GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 15:02:03 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 24 »
16  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού στις: Νοέμβριος 18, 2011, 11:44:33 πμ
Παράθεση
Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη!

Υλικά:•

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.•
Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.•
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•

Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.•
Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•

Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και


Καταρχήν, σ' ευχαριστώ που ανέτρεξες σε συνταγές, απ' ό,τι καταλαβαίνω, έχεις δοκιμάσει την δεύτερη συνταγή.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς αφαιρείς τη βανίλια από το σιρόπι, πρόκειται για το λοβό βανίλιας; Εάν βάλουμε βανίλια-σε-σκόνη, πειράζει;
17  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:51:05 πμ
Η μητέρα μου τα βάζει στη χύτρα για περίπου 50 λεπτά και μετά τα καθαρίζει ζεστά.
Εγώ, πάλι, σκοπεύω να τα βάλω στη χύτρα, αλλά να τα αφήσω λιγότερο χρόνο.
Φαντάζομαι πως φτιάχνουμε σιρόπι ζάχαρης-γλυκόζης και τα βάζουμε μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι.
Λέω να πειραματιστώ το ΣΚ..
18  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κάστανο γλυκό του κουταλιού στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ
Έχει κανείς-καμμιά συνταγή για κάστανο γλυκό;
Έχω τρέλα με τα κάστανα, παρόλο που στο καθάρισμα είναι μπελάς.
Εάν έχετε υπόψη σας και κανένα τρικ, για να καθαρίζονται ευκολότερα τα βραστά κάστανα, καλοδεχούμενο!!
19  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Απ: Φασόλια μαυρομάτικα στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:30:41 πμ
Μαργαρίτα, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.  Φιλί
20  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φασόλια μαυρομάτικα στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:21:38 πμ
Έχω, την εξής απορία - απευθύνομαι κυρίως στη Μαργαρίτα, που έχει δώσει συνταγή για τα μαυρομάτικα: αφού βράσουν τα φασόλια και τα σουρώσουμε, αν δεν θέλουμε να τα κάνουμε άμεσα σαλάτα, αλλά να τα βάλουμε στο ψυγείο, τους βάζουμε ευθύς-εξαρχής λάδι ή όχι;
Έχω παρατηρήσει πως το λάδι παγώνει στο ψυγείο!
Τα φώτα σας, κυρίες μου..
21  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Παρασκευή 18/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 18, 2011, 08:22:44 πμ
Καλημέρα! Για σήμερα, έχουν περισσέψει καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια, έψησα πιπεριές φλωρίνης για σαλάτα και έκανα τα τυροπιτάκια της Μαργαρίτας.


Φιλάκια  rose
22  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Πέμπτη 17/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 17, 2011, 08:31:05 πμ
Καλημέρα κι από εμένα!
Σήμερα, έχουμε καλαμαράκια κοκκινιστά με αχιβάδες βουτύρου και λάχανο-καρότο σαλάτα.

Φιλάκια.
23  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τετάρτη 16/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 16, 2011, 13:31:00 μμ
Μαργαρίτα μου, είμαι καλά, παιδεύομαι με τα μικρά, όπως γνωρίζεις έχω τρία διαβολάκια...
Χαίρομαι κι εγώ, που σας ξαναβρίσκω, λόγω περιορισμένου χρόνου απήχα από το site, αλλά επέστρεψα πάλι!..
Από εδώ και στο εξής, θα μιλάμε καθημερινά.  up
24  Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τετάρτη 16/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα στις: Νοέμβριος 16, 2011, 08:18:06 πμ
Καλημέρα, και από εμένα!
Ξαναμπαίνω στην παρέα σας...
Σήμερα, έχουμε κοτόπουλο σούπα με τραχανά. Εμένα μου αρέσει πολύ, στα παιδιά δεν ξέρω...  Αναποφασιστικότητα
25  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:29:47 μμ
Αχ, Μαργαρίτα, μου ανοίγεις πληγές μεσημεριάτικα.. σρλούπ....
Αυτό το καστανό το ρύζι, το έχετε δοκιμάσει, σας αρέσει;; Εγώ, το απεχθάνομαι..
26  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:15:05 μμ
Μαργαρίτα, η μαμά σου, που μετράει την αναλογία ρυζιού-νερού, προσθέτει καθόλου βούτυρο κατά τον βρασμό;
27  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 13:08:10 μμ
Αύριο, με βλέπω να κάνω μοσχαράκι στιφάδο με συνοδεία ρυζιού. Θα παραλείψω το βούτυρο κατά το βρασμό και θα σας πω αύριο τα αποτελέσματα..
28  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:58:30 μμ
Έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες, αλλά μάταια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..Να φανταστείς, πως αποσύρω το ρύζι από τη φωτιά, όταν κρατάει λίγη ακόμα από την υγρασία του, προτού προλάβει να ρουφήξει εντελώς το νερό..
29  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:26:09 μμ
Και με τα συστατικά του ρυζιού, που έχουν πάει στο νερό; Αν το σουρώσω, αυτά χάνονται..
30  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:18:41 μμ
Για πείτε μου, βρέ κορίτσια, γιατί το (κίτρινο) ρύζι που συνοδεύει τα κρεατικά μας, καταλήγει να μου γίνεται πάντα λασπωμένο, σαν λαπάς;
Η διαδικασία βρασμού που ακολουθώ, είναι η ακόλουθη: τηρώ την αναλογία νερού-ρυζιού, όπως περιγράφει η συσκευασία του, βάζω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ, προσθέτω αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού, όταν το νερό φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 24 »