GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 14:18:32 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 »
106  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: angelina στις: Νοέμβριος 12, 2009, 03:11:07 πμ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΜΑΣΑ!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ CHAROYLITA  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . inlove kissing rose

ωρε παιδι ωρε,μονο διευθυνση και αριθμο δελτιου ταυτοτητας δεν εδωσες!!! Γλώσσα Γλώσσα
ωωω μανα μου... Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
107  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Σοκολάτα!Ενα μεγάλο άρθρο για τη σοκολάτα..με αγάπη!!! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 22:11:14 μμ
Η σοκολάτα δεν είναι μόνο καλη!διαβάστε παρακάτω και...προσοχή! Παν μέτρον άριστον!!

Η σοκολάτα μας κάνει περισσότερους βίαιους

Τα παιδιά που τρώνε καθημερινά γλυκά και σοκολάτες, είναι περισσότερο πιθανό να γίνουν πιο βίαια ως ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.
Η έρευνα, η οποία έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κάρντιφ υπό τον δρα Σίμον Μουρ και μελέτησε 17.500 ανθρώπους, είναι η πρώτη του είδους τη, που εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή των παιδιών και στη βία των ενηλίκων, σύμφωνα με το BBC.
Διαπιστώθηκε ότι τα δεκάχρονα παιδιά, που έτρωγαν κάθε μέρα γλυκά, ήταν σε σημαντικό βαθμό πιθανότερο να εμφανίσουν αργότερα βίαιη συμπεριφορά και να καταδικαστούν γι' αυτήν μέχρι τα 34 χρόνια τους.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα παιδιά που εθίζονται στα γλυκά, δεν μαθαίνουν την αρετή της αυτοσυγκράτησης και του ελέγχου πάνω στις επιθυμίες τους, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι οι γονείς απλώς αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα γλυκά στα ήδη "δύσκολα" παιδιά για να τα κατευνάσουν.
Σύμφωνα με την μελέτη, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ανθρώπους (69%) που ήταν βίαιοι στην ηλικία των 34 ετών, είχαν φάει συστηματικά γλυκά και σοκολάτες, έναντι ποσοστού 42% των μη βίαιων.

Αυτή η θετική συσχέτιση ανάμεσα στη συχνή κατανάλωση γλυκών και στην κατοπινή αύξηση της επιθετικότητας ισχύει ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες, όπως η συμπεριφορά των γονιών, η γειτονιά που ζούσαν τα παιδιά, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους κ.α.
Σύμφωνα με τον δρα Μουρ, όταν οι γονείς δίνουν συνεχώς γλυκά στα παιδιά τους, τα εμποδίζουν να μάθουν πώς να περιμένουν όταν θέλουν να έχουν κάτι και, έτσι, σιγά-σιγά αποκτούν αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση στη ζωή τους.
Όπως είπε, η συχνή διατροφή με γλυκά τελικά ενθαρρύνει την παρορμητική συμπεριφορά των παιδιών, κάτι που, όταν πια μεγαλώνουν, συνδέεται με την αντικοινωνική συμπεριφορά και τη βία.

πηγή: skai.gr
108  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Έκλεψε 1.680 € ένας 8χρονος για να αγοράσει καραμέλες! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 22:01:35 μμ
"Ανάληψη" τουλάχιστον 1.600 €, από συρτάρι των γονιών του, έκανε ένας 8χρονος για να αγοράσει καραμέλες.

Όμως, τα σχέδιά του δεν είχαν αίσιο τέλος, καθώς ο περιπτεράς όταν είδε το μάτσο των χαρτονομισμάτων, αντί να του δώσει τις καραμέλες, κάλεσε την αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 8χρονος πήγε παρέα με έναν συμμαθητή του στο περίπτερο της γειτονιάς του στο Βίρσεν, στην δυτική Γερμανία, για να αγοράσει τις λιχουδιές που επιθυμούσε η καρδιά του, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης αυτής. Αυτές στοίχιζαν συνολικά 15 ευρώ.

Ο περιπτεράς ρώτησε τον μικρό αν είχε αρκετά χρήματα μαζί του για να πληρώσει και αυτός έβγαλε τότε από την τσέπη του ένα χοντρό πάκο χαρτονομίσματα.

Η αντίδραση του περιπτερά ήταν να καλέσει αμέσως την αστυνομία και τους γονείς του μικρού, οι οποίοι είπαν ότι επρόκειτο για τα 1.680 ευρώ που είχαν αποταμιεύσει για να κάνουν επισκευές στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το αγόρι παραδέχτηκε ότι είχε πάρει τα χρήματα από το συρτάρι των γονιών του. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο







ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο
109  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Σοκολάτα!Ενα μεγάλο άρθρο για τη σοκολάτα..με αγάπη!!! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 21:50:17 μμ
χαίρομαι που σας άρεσαν τα topics μου!!! Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Οσο μπορώ και βρίσκω χρόνο,θα γράφω κι άλλα!!!
φιλια σε ολους!! Φιλί Φιλί
110  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Απ: Moυσική για τις "μικρές ώρες" στις: Νοέμβριος 11, 2009, 01:51:58 πμ
<a href="https://www.youtube.com/v/Kl0IVeyfACo" target="_blank">https://www.youtube.com/v/Kl0IVeyfACo</a>
111  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Σοκολάτα!Ενα μεγάλο άρθρο για τη σοκολάτα..με αγάπη!!! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 00:47:55 πμ
Κι ένα τελευταίο για να γελάσουμε και λίγο...!!!


20 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους η σοκολάτα ίσως να είναι καλύτερη από το σεξ!!!!

1) Μπορείς να την αποκτήσεις κάθε στιγμή.
2) Η πρόταση "Αν μες αγαπάς, τότε θα το καταπιείς" αποκτά πραγματική σημασία με την σοκολάτα.
3) Η σοκολάτα ικανοποιεί ακόμη και όταν έχει μαλακώσει.
4) Μπορείς πραγματικά να την πιπιλάς με ασφάλεια όσο οδηγείς.
5) Μπορείς να την κάνεις να διαρκέσει, όσο εσύ επιθυμείς.
6) Μπορείς να φας σοκολάτα ακόμη και μπροστά στην μητέρα σου.
7) Αν δαγκώσεις την γωνία της πολύ δυνατά, η σοκολάτα δεν θα έχει πρόβλημα.
8) Δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου μπορύν να φάνε μαζί την σοκολάτα τους χωρίς να κινδυνεύουν να τους κολλήσουν παράξενα επίθετα.
9) Η λέξη δέσμευση δεν τρομάζει καθόλου την σοκολάτα.
10) Μπορείς να την αφήσεις πάνω στο γραφείο σου ή στον πάγκο εργασίας σου χωρίς να ανησυχήσουν οι συνάδελφοί σου.
11) Μπορείς να ζητήσεις από κάποιον ξένο λίγη σοκολάτα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σε χαστουκίσει.
12) Δεν μπαίνουν τρίχες στο στόμα σου με την σοκολάτα.
13) Με την σοκολάτα, δεν υπάρχει λόγος να υποκρίνεσαι.
14) Η σοκολάτα δεν σε αφήνει έγκυο.
15) Μπορείς να την απολαύσεις όλες τις μέρες του μήνα.
16) Η καλή σοκολάτα είναι εύκολο να βρεθεί.
17) Μπορείς να έχεις όσα είδη σοκολάτας μπορείς να αντέξεις.
18) Δεν είσαι ποτέ πολύ νέος ή πολύ γέρος για μια σοκολάτα.
19) Οταν την απολαμβάνεις, δεν φοβάσαι μην ξυπνήσουν οι γείτονες.
20) Με την σοκολάτα, το μέγεθος δεν έχει σημασία.

112  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Σοκολάτα!Ενα μεγάλο άρθρο για τη σοκολάτα..με αγάπη!!! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 00:47:13 πμ
Η σύσταση της σοκολάτας.

Ο αριθμός 1 στην κατηγορία παγκόσμια αγαπημένων λιχουδιών, εδώ και... πάντοτε!  Οι λιχουδιές όμως, ως γνωστόν, είναι και ανθυγιεινές.
Να όμως η μεγάλη έκπληξη: Ίσως και να μην είναι τόσο ανθυγιεινή η σοκολάτα τελικά!


Για... διαβάστε παρακάτω...

Ας δούμε λοιπόν από τι αποτελείται αυτό το θεσπέσιο "μελαχρινό" γλυκό που έχει κατακτήσει την υφήλιο από την εποχή των Μάγια...

Ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο: Αυτά είναι όλα ανόργανα στοιχεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή, συντήρηση και μεταβολισμό των οστών και των δοντιών.

Βιταμίνη Ε: Μια βιταμίνη πολύ σημαντική για τις μεμβράνες (=τα τοιχώματα) των κυττάρων μας.

Καφεΐνη: Ίσως να μην ξέρατε πως η καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στον καφέ αλλά και σε άλλα τρόφιμα όπως είναι η σοκολάτα. Η ουσία αυτή διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

Λιπαρές ουσίες: Η σοκολάτα αποτελείται μέχρι και κατά 50% (ανάλογα με το είδος της) από κορεσμένα λίπη.

Πρωτεΐνες: Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες παντού στον οργανισμό μας.

Σίδηρος: Tο στοιχείο που είναι απαραίτητο για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος.

Φυτικές ουσίες: Το κακάο από το οποίο παρασκευάζεται η σοκολάτα, περιέχει περισσότερες από 600 (!) φυτικές ουσίες

Χαλκός:  Ο χαλκός στο σώμα συμβάλλει στον μεταβολισμό του σιδήρου, βοηθά στην σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και στα μαλλιά όπως και στην λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Κοιτάζοντας μόνο το τι "συχνάζει" στην σοκολάτα, ήδη ανακαλύψαμε κάποια στοιχεία που είναι απαραίτητα για το σώμα μας. Αν νομίζατε όμως πως εδώ τελειώσαμε, λανθάνεστε!

Εκτός από το ότι η σοκολάτα περιέχει κάποιες ουσίες και κάποια στοιχεία που είναι απαραίτητα για το σώμα, έχουν γίνει και έρευνες που αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της σοκολάτας στην υγεία μας!

Συγκεκριμένα, Ιταλοί μελετητές διεξήγαγαν έρευνα κατά την οποία έδιναν καθημερινά 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας σε 15 νέους. Μετά από 15 μέρες, η πίεση του αίματος των νέων είχε μειωθεί και ο μεταβολισμός τους είχε βελτιωθεί! Όταν μετά από τις πρώτες 15 μέρες έρευνας οι επιστήμονες άλλαξαν την σοκολάτα και αντί μαύρης έδιναν στους νέους καθημερινά άσπρη σοκολάτα, δεν παρατηρήθηκε καμία αλλαγή ούτε της πίεσης, ούτε και του μεταβολισμού.


Θαύμα ή πραγματικότητα;

Η ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας εξηγείται ως εξής:

 Το κακάο από το οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα περιέχει, μεταξύ άλλων, κάποιες ουσίες που λέγονται φλαβονοειδείς. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερο κακάο από την κανονική ή την άσπρη σοκολάτα και είναι έτσι πιο πλούσια σε φλαβονοειδείς ουσίες. Οι ουσίες αυτές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση αφού αυξάνουν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου στο σώμα. Το νιτρικό οξείδιο με τη σειρά του επιδρά ευεργετικά στο κυκλοφορικό σύστημα αφού εμποδίζει το κλείσιμο των αρτηριών και μειώνει έτσι την πίεση του αίματος. Παράλληλα, το νιτρικό οξείδιο επιδρά και στα κύτταρα του σώματος, ώστε αυτά να είναι πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη. Τα κύτταρα λοιπόν δέχονται πιο εύκολα την επίδραση της ινσουλίνης (μιας ορμόνης που παράγεται από το πάγκρεας), η οποία τα κάνει να απορροφήσουν πιο εύκολα την γλυκόζη. Όσο πιο εύκολα απορροφούν την γλυκόζη τα κύτταρα, τόσο πιο καλός λέμε πως είναι ο μεταβολισμός μας, δηλαδή η παραγωγή ενέργειας του σώματος μας από τις θρεπτικές ουσίες που του προσφέρουμε.

 Άλλη έρευνα που έγινε από στο Λονδίνο εξέτασε την "αντιβηχική δράση" της θεοβρωμίνης (όχι και πολύ ταιριαστό όνομα για ουσία που περιέχεται στην λατρευτή μας σοκολάτα...!), μιας άλλης ουσίας που περιέχεται στο κακάο! Οι Βρετανοί επιστήμονες έδωσαν σε 10 εθελοντές (που... έβηχαν) τυχαία θεοβρωμίνη ή άλλα αντιβηχικά φάρμακα. Η θεοβρωμίνη έδειξε να είναι κατά 30% πιο αποτελεσματική ενάντια στον βήχα παρά η κωδεϊνη (που θεωρείται το καλύτερο αντιβηχικό φάρμακο σήμερα), και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες που κάποτε έχουν τα άλλα φάρμακα. Και λοιπόν, τι κάνουμε τώρα; Πετάμε τα αντιβηχικά και τρώμε σοκολάτα για να μας περάσει ο βήχας; Σίγουρα, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα (προ πάντων πολύ πιο εύγευστα!!!) αλλά η επιστήμη δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο να μας επιτρέψει να αγνοήσουμε τα φάρμακα. Γύρω από την σοκολάτα κυριαρχούν διάφορες απόψεις, όχι και τόσο ευχάριστες για τον κάθε σοκολατοφάγο. Πιο κάτω θα βρείτε κάποιους από τους μύθους και πραγματικότητες. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την παράξενη ιδιότητα που υποτίθεται πως έχει η σοκολάτα να προκαλεί ακμή (σπυράκια!). Γιατί παράξενη; Διότι κανένας επιστήμονας δεν έχει κατορθώσει ποτέ να αποδείξει κάτι τέτοιο, άρα μάλλον περί παραξενιάς πρόκειται! Η σοκολάτα μας κάνει χοντρούς! Ε λοιπόν λάθος! Η σοκολάτα ναι μεν περιέχει πολλά λιπαρά και θερμίδες (περίπου 500 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια) αλλά δεν είναι αυτή που μας κάνει χοντρούς. Η σοκολάτα μπορεί κάλλιστα να είναι μέρος μιας σωστής διατροφής, εάν εμείς τρώμε μικρές ποσότητες και μειώνουμε τα υπόλοιπα λιπαρά στην διατροφή μας.

Από τα πιο πάνω προκύπτουν αρκετές ευεργετικές επιδράσεις που φαίνεται να έχει η σοκολάτα στον οργανισμό μας. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε το "παν μέτρον άριστον"!


Η μαύρη σοκολάτα ευεργετική για την καρδιά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature η μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική για την καρδιά και μάλιστα πολύ περισσότερο από εκείνη που περιέχει γάλα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την απόφραξη των αρτηριών.
Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης αλλά και από το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας τονίζει ότι το γάλα αναστέλλει τις ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες, εξαιτίας της αντίδρασης που δημιουργεί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας.
Οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 12 υγιείς εθελοντές (επτά γυναίκες και πέντε άνδρες) ηλικίας από 25 έως 35 ετών, και αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες ζήτησαν από τους μισούς να καταναλώσουν μαύρη σοκολάτα και από τους υπόλοιπους σοκολάτα γάλακτος.
Οι εθελοντές που κατανάλωσαν σοκολάτα γάλακτος έπρεπε να λάβουν τη διπλάσια ποσότητα, προκειμένου να αποκομίσουν τον ίδιο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών σε σχέση με όσους έφαγαν μαύρη σοκολάτα.
Όταν οι εθελοντές δοκίμασαν να καταναλώσουν παράλληλα μαύρη σοκολάτα και γάλα, διαπιστώθηκε πως παρότι το γλυκό ενίσχυσε έως και 20% τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του αίματος, το γάλα δεν είχε αντίστοιχες ιδιότητες αλλά μάλλον λειτουργούσε ανασταλτικά ως προς τη δράση της σοκολάτας.
Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη ότι τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα αντιδρούν αρνητικά με τα υγιεινά συστατικά άλλων τροφών ή ροφημάτων, όπως των φρούτων, του τσαγιού και του κόκκινου κρασιού, η αντιοξειδωτική δράση των οποίων είναι ευρέως γνωστή.



Σοκολάτα ευεργετική στο αίμα!!!

Τις προστατευτικές για την καρδιά ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, η οποία περιέχει υψηλά επίπεδα μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που αποκαλείται φλαβονοειδής...επιβεβαιώνει έρευνα Ελλήνων επιστημόνων. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Αθηνών, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αφού βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζει το σχηματισμό δυνητικά βλαβερών θρόμβων. Οι ευεργετικές συνέπειες της μαύρης σοκολάτας είναι γνωστές εδώ και καιρό, ωστόσο, η έρευνα των Ελλήνων επιστημόνων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, η σοκολάτα βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών επιτρέποντάς τους να διαστέλλονται και έτσι εμποδίζοντας το σχηματισμό βλαβερών θρόμβων.
Στην έρευνα πήραν μέρος 17 εθελοντές, που έτρωγαν είτε 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, είτε ένα υποκατάστατο, που δεν ήταν σοκολάτα. Την επόμενη μέρα, οι δύο ομάδες ακολουθούσαν την αντίθετη διατροφή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η λειτουργία του ενδοθηλίου, ένα λεπτού στρώματος που καλύπτει την εσώτατη επιφάνεια των αρτηριών, βελτιώθηκε με την ομάδα της μαύρης σοκολάτας αλλά όχι με το υποκατάστατο.
Όπως επεσήμανε ο δρ Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας βελτιώνει τη λειτουργία των υγιών νεαρών ενηλίκων για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Πέρυσι, μία ομάδα Ιταλών και Βρετανών επιστημόνων ανακάλυψε, πως η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών στο αίμα σχεδόν κατά 20%. Ωστόσο, η σοκολάτα γάλακτος δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα, πιθανότατα επειδή το γάλα παρεμβαίνει στη διαδικασία της απορρόφησης.



Η σοκολάτα… κατά του βήχα

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο FASEB Journal, ένα συστατικό της σοκολάτας μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από πολλά γνωστά φάρμακα κατά του επίμονου βήχα.
Ερευνητική ομάδα του Imperial College London με επικεφαλής τον Δρ Πήτερ Μπαρνς χορήγησε σε 10 εθελοντές δισκία τα οποία περιείχαν: θεοβρωμίνη, ένα συστατικό του καρπού του κακάο, κωδεΐνη, μια ουσία κατασταλτική του βήχα, ή ψευδοφάρμακο.
Στη συνέχεια οι εθελοντές εισέπνευσαν ένα αέριο το οποίο περιείχε καψαϊκίνη, ένα παράγωγο των κόκκινων πιπεριών, που στην ιατρική έρευνα χρησιμοποιείται για να προκαλέσει βήχα.
Τα άτομα που έλαβαν θεοβρωμίνη χρειάζονταν 1/3 περισσότερη καψαϊκίνη για να βήξουν συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν κωδεΐνη. Η τελευταία ήταν οριακά πιο αποτελεσματική από το ψευδοφάρμακο στην πρόληψη του βήχα. Η θεοβρωμίνη επιδρά στις αισθητικές νευρικές απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο ξεκινά από το στέλεχος του εγκεφάλου και φτάνει μέχρι τους αεραγωγούς.
Για να διερευνήσουν την άποψη αυτή, οι ερευνητές εξέτασαν την δράση της θεοβρωμίνης στο πνευμονογαστρικό νεύρο σε ξεχωριστά πειράματα που έγιναν σε ινδικά χοιρίδια και σε ανθρώπινους ιστούς από την τραχεία. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων επιβεβαίωσαν την άποψη ότι η θεοβρωμίνη αναστέλλει την εκπόλωση του αισθητικού κλάδου του πνευμονογαστρικού νεύρου του επαγώμενου από την καψαϊκίνη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η θεοβρωμίνη δεν προκάλεσε παρενέργειες, εν αντιθέσει με την κωδεΐνη, η οποία προκαλεί υπνηλία και δυσκοιλιότητα.
Ο Δρ Μπαρνς επεσήμανε ότι «αν και ο επίμονος βήχας δεν είναι απαραιτήτως επιβλαβής, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η ανακάλυψή μας λοιπόν είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νέων θεραπευτικών αγωγών κατά του επίμονου βήχα».



Η σκούρα σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση


Νέα Υόρκη: Η σκούρα σοκολάτα, και όχι η λευκή, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενώ ενισχύει την ικανότητα μεταβολισμού των σακχάρων, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της L'Aquila με επικεφαλής τον Δρ Κλαούντιο Φέρρι ζήτησε από επτά άνδρες και οκτώ γυναίκες, όλοι υγιείς, να καταναλώσουν 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας ή 90 γραμμάρια λευκής ημερησίως για 15 μέρες.
Τα άτομα δεν έφαγαν καθόλου σοκολάτα για τις επόμενες επτά ημέρες και στη συνέχεια κατανάλωσαν διαφορετικό είδος σοκολάτας από την πρώτη φάση της μελέτης για άλλες 15 ημέρες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μετά την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας, η αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων μειώθηκε και παρουσίασαν βελτίωση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, δηλαδή μπορούσαν να μεταβολίζουν καλύτερα τη γλυκόζη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη καταδεικνύει τα θετικά οφέλη της σκούρας σοκολάτας, που περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην διατήρηση της καλής κατάστασης της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβωσης. Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων της μελέτης.
Η σκούρα σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, αλλά επίσης και λίπη και θερμίδες. Όσοι λοιπόν θέλουν να εντάξουν τη σκούρα σοκολάτα στη διατροφή τους θα πρέπει να μειώσουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες σε κάποιο από τα κύρια γεύματα, ώστε να μην πάρουν βάρος. Κάθε 100 γραμμάρια σκούρας σοκολάτας περιέχουν σχεδόν 500 θερμίδες.


πηγή: medlook.net
113  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Σοκολάτα!Ενα μεγάλο άρθρο για τη σοκολάτα..με αγάπη!!! στις: Νοέμβριος 11, 2009, 00:45:15 πμ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΑΑΑΑΑ!!!!!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ. ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΡΟΦΗΜΑ, ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΓΛΥΚΙΣΜΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕΨΕΙ ΓΛΥΚΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ....


Η ανακάλυψη της σοκολάτας τοποθετείται χρονικά στο 600 μ.Χ., στην εποχή των αρχαίων πολιτισμών των Μάγιας και των Αζτέκων της Κεντρικής Αμερικής οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που απόλαυσαν ένα πικάντικο ρόφημα σοκολάτας υψηλής ποιότητας από ψημένους κόκκους κακάο, το "chocolatl". Εκατοντάδες χρόνια πριν το κακάο να εισχωρήσει στην Ευρώπη, οι Μάγιας και οι Αζτέκοι είχαν αναγνωρίσει την αξία των κόκκων κακάο όχι μόνο ως συστατικό για την παρασκευή του ειδικού τους ροφήματος αλλά και ως νόμισμα. Συγκεκριμένα, με δέκα κόκκους κακάο μπορούσε κανείς να αγοράσει έναν λαγό, ενώ με εκατό έναν σκλάβο. Επειδή οι κόκκοι κακάο θεωρούντο πολύτιμοι, προσφέροντο ως δώρα σε διάφορες περιστάσεις όπως στην ενηλικίωση ενός παιδιού ή σε θρησκευτικές τελετές.

Οι πρώτοι κόκκοι κακάο έφτασαν στην Ευρώπη από τον Χριστόφορο Κολόμβο ύστερα από την τέταρτη επίσκεψή του στον «Νέο Κόσμο» ανάμεσα στο 1502 και το 1504. Παρόλα αυτά, στην αρχή δεν απέσπασαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι θησαυροί που έφερε μαζί του θεωρήθηκαν πολύ πιο εντυπωσιακοί. Ο πρώτος που συνειδητοποίησε την εμπορική τους αξία ήταν ο συνεξερευνητής του, Don Herman Cortes ο οποίος έφερε τους κόκκους κακάο στην Ισπανία το 1528. Σταδιακά, η συνήθεια του ροφήματος σοκολάτας εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και έφτασε στην Αγγλία τη δεκαετία του 1650. Το ισπανικό μονοπώλιο καταρρίφθηκε για πρώτη φορά το 1606 από έναν Ιταλό ταξιδιώτη, τον Francesco Carletti, ύστερα από επίσκεψή του στην Κεντρική Αμερική. Το μυστικό της σοκολάτας έφτασε στη Γαλλία το 1615 και στη Γερμανία το 1646.

1637 - Το πρώτο λονδρέζικο μαγαζί σοκολάτας ανοίγει για να πουλήσει ενα ρόφημα γνωστό μέχρι τότε μόνο στην υψηλή κοινωνία.
1639- Η ισπανική ναυαρχίδα ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ φέρνει κακάο στη Γαλλία όπου θα αναλυθεί από τον Παριζιάνικο οργανισμό φαρμάκων και θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό, μέχρι να δημιουργηθούν υποψίες σε μερικούς κύκλους οτι πρόκειται για αφροδισιακή για μια μυστηριώδη ουσία σε κάποιους άλλους.
1819 - Η πρώτη παγκοσμίως σοκολάτα που βγήκε στο εμπόριο παρασκευάστηκε στο Vevey της Ελβετίας από τον Francois Louis Cailler,ο οποίος παρουσιάζει την πρώτη σοκολάτα που παράγεται και πωλείται σε κομμάτια προερχόμενα από μηχανή. Ο Cailler ξεκινά μια εταιρεία που ειδικεύεται στα φοντάν, αλλά η σοκολάτα του δεν ειναι γλυκιά.
1824 - Η σοκολάτα του CADBURY έχει τις ρίζες της σε ένα μαγαζί καφέ και τσαγιού στο Birmingham της Αγγλίας. Ο Quaker John Cadbury, δανείζεται μερικά λεφτά από τον πατέρα του και ξεκινάει μια επιχείρηση δίπλα στο μαγαζί του πατέρα του η οποία εισάγει το πρώτο γυάλινο πιάτο στο Βirmingham. Προσλαμβάνει έναν Κινέζο να δουλέψει στην παρασκευή τσαγιού και για να πειραματιστεί πάνω σε κόκκους κακάο.
1828 - Ο Γερμανός σοκολατοποιός Conrad J. Van Houten ανακαλύπτει μια φθηνή μέθοδο για να βγάζει το λίπος από ψημένους κόκκους κακάο, με αποτέλεσμα να παράγει πρώτος στον κόσμο τη γλυκιά σοκολάτα. Ο Van Kouten προσθέτει το λίπος - το οποίο θα μετονομαστεί σε βούτυρο κακάο - σε ενα πειραματιζόμενο μείγμα σκόνης κακάο και ζάχαρης, που κατόπιν επεξεργασίας καταλήγει σε στερεά μορφή.
1847 - Οι αδερφοί Cadbury μετακομίζουν σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Birmingham αφού ο John Cadbury παίρνει τον αδερφό του Benjamin σε συνεταιρισμό. Οι αδερφοί Cadbury, οι οποίοι ασχολούνται με κακάο από το 1831, σκόνη γλυκιάς σοκολάτας και άγλυκη σκόνη κακάο και για τα τελευταία 5 χρόνια προσφέρει γαλλική σοκολάτα.
1849 - Ο Domingo Ghirardelli φτάνει στο San Francisco και ξεκινάει να πουλάει εργαλεία σε χρυσοθήρες. 'Ενας ιταλός έμπορος, ο οποίος ζούσε στη Λατινικη Αμερικη, ο Ghirardelli, έχει δει το κακάο να καλλιεργείται στην Γουατεμάλα και θα χτίσει το εργοστάσιο σοκολάτας στο San Francisco.
1866 - Η εταιρια Cadburυ'S Cocoa Essence πουλάει το πρώτο καθαρό κακάο στην Βρετανία. Οι Richard και George Cadbury συνεχίζουν να διαχειρίζονται την επιχείρηση, και γλυτώνουν την τελευταία στιγμή την χρεοκοπία με το νέο τους προϊόν το οποιο το διαφημίζουν με το σλόγκαν «Απολύτως αγνό, γι' αυτό και το καλύτερο». 'Εχουν καταφέρει να απομονώσουν συμπυκνωμένη σκόνη από βούτυρο κακάο, η οποία δεν χρειαζόταν να αναμειχθεί με άμυλο πατάτας, όπως συνηθίζοταν μέχρι τότε σε όλες τις βρετανικές σκόνες κακάο. Με αυτό τον τρόπο καταφεραν να αυξήσουν κατά πολύ τις πωλήσεις τους.
1875 - Η πρώτη σοκολάτα γάλακτος παρασκευάστηκε στο Vevey της Ελβετίας από την εταιρεία Nestle σε συνεργασία με το εργοστάσιο σοκολάτας του Daniel Peter. Βασιζόμενοι στην ιδέα της ανάμειξης γλυκού συμπυκνωμένου γάλακτος με σοκολάτα, δημιουργούν ένα προϊόν το οποίο στρέφεται αμέσως με απόλυτη εμπορική επιτυχία.
1883 - Ο παρασκευαστής καραμέλας Milton Snavely Hershey επισκέπτεται το Chicago τα πρώτα μηχανήματα αυτόματης παρασκευής σοκολάτας από μια γερμανικη εταιρια απσ τη Δρεσδη. Α γοραζει κι αυτσς κι αρχιζει να πειραματιζεται με αυτα.
1894 - Η εταιρια Hershey Chocolate Company ιδρύεται σαν θυγατρική της εταιρείας του Milton S. Hershey, ο οποίος σαρώνει την αγορά με τις πωλήσεις της καραμέλας του.
1900 - Ο Milton S. Hershey πουλάει την εταιρεία Lancaster Caramel Corporation για 1.000.000 δολάρια μετρητά αλλά κρατάει όλο τον εξοπλισμό παρασκευής σοκολάτας. Νοικιάζει ένα χώρο των παλιών του εγκατάστασεων από τους καινούριους, πια, ιδιοκτήτες και παρουσιάζει τις πρώτες μπάρες σοκολάτας γάλακτος Hershey.
1903 - Ο Milton Hershey, θα ταράξει τα νερά, αφού τα προϊόντα ενός μικρού εργοστάσιου σοκολάτας θα κυριαρχήσουν στην βιομηχανία σοκολάτας και γλυκισμάτων κάνοντας πλέον τη σοκολάτα προσιτή και στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αφού μέχρι τότε ήταν προνόμιο των οικονομικά ευκαταστάτων. Ο Hershey θα χρηματοδότησει την κατασκευή των λεωφόρων Chocolate και Cocoa, θα κατασκευάσει καινούρια σπίτια για τους υπαλλήλους του, και θα κατασκευάσει σιδηρόδρομο για να ενώσει τις φυτείες καλαμποκιού με τις γειτονικες πόλεις στην περιοχή,τις οποίες έχει επιλέξει για παραγωγή γάλακτος, παροχή νερού. τέλος θα ένωσει τις ραγές με το κεντρικό δικτύο σιδηρόδρομων των Η.Π.Α
1918 - Η εταιρεία Hersey Chocolate Co. γίνεται δωρεά στο σχολείο για ορφανά παιδιά Milton Hershey, το οποίο ιδρύθηκε από τον Heshey το 1909. Το σχολείο θα κρατήσει το 100% των μετόχων μέχρι το 1927, οπότε ορισμένες μετοχές θα πωληθούν στο κοινό με σκοπό την αύξηση του κεφαλαίου του.
1920- Η εταιρεία M.S.Heshey χάνει 2.5 εκατομμύρια δολάρια κατά την μεγάλη πτώση της τιμής της ζάχαρης. Κι άλλες εταιρείες επίσης χάνουν μεγάλα ποσά. Η Baby Ruth παρουσιαζεται από την εταιρεία Chicago's Curtiss Candy Co., η οποία ιδρύθηκε 4 χρόνια πριν και είχε σαν έδρα ένα μικρό δωμάτιο στην North Halstead Street, πάνω από ενα κατάστημα υδραυλικών, από τον ζαχαροπλάστη Otto Υoung Schnering, ο οποίος ήταν τότε 28 ετών. Ο Schnering χρησιμοποίησε το πατρικό όνομα της μητέρας του για την εταιρεία, και έδωσε το όνομα της κόρης του μέλλοντα προέδρου Cleveland στα πολύ δημοφιλή γλυκίσματα των 5 σεντς (candy rolls) 1920 - Το Good Humor, που φτιάχτηκε από τον Harry Burt, είναι μια μπάρα παγωτού με εξωτερική στρώση σοκολάτας. Ο Burt είχε διαβάσει για το "I-Scream-Bar" την προηγούμενη χρονιά από τον Christian Nelson και τελικά αγόρασε τα δικαιώματα του το 1924.
1921- Ο τύπος «Mounds Bar" που παρουσιάστηκε από τον Peter Paul, είναι ένας συνδυασμός ινδικής καρύδας και πικρής σοκολάτας και βασίστηκε σε μια φόρμουλα του πρώην χημικού George Shamlian. 1923 - Ο τύπος σοκολάτας "Butterfinger Candy" παρουσιάστηκε από την εταιρεία Chicago's Curtiss Candy Co. Είναι ένας συνδυασμός φυστικοβούτυρου και μελιού με επικάλυψη σοκολατας. Ο Otto Schering διαφημίζει την σοκολατα "Baby Ruth" με το να νοικιάσει ένα αεροπλάνο και να ρίξει με αλεξίπτωτο σοκολάτες πάνω από το Pittsburgh, προκαλώντας πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη, αφού όλοι οι άνθρωποι τρέχανε για να μαζέψουν τις δωρεάν σοκολάτες. Θα επαναλάβει το ίδιο, αυτή τη φορά με σοκολάτες τύπου "Butterfingers" και "Baby Ruth" σε περισσότερες από 40 πολιτείες των Η.Π.Α.Μ' αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να κανει την Curtis την πιο αγαπημένη σοκολατοποιία.
1930 - Φτιάχνεται ένας τύπος σοκολάτας με το όνομα "Milky Way" από τον Frank C. Mars, 39 ετων. Ειναι ένα μείγμα από σοκολάτας γόλακτος, σιρόπι καλαμποκιού, ζάχαρη, γάλα, υδρογονωμένα φυτικά έλαια, κακάο, βούτυρο, άλατι, ασπράδια αυγού και διάφορα άλλα.Εμπνευσμένος, ίσως, από το «αστρικό» του επώνυμο, δίνει στην δημιουργία του αυτή το όνομα ενός μακρινού γαλαξία και βλέπει τις πωλήσεις να εκτοξεύονται από 72.800 δολάρια την περασμένη χρονιά σε 792.000 φέτος.
1930- Η εταιρεία Mars παρουσιάζει τα "Snickers", τα οποία διανέμονται πλέον σε όλη τη χώρα.
1947 - Η μπάρα σοκολάτας Hershey περιέχει 1 1/8 της ουγκιάς σοκολάτα.
1947 - Η εταιρεία Almond Joy παρουσιάζει την δημοφιλή μπάρα σοκολάτας "Mounds". Ο Peter Paul, απέφυγε την οικονομική καταστροφή με το να εισαγει καρύδες μέσω μικρών εισαγωγέων από την Ονδούρα,το Ελ Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα και όλλες χωρες της Καραϊβικής.
1968 - Η εταιρεία Hershey Foods συνεχίζει την παραγωγή της «ασημένιας» σοκολατένιας μπάρας «Hershey" που ξεκίνησε το 1894. Το μέγεθός της όμως έχει μειωθεί από 1 1/8 ουγκιές που ήταν το 1947 στα 0.75 ΟΖ. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές.
1996 - Η εταιρεία "Ιmages Ιn Chocolate" χρησιμοποιεί το internet και το World Wide Web για την προώθηση των προϊόντων τους.
 'Ολα τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την έρευνα "People's Chronology" από την Henry Holt and Company.

πηγή: nio's art of coffee
114  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Ο καφές και η επίδραση του στη ζωή μας!! στις: Νοέμβριος 09, 2009, 20:30:26 μμ
και ποσα ακομα που δεν ξερουμε mariaZ!!
 Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
115  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Ο καφές και η επίδραση του στη ζωή μας!! στις: Νοέμβριος 09, 2009, 14:02:15 μμ
Ιστορικά

Το 850μ.Χ.οΥεμενίτης βοσκός Καλντί παρατήρησε ότι οι κατσίκες του ήταν νευρικές όλη τη νύχια όταν έτρωγαν τούς καρπούς ενός μικρού θάμνου.Δοκίμασε να φάει και αυτός και αισθάνθηκε τόση ευφορία που σχεδόν "απογειώθηκε". Έτρεξε και το ανακοίνωσε στον ηγούμενο του κοντινού μωαμεθανικού μοναστηριού και τότε εκείνος ετοίμασε ένα εκχύλισμα από τους καρπούς, το ήπιε και έμεινε άυπνος εκείνο το βράδυ. Από τότε το έδινε στους μοναχούς του για να μένουν άγρυπνοι στις νυχτερινές λειτουργίες.Η εξάπλωση του καφέ ακολούθησε την εξάπλωση των Αράβων: Μέκκα, Μεδίνα, Περσία, Αλεξανδρούπολη, Χαλέπι, Δαμασκός... Λέγεται ότι πήρε το όνομα του (Kawa στα Αραβικά) σε ανάμνηση του Πέρση Βασιλιά, Kavus Kai που σύμφωνα με τον μύθο, είχε απογειωθεί στους ουρανούς πάνω σε φτερωτή άμαξα. Στην αρχή οι Αραβες έπιναν ένα εκχύλισμα από τους καρπούς και μόνο τον 14ο αιώνα άρχισαν να ξεραίνουν και νά ψήνουν τους σπόρους. Το 1555 δύο Σύριοι άνοιξαν τα δύο πρώτα καφενεία στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ευρώπη ο καφές έγινε γνωστός κυρίως χάρη στους Ενετούς. Καφενεία άνοιξαν σιγά σιγά σε όλες τις πόλεις: στη Βενετία το 1645, στο Λονδίνο το 1652, στο Παρίσι το 1672 και στο Αμβούργο το 1679. Στην Ελλάδα καφενεία υπήρχαν από την εποχή της τουρκοκρατίας. Σ' αυτά προσέφεραν εκτός από τον καιρέ, τσάι, φασκόμηλο, χαμομήλι, βυσσινάδα και ναργιλέ. Οι Αραβες κατάφεραν να κρατήσουν το μονοπώλιο της καλλιέργειας του καφέ για πολλά χρόνια εξάγοντας σπόρους που τους είχαν προηγουμένως ζεματίσει, ώστε να χάσουν τη βλαστική ικανότητά τους. Τον 17ο αιώνα όμως, ένας προσκυνητής Ινδός έκλεψε λίγους καρπούς και φύτεψε τους σπόρους στην πατρίδα του, κοντά στην ακτή του Μαλαμπάρ. Έτσι η καλλιέργεια του καφέ ξέφυγε για πρώτη φορά από την Αραβική χερσόνησο. Από την Ινδία εξαπλώθηκε στην Ιάβα της Ινδονησίας. Από εκεί Ολλανδοί έμποροι έστειλαν δενδρύλλια στον Βοτανικό Κήπο του Αμστερνταμ. Σε λίγο τον απέκτησαν όλες οι σημαντικές βοτανικές συλλογές της Ευρώπης. Όταν λοιπόν τον 18ο αιώνα Ολλανδοί, Γάλλοι, Αγγλοι, Ισπανοί και Πορτογάλοι θαλασσοπόροι έστησαν τις αποικιακές αυτοκρατορίες τους, εισήγαγαν και την καλλιέργεια του καφέ στην Κεντρική και Νότιο Αμερική και τη Δυτική Αφρική. Η διάδοση της κατανάλωσης του καφέ στην Ευρώπη δεν έγινε χωρίς εμπόδια στην αρχή. Καθολικοί ιερείς διέδιδαν ότι ήταν εφεύρεση του Σατανά, ο οποίος έχοντας απαγορεύσει στους πιστούς του, δηλαδή στους μωαμεθανούς, να πίνουν κρασί γιατί συμβόλιζε το αίμα του Χριστού, τους είχε προσφέρει σε αντάλλαγμα αυτό το "κολασμένο μαύρο ρόφημα". Ο Πάπας Κλημέντιος ο VIIΙ όμως, δοκίμασε να πιει και βρήκε το άρωμα του καφέ τόσο ευχάριστο που έβγαλε την απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι δημιούργημα του Διαβόλου! Και ο Αυτοκράτορας της Πρωσίας Φρειδερίκος ο II, αν και καφεκόπτης ο ίδιος, περιόρισε με διάταγμα την κατανάλωση του καφέ από τους υπηκόους του και τους προέτρεπε να πίνουν μπύρα όπως αυτός και οι αξιωματικοί του, προκειμένου να "αποκτούν δύναμη να πολεμούν και να κερδίζουν τις μάχες". Τίποτα όμως δεν μπορούσε πια να εμποδίσει την εξάπλωση του "σατανικού μαύρου υγρού".' Τα καφενεία ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια σε όλη την Ευρώπη και μέσα συγκεντρώνονταν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, πολιτικοί και αμφισβητίες. Στο "Cafe Grec"της Ρώμης σύχναζε ο Γκαίτε, ο Γκογκολ, ο Μέντελσον, ο Βάγκνερ και άλλοι, ενώ στο "Le Procope" του Παρισιού, ο Μαρά, ο Μπαλζακ, ο Ντιντερο, ο Βολτέρος, ο Γαμβέτας και η Γεωργία Σάνδη.

Η επίδραση του καφέ στον οργανισμό μας

Ο καφές είναι ο καρπός ενός θάμνου που ανήκει στην οικογένεια των Ρουβιιδών. Τα δύο σπουδαιότερα είδη είναι Coffea Arabica και Coffea Conefora robusta. Ο καρπός είναι μία ράγα που περιέχει δύο σπόρους, τους κόκκους του καφέ και χρειάζεται 6-14 μήνες για να ωριμάσει. Ένα δενδράκι παράγει 2,5 κιλά καρπούς το χρόνο που δίνουν 500 γραμμάρια πράσινου καφέ και 400 γραμμάρια ψημένου καφέ. Το ζενίθ της παραγωγής είναι στο 8ο με 10° έτος και από το 25° έτος πέφτει. Ποιος παράγει και ποιος πίνει; Η παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε κατά 46% από το 1960 (3.900τόνο/χρόνο) στο 1990 (5.700 τόνοι/ χρόνο).Τις τρεις πρώτες θέσεις έχουν η Βραζιλία, η Κολομβία και η Ινδονησία και ακολουθούν το Μεξικό, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Γουατεμάλα. Τα 2/3 της παραγωγής πάντως καλύπτουν οι χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Αντίθετα, η μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται στις βιομηχανικές χώρες της Δύσης. Τα σκήπτρα κατέχουν η Σκανδιναβία (>10 κιλά πράσινου καφέ το χρόνο ανά κεφαλή). Ακολουθούν οι γερμανόφωνες (6-9 κιλά), η Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (4-5,5 κιλά) και οι μεσογειακές χώρες. Στην Ελλάδα το 1986 καταναλώναμε κατά μέσο όρο 2,2 κιλά πράσινου καφέ το χρόνο ανά κεφαλή.

   

Περιεκτικότητα Καφεΐνης σε 150 ml ποτού

   
  • Αλεσμένος καφές       90mg
  • Στιγμιαίος καφές        60mg
  • Τσάι                        40mg
  • Κόκα κόλα                 16mg
  • Κακάο                       4mg
  • Decafeine                  3mg 



Απ' τη ράγα στο φλιτζάνι

Στις χώρες παραγωγής οι ράγες μαζεύονται με τα χέρια ή μηχανικά, ξεφλουδίζονται και οι δύο κόκκοι ξεχωρίζονται, πλένονται, στεγνώνονται και φορτώνονται σε σακιά. Στις χώρες κατανάλωσης οι πράσινοι κόκκοι καβουρδίζονται για 10 έως 15 λεπτά σε θερμοκρασία 100° C έως 230° C, οπότε αφυδατώνονται (η περιεκτικότητα σε νερό μειώνεται από 10% σε 1.3%), κιτρινίζουν και γίνονται τελικά σκούροι καστανοί, ενώ συγχρόνως εμπλουτίζονται σε άρωμα. Στη συνέχεια ο καφές αλέθεται χοντρά, μέτρια (γαλλικός), ψιλά (espresso), ή πολύ ψιλά(ελληνικός). Με λυοφιλοποίηση φτιάχνεται ο στιγμιαίος καφές (nes cafe), που διαλύεται εύκολα στο νερό, ενώ με πολυπλοκότερη τεχνική επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της καφεΐνης με αποτέλεσμα τον ντεκαφεϊνέ (decafeine).


Συστατικά του καφέ

Τα διαφορετικά συστατικά που περιέχονται στον καφέ είναι πάνω από δύο χιλιάδες! Τα σημαντικότερα σε ποσότητα είναι οι υδατάνθρακες (347% της ξηρής μάζας καβουρδισμένου καφέ), τα λιπίδια (17%), οι πρωτεΐνες (14%), διάφορα οξέα, μεταλλικά άλατα (4%) και καφεΐνη (1%). Υπάρχουν επίσης και βιταμίνες, όπως η Β3 (ή νικοτινικό οξύ). Η καφεΐνη περιέχεται και σε άλλα αφεψήματα, σε πολύ μικρότερη όμως ποσότητα. Έτσι για παράδειγμα, ενώ ο καφές έχει 90mg/150ml, το τσάι έχει μόλις 40 mg, η κόκα κόλα 16mg και το κακάο 4mg. Ο καφές ντεκαφεϊνέ βέβαια περιέχει μόνο 3mg/150ml. Στην καφεΐνη οφείλει ουσιαστικά ο καφές τη δράση του στα διάφορα συστήματα του οργανισμού, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

                             Επίδραση του καφέ στον οργανισμό

Υπέρ                                                                                Κατά
Αύξηση της εγρήγορσης                                           Αύξηση νευρικότητας, άγχους, αϋπνίας
Μείωση της χολολιθίασης                                          Μπορεί να προκαλέσει εθισμό
Αύξηση των καύσεων του οργανισμού                      Αύξηση του κινδύνου αποβολής                                                                               
Δεν είναι καρκινογόνος



Πολλά έχουν λεχθεί για την επίδραση του καφέ στην υγεία. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των πολυάριθμων ερευνών που έχουν γίνει ως τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί υπάρχουν διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με την ηλικία, την ημερήσια ποσότητα καφέ, τη σύγχρονη λήψη οινοπνευματωδών και τις συνήθειες, όπως το κάπνισμα. Τα ηλικιωμένα άτομα είναι πιο ευαίσθητα στη δράση της καφεΐνης, ειδικά όσον αφορά στον ύπνο. Αντίθετα τα παιδιά δεν φαίνονται πιο ευάλωτα από τους ενηλίκους σε ελαφρές δόσεις καφέ. Στους καπνιστές η δράση της καφεΐνης είναι λιγότερο έντονη, ενώ αντίθετα η λήψη αλκοόλ ή αντισυλληπτικού χαπιού, μειώνει την αποβολή της από τον οργανισμό. Η πιο γνωστή επίδραση του καφέ αφορά στο νευρικό σύστημα. Σε λογικές ποσότητες βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες γιατί προκαλεί εγρήγορση και μείωση της ανίας. Στον εγκέφαλο η καφεΐνη προκαλεί αγγειοσυστολή, ενώ στα περιφερειακά αγγεία διαστολή. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που χρησιμοποιείται σε μερικά φάρμακα για την ημικρανία. Υπερβολική κατανάλωση προξενεί νευρικότητα, άγχος, αϋπνία. Στα περισσότερα άτομα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα παρατηρούνται με κατανάλωση καφεΐνης άνω των 600mg/μέρα (=4 φλιτζάνια των 150mg). Αμερικανικές έρευνες έδειξαν ότι πολύ υψηλές ποσότητες καφέ (άνω των 5 γραμμαρίων καφεΐνης, δηλαδή 75 φλιτζάνια), προκαλούν δηλητηρίαση, τον καφεϊνισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρο κώμα. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να παρατηρηθεί εθισμός στον καφέ, όχι λόγω καφεΐνης, αλλά από ένα άλλο συστατικό του, την μεθυλξανθίνη. Η επίδραση του καφέ στην καρδιά είναι και αυτή πολυσυζητημένη. Σε συνηθισμένες ποσότητες ούτε αύξηση της πίεσης προξενεί, ούτε ταχυκαρδία σε υγιή άτομα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η κατανάλωση υπερβεί τα 90mg(= φλιτζάνια των 150ml ) ή και σε μικρότερες ποσότητες σε άτομα που έχουν γνωστή ανωμαλία του καρδιακού ρυθμού. Ως προς το γαστρεντερολογικό σύστημα, κλασικά οι συμβουλές που δίνονται σε άτομα με διαφραγματοκήλη και παλινδρόμηση γαστρικού υγρού στον οισοφάγο με αίσθημα "καούρας", περιλαμβάνουν και απαγόρευση των ποτών που περιέχουν καφεΐνη. Τα αποτελέσματα όμως των ερευνών είναι αντικρουόμενα. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα επίπεδο γαστρικής και εντερικής ευαισθησίας που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ο καφές δεν πειράζει το συκώτι, αντίθετα μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου είδους λίθων της χοληδόχου κύστης. Και μία χρήσιμη πληροφορία: η κατανάλωση καφέ λίγο πριν από τη λήψη αλκοόλ αυξάνει την απορρόφηση του τελευταίου. Στο αναπνευστικό επίπεδο έχει αποδειχθεί ότι ο καφές μειώνει τις κρίσεις άσθματος χάρη στη βρογχοδιαστολή που προκαλεί η καφεΐνη. Από ενδοκρινολογικής άποψης τώρα, παρατηρήθηκε ότι η ένταση των διαταραχών που έχουν οι γυναίκες πριν από την έμμηνο ρύση έχουν σχέση με την ποσότητα καφέ που καταναλώνουν. Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσοχή στην ερμηνεία αυτού του φαινομένου, γιατί υπάρχουν δυο πιθανές εξηγήσεις: ή ο καφές επιτείνει τα συμπτώματα ή εξ' αιτίας των συμπτωμάτων αυξάνεται η κατανάλωση καφέ...


Επίδραση στο μεταβολισμό

Σε ορισμένα άτομα προκαλεί

    * Βελτίωση της ημικρανίας
    * Ταχυκαρδία
    * Παλινδρόμηση γαστρικού υγρού στον οισοφάγο
    * Διαταραχές εμμήνου ρήσεως
    * Αύξηση σακχάρου, χοληστερίνης
    * Αύξηση της αποβολής ασβεστίου
    * Κίνδυνο άπνοιας του νεογέννητου μετά τη γέννηση.

Η καφεΐνη αυξάνει τη θερμογένεση μέσω του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και της έκκρισης αδρεναλίνης. Η δράση της αυτή είναι συνεργική με της εφεδρίνης και γι' αυτό έχουν παρασκευαστεί στη Δανία φαρμακευτικά σκευάσματα για την αγωγή της παχυσαρκίας που περιέχουν τις δύο ουσίες. Η δράση όμως αυτή της καφεΐνης στον βασικό μεταβολισμό παρατηρείται μόνον μεταγευματικά, δηλαδή τις 3 ώρες που ακολουθούν τη λήψη ικανής ποσότητας καφέ (>400mg καφείνης=4,5 φλιτζάνια καφέ). Ο Duloo έδειξε το 1989 ότι η ενεργειακή κατανάλωση ηρεμίας του 24ώρου αυξάνει μόνον αν η λήψη καφέ επαναλαμβάνεται κάθε 2 ώρες από τις 9:00 ως τις 19:00). Κατά τα άλλα ο καφές σε λογική ποσότητα δεν επηρεάζει τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπιδίων. Σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει υπεργλυκαιμία σε παχύσαρκα διαβητικά άτομα και ακόμη να αυξήσει σε μικρό βαθμό τη χοληστερίνη του αίματος. Ο καφές περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φθόριο. Επίσης προκαλεί αύξηση της αποβολής του ασβεστίου στα ούρα. Αυτό δεν έχει επιπτώσεις παρά μόνον σε άτομα που η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα ασβεστίου. Τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την επίδραση της καφεΐνης στο μυϊκό σύστημα και στις αθλητικές επιδόσεις είναι αντιφατικά και κανένα συμπέρασμα, ούτε συμβουλή μπορεί να διατυπωθεί προς το παρόν. Σε λογικές ποσότητες πάντα, δεν φαίνεται να επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα. Καλό είναι όμως πριν τη σύλ\ηψη και ο άνδρας και η γυναίκα να μειώσουν την κατανάλωση καφέ. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τη γυναίκα, γιατί υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν σε αύξηση του κινδύνου αυτόματης αποβολής, που θα μπορούσε να οφείλεται σε συστατικό του καφέ, όπως το βενζοπυρένιο και το χλωρογενικό οξύ. Ο κίνδυνος βέβαια είναι 5 φορές μικρότερος του κινδύνου αποβολής από το κάπνισμα! Πάντως είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά συστατικά μεταξύ των οποίων και η καφεΐνη διασχίζουν ελεύθερα τον πλακούντα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του εμβρύου. Αντίθετα από την δράση του αλκοόλ και του τσιγάρου, λογική ποσότητα καφέ (<2 φλιτζάνια) δεν προκαλεί τερατογένεση, ούτε καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εμβρύου. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπερβολική κατανάλωση, που αυξάνει συν τοις άλλοις και τον κίνδυνο άπνοιας αμέσως μετά τον τοκετό, λόγω απότομης πτώσης του επιπέδου καφεΐνης στο αίμα του νεογέννητου. Αλλά και κατά τη γαλουχία δεν πρέπει η λεχώνα να πίνει πάνω από 1 φλιτζάνι την ημέρα και καλύτερα αυτό να γίνεται αμέσως μετά από έναν θηλασμό γιατί η αποβολή της καφεΐνης από τον οργανισμό του νεογέννητου γίνεται με βραδύτερο ρυθμό και μπορεί να παρουσιαστεί εκνευρισμός και αϋπνία. Θα τελειώσουμε με το ερωτημα που λίγο-πολύ απασχολεί κάθε σύγχρονο άνθρωπο για κάθε τι που χρησιμοποιεί, τρώει, πίνει ή φοράει: σχετίζεται ο καφές με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου; Με βεβαιότητα μπορούμε να απαντήσουμε αρνητικά σ' αυτή την ερώτηση για το σύνολο των υπόπτων καρκίνων για τους οποίους έγιναν έρευνες (οισοφάγου, στομάχου, εντέρου, ουροδόχου κύστεως, στήθους, προστάτου κ.λπ.). Πολλές υποψίες είχαν προκύψει ειδικά για τον καρκίνο του παγκρέατος ήδη από την δεκαετία του 1970, μετά από έρευνα του stocks σε 20 κράτη. Από τότε δημοσιεύθηκαν πολυάριθμες εργασίες πάνω στο θέμα. Επτά από αυτές είναι "ενοχοποιητικές", ενώ 21 σαφώς; "αθωωτικές". Έτσι μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου του παγκρέατος με λογική κατανάλωση καφέ.

Συμπερασματικά "το κολασμένο μαύρο ρόφημα" που πίνουν οι άνθρωποι εδώ και 11 αιώνες δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία, φτάνει να ακολουθούμε, όπως και για καθετί, την αιώνια επίκαιρη αρχαία ρήση: "παν μέτρον άριστον".

Καφές και ομοιοπαθητική

Σε όσα άτομα παίρνουν ομοιοπαθητικά σκευάσματα απαγορεύεται η λήψη καφέ κατά τη διάρκεια της αγωγής και για ακόμη 2 χρόνια μετά, γιατί σύμφωνα με τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς η καφεΐνη δρα ανασταλτικά στη θεραπεία και υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας ή υποτροπής


πηγή: in.gr
116  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Απ: 8 κιλά σε 7 ημέρες στις: Νοέμβριος 07, 2009, 16:44:05 μμ
μακαρι,τι να πω... Λύπη
 μα ουτε σοδα?ουτε τονικ?τιποτα??? Κλάμα Κλάμα Κλάμα Κλάμα Θυμός Θυμός Θυμός
σνιφφφ...
117  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Απ: Τεράστια επιτυχία με τη... δίαιτα της μπανάνας στις: Νοέμβριος 07, 2009, 16:41:22 μμ
 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
118  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Απ: 8 κιλά σε 7 ημέρες στις: Νοέμβριος 07, 2009, 11:57:14 πμ
Συνεχίζω να κατεβαίνω και χαίρομαι παρόλο που μου τη σπάνε τα γιαούρτια!! Σαρκασμός Σαρκασμός Θυμός Έκπληξη Αναποφασιστικότητα
Οταν παω για καφέ,δεν έχω πρόβλημα,πινω έτσι κι αλλιώς σκέτο καφε!Το ποτό με ζορίζει γιατί δεν είμαι άτομο που θα μείνει σπίτι για πάνω απο δύο μέρες!!Χτες δε βγηκα... Κλάμα Κλάμα
Ευτυχώς έρχεται σουκου που δεν βγαίνω ποτέ βράδυ.. pouity
Με το κοτόπουλο δεν έχω πρόβλημα, αλλά, σκέψου ότι το τρως τις δυο τελευταίες μέρες,οπότε μετά θα φας ότι θες!! Σαρκασμός Σαρκασμός beer beer

Ηθελα να ρωτήσω ένα πράγμα μόνο..Μπορώ να φάω ότι ρύζι θέλω?ακόμα και μπασμάτι?ακόμα και ρύζι σουπέ άσπρο με λεμονάκι που κάνει και κρύο?ελπίζω ναι!!  Απορία
 Φιλί Φιλί Φιλί
119  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Απ: Τεράστια επιτυχία με τη... δίαιτα της μπανάνας στις: Νοέμβριος 06, 2009, 17:32:08 μμ
Kαλησπερααα!!!
Εγω ξερω τη διαιτα του αλογου!!Να σας την πω?
Καθε μερα εχει το ιδιο προγραμμα!

ΠΡΩΙΝΟ: 1 μεγαλη φρατζολιτσα με 12 χοντρες φετες τυρι, 300 γραμμαρια βουτυρο, 300 γραμμαρια μπέικον, 250 γραμμαρια μαρμελαδα, και η πιτσα που περισεψε απο το βραδυ που ειχαμε παρει στις 3 η μια δωρο. Καφε οσο θελουμε, με οση ζαχαρη θελουμε (προτεινεται 100 γραμμαρια) 1 μεγαλο κομματι γαλακτομπουρεκο,2 λιτρα μπυρα και μετα απο το πρωινο απαραιτητα κανουμε 1 ωρα ιππασια


ΠΡΟΓΕΥΜΑ: Κατα τις 10.00 τσιμπαμε 1 φρατζολιτσα ψωμι με 1 κουτακι ζαχαρουχο γαλα, 1 club sandwits απαραιτητα με προσθηκη 100 γραμμαριων βουτυρου και 100 γραμμαριων μπέικον,2 λιτρα μπυρα και μετα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κανουμε 1 ωρα ιππασια

ΓΕΥΜΑ:    Το γευμα σε αυτη τη διαιτα ειναι πιο χαλαρο, και μπορειτε να φατε οτι θελετε και οσο θελετε, αλλα με απαραιτητη προυποθεση πως θα το συνοδεψετε με μια φρατζολιτσα ψωμι αλοιμενη με 200 γραμμαρια βουτυρο, 500 γραμμαρια μπεικον 1 ταψακι σιροπιαστο γλυκο, 1 κεσεδακι παγωτο οικογενιακου μεγεθους, 12 λιτρα μπυρα και μετα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κανουμε 2 ωρες ιππασια.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 τουρτιτσα 500 γραμμαριων, 1 κεικ με μαρμελαδα, 1 φρατζολιτσα με 1 κουτακι μερεντα 2 τηγανιτες μπριζολιτσες και 1 λιτρο μπυρα, και μετα ΑΠΑΡΑΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΤΗΤΩΝ κανουμε 1 ωρα ιππασια.

ΒΡΑΔΥΝΟ: 2 πιτσες (παιρνουμε 3 με 1 δωρο που την κραταμε για το πρωινο μας) 1 μεριδα γυρο, 1 κεσεδακι παγωτο οικογενειακου μεγεθους, και 1 λιτρο coca cola LIGHTμετα το δειπνο, κανουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ 3 ωρες ιππασια.

Σε μια βδομαδα το αλογο θα εχει χασει 20 κιλα
120  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Απ: 8 κιλά σε 7 ημέρες στις: Νοέμβριος 06, 2009, 15:45:06 μμ
Καλησπέρα Dalia και καλησπέρα σε όλους!

Την ξεκίνησα χτες εγώ τη δίαιτα αυτή,όπως είπες κι εσύ,όχι για να χάσω όλα τα κιλά που θέλω με αυτό τον τρόπο,αλλά για να μου δώσει ώθηση και κουράγιο για να συνεχίσω!

Τα έχω χάσει και τα έχω ξαναπάρει πολλές φορές,αλλά διάβασα το μήνυμα της medousa και πήρα πολλή δύναμη. Νομίζω ότι θα το εκτυπώσω αυτό το μήνυμα και θα το κολήσω στο γραφείο μου για να το διαβάζω κάθε μέρα!!Έχασα το 1ο μου κιλό μέσα σε μιά μέρα.

Κι εμένα δε με νοιάζει αν φάω μικρή μερίδα,γιατί μπορώ να χορτάσω με πράσινη σαλάτα ή αγγούρια που μ'αρέσουν πολύ, κι επίσης με ενοχλούν πολύ τα ενδιάμεσα γεύματα γιατι μου ανοίγουν την όρεξη!Το πρόβλημα μου είνα ότι επειδή έχω πολύ δύσκολη και κουραστηκή μέρα,θέλω να τρώω καλό πρωινό,αλλά το σκέτο γιαούρτι δεν ειναι η καλύτερη μου για πρωί,ούτε το ρύζι..οπότε τη βγάζω με καφέ..Ένα άλλο θέμα μου είναι ότι βγαίνω πολύ συχνά το βράδυ και δεν ξέρω τι να πιώ,διάβασα νομίζω σε άλλα posts ότι ούτε σόδα,τόνικ ή περιέ μπορώ να πιώ..αυτό μου τη δίνει λίγο!καταλαβαίνετε τι εννοώ..

Αυτά ήθελα να πω εγώ!

Φιλιά!
Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 »