|
|
|
|
|
|
|
|
318
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας
|
στις: Μάρτιος 03, 2008, 11:38:00 πμ
|
Το Σάββατο το πρωί, προετοίμασα το φύλλο της σφολιάτας. Χρησιμοποίησα βούτυρο president, το οποίο είχα αφήσει αποβραδύς έξω από το ψυγείο, αλλά όπως και να έχει, δεν λιώνει όπως το βιτάμ. Άνοιξα τα δυο φύλλα και περιέκλεισα μέσα το βούτυρο παίρνοντας μια ποσότητα με τα δάχτυλά μου κάθε φορά. Αυτό που έχω απλά να σημειώσω, είναι πως στα σημεία που έβαλα το βούτυρο, αυτό δεν αλοίφθηκε πλήρως αλλά φαίνεται πως έχω τοποθετήσει κομματάκια βουτύρου στα φύλλα. Κατά τα άλλα, είναι ακριβώς, όπως διατυπώνεται και στις συνταγές σφολιάτας, που έχετε ''ανεβάσει'' στο site! Το έχω από το Σάββατο στη συντήρηση του ψυγείου, πρέπει να το καταψύξω; Σκοπεύω, αύριο, να φτιάξω πίτα. Τί πίτα προτείνετε να φτιάξω;
|
|
|
321
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Ζύμη για μηλοπιτάκια
|
στις: Φεβρουάριος 29, 2008, 10:37:17 πμ
|
Μικρή Bobίνα, ακριβώς αυτή τη συνταγή ακολούθησα με μόνη διαφορά το κεσεδάκι το γιαουρτάκι στη ζύμη και τη μαρμελάδα στη γέμιση. Έγιναν, πράγματι, καταπληκτικά! Απλά, περίμενα πως θα γινόντουσαν πιο τραγανά, δεν νότισε καθόλου η ζύμη. Οι κόρες μου ξετρελλάθηκαν με τα μηλοπιτάκια. Σας προτρέπω, να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, ανεπιφύλακτα!
|
|
|
323
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ζύμη για μηλοπιτάκια
|
στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:53:15 πμ
|
Σήμερα, δοκίμασα την συνταγή της al1975, με την εξής προσθήκη: στη ζύμη προσέθεσα ένα γιαουρτάκι αγελαδινό, έτσι φτιάχνει τη ζύμη για τα μηλοπιτάκια μια γνωστή μου και είναι νόστιμη. Το κακό, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι πως όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από το φούρνο φαίνονται τραγανά, κάτι που αλλάζει, όταν κρυώσουν. Πώς, άραγε, μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό; Εξάλλου, στη γέμιση έβαλα μαρμελάδα βερύκοκκο, γύρω στις έξι κουταλιές της σούπας και λίγο βουτυράκι.
|
|
|
324
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Πέμπτη 28/2/2008, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:36:07 πμ
|
Καλημερούδια! Σήμερα έφτιαξα λαχανόρυζο κι έχουν μείνει μπιφτέκια από εχθές το βράδυ. Εννοείτε, πως θα ''πέσει'' bbq το βράδυ, με παϊδάκια κατσικάκι, φτερούγες κοτόπουλου και, φυσικά, λουκάνικα! Εύχομαι σε όλους, να περάσετε καλά!
|
|
|
325
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας
|
στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 14:24:51 μμ
|
Το βούτυρο, τελικά το ''χτυπάμε'' στο λαδόχαρτο και μετά το μεταφέρουμε στη ζύμη μας, για να την διπλώσουμε ή το ''χτυπάμε'' απευθείας επάνω στη ζύμη μας; Κορίτσια, δείξτε κατανόηση!!!
|
|
|
327
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας
|
στις: Φεβρουάριος 27, 2008, 09:17:35 πμ
|
Nena, κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την συνταγή σφολιάτας, που δίνεις: 1) Τυλίγοντας την αρχική μπάλα σε πλαστική μεμβράνη και βάζοντάς την στο ψυγείο, δεν θα κολλήσει στη μεμβράνη; 2) Τί εννοείς, όταν λες '' με τον πλάστη κτυπάμε το παγωμένο βούτυρο" και, πού ''το κτυπάμε'', στον πάγκο; Τις ακριβείς ποσότητες των υλικών, πώς τις μετράμε; Μπορεί να σε κούρασα με τις ερωτήσεις μου, αλλά μια και μπήκες στον κόπο, να αναρτήσεις την συνταγή σου, πρέπει να μας λύσεις κάποιες απορίες, για να πετύχει το πείραμα! Φιλάκια πολλά!
|
|
|
329
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Ζαργάνες
|
στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 14:18:06 μμ
|
Ξέρεις, το πρωί έφτιαξα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα λεμονιού, για τα μωρά. Τώρα, προέκυψαν και οι ζαργάνες.. Βλέπεις, είναι πολύ γνωστός ο ιχθυοπώλης και όταν φέρνει κάτι πολύ φρέσκο, το τιμάμε δεόντως. Είχε φέρει και χταποδάκια φρέσκα, του παρήγγειλα και σκοπεύω να μαγειρέψω χταποδάκι στιφάδο με μακαροτσίνια, αύριο το πρωί.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|