GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 06:51:44 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Απ: ΠΑΣΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ...? στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:45:42 μμ
Eνα μεγάλο ευχαριστω σε ολους...
2  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Απ: ΠΑΣΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ...? στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 10:49:53 πμ

Καλωρισες στην παρέα μας, κι ελπίζω να μείνης ευχαριστημένος...και να μείνεις.

Ας έλθιυμε  όμως στο θέμα μας:
Τον συνηθισμένο δικό μου  τρόπο  ξέρω:

Τους καθαρίζεις καλά τους πλένεις και αν θέλεις τους φιλετάρεις, ή όχι,
καλιτερα  όμως κάνε το,  και βάλε τους  σε στρώσεις  φιλέτο αλάτι, φιλέτο αλάτ.
 Μόλις το  κρέας τους  αλλάξει χρώμα και αρχίζει και ασπρίσει έχει  μαγειρευτεί (παστωθεί),
 μετά  διώχνεις το αλάτι και τους ξεπλένεις, και
τους βάζεις σε ένα ταπερ με σκορδάκι φέτες και λαδάκι και  ξύδι καλό, για να πάρουν γεύση και να διατηρηθουν....
Αν θέλεις πιό πικάντικη γεύση,  βάζεις και μια καυτερή πιπερίτσα.

Κάνε το και  γράψε μου για το αποτέλεσμά σου, κι  αν σου άρεσε γευστικά...!!!

Τhanks pastaflora, ετσι σχεδον ομως κανω την γαυρομανα (μαριναδα), εγω λεω για εκεινο τον παραδοσιακο τροπο οπως βλεπουμε στα παντοπωλεια, μες το μεταλλικο κουτι και στο χοντρο αλατι...
εχεις καμια ιδεα...?
3  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / ΠΑΣΤΟΙ ΚΟΛΙΟΙ...? στις: Σεπτέμβριος 26, 2009, 10:17:17 πμ
Καλημερα σε ολους
ξερει κανεις κανενα καλο τροπο για παστωμα κολιου?
thanks in advance...
4  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑΝΟΚΑΡΠΟΥΖΟ? στις: Σεπτέμβριος 16, 2009, 16:02:45 μμ
 Σαρκασμός thanks marg..
5  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑΝΟΚΑΡΠΟΥΖΟ? στις: Σεπτέμβριος 14, 2009, 14:42:43 μμ
Καλησπερα σε ολους, εχω ενα μικρο προβληματακι εδω, πριν μερικους μηνες αναμεσα στα διαφορα που εσπειρα ( πειραματιζομαι καθε χρονο με διαφορετικα ειδη απο παραξενα λαχανικα) εβαλα και μερικους σπορους απο ενα μεξικανικο νανοκαρπουζο,
δεν ηξερα τι θα βγει και τελικα εγινε ενα μεγαλο αναριχωμενο με κατι πρασινα καρπουζακια (ναι, με γευση καρπουζι κανονικοτατη)  σα μεγαλα σταφυλια!
Να τα φαμε ετσι σκετα ειναι λιγο πρασιναδα, και σκεφτικα  να τα κανω γλυκο του κουταλιου...
Καμια ιδεα κανεις ετσι στα γρηγορα?
Καμια συνταγη παταπλησια να πετυχει αν ξερει κανεις θα ημουν υποχρεος...

Thanks
Σελίδες: [1]