GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 10, 2024, 15:42:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 24 »
166  Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Ελληνικό τραπέζι στις: Μάιος 16, 2008, 13:46:22 μμ
Συμφωνώ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ με την florax!!!
Καταρχήν και μόνο που μπήκες στον κόπο να ετοιμάσεις όλα αυτά τα καλούδια, είσαι αξιέπαινη!!!!!!
Τί θα πεί, δεν τρώνε το κουνέλι και το αρνί;;;;;;  Θυμός Θυμός Θυμός Έπρεπε, όχι μόνο να μήν κάνουν την όποια αναφορά, αλλά να φάνε, όπως θα έτρωγαν οτιδήποτε της αρεσκείας τους! Α, έχω θυμώσει πολύ με την πάρτυ τους..
Αυτοί θα έπρεπε να αισθάνονται άσχημα με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν και όχι εσύ!
Μόνο ένα, έχω να σου καταλογίσω.. γιατί δεν με φώναξεςνα καθαρίσουμε μαζί , όλες αυτές τις λιχουδιές;  Μεγάλο χαμόγελο
167  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Μάιος 14, 2008, 12:58:20 μμ
Ιωάννα, καλή λευτεριά!
168  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τετάρτη 14/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 14, 2008, 12:54:50 μμ
Καλημέρα κι από εμένα! Σήμερα, έκανα φακόρυζο και για συνοδεία, ελίτσες!
Είχα κάποιο χρόνο στη διάθεσή μου και έκανα και κουλουράκια λαδιού με σουσάμι.
169  Κουβεντούλα / Το forum των άστρων / Απ: Ζώδια και φαγητό στις: Μάιος 14, 2008, 11:44:28 πμ
"ΔΙΔΥΜΟΣ
Προτιμά τις λεπτές γεύσεις και τα φωτεινά χρώματα στη διακόσμηση των γλυκών."


Ε, καλά τώρα, αν το γλυκό είναι πετυχημένο δεν πρόκειται να σταθώ στο decor του..  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
170  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Γλάσα - royal icing - toppings στις: Μάιος 13, 2008, 14:42:31 μμ
"2 κουταλάκια του γλυκού meringue powder + 2 κουταλιές νερό = 1 αβγό"
 
 
Εγώ, πάλι αυτό, δεν το κατάλαβα.. Για κάνε.. explanation, Γωγώκα!  Μεγάλο χαμόγελο
171  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τρίτη 13/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 13, 2008, 14:21:07 μμ
Margarita79, το θηλάζεις το μωρό; Να σου ζήσει και πάλι!
172  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Ψαροκεφτέδες στις: Μάιος 13, 2008, 12:33:11 μμ
Γνωρίζω, πως ο συνδιασμός ψαριού με αυγό, δεν είναι καλός! Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς βάζουμε αυγό στην ψαρόσουπα και στους ψαροκεφτέδες; Ξέρει, καμιά, την απάντηση;;; Στριφογύρισμα ματιών
173  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Ψαροκεφτέδες στις: Μάιος 13, 2008, 12:30:46 μμ
Γωγώ, έγραψες, πάλι! Σ' ευχαριστώ!
174  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Ψαροκεφτέδες στις: Μάιος 13, 2008, 09:51:18 πμ
Artemis, σ' ευχαριστώ! Απ' ό,τι βλέπω, πρόκειται για ψαρομπιφτέκιαΜεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Λές, να είναι νόστιμα;; Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκμάσει ποτέ να κάνω ψαροκεφτέδες, οπότε έχω μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα..
175  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε... στις: Μάιος 13, 2008, 09:42:16 πμ
Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

 

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

 

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

 

60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

 

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πως η CCκαι η P. μας "ΒΟΗΘΟΥΝ"

 

Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι CC την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην CC
Καθαριστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι CCπάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρωτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην CC στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η CC/P. θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

 

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.
Αυτό το κατασκέυασμα το πίνουμε!

 

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι'αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά:

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4.

Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα!

Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30.

Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει.

Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Το αντίκτυπο;


Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων.

Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0.

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται.

 

Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ'όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke; Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι P. όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

Σχόλιο: Είναι ένα email_μήνυμα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ακόμη κι αν είναι υπερβολικά. Κι αν υπάρχει επίσημη απάντηση, θα χαρούμε να την δημοσιεύσουμε, γιατί τα αναψυκτικά τα πίνουν κυρίως τα παιδιά..

 



176  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τρίτη 13/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 13, 2008, 09:33:57 πμ
Κορίτσια, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!  Φιλί
177  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Ψαροκεφτέδες στις: Μάιος 13, 2008, 09:11:39 πμ
Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάποια συνταγή για ψαροκεφτέδες. Έχετε κάποια υπόψην σας;
178  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Τρίτη 13/5/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Μάιος 13, 2008, 09:06:23 πμ
Καλημέρα, σε όλες και σε όλους! Παρεπιπτόντως, Τρίτη και 13, σήμερα. Σφουγγάριζα το πρωί στο σπίτι και έριξα μια γλυστριά καραμπινάτη! Ευτυχώς, χτύπησα λίγο το λαιμό και την παλάμη μου. Και ύστερα, σου λένε να μήν πιστεύεις σε προλήψεις.. Μεγάλο χαμόγελο
Σήμερα, έκανα μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά (πατατούλες, καροτάκια, κολοκυθάκια με τους ανθούς τους) και μακαρόνια-βίδες, τα ολικής άλεσης της Barilla. Είχα μπόλικα κολοκυθάκια, οπότε έφτιαξα και ένα καλαμποκόψωμο, πριν από λίγο "ανέβασα" την συνταγή στο site.
179  Εμείς, το GreekMasa ... / Μάιος 2008 / Απ: Δευτέρα 12/05/2008, Τι θα φάμε σήμερα; στις: Μάιος 12, 2008, 09:51:09 πμ
Καλημέρα, όλη μέρα! Σήμερα, έκανα κοτόπουλο με πατατούλες στη γάστρα και χόρτα βραστά.
180  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Μάιος 09, 2008, 14:33:08 μμ
Vago, να τα εκατοστήσεις!
Σελίδες: « 1 ... 9 10 11 [12] 13 14 15 ... 24 »