GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 20:21:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 17 »
16  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Απ: eurovision 2008 στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 16:21:10 μμ
Εμένα πάντως ο γιός μου ψηφίζει σίγουρα Καλομοίρα κι ας μην μπορεί να μου το πει όντας μικρούλης. Διότι μόνο με το τραγούδι της Καλομοίρας χορεύει (σαν αρκουδάκι το καημένο το καραγκιοζάκι μου!) τα άλλα δύο τραγούδια τον αφήνουν αδιάφορο. Το παρατήρησα πάνω από 3-4 φορές. Μήπως δεν είναι τυχαίο... για να δούμε  Σαρκασμός Σαρκασμός Φιλί
17  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ στις: Φεβρουάριος 07, 2008, 13:50:29 μμ
Εγώ ψαχνω να αγοράσω, έχω τελικά πειστεί μετά από όσα έχω διαβάσει και ρωτήσει σχεδόν όλο τον κόσμο, οπότε μ'ενδιαφέρει αυτή η ενότητα, ήδη υπάρχει συνταγή για μαρμέλάδες της νένας. Φιλιά
18  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σκευη κουζινας στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 16:55:12 μμ
Κι εγώ τη θέλω αυτή τη φριτέζα, τη θέλω πολύ!!! Μόλις την είδα ενθουσιάστηκα. Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας πει.  Σαρκασμός
19  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Tρίτη 5/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 05, 2008, 10:58:21 πμ
Καλημέραααααααααααααααααααα πέρα ως πέρααααααααααααααααααα
Σήμερα θα φάμε ένα πολύ νόστιμο φαγάκι: Λαχανόρυζο με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο (ή λαχανοπαστίτσιο ή λαχανοντολμάς της τεμπέλας Ζωής στο φούρνο) κάτι από όλα αυτά είναι και μου βγήκε πάρα πολύ καλό. Θα βάλω σήμερα και τη συνταγή. Γειάααααααααα
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
20  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Δευτέρα 4/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:43:33 πμ
artemis για μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη ακούω!!! Δοκίμασε τα συροπιαστά βουτύρου, τη μπλακ φορεστ, το εκμεκ παγωτό, τη εφροσύνη κλπ κλπ τι να πω για τα γλυκά του? στο τέλος θα πείτε ότι κάνω διαφήμιση, αλλά πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο που υπάρχει στη Λάρισα από τις αρχές του 1900 (δεν θυμάμαι ακριβώς) κι έκανε το μιλφειγ του ξακουστό σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει και υποκατάστημα στην Αθήνα βεβαίως.
σήμερα θα φάμε ρεθύθια με μανέστρα και ταχίνι, θα βάλω και συνταγή κάποια στιγμή

καλημέρααααααααααααααααα πέρα ως πέρααααααααααααααααααααααα
 Σαρκασμός Σαρκασμός
21  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: Συνάντηση 1 Φλεβάρη 2007 στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:27:10 πμ
Ελπίζω να ήπιατε και κανένα νεράκι και για μας... τι να πω?? και του χρόνου να είστε καλά! χαίρομαι που περάσατε καλά και είστε όλοι ενθουσιασμένοι. Ήθελα πολύ κι εγώ να είμαι κοντά σας αλλά είπαμε είμαι μακριά... Φιλιά και καλημέρα σε όλους!!
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
22  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μοσχαρίσιες μπριζόλες στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:15:43 πμ
Μιας και μιλάμε για μοσχάρι πρέπει να πω ότι για τα παιδάκια γίνεται πολύ μαλακό βραστό στη χύτρα το κότσι, λιώνει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται κάν να το πατήσεις κι έχει κι αυτή την κόλλα που βοηθάει το στομάχι. Επίσης να πω ότι το χτένι με την μαυροδάφνη το έκανα και με κότσι για λιγότερη ποσότητα κι έγινε λιώμα. Τώρα τελευταία μου αρέσει πάρα πολύ!!!
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
23  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Πίτσα με το… μέτρο στις: Φεβρουάριος 04, 2008, 11:03:55 πμ
Συμφωνώ με τη Λία. Κι εγώ ψήνω τα υλικά πάντα μαζί με την πίτσα στο προτελευταίο ράφι του φούρνου στον αέρα κι αν δεν έχει ψηθεί από κάτω το γυρίζω στις αντιστάσεις. Οσο για το τυρί έχω καταλήξει στο gouda επειδή είναι λίγο πιο αλμυρό και μου αρέσει. Σε περιπτώσεις που δεν θέλω πολύ αλάτι προτιμώ τη μοτσαρέλα. Αλλά με το gouda η πιτσα γίνεται super!!!
 Σαρκασμός
24  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιανουάριος 2008 / Απ: Τρίτη 29/1/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Ιανουάριος 29, 2008, 12:55:15 μμ
Καλησπέρααααααααααααααααααααααα πέρα ως πέραααααααααααααααααααα
σήμερα θα φάμε https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=954&Itemid=49
όλοι και ο μικρός μαζί.
 Σαρκασμός
25  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: θα κόψουμε πίτα τελικά στις: Ιανουάριος 29, 2008, 12:47:19 μμ
Λοιπόν ήταν να κατέβω Αθήνα 1/2 για δουλειά μετά του συζύγου. Τελικά ακυρώθηκε... Ε αυτό δεν είναι γκαντεμιά??? τι να πω?? ήταν ευκαιρία να σας γνωρίσω κι εγώ από κοντά...  Κλάμα Κλάμα
Άντε ελπίζω στην επόμενη φορά...
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
26  Εμείς, το GreekMasa ... / Αιτήσεις διαγραφής/τροποποίησης στοιχείων / Απ: Επεξεργασία συνταγών στις: Ιανουάριος 29, 2008, 12:22:54 μμ
Admin έβαλα φωτογραφίες στις παρακάτω συνταγές (sorry δεν το ήξερα, θα σε ενημέρωνα πιο πριν):

https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=483&Itemid=49
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=280&Itemid=49
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1092&Itemid=49

Ευχαριστώωωωωωωωωωωω
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
27  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Απ: Ο τόπος μας στις: Ιανουάριος 29, 2008, 12:17:23 μμ
Υπάρχει και η Νεάπολη Λάρισας.

Φιλιά
28  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / ΓΥΡΗ στις: Ιανουάριος 28, 2008, 15:11:48 μμ
Γύρη

O φιλόσοφος Αριστοτέλης, κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, παρατήρησε στα πόδια της μέλισσας μία κίτρινη σκόνη σε μορφή σβόλων, που τους ονόμασε κήρινθους, δηλαδή κηρός των ανθών. Η ονομασία αυτή έφτασε μέχρι τις μέρες μας και μπορούμε να την ακούσουμε από παλιούς μελισσοκόμους σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Στη Νάξο, για παράδειγμα, τη γύρη τη λένε κεράθι ή κεραθό.
Σήμερα, η λέξη γύρη παραπέμπει αυτόματα σε... φταρνίσματα και αναπνευστική δυσφορία. Όμως η γύρη που παίρνουμε από τη μέλισσα δεν είναι αυτή που βρίσκεται στη ατμόσφαιρα, αλλά ένα νέο προϊόν που έχει μεν ως πρώτη ύλη τη γύρη αλλά στην οποία η μέλισσα προσθέτει νέκταρ και στη συνέχεια επεξεργάζεται το μείγμα με το σάλιο της. Η γύρη που προκύπτει από όλη αυτή τη διεργασία ερευνήθηκε, αναλύθηκε και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν φορέα εξαιρετικά χρήσιμων ουσιών για τον άνθρωπο. Ακόμα και για την αντιμετώπιση της αλλεργίας. Ας τη γνωρίσουμε.

Ορισμός
'Είναι η γονιμοποιός κόνις των ανθέων των σπερματόφυτων φυτών'.
Με δυο λόγια η γύρη είναι το σπέρμα των φυτών. Είτε με τον αέρα είτε με τα έντομα -κατά το πλείστον-, η γύρη μεταφέρεται στα θηλυκά λουλούδια των φυτών και έτσι δένει ο καρπός. Το χρώμα της είναι κίτρινο και σε ορισμένα φυτά η παραγωγή της είναι τόσο μεγάλη που την ονομάζουν 'βροχή από θειάφι'. Έτσι, αν πέσει στην επιφάνεια ήρεμων νερών, μπορεί να μαζευτεί με τις χούφτες!

Αριθμοί που εντυπωσιάζουν
Η γύρη αποτελείται από κόκκους. Σε ορισμένα λουλούδια οι κόκκοι είναι μεγάλοι και ευδιάκριτοι με γυμνό μάτι, ενώ σε κάποια άλλα είναι τόσο μικροί, ώστε είναι αδύνατον να τους ξεχωρίσετε. Οι μεγαλύτεροι από αυτούς (π.χ. στις γλυκοκολοκυθιές), στρογγυλού σχήματος, μπορεί να έχουν διάμετρο 2.500 εκατομμυριοστά του μέτρου, ώστε να χρειάζονται τέσσερις στον πόντο. Οι μικρότεροι, όπως του φυτού μη με λησμόνει, σχήματος οβάλ, έχουν μήκος δύο εκατομμυριοστά του μέτρου και χρειάζονται 5.000 από αυτούς για να σχηματίσουμε αλυσίδα ενός πόντου. Αναρωτιέστε μήπως πόσο ζυγίζουν; Πρέπει να μαζευτούν σχεδόν 14.000 μεγάλοι κόκκοι, για να ζυγίσουν ένα γραμμάριο, αν πεις δε για τους μικρούς, χρειαζόμαστε περισσότερους από 300.000 από αυτούς για να να έχουμε ένα ολόκληρο γραμμάριο. Απίστευτη η ελαφρότητα του είναι τους!

Σας ακούμε να ρωτάτε: καλά, πόσοι είναι όλοι αυτοί οι γυρεόκοκκοι; Ιδού λοιπόν μερικοί αριθμοί. Η φουντουκιά παράγει περίπου 2,5 εκατομμύρια γυρεοκόκκους για κάθε ωάριο. Ένας βλαστός κάνναβης μπορεί να έχει παραγωγή 500 εκατομμυρίων γυρεοκόκκων, ενώ αντίθετα ένα ολόκληρο φυτό λιναριού φτιάχνει μόνο 20.000. Ένας αρσενικός κώνος αροκάριας μπορεί να παράγει 1.000 εκατομμύρια γυρεόκοκκους. Έχει υπολογιστεί ότι τα δάση της νότιας και της κεντρικής Σουηδίας παράγουν κάθε χρόνο 75.000 τόνους γύρης. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με 1.000.000.000.000.000.000.000 γυρεόκοκκους!
Η μεγαλοσύνη της φύσης μέσα στο απειροελάχιστο!

Συλλογή και συστατικά
Ποιος τη μαζεύει
Η μέλισσα είναι ο συλλέκτης. Αυτός ο ακαταπόνητος εργάτης που μας προσφέρει τόσα πολλά. Όταν η μέλισσα λοιπόν κάθεται πάνω στο λουλούδι για να πάρει χυμούς για το μέλι της, χιλιάδες κόκκοι της γύρης κολλούν στο χνούδι των ποδιών της. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κάθε μέλισσα, για ένα κιλό μέλι που θα παραγάγει, πρέπει να επισκεφθεί περισσότερα από 18 εκατομμύρια λουλούδια. Εντυπωσιακό, ε; Σκεφθείτε λοιπόν πόση γύρη μεταφέρει. Όταν επιστρέφει στην κυψέλη, ο μελισσουργός... της έχει στήσει καρτέρι. Έχει προσαρμόσει στην είσοδο της κυψέλης μια γυρεοπαγίδα, δηλαδή ένα διάφραγμα (μεταλλικό ή άλλου υλικού) με τρύπες (συνήθως 5χιλ.), ώστε να επιτρέπεται η είσοδος των μελισσών. Οι τρύπες αυτές, επειδή μετά βίας επιτρέπουν στη μέλισσα να περάσει, την αναγκάζουν να εγκαταλείψει στην είσοδο τα μπαλάκια της γύρης, που έχει συγκεντρώσει στις ειδικές θήκες που έχει στα πόδια της.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η μέλισσα χρειάζεται τη γύρη; Η απάντηση είναι εύκολη και αυτονόητη. Στην φύση όλα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αρμονία και φυσικά να μην γίνεται σπατάλη των πόρων. Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η μέλλισα και φυσικά το ερώτημα που έχουμε θέση παραπάνω απαντάτε θετικά. Η γύρη είναι βασική πηγή για την κάλυψη των αναγκών της μέλλισας σε πρωτεΐνη. Είναι εκείνη που, μαζί με το μέλι, αποτελούν το βασιλικό πολτό, ο οποίος με τη σειρά του, τρέφει το γόνο και τη βασίλισσα. Είναι στοιχείο της καθημερινής διατροφής όλων των μελισσών. Είναι, επίσης, η κυρία ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του κεριού με το οποίο θα κτιστούν οι κηρήθρες.
 Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η ολοκληρωτική αφαίρεση της γύρης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μελισσών.

Συστατικά
Αμινοξέα (βασικά συστατικά των πρωτεϊνών), βιταμίνες, μεταλικά στοιχεία, ένζυμα είναι μερικά από τα συστατικά της γύρης. Πλήθος αναλύσεων κατέδειξαν ότι η γύρη περιέχει σχεδόν όλα (20-22) τα απαραίτητα για τον άνθρωπο αμινοξέα, τα οποία ο οργανισμός του δεν μπορεί να συνθέσει. Ας σημειωθεί ότι, ενώ μέχρι στιγμής οι σχετικές αναλύσεις έχουν εντοπίσει 50 ενεργές ουσίες, ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί όλα τα μυστικά της.
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πόσο η γύρη υπερτερεί των κατεξοχήν πρωτεϊνούχων τροφών.

Σύγκριση περιεκτικότητας αμινοξέων     



Αμινοξέα Κρέας Αβγά Τυρί  Γύρη 
Βαλίνη 0,91 0,90 2,05 5,70
Θρεονίνη 0,81 0,67 1,38 4,00 
Ισολευκίνη 0,93 0,85 1,74 4,50 
Λευκίνη 1,28 1,17 2,63 6,70
Λυσίνη 1,45 0,93 2,34 5,70
Μεθιονίνη 0,42 0,39 0,80 1,82
Τρυπτοφάνη 0,20 0,20 0,34 1,30
Φαινυλαλανίνη 0,66  0,69 1,43 3,90


Αναφέρουμε, επίσης, ενδεικτικά τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία:

Βιταμίνες Μεταλλικά στοιχεία 
Β1-θειαμίνη Κάλιο 
Β2-ριβοφλαβίνη  Μαγνήσιο 
Β6-πυριδοξίνη  Ασβέστιο 
Νικοτινικό οξύ  Σίδερο
Παντοθενικό οξύ  Πυρίτιο 
C-ασκορβικό οξύ  Φωσφόρος 
Προβιταμίνη Α  Θείο 
Ε-τοκοφερόλη   Χλώριο
Φολικό οξύ  Μαγγάνιο 
 

Χρησιμότητα
Όπως θα παρατηρήσετε στον παρακάτω πίνακα, η γύρη που συλλέγουμε από τις μέλισσες έχει θετική επίδραση και στις αλλεργικές καταστάσεις, πράγμα που σίγουρα ακούγεται παράξενο, όταν χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν κάθε άνοιξη. Η εξήγηση είναι απλή. Η γύρη μεταφέρεται με τρεις τρόπους: τον άνεμο (ανεμόφιλη), τα έντομα (εντομόφιλη) και το νερό (υδρόφιλη). Τα αλλεργικά στη γύρη άτομα έχουν αλλεργικές αντιδράσεις όταν εισπνεύσουν την ανεμόφιλη γύρη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Στη γύρη όμως που παίρνουμε από τη μέλισσα (εντομόφιλη) έχει καταστραφεί κάθε αλλεργικός παράγοντας λόγω του σάλιου και του νέκταρος που χρησιμοποιεί η μέλισσα προκειμένου να πλάσει τη γύρη σε σβόλους για την καλύτερη μεταφορά της. Πολλοί γιατροί ανά τον κόσμο επιχειρούν να ανοσοποιήσουν τους αλλεργικούς ασθενείς τους με μικρές δόσεις γύρης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν είστε αλλεργικός, μια συζήτηση με το γιατρό σας θα ήταν χρήσιμη.

Οι πρώτες αναφορές στο δυτικό κόσμο για τη μεγάλη σημασία της γύρης γίνονται το 1523 και, μετά το 1751, αρχίζει η χρήση της στη διαιτητική. Η έρευνα και τα πειράματα που έγιναν στους χρόνους που ακολούθησαν μας οδήγησαν στον εντοπισμό των προβλημάτων υγείας, την επίλυση ή την πρόληψη των οποίων η γύρη μπορεί να βοηθήσει.

Θετική επίδραση της γύρης σε:
1 Κρυολογήματα και γρίπη
2 Αλλεργικό συνάχι, άσθμα, αλλεργίες
3 Προβλήματα προστάτη
4 Προστατίτιδα
5 Ρευματισμούς και αρθρίτιδες
6 Τριχόπτωση
7 Δερματικά προβλήματα
8 Παθήσεις από ακτινοβολία
9 Ηπατικά προβλήματα
10 Γυναικολογικά προβλήματα
11 Νοητική ικανότητα
12 Αναζωογόνηση
13 Σεξουαλική ικανότητα
14 Κόπωση
15 Διαβήτη
16 Στρες, άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, αμνησία
17 Προβλήματα όρασης
18 Εντερικές διαταραχές
19 Νόσο του Πάρκινσον
20 Εγκεφαλικές διαταραχές

 
 Αναγκαίες γνώσεις
Όλα όσα προηγήθηκαν σίγουρα θα σας κάνουν το συντομότερο δυνατόν να βγείτε σε αναζήτηση γύρης. Μη βιάζεστε. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θα πρέπει να έχετε, πριν επιχειρήσετε την προμήθειά της.

Από την κυψέλη στο σπίτι μας!
Μετά τη συλλογή της, η γύρη πρέπει να απαλλαγεί από τα μικρόβια, καθώς και από κάθε ξένο σώμα και μετά να ξηρανθεί. Η ξήρανση πρέπει να γίνει μακριά από τον ήλιο και σε μέρος σκοτεινό και καλά αεριζόμενο ή σε ειδικές συσκευές-ξηραντήρια με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες και σε θερμοκρασία το πολύ 40 βαθμών Κελσίου. Έτσι αποβάλλεται η υγρασία, η οποία διαφορετικά θα κατέστρεφε τη γύρη, οι δε λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, με τους οποίους είναι εφοδιασμένοι οι ξηραντήρες, καταστρέφουν τα ενεργά μικρόβια. Προσοχή: ψήσιμο στο φούρνο σημαίνει καταστροφή όλων των πολύτιμων συστατικών της.
Η συσκευασία της, μετά την ξήρανση, γίνεται σε γυάλινα δοχεία, που σφραγίζουν καλά με φελλό και αποθηκεύονται σε μεγίστη θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου. Η διατήρησή της στο ψυγείο μας είναι εξ ίσου αποτελεσματική.

Τα 3'Π'
Πότε πρέπει να παίρνουμε γύρη; Πώς; και Πόσο;

Πότε: Όταν είναι για τη γενική τόνωση του οργανισμού, μπορούμε να την καταναλώνουμε για μικρά χρονικά διαστήματα (τεσσάρων με έξι εβδομάδων), μερικές φορές το χρόνο (τρεις, τέσσερις) και ειδικά κατά τις εποχικές αλλαγές, όταν ο οργανισμός χρειάζεται ενίσχυση. Αν όμως θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, τότε θα πρέπει πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Πόσο: Η κανονική δόση για ενήλικους, χωρίς προβλήματα υγείας, καθορίζεται σε 15-20 γραμμάρια την ημέρα. Αν η γύρη είναι σε μορφή κόκκων, η παραπάνω ποσότητα αντιστοιχεί σε μία κουταλιά της σούπας. Αν είναι σε ταμπλέτα ή κάψουλα ακολουθούνται οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι μία κουταλιά της σούπας κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Πώς: Είναι προτιμότερο να την αγοράζουμε σε κόκκους. Η δόση (μία κουταλιά) πρέπει να κρατηθεί αρκετά στο στόμα, για να ποτιστεί καλά με σάλιο, και να μασηθεί επίσης πολύ καλά. Επειδή η γεύση της είναι πικρίζουσα, στις περιπτώσεις που η πικρίλα είναι έντονη αναμειγνύουμε με μέλι, και συγκεκριμένα ένα μέρος γύρη προς δύο μέρη μέλι.


Προσοχή: Ενήλικοι με προβλήματα υγείας, καθώς και παιδιά θα πρέπει πρώτα να συμβουλεύονται γιατρό.

 

Ενημερωτικό υλικό από το βιβλίο 'Γύρω από τη γύρη' του κ. Θανάση Μπίκου, γεωπόνου του υπουργείου Γεωργίας

 
 
 

29  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Η μανούλα σβήνει κεράκια στις: Ιανουάριος 22, 2008, 16:56:27 μμ
Χρόνια Πολλά για τη μανούλα!!! Οσο για το τραπέζι σας δεν έχω λόγια (κι όπως λέει και η kate θα ήθελα πολύ να έρθω κι εγώ, μπορώ?? ε?? μπορώ??)  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός

 Φιλί Φιλί

30  Εμείς, το GreekMasa ... / Ιανουάριος 2008 / Απ: Τρίτη 22/1/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Ιανουάριος 22, 2008, 16:53:37 μμ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Φασολάκια ανάμεικτα με φασόλια χάντρες για σήμερα και μάλλον και για αύριο (είναι αρκετό το φαγάκι). Φιλιάααααααααααααα

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 17 »