Καλωρισες στην παρέα μας, κι ελπίζω να μείνης ευχαριστημένος...και να μείνεις.
Ας έλθιυμε όμως στο θέμα μας:
Τον συνηθισμένο δικό μου τρόπο ξέρω:
Τους καθαρίζεις καλά τους πλένεις και αν θέλεις τους φιλετάρεις, ή όχι,
καλιτερα όμως κάνε το, και βάλε τους σε στρώσεις φιλέτο αλάτι, φιλέτο αλάτ.
Μόλις το κρέας τους αλλάξει χρώμα και αρχίζει και ασπρίσει έχει μαγειρευτεί (παστωθεί),
μετά διώχνεις το αλάτι και τους ξεπλένεις, και
τους βάζεις σε ένα ταπερ με σκορδάκι φέτες και λαδάκι και ξύδι καλό, για να πάρουν γεύση και να διατηρηθουν....
Αν θέλεις πιό πικάντικη γεύση, βάζεις και μια καυτερή πιπερίτσα.
Κάνε το και γράψε μου για το αποτέλεσμά σου, κι αν σου άρεσε γευστικά...!!!
Τhanks pastaflora, ετσι σχεδον ομως κανω την γαυρομανα (μαριναδα), εγω λεω για εκεινο τον παραδοσιακο τροπο οπως βλεπουμε στα παντοπωλεια, μες το μεταλλικο κουτι και στο χοντρο αλατι...
εχεις καμια ιδεα...?