έρχεται επίσης από τα βάθη των αιώνων και η παράδοση τη θέλει να γίνεται με λαρδί ή λίπος από χοίρο ή αγριόχοιρο. Σήμερα, φτιάχνεται με «παντσέτα» (τη βρίσκετε στα καλά σουπερμάρκετ). Ελλείψει παντσέτας, μπορείτε να καταφύγετε και στο μπέικον, πλην όμως... Παρασκευάζεται και με σπαγκέτι αλλά προτιμά τα χοντρά μακαρόνια. Η καλή καρμπονάρα θέλει πολύ πιπέρι και μπόλικο παρμετζάνο. Υπάρχουν δύο σχολές όσον αφορά στην πρόσμιξη αυγού.

Στη Ρώμη θέλουν το αυγό άψητο, να «κυλάει» πάνω στο μακαρόνι, στο Βορρά το προτιμούν ψημένο. Η μέση λύση, όπως πάντα, ιδανική. Τηγανίζουμε σε μπόλικο βούτυρο ψιλοκομμένα κομμάτια παντσέτας, μέχρι αυτά να ροδίσουν. Σε ένα άλλο πιάτο ταυτόχρονα χτυπάμε αυγά (θα υπολογίσετε πάντα ένα αυγό λιγότερο από τις μερίδες που θα σερβίρετε: για τέσσερις μερίδες, τρία αυγά). Όταν τα ριγκατόνι βράσουν, ρίχνουμε πρώτα το λιωμένο βούτυρο με την παντσέτα και αμέσως μετά τα χτυπημένα αυγά, στα οποία θα έχουμε προσθέσει λίγο πιπέρι και παρμετζάνο.

Αν δεν θέλουμε ωμό το αυγό, θα ανακατέψουμε για μερικά δευτερόλεπτα το μίγμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε άφθονο πιπέρι και τυρί πριν σερβίρουμε.

Πένες αλά αραμπιάτα

Επίσης παλιά και δημοφιλής μακαρονάδα. Για ανθρώπους που αρέσκονται στα καυτερά. Τσιγαρίζουμε ένα τριμμένο κρεμμύδι σε κομμάτια προ σιούτο ή λαρδί ή παντσέτα, με μπόλικο βούτυρο. Ρίχνουμε ντομάτες και νερό. Αφήνουμε να γίνει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικα κομματάκια καυτερής πιπεριάς.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στις έτοιμες πένες και προσθέτουμε άφθονο παρμετζάνο.

Μπoυκατίνι με σαρδέλες

Παμπάλαια συνταγή της Σικελίας για ανθρώπους που αρέσκονται στις «δυνατές» γεύσεις. Στο Παλέρμο σερβίρεται ακόμα όπως φτιαχνόταν αιώνες πριν.

Παίρνουμε ένα ή δύο μεγάλα φινόκιο (τα βρίσκετε πλέον σε όλα τα καλά οπωροπωλεία), τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε να βράσουν στο ίδιο νερό, όπου στη συνέχεια θα ρίξουμε τα μακαρόνια, για να κρατηθεί το άρωμά τους.

Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, ρίχνουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μερικές καθαρισμένες ψιλοκομμένες μικρές σαρδέλες (παστές ξαλμυρισμένες ή του κουτιού), μια μικρή αντσούγια (όπως οι σαρδέλες), αρκετές ξανθές σταφίδες και λίγα κουκουνάρια. Όταν όλα αυτά τηγανιστούν, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασε το φινόκιο. Βράζουμε στο ίδιο νερό τα μπουκατίνι και όταν αυτά γίνουν «αλ ντέντε» και σουρωθούν, ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτοντας ωμό ελαιόλαδο και ελάχιστη ζαφορά.

Σπαγκέτι με αντσούγες

Ναπολιτάνικο και πολύ πιο ελαφρύ πιάτο από το προηγούμενο. Είναι το τυπικό χριστουγεννιάτικο πιάτο της πόλης.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο καλοπλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια, αντσούγιες. Βράζουμε τα σπαγκέτι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν (πριν ακόμα γίνουν «αλ ντέντε»), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις αντσούγιες.

Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και χοντροκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά τα μακαρόνια και οι αντσούγιες. Εννοείται, δεν θα βάλουμε καθόλου τυρί.

Μποvκατίνι αλά κατανέζε

Πρόκειται για τα περίφημα, «μαύρα» μακαρόνια της Κατάνια (Σικελία). Τσιγαρίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και σέλινο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο λάδι ψιλοκομμένες σουπιές και ντοματοπολτό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Στα μισά περίπου της βράσης, προσθέτουμε λίγο κόκκινο κρασί και το μαύρο μελάνι από τις σουπιές. Αφήνουμε το μίγμα να ψηθεί καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ανέβει το λάδι στην επιφάνεια.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε στα μακαρόνια. Μερικοί προσθέτουν, στο σερβίρισμα, και λίγο τριμμένο τυρί πεκορίνο ή και παρμετζάνο.

Σπαγκέτι αλά βόνγκολε

Από τα δημοφιλέστερα πιάτα σε όλη την Ιταλία. Υπάρχει σε δύο παραλλαγές, την άσπρη και την κόκκινη, με σάλτσα. Η ίδια συνταγή ισχύει και αν αντικαταστήσουμε τις «βόνγκολε» (οι δικές μας αχιβάδες) με μύδια.

Παίρνουμε τις αχιβάδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ώστε να ανοίξουν και να χύσουν το εσωτερικό τους νερό. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις καθαρίζουμε (προαιρετικό: πολλοί προτιμούν να σερβίρουν το πιάτο με το κέλυφός τους) και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι, στο οποίο ήδη έχουμε τσιγαρίσει αρκετό ψιλοκομμένο σκόρδο. Σουρώνουμε πολύ καλά τα σπαγκέτι, ρίχνουμε το λάδι με το σκόρδο και τις αχιβάδες και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το υγρό των αχιβάδων που έμεινε στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με μπόλικο χοντροκομμένο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Προς Θεού, μη βάλετε τυρί.

Σπαγκέτι αλά μπολονιέζε

Άλλη παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους. Παίρνουμε λίγο κιμά μοσχαρίσιο, λίγο χοιρινό και λίγο από μοσχαρίσια γλώσσα, και προσθέτουμε λίγο από το ψαχνό του προσιούτο. Βάζουμε τον κιμά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο βούτυρο, μοσχοκάρυδο και τρίμματα από καρύδια.

Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε κόκκινη ντομάτα, αρκετό κόκκινο κρασί και δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, τη ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια, Το τυρί προαιρετικό.
Σελίδες: « 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 36 »