GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιανουάριος 28, 2020, 18:05:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 17 »
1  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Το GreekMasa στους "Νηστικούς πράκτορες" στις: Μάιος 06, 2010, 13:33:10 μμ
Τι έγινε ρε παιδιά!!!  tired
ψήφισα κι εγώ φυσικά
είμαι πολύ χαρούμενη μπράβο μπράβο!!
δεν έχω πολύ χρόνο τελευταία αλλά κάθε φορά που μπαίνω στο site ανοίγει η καρδιά μου
 biggrin biggrin biggrin
Φιλιάαααααααααααααααααααααααααααααα
άντε και εις ανώτερα
2  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο στις: Ιανουάριος 13, 2010, 13:41:50 μμ
ΝΑ ΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ.
ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΚΟΤΣΙ (ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ (ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕΤΑ), ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑΚΙ ΚΛΠ ΤΑ ΒΡΑΖΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΟΥΛΑ Ή ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΦΑΜΕ Ή ΑΝ ΈΧΕΙ ΛΑΣΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ) ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
3  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τρίτη 13/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 13, 2008, 16:23:28 μμ
Καλησπέρααααααααααααααααααα πέρα ως πέρααααααααααααααααααααααα

Μαργαρίτα να σου ζήσει το μωρούλι!!! Φιλιά   Φιλί Φιλί Φιλί
Με το καλό να έρθει και το μωρούλι της Κατερίνας

Εμείς σήμερα θα φάμε ψαρονέφρι με σάλτσα μελιτζάνας, πιπεριάς, κρεμμυδιού κλπ και κρέμα καραμελέ. Καλό απόγευμααααααααααααααα

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
4  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Ζύμωμα τσουρεκιών στις: Απρίλιος 22, 2008, 15:29:16 μμ
Αγγελική στη συνταγή που έδωσα χθες τα τσουρέκια δεν τα ζύμωσα σχεδόν καθόλου και φέτος έγιναν πιο αφράτα από πέρυσι και πρόπερσι που τα ζύμωνα 25 λεπτά όπως έλεγε η συνταγή. Επίσης τα έψησα και λιγότερη ώρα φέτος. Μιλάμε δεν ασχολήθηκα καθόλου. Βέβαια δεν πετυχαίνω με τίποτα τις ίνες του εμπορίου. Είμαι σίγουρη ότι κάτι άλλο κάνουν για να γίνουν αυτές οι ίνες. Αλλά και πάλι τι τις θέλουμε τις ίνες αφού σε γεύση και εμφάνιση είναι τα τσουρακάκια μας μια χαρά.
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
5  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κουλουράκια του Πάσχα. στις: Απρίλιος 17, 2008, 16:24:41 μμ
Γειά σου ρε Μαργαρίτα με τα κουλουράκια σου!!! Σχετικά με τη βαρεμάρα στην αδεια της εγκυμοσύνης έχω να δώσω συμβουλή (άσχετο μεν αλλά...). Οσες μπορούν βέβαια σωματικά αλλά και διαδικαστικά (σε συνεργασία με τον εργοδότη) καλύτερα είναι να παίρνουν όλη την άδεια μετά τον τοκετό. Εγώ αυτό έκανα στο πρώτο μου μικρό (έσπασαν τα νερά στο γραφείο) το ίδιο κάνω και τώρα. Ετσι δεν καταλαβαίνω πως περνάει ο καιρός κι επιπλέον έχω όλο το χρόνο μετά να καθήσω με το μικρό μου. Αντε Μαργαρίτα μου με το καλό!!! Φιλιά  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
6  Εμείς, το GreekMasa ... / Απρίλιος 2008 / Απ: Τετάρτη 9/4/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Απρίλιος 09, 2008, 12:03:26 μμ
Καλημέρααααααααααααααααα πέρα ως πέραααααααααααααααααααααααα
Σήμερα τρώμε φασολάκια με σαλατούλα χωριάτικη.
Να είσαι καλά athene διότι προσπαθούσα να βρω garam masala στο σ/μ εδώ και καιρό για να φτιάξω τη συνταγή της Λίας http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=941&Itemid=49.
Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεεεεεεε
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
7  Κουβεντούλα / Παιδιά / Απ: ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ στις: Απρίλιος 02, 2008, 15:12:25 μμ
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από τη λαρυγγίτιδα... Εγώ την παθαίνω κάθε φορά που κρυώνω έστω και λιγάκι. Βασικά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Για ένα διάστημα έπαιρνα και εισπνοές τις γνωστές για το άσθμα με κορτιζόνη. Οσο για τα μωρά δεν μου έχει τύχει κι ελπίζω να μη μου τύχει ποτέ παναγία μου. Ευχαριστούμε πολύ Χαρά.
8  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα.Ή σχεδόν όλα; στις: Απρίλιος 02, 2008, 14:52:04 μμ
Ολα όλα, τα αλέθει όλα και φτύνει και τα κουκούτσια εκτός από τον πατσά. Μήτε να τον δω, μήτε να τον φάω και φυσικά μήτε να τον μαγειρέψω.  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός

επίσης δεν θα έτρωγα ποτέ βατραχοπόδαρα που τρώνε στα Γιάννενα, μα ποτέ  Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
9  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Απ: Παρασκευή 21/3/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάρτιος 21, 2008, 12:42:44 μμ
Καλημέρααααααααααααααααααααααα πέρα ως πέραααααααααααααααααααααα
Σήμερα τρώμε http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1365&Itemid=61. Καλό σκ να έχουμε!!! Καιρός να βγούμε και λίγο έξω μετά από την ίωση που μας πέταξε κάτω. Γειάαααααααααα
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
10  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Κερδίστε ενέργεια - Συνδυάστε σωστά τις τροφές! στις: Μάρτιος 17, 2008, 16:14:03 μμ
Κερδίστε ενέργεια - Συνδυάστε σωστά τις τροφές!
ΦΩTEINH BAΣIΛOΠOYΛOY
01 Απριλίου 2007 
Πλάθουμε τον κιμά με αυγό, τρώμε τις φακές με φέτα ή απολαμβάνουμε τον καφέ μας μετά το γεύμα. Aγαπημένες συνήθειες και καθιερωμένοι διατροφικοί συνδυασμοί που όμως δεν μας κάνουν πάντα καλό. Tα υλικά μιας συνταγής ή τα συνοδευτικά ενός πιάτου δεν καθορίζουν μόνο το γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και το θρεπτικό. Yπάρχουν τροφές που, όταν συναντώνται σε μια συνταγή, εκτινάσσουν στα ύψη τη θρεπτική αξία του πιάτου και άλλες που όταν συνδυάζονται, «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η μία να εξουδετερώνει τα θρεπτικά συστατικά της άλλης. Aς δούμε όμως τι γίνεται στην πράξη.

Oι κατάλληλοι συνδυασμοί στο τραπέζι μας


Tο ρύζι με τα όσπρια
Σε ορισμένα μέρη της Eλλάδας, αλλά και του κόσμου, συνηθίζουν να τρώνε τα όσπρια με ρύζι (π.χ. φακόρυζο, φασουλόρυζο κλπ.). Aυτό μπορεί να φαίνεται αρχικά μια παραδοσιακή γευστική παραλλαγή, στην ουσία όμως είναι κάτι περισσότερο. Tα όσπρια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά τους λείπει ένα από τα εννέα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, το οποίο βρίσκεται στο ρύζι. Έτσι, αν μαγειρέψετε όσπρια με ρύζι, προσφέρετε στον οργανισμό σας πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, όπως αυτήν του κρέατος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το φακόρυζο αποτελεί ένα από τα πιο δυναμωτικά πιάτα της αραβικής κουζίνας, αφού οι πρωτεΐνες που δίνει είναι υψηλής διατροφικής αξίας και άκρως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Xρήσιμη συμβουλή: Bράστε δύο φλιτζάνια φασόλια και λίγο πριν χυλώσουν, προσθέστε 6 κουταλιές ρύζι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό, 1 κουταλάκι κύμινο, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Bράστε το μείγμα για 15΄ και σερβίρετε το φασουλόρυζο με λεμόνι. (H συνταγή είναι για 6 άτομα.)

H ρίγανη στο μπριάμ
Tο μπριάμ είναι ένα δημοφιλές φαγητό, εύπεπτο και πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά που προέρχονται από το ελαιόλαδο. Aν το συγκεκριμένο φαγητό το φτιάξετε με ρίγανη αντί για μαϊντανό, τότε τα αντιοξειδωτικά της ρίγανης θα προστατεύσουν και τα μονοακόρεστα λιπαρά του πιάτου αυτού, που αλλοιώνονται κατά το ψήσιμο.
Xρήσιμη συμβουλή: Aνακατέψτε ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο σκόρδο και μπόλικη ρίγανη και περιχύστε τα λαχανικά του μπριάμ πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Λεμόνι και πορτοκάλι με το σπανάκι και τις φακές
Oι φακές και το σπανάκι είναι καλές πηγές σιδήρου, αλλά με χαμηλό ποσοστό βιοδιαθεσιμότητας (ειδικά το σπανάκι), πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμα και αν καταναλώσετε μια μεγάλη μερίδα σπανακόρυζο, δεν θα πάρετε επαρκείς ποσότητες σιδήρου, αφού αυτό το θρεπτικό συστατικό βρίσκεται στο σπανάκι σε τέτοια χημική μορφή που δεν μπορεί να αφομοιωθεί καλά από τον οργανισμό. Aν όμως βάλετε στο σπανακόρυζο λεμόνι ή μετά από ένα κομμάτι σπανακόπιτα, πιείτε αμέσως μια πορτοκαλάδα ή φάτε ένα ακτινίδιο, τότε η βιταμίνη C που περιέχουν τα τρόφιμα αυτά δεν θα αφήσει το σίδηρο να χαθεί, αλλά αντίθετα θα διευκολύνει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.• Eκτός από τη βιταμίνη C, άλλα θρεπτικά στοιχεία που συμβάλλουν στη βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου είναι και το μηλικό οξύ του λευκού κρασιού.
Xρήσιμη συμβουλή: Πιείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί μαζί με τις φακές σας ή, αντί για ξίδι, βάλτε λεμόνι, που ταιριάζει ιδιαίτερα στις φακές σαλάτα.

H ωμή σαλάτα με τα ζυμαρικά
Tα ζυμαρικά είναι πλούσια πηγή απλών υδατανθράκων. Γι’ αυτό, η κατανάλωσή τους προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης στον οργανισμό, με την ανάλογη έκκριση ινσουλίνης, με αποτέλεσμα και το πάγκρεας να κουράζεται και ο οργανισμός να καλείται να αποθηκεύσει λίπος. Aπό την άλλη, η ωμή σαλάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες καθυστερούν την αφομοίωση των υδατανθράκων, κι έτσι σταματούν την απότομη άνοδο μεταγευματικής γλυκόζης, άρα και την αποθήκευση λίπους.
Xρήσιμη συμβουλή: Tην επόμενη φορά συνοδεύστε τα ζυμαρικά σας με μια σαλάτα που θα φτιάξετε
με κάποια από τα πιο πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά, όπως αγκινάρες, λαχανάκια Bρυξελλών, καρότα κλπ.

Tο αβοκάντο και το ελαιόλαδο με πράσινα λαχανικά
Συνήθως τις πράσινες σαλάτες τις καταναλώνουμε με λάδι, τώρα όμως έχουμε ακόμη ένα λόγο για να το κάνουμε: Tα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες όμως απορροφώνται από τον οργανισμό μόνο όταν συνοδεύονται με κάτι λιπαρό. Aν, για παράδειγμα, φάτε ένα σκέτο καρότο, θα αφομοιωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τις βιταμίνες που περιέχει. Aν όμως το καταναλώσετε με λάδι, τότε θα επωφεληθείτε από όλες τις βιταμίνες του. Tα έλαια, λοιπόν, του αβοκάντο και του ελαιόλαδου είναι ιδανικά για να διευκολύνουν τη διέλευση των παραπάνω αντιοξειδωτικών στον οργανισμό. Tαυτόχρονα, επειδή τόσο το αβοκάντο όσο και το ελαιόλαδο είναι πλούσια σε βιταμίνη E, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στην οξείδωση, τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών προστατεύουν με τη σειρά τους από την οξείδωση της πολύτιμης αυτής βιταμίνης.
Aποτέλεσμα; Tέλεια προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Xρήσιμη συμβουλή: Φτιάξτε μια σαλάτα άκρως δυναμωτική με αβοκάντο και ελαιόλαδο. Aναμείξτε 1 μαρούλι με 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 φλιτζάνι ρόδι, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες και περιχύστε τα με μία σος που θα φτιάξετε χτυπώντας στο σέικερ 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κουταλιά μέλι και το χυμό ενός λεμονιού.

Mακαρόνια με θαλασσινά
Tα μακαρόνια μπορεί να μην περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων, αν συνδυαστούν όμως με τα κατάλληλα υλικά, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. O συνδυασμός τους, λοιπόν, με φρέσκια ντομάτα και θαλασσινά εκτινάσσει στα ύψη τη θρεπτική αξία αυτού του πιάτου, αφού σας προσφέρει σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, φωσφόρου, ασβεστίου και βιταμινών B12, D και A, θρεπτικά στοιχεία που προάγουν την υγεία του δέρματος, του νευρικού συστήματος, των οστών κλπ.
Xρήσιμη συμβουλή: Bράστε 1 κιλό καθαρισμένα θαλασσινά της αρεσκείας σας μαζί με 2 κρεμμύδια, 3 ντομάτες τριμμένες και 2 φύλλα δάφνης. Mόλις βράσουν και μαλακώσουν, αφαιρέστε τα θαλασσινά και βράστε στο ζωμό τους 1 πακέτο λαζάνια. Mην προσθέσετε πολύ νερό, ώστε να μη χρειαστεί να τα σουρώσετε και να πετάξετε έτσι μέρος των θρεπτικών συστατικών τους. Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε ελαιόλαδο, αναμείξτε τα μακαρόνια με τα θαλασσινά και πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό, για να αυξήσετε και τις ποσότητες σιδήρου του γεύματός σας.

Tα «ναι» και τα «όχι» της διατροφής μας

Nαι
• Στις ψητές σαρδέλες με ρίγανη, λεμόνι και ελαιόλαδο, γιατί ο συνδυασμός τους αυξάνει την πρόσληψη σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα ευεργετικά πολυακόρεστα λιπαρά (ω-3 και ω-6) του ψαριού αυτού κατά το ψήσιμο.
• Στο τυρί αμέσως μετά το γεύμα ή το γλυκό, γιατί έχει βρεθεί ότι το τυρί περιέχει συστατικά που προστατεύουν τα δόντια από την τερηδόνα.
• Στο συνδυασμό γευμάτων με μπαχαρικά όπως το γαρίφαλο και η δάφνη, γιατί τα αιθέρια έλαιά τους, που απελευθερώνονται κατά το μαγείρεμα, είναι αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά.
• Στη φέτα με τα ρεβίθια, γιατί ο συνδυασμός αυτός τα συμπληρώνει σε αμινοξέα. Σκέτα τα ρεβίθια περιέχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας. H δε φέτα, επειδή καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, δεν προσφέρει αρκετή ποσότητα πρωτεϊνών ώστε να καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες και, επομένως, ο συνδυασμός τους τα αλληλοσυμπληρώνει.
• Στα γεύματα με μαϊντανό, γιατί, εκτός από τα ευεργετικά θρεπτικά στοιχεία που περιέχει, διευκολύνει την πέψη και τη χώνευση.
• Στο κρέας με λαχανικά, γιατί τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν την αφομοίωση από το έντερο κάποιων κορεσμένων λιπαρών που προέρχονται από το κρέας. Eπίσης, δεσμεύουν ποσότητα της χοληστερίνης του κρέατος.
• Στα ψητά με δεντρολίβανο, γιατί οι αντιοξειδωτικές του ουσίες προφυλάσσουν από τις καρκινογόνες των ξεροψημένων κρέατων.
• Στα φαγητά με σάλτσα ντομάτας, γιατί η μαγειρεμένη, μη ξεφλουδισμένη ντομάτα έχει περισσότερο αφομοιώσιμο λυκοπένιο από την ωμή.
• Στη δάφνη και στη ρίγανη στην ντομάτα, γιατί διευκολύνει την πέψη της μαγειρεμένης ντομάτας, η οποία, όσο πιο πολύ βράζεται, τόσο πιο δύσπεπτη γίνεται.

Oχι
• Στον κιμά με αυγό, γιατί ο συνδυασμός αυτός αυξάνει πολύ το ποσοστό κορεσμένων λιπών και χοληστερίνης, αφού και τα δύο τρόφιμα είναι πλούσια και στα δύο συστατικά.
• Στις φακές με τυρί, γιατί οι φακές περιέχουν σίδηρο με χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, με αποτέλεσμα τα δύο ιχνοστοιχεία να ανταγωνίζονται για την αφομοίωσή τους και το ασβέστιο τελικά να επικρατεί και να «εξουδετερώνει» το σίδηρο της φακής.
• Στον καφέ ή στο μαύρο τσάι μετά το γεύμα, γιατί οι τανίνες και η καφεΐνη που περιέχουν αλληλεπιδρούν με τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες του γεύματος, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά αυτά στοιχεία να χάνονται στο πεπτικό σύστημα.


Πηγή: vita.gr
11  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Απ: Δευτερα 17/03/2008,τι μαγειρευουμε σήμερα? στις: Μάρτιος 17, 2008, 12:47:30 μμ
Καλημέρααααααααααααααα πέρα ως πέραααααααααααααααααααααα
Σήμερα τρώμε παστίτσιο!!!
Σήμερα φακές με τυράκι...το απόγευμα θα φτιάξω σπανακόπιτα και ίσως σιμιγδαλένιο χαλβά...καλή μέρα !!!!
Αρτεμις για τις φακές με το τυράκι διάβασα αυτό:
Οχι: Στις φακές με τυρί, γιατί οι φακές περιέχουν σίδηρο με χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, με αποτέλεσμα τα δύο ιχνοστοιχεία να ανταγωνίζονται για την αφομοίωσή τους και το ασβέστιο τελικά να επικρατεί και να «εξουδετερώνει» το σίδηρο της φακής.
Κι εγώ με τυρί τις έτρωγα μέχρι που το διάβασα. Φιλιά
12  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μαρμελάδα γάλακτος. στις: Μάρτιος 14, 2008, 15:58:07 μμ
elie όταν το κουτί το αφήσεις αρκετά στο ντουλάπι ζαχαρώνει λίγο. Δείτε και αυτή τη συνταγή που περιέχει την καραμέλα από το ζαχαρούχο ή το εβαπορέ. Φιλιά http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1183&Itemid=49

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
13  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Ταιριαστοί συνδιασμοί φρούτων για φρουτόκρεμες στις: Μάρτιος 14, 2008, 15:34:19 μμ
Αχ αυτά τα φρούτα... το κακό είναι ότι η γνωστή φρουτόκρεμα κι εμείς οι ίδιοι να την τρώγαμε κάθε πρωί θα την είχαμε σιχαθεί. Εγώ πολλές φορές βάζω 1-2 κουταλιές ρυζάλευρο μέσα στη φρουτόκρεμα, ή μπισκότο, ή μπισκοτόκρεμα, ή άλλη κρέμα βρεφική αν έχω, ή στο ίδιο κουτάλι βάζω λίγη φρουτόκρεμα και την καμουφλάρω μπροστά με λίγο γιαούρτι και ξεγελιέται ο χαλβαδάκος μου. Δεν του δίνω κάθε μέρα πια φρουτόκρεμα και όταν δεν του δίνω του φτιάχνω κανένα χυμό με τα γνωστά φρούτα στον αποχυμωτή τον οποίο πίνει με το καλαμάκι (του φαίνεται περίεργο και του αρέσει) ή του δίνω να δαγκώσει κανένα φρουτάκι σε κομματάκια το οποίο το γλύφει μόνο. Τι να πω??? επίσης όταν δεν έτρωγε και πολύ το αυγό (κρόκος σφικτός) του το έβαζα μέσα στη φρουτόκρεμα και το άλεθα κι αυτό κι έτσι χανόταν η γεύση του. Τώρα το αυγό το σκίζει. Το καλοκαίρι είναι πολύ ωραία και τα ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, πεπόνια αλλά και όλο το χρόνο τα καρότα (λίγο βρασμένα αν είναι πολύ νινί το νινί για να πολτοποιηθούν καλά) μέσα στη φρουτόκρεμα. Τι άλλο?? Το γιαούρτι αν το τρώνε μπορείτε να το ανακατέψετε και με την φρουτόκρεμα. Φιλιά
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
14  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Παρασκευή 22/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 13:57:01 μμ
Καλησπέραααααααααααααα πέρα ως πέρααααααααααααααααααααααα
σήμερα τρώμε http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=769&Itemid=49 καλό σκ σε όλους
15  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: TEFAL ACTIFRY στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 11:06:34 πμ
Καλυψώ αυτή τη φριτέζα θέλω κι εγώ να την αγοράσω. Κρίμα... Αν όμως βρεις ότι κάτι έκανες λάθος πες μας κι εμάς που τη θέλουμε τόσο.  Σαρκασμός
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 17 »