|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση μηνυμάτων
|
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 24 »
|
16
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
|
στις: Νοέμβριος 18, 2011, 11:44:33 πμ
|
Γλυκό κάστανο συνταγή εγγυημένη!
Υλικά:•
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα• 1κιλό ζάχαρη• 700 γρ. νερό• βανίλια• λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
• Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.• Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.• Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.•
Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.• Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.•
Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και Καταρχήν, σ' ευχαριστώ που ανέτρεξες σε συνταγές, απ' ό,τι καταλαβαίνω, έχεις δοκιμάσει την δεύτερη συνταγή. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς αφαιρείς τη βανίλια από το σιρόπι, πρόκειται για το λοβό βανίλιας; Εάν βάλουμε βανίλια-σε-σκόνη, πειράζει;
|
|
|
17
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάστανο γλυκό του κουταλιού
|
στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:51:05 πμ
|
Η μητέρα μου τα βάζει στη χύτρα για περίπου 50 λεπτά και μετά τα καθαρίζει ζεστά. Εγώ, πάλι, σκοπεύω να τα βάλω στη χύτρα, αλλά να τα αφήσω λιγότερο χρόνο. Φαντάζομαι πως φτιάχνουμε σιρόπι ζάχαρης-γλυκόζης και τα βάζουμε μέσα να ρουφήξουν το σιρόπι. Λέω να πειραματιστώ το ΣΚ..
|
|
|
18
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κάστανο γλυκό του κουταλιού
|
στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ
|
Έχει κανείς-καμμιά συνταγή για κάστανο γλυκό; Έχω τρέλα με τα κάστανα, παρόλο που στο καθάρισμα είναι μπελάς. Εάν έχετε υπόψη σας και κανένα τρικ, για να καθαρίζονται ευκολότερα τα βραστά κάστανα, καλοδεχούμενο!!
|
|
|
20
|
Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φασόλια μαυρομάτικα
|
στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:21:38 πμ
|
Έχω, την εξής απορία - απευθύνομαι κυρίως στη Μαργαρίτα, που έχει δώσει συνταγή για τα μαυρομάτικα: αφού βράσουν τα φασόλια και τα σουρώσουμε, αν δεν θέλουμε να τα κάνουμε άμεσα σαλάτα, αλλά να τα βάλουμε στο ψυγείο, τους βάζουμε ευθύς-εξαρχής λάδι ή όχι; Έχω παρατηρήσει πως το λάδι παγώνει στο ψυγείο! Τα φώτα σας, κυρίες μου..
|
|
|
23
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Νοέμβριος 2011 / Απ: Τετάρτη 16/11/2011, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Νοέμβριος 16, 2011, 13:31:00 μμ
|
Μαργαρίτα μου, είμαι καλά, παιδεύομαι με τα μικρά, όπως γνωρίζεις έχω τρία διαβολάκια... Χαίρομαι κι εγώ, που σας ξαναβρίσκω, λόγω περιορισμένου χρόνου απήχα από το site, αλλά επέστρεψα πάλι!.. Από εδώ και στο εξής, θα μιλάμε καθημερινά.
|
|
|
28
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
|
στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:58:30 μμ
|
Έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες, αλλά μάταια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..Να φανταστείς, πως αποσύρω το ρύζι από τη φωτιά, όταν κρατάει λίγη ακόμα από την υγρασία του, προτού προλάβει να ρουφήξει εντελώς το νερό..
|
|
|
30
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο
|
στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:18:41 μμ
|
Για πείτε μου, βρέ κορίτσια, γιατί το (κίτρινο) ρύζι που συνοδεύει τα κρεατικά μας, καταλήγει να μου γίνεται πάντα λασπωμένο, σαν λαπάς; Η διαδικασία βρασμού που ακολουθώ, είναι η ακόλουθη: τηρώ την αναλογία νερού-ρυζιού, όπως περιγράφει η συσκευασία του, βάζω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ, προσθέτω αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού, όταν το νερό φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|