GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 01:13:02 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 20 21 22 [23] 24 »
331  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Ζαργάνες στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 13:18:21 μμ
Έχουμε ψησταριά με πετρογκάζ, έξω στη βεράντα. Τα τηγανιτά τα αποφεύγω, οπότε κατόπιν της προτροπής σου, al1975, θα τις ψήσω. Αρχικά, φοβόμουν, μήπως μου στεγνώσουν ψητές, αλλά θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου. Σ' ευχαριστώ!
Ελπίζω να αρέσουν και στα μωρά.. Αναποφασιστικότητα
332  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Ζαργάνες στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:58:55 μμ
Παρήγγειλα από τον ιχθυοπώλη, σήμερα, ζαργάνες. Ξέρετε, αυτά τα μακρόστενα ψάρια, που συνήθως γίνονται τηγανιτά.
Γνωρίζετε κσνέναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος;
333  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 10:45:43 πμ
Προεδρικό.., το ζητάς από το σ/μ;
Χι, χι, χι... Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
334  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 10:39:57 πμ
Al1975, όταν λες καλό βούτυρο, ποιό εννοείς;
335  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Τρίτη 26/2/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 08:37:13 πμ
Καλημέρα, κοριτσάκια! Σήμερα, προτού ξεκινήσω για τη δουλειά, μαγείρεψα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και σάλτσα λεμονιού.
Καλή δύναμη.. Κλείσιμο ματιού
336  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 15:04:25 μμ
Θα δοκιμάσω τη σφολιάτα άμεσα, βλέπετε είναι μπελαλίδικη δουλειά και θα σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα του πειράματος..
Manolia, σ' ευχαριστώ που μου απάντησες, φιλάκια πολλά!!!
337  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 14:41:08 μμ
Σε φαγητά, όπως λιπαρά ψάρια και αρνί, αρκεί να προσέξουμε να μήν βάλουμε πολύ, γιατί έχει μια ιδιαίτερα έντονη γεύση.
Τί είναι το έγκνογκ;  Χαμόγελο
338  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Τσικνοπεμπτη στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 12:20:17 μμ
Κι εμείς, αποφεύγουμε να βγαίνουμε τέτοιες μέρες, δεν έχει τύχει να ευχαριστηθούμε ποτέ, ούτε να εξυπηρετηθούμε ικανοποιητικά. Εκ των πραγμάτων, σκοπεύουμε να μείνουμε σπίτι και να ψήσουμε στο bbq..
339  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 12:04:00 μμ
Μια διευκρίνιση, βρε κορίτσια.. Καταρχήν το βιτάμ ενδείκνυται για τη ζύμη σφολιάτας, σωστά; Τη στιγμή, που θα το προσθέτω ανάμεσα από τα στρώματα φύλλου, θα πρέπει να είναι από το ψυγείο ή σε θερμοκτασία περιβάλλοντος; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!  Κλείσιμο ματιού
340  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 11:22:18 πμ
Σχετικά με την τεχνική παρασκευής ζύμης σφολιάτας της Μανόλιας, αναρωτιέμαι αν στο σημείο, που στοιβάζουμε τα επιμέρους φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, με στρώματα βουτύρου ενδιάμεσα, μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο και να το βάλουμε στη συντήρηση για να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγες ώρες ή απλά να το διπλώσουμε και να το τοποθετήσουμε στη συντήρηση. Με προβληματίζει κάπως, το ξεχείλισμα του βουτύρου, την ώρα του ανοίγματος του φύλλου.. Παλιότερα, με μια τεχνική παρασκευής φύλλου της Λωξάντρας, μου είχε βγει όλο το βούτυρο από τη ζύμη και έτρεχα να το μαζέψω. Εξάλλου, και το αποτέλεσμα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν ήταν τριφτό.   Στριφογύρισμα ματιών
341  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Δευτέρα 25/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 08:34:42 πμ
Καλημέρα κι από εμένα! Σήμερα, έχουμε φακόρυζο. Έχει περισσέψει κατσικάκι στη γάστρα από εχθές και γαλακτομπούρεκο.  Φιλί Φιλί Φιλί
342  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Παρασκευή 22/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 09:09:11 πμ
Το απόγευμα επιστρέφω αργά από τη δουλειά μου -γύρω στις 17:30-, ευθύς αμέσως καταπιάνομαι με τις δουλειές και τα ταίσματα των μωρών και ειδικά μετά το βραδυνό φαγητό, δεν έχω καμία διάθεση να μαγειρέψω.. Οπότε βάζω το ξυπνητήρι κατά τις τέσσερις το πρωί και μαγειρεύω, ειδικά για τα μωρά, γιατί η κοπέλα που τα κρατάει δεν έχει καλές σχέσεις με την κουζίνα..
343  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Παρασκευή 22/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 22, 2008, 08:17:10 πμ
Καλημέρα, τσούπρες! Σήμερα, από τα ξημερώματα, έφτιαξα παστίτσιο, μοσχομυρίζει.. Έχω πάρει μαζί μου στη δουλειά, να κεράσω. Λάχανο-καρότο σαλάτα και το υπόλοιπο της πάστας φλώρας. Κλείσιμο ματιού

344  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Πέμπτη 21/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 09:03:51 πμ
Καλημέρα, κορίτσια!!! Σήμερα, μαγείρεψα βραστό μοσχάρι με λαχανικά και σούπα τραχανά, για τα μωρά, όσο για εμάς τους μεγαλύτερους, μας βλέπω να τρώμε ψητό κοτόπουλο στο barbeque, που θα ψήσει ο άντρας μου. Εχθές το βράδυ, έφτιαξα πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερύκοκκο, που είχα ετοιμάσει το καλοκαίρι. Φιλάκια πολλά!!!  Φιλί
345  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Tετάρτη 20/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 20, 2008, 12:33:55 μμ
Πρώτη μέρα της τρέχουσας εβδομάδας στη δουλειά, σήμερα, κι ενώ στο σπίτι έχει λαχανοντολμάδες, αρακά και τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο, δεν αξιώθηκα να πάρω τίποτα μαζί μου.. Έτρεχα σαν την παλαβή το πρωί να προλάβω, να μαγειρέψω, να δώσω το γάλα του μωρού και να προλάβω το πούλμαν για τη δουλειά. Καλά να πάθω!
Artemis, πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται η σάλτσα με ροκφόρ, θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!


Καλημέρα !!

η πεθερά μου φτιάχνει τακτικά αυτό το φαγητό και είναι η σπεσιαλιτέ της. Η σάλτσα που φτιάχνει πολλές φορές περιλαμβάνει τον χυμό του φαγητού που τον "δένει" με την προσθήκη τυριού ροκφόρ λιωμένου και του πηγαίνει γευστικά πολύ !! Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις !!



Σελίδες: « 1 ... 20 21 22 [23] 24 »