GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 19:00:33 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 »
1  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Εδώ κρίνεται η τύχη των ψαριών, που έχουν καταψυχθεί από το καλοκαίρι στις: Νοέμβριος 21, 2011, 11:24:36 πμ
Έχω ψάρια στην κατάψυξη από το καλοκαίρι. Είμαι σε δίλημμα: να τα κάνω ψαρόσουπα ή να τους δώσω πόδι;
Κι αν τα αξιοποιήσω, να δώσω στα παιδιά ή όχι;;
2  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κάστανο γλυκό του κουταλιού στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:37:50 πμ
Έχει κανείς-καμμιά συνταγή για κάστανο γλυκό;
Έχω τρέλα με τα κάστανα, παρόλο που στο καθάρισμα είναι μπελάς.
Εάν έχετε υπόψη σας και κανένα τρικ, για να καθαρίζονται ευκολότερα τα βραστά κάστανα, καλοδεχούμενο!!
3  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φασόλια μαυρομάτικα στις: Νοέμβριος 18, 2011, 09:21:38 πμ
Έχω, την εξής απορία - απευθύνομαι κυρίως στη Μαργαρίτα, που έχει δώσει συνταγή για τα μαυρομάτικα: αφού βράσουν τα φασόλια και τα σουρώσουμε, αν δεν θέλουμε να τα κάνουμε άμεσα σαλάτα, αλλά να τα βάλουμε στο ψυγείο, τους βάζουμε ευθύς-εξαρχής λάδι ή όχι;
Έχω παρατηρήσει πως το λάδι παγώνει στο ψυγείο!
Τα φώτα σας, κυρίες μου..
4  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Σπυρωτό ρύζι και όχι λασπωμένο στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:18:41 μμ
Για πείτε μου, βρέ κορίτσια, γιατί το (κίτρινο) ρύζι που συνοδεύει τα κρεατικά μας, καταλήγει να μου γίνεται πάντα λασπωμένο, σαν λαπάς;
Η διαδικασία βρασμού που ακολουθώ, είναι η ακόλουθη: τηρώ την αναλογία νερού-ρυζιού, όπως περιγράφει η συσκευασία του, βάζω μια κουταλιά βούτυρο βιτάμ, προσθέτω αλάτι και λίγες σταγόνες λεμονιού, όταν το νερό φθάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
5  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μαγιάτικο- φιλέτο ψαριού στις: Σεπτέμβριος 22, 2008, 13:45:28 μμ
Για πέστε μου, ισχυρά δαιμόνια της μαγειρικής, πώς να μαγειρέψω το μαγιάτικο ( λιπαρό φιλέτο ψαριού);;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..  kissing
6  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Πετυχημένη συνταγή μηλόπιτας στις: Σεπτέμβριος 18, 2008, 12:39:43 μμ
Μου αρέσει πολύ η μηλόπιτα, ειδικά αυτή που έχει πάνω-κάτω ζύμη που μοιάζει με πάστα φλώρα και στο εσωτερικό περικλείεται η γέμιση του μήλου. Έχετε υπόψη σας κάποια δοκιμασμένη, καλή και νόστιμη συνταγή;
7  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Ψιλά, πράσινα ξερά φασόλια στις: Ιούνιος 30, 2008, 14:24:12 μμ
Κορίτσια, το Σάββατο που πήγε στο Σ/Μ Ο άντρας μου, αγόρασε κάτι συσκευασμένα πολύ-πολύ ψιλά, πράσινα φασόλια! Έχετε υπόψην σας, πώς μαγειρεύονται;;
8  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Διακοπές ''μέ ή χωρίς'' τους γονείς μας;; στις: Ιούνιος 25, 2008, 11:13:32 πμ
Αυτό, είναι ένα θέμα, που με απασχολεί, τελευταία.. Για εμάς, που έχουμε παιδιά και τυγχάνει να έχουμε γονείς με κάποιο εξοχικό, προκύπτει το ακόλουθο ερώτημα, τώρα το καλοκαίρι: "Να κάνουμε διακοπές all together, προκειμένου να περάσουν καλά τα παιδιά και δίχως να ξοδέψουμε πολλά, γιατί ως γνωστόν, οι καιροί είναι δύσκολοι ή να επιλέξουμε, μεμονωμένα με την οικογένειά μας mini-διακοπές, που ωστόσο εγγυούνται την ανεξαρτησία μας, αλλά δεν παύουν να απαιτούν κάποιον πρόσθετο οικονομικό προυπολογισμό;;
 
9  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Εσείς, κάνετε κάποια συλλογή; στις: Ιούνιος 05, 2008, 09:17:55 πμ
Εδώ και πέντε χρόνια, περίπου, έχω εκδηλώσει μια απίστευτη τρέλα, να συλλέγω.. swarovski! Είναι, βέβαια, ένα ακριβό σπόρ, αλλά όποτε έχω τη δυνατότητα, εμπλουτίζω τη συλλογή μου, με την οποία έχω διακοσμήσει την κρυστάλλινη βιτρίνα της κουζίνας.
Εσείς, τί συλλέγετε;  Κλείσιμο ματιού
10  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Πώς αντιμετωπίζετε την ακρίβεια, που πλήττει την αγορά; στις: Μάιος 30, 2008, 13:33:49 μμ
Χάος επικρατεί στην αγορά, με τις τιμές των προιόντων, να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Το μηνιαίο μας εισόδημά μας δεν επαρκεί να καλύψει τα ποσά των λογαριασμών, που κάνουν βίαιη είσοδο στα σπίτια μας κάθε μήνα, και οι επιλογές του φαγητού μας έχουν αναπροσαρμοστεί. Η κατάσταση αυτή μας αφορά όλους, είναι αναμφισβήτητα, μια νέα πραγματικότητα. Τί επιλογές κάνετε στις αγορές σας και πώς πρέπει να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε μπροστά στον ξέφρενο ρυθμό των ανατιμήσεων;
11  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κομπόστα βερύκοκο στις: Μάιος 20, 2008, 11:40:14 πμ
Μιά και τα βερύκοκα είναι στην εποχή τους, καλό θα ήταν να μάθουμε να φτιάχνουμε και την κομπόστα. Ποιό κοριτσάκι γνωρίζει, την σχετική συνταγή;
12  Μαγειρέματα / Γλυκά / Ατομικά μπακλαβαδάκια στις: Μάιος 20, 2008, 09:37:41 πμ
Κορίτσια, αύριο γιορτάζει η μεγάλη μου κόρη, τη λένε Ελένη. Λέω, λοιπόν, να φτιάξω μπακλαβαδάκια, να κεράσω στη δουλειά. Γνωρίζετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή, ενώ θα με ενδιέφερε, να μάθω πώς τυλίγονται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
13  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Πίνετε κόκα-κόλα, εεέ!! Ας προσέχατε... στις: Μάιος 13, 2008, 09:42:16 πμ
Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.

Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

 

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

 

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

 

60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

 

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πως η CCκαι η P. μας "ΒΟΗΘΟΥΝ"

 

Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι CC την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην CC
Καθαριστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι CCπάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

Η σκουριά φεύγει με την πρωτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην CC στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

 

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η CC/P. θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

 

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.
Αυτό το κατασκέυασμα το πίνουμε!

 

Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.
Και πληρώνουμε γι'αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά:

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4.

Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα!

Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30.

Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει.

Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Το αντίκτυπο;


Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων.

Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0.

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται.

 

Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ'όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke; Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι P. όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

Σχόλιο: Είναι ένα email_μήνυμα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Καλό είναι να τα γνωρίζουμε, ακόμη κι αν είναι υπερβολικά. Κι αν υπάρχει επίσημη απάντηση, θα χαρούμε να την δημοσιεύσουμε, γιατί τα αναψυκτικά τα πίνουν κυρίως τα παιδιά..

 



14  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Ψαροκεφτέδες στις: Μάιος 13, 2008, 09:11:39 πμ
Έψαξα στο site και δεν βρήκα κάποια συνταγή για ψαροκεφτέδες. Έχετε κάποια υπόψην σας;
15  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Κάνετε μια περιγραφή του εμφανισιακού σας προφίλ στις: Μάιος 02, 2008, 09:50:42 πμ
Τί θα λέγατε, να περιγράψουμε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας: χρώμα ματιών, μαλλιών, ύψος, κιλά και ό,τι άλλο συμπληρώνει την εικόνα της εξωτερικής μας εμφάνισης;
Σελίδες: [1] 2 3 »