GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 07:41:54 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 »
16  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Συνταγή για μουστοκούλουρα στις: Απρίλιος 21, 2008, 14:31:50 μμ
Κοριτσάκια, έχετε υπόψην σας κάποια δοκιμασμένη συνταγή για μουστοκούλουρα; Τρελλαίνομαι για μουστοκούλουρα, έχω αγοράσει ήδη το πετιμέζι και το έχω σε αναμονή στο ντουλάπι.. Κλείσιμο ματιού
17  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Ποιός μπορεί να το αμφισβητήσει; στις: Απρίλιος 17, 2008, 13:08:41 μμ
Μια εικόνα, που επαληθεύει την πραγματικότητα. Κλείσιμο ματιού
18  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Αστερίξ και Οβελίξ στις: Απρίλιος 11, 2008, 11:32:20 πμ
Εάν θέλετε να χαλαρώσετε λίγο, επισκεφθείτε την παρακάτω δ/νση:

https://xray.yooblog.gr/category/%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%be-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be/
19  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / Γλαστράκια στις: Απρίλιος 04, 2008, 11:19:12 πμ
Εχθές το βράδυ, επιστρέφοντας από ταξίδι, μου έφερε ο άντρας μου δυο γλαστράκια δυόσμου, ένα δενδρολίβανου κι ένα μελισσόχορτου. Καλά, με τον δυόσμο και το δενδολίβανο, το μελισσόχορτο πού χρησιμοποιείται στη μαγειρική (αν, χρησιμοποιείται)..
Το άλλο, που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι αν κόβοντας από τα φύλλα τους αυτά επαναδημιουργούνται ή ξηλώνοντας και το τελευταίο φυλλαράκι, το φυτό πάει για απόσυρση.. Απορία
20  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Έρευνα για την διοξίνη στην μοτσαρέλα στις: Απρίλιος 01, 2008, 15:18:29 μμ
Κορίτσια κι αγόρια, διαβάστε το παρακάτω άρθρο, από το skai.gr

"Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη το ιταλικό υπουργείο Υγείας για το θέμα της μοτσαρέλας από γάλα βούβαλου, στο οποίο ανιχνεύτηκαν υψηλά ποσοστά διοξίνης. Μετά την αποκάλυψη η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα σταμάτησαν προσωρινά τις εισαγωγές του ιταλικού τυριού.

Στη συνεδρίαση αυτή θα εκτιμηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τις νέες πληροφορίες και θα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας.

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν προσωρινά τις εισαγωγές μοτσαρέλας μετά την ανακοίνωση των ιταλικών αρχών πως πολλές δεκάδες βουβάλια στην περιοχή της Νάπολης μπήκαν σε καραντίνα, όταν εντοπίστηκε στο γάλα τους διοξίνη σε υψηλότερο επίπεδο από το κανονικό.

Ο υπουργός Γεωργίας Πάολο Ντε Κάστρο κατήγγειλε την αρνητική εκστρατεία που απειλεί να προκαλέσει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα στην Καμπανία.

Η Ιταλία παράγει 33.000 τόνους μοτσαρέλας το χρόνο και κυρίως στην περιοχή της Καμπανίας εκτρέφονται περίπου 250.000 βουβάλια.

Το 16% της συνολικής παραγωγής της μοτσαρέλας προορίζεται για εξαγωγές.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πωλήσεις μοτσαρέλας στην Ιταλία έχουν μειωθεί κατά 30 ως 35%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας."


Τί να πώ, βρέ παιδιά, τελικά δεν την γλιτώνουμε, κάθε μέρα ξεφυτρώνει και κάτι καινούριο................................
21  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ζύμη σπανακόπιτας στις: Μάρτιος 20, 2008, 10:10:25 πμ
Έχω δοκιμάσει διαφόρους τύπους ζύμης για σπανακόπιτα, ο πιο πρόσφατος έχει αρκετά μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου. Έχετε να προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο;
22  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Ταιριαστοί συνδιασμοί φρούτων για φρουτόκρεμες στις: Μάρτιος 14, 2008, 11:07:51 πμ
Συνήθως, μήλο-αχλάδι-μπανάνα-πορτοκάλι, είναι ο συνδιασμός που επιλέγω. Σάς έρχεται στο νού, κάποιος άλλος γευστικός συνδιασμός για φρουτόκρεμα; Κάνω, περιστασιακά, φρουτόκρεμα στην 4χρονη κόρη μου, γιατί η μικρότερη βγάζει καντήλες και μόνο που την βλέπει..
23  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Επιλογή χύτρας στις: Μάρτιος 13, 2008, 08:57:30 πμ
Ένεκα της σημερινής γκαντεμιάς μου, να μου μείνει ο μηχανισμός της χύτρας στα χέρια, μήπως έχετε νε προτείνετε κάποια συγκεκριμένη χύτρα ταχύτητας προς αντικατάσταση της παλιάς;  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
24  Εμείς, το GreekMasa ... / Τεχνική Υποστήριξη / Απορία στις: Μάρτιος 12, 2008, 12:53:46 μμ
Βρέ, κορίτσια, πείτε μου σας παρακαλώ, πώς εισάγουμε μια μόνιμη φωτογραφία στο προφίλ μας;
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή..  Στριφογύρισμα ματιών
25  Κουβεντούλα / Παιδιά / Αναζήτηση νταντάς στις: Μάρτιος 11, 2008, 10:38:53 πμ
Κορίτσια, σήμερα το πρωϊ, μου ανακοίνωσε η κοπέλα που κρατάει τα παιδιά, πως το καλοκαίρι τα παρατάει, επειδή βρήκε μια "περισσότερο μόνιμη δουλειά''. Μέχρι αρχές Ιουλίου πρέπει να αντικατασταθεί με μια άλλη κοπέλα. Εμείς μένουμε στη Νεάπολη της Νίκαιας. Έχετε κάτι στα υπόψην σας;;;
26  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Πουρές μελιντζάνας στις: Μάρτιος 06, 2008, 11:28:55 πμ
Θέλω να φτιάξω μουσακά, αλλά της μεγάλης μου κόρης, δεν της αρέσει η θέα της μελιντζάνας. Τί λέτε, να κάνω τη μελιντζάνα πουρέ και να την ενσωματώσω στον κιμά; Αν έχετε άλλες ιδέες, με ευχαρίστηση θα τις ακούσω.. Χαμόγελο
27  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Τηγάνισμα μελιντζάνας στις: Μάρτιος 06, 2008, 11:03:24 πμ
Αναρωτιέμαι, αν μπορεί κανείς, να τηγανίσει τις μελιντζάνες .. σε φριτέζα.  Αναποφασιστικότητα Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά έτσι μπορεί να αποφεύγουμε το λέρωμα της κουζίνας κατά το τηγάνισμα και να γλυτώνουμε τη συνεχή παρακολούθηση του τηγανίσματός τους.
28  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ζύμη για μηλοπιτάκια στις: Φεβρουάριος 28, 2008, 10:53:15 πμ
Σήμερα, δοκίμασα την συνταγή της al1975, με την εξής προσθήκη: στη ζύμη προσέθεσα ένα γιαουρτάκι αγελαδινό, έτσι φτιάχνει τη ζύμη για τα μηλοπιτάκια μια γνωστή μου και είναι νόστιμη. Το κακό, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι πως όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από το φούρνο φαίνονται τραγανά, κάτι που αλλάζει, όταν κρυώσουν. Πώς, άραγε, μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό;
Εξάλλου, στη γέμιση έβαλα μαρμελάδα βερύκοκκο, γύρω στις έξι κουταλιές της σούπας και λίγο βουτυράκι.  Χαμόγελο
29  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Ζαργάνες στις: Φεβρουάριος 26, 2008, 12:58:55 μμ
Παρήγγειλα από τον ιχθυοπώλη, σήμερα, ζαργάνες. Ξέρετε, αυτά τα μακρόστενα ψάρια, που συνήθως γίνονται τηγανιτά.
Γνωρίζετε κσνέναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος;
30  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Παρασκευή σφολιάτας στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 11:22:18 πμ
Σχετικά με την τεχνική παρασκευής ζύμης σφολιάτας της Μανόλιας, αναρωτιέμαι αν στο σημείο, που στοιβάζουμε τα επιμέρους φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, με στρώματα βουτύρου ενδιάμεσα, μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο και να το βάλουμε στη συντήρηση για να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγες ώρες ή απλά να το διπλώσουμε και να το τοποθετήσουμε στη συντήρηση. Με προβληματίζει κάπως, το ξεχείλισμα του βουτύρου, την ώρα του ανοίγματος του φύλλου.. Παλιότερα, με μια τεχνική παρασκευής φύλλου της Λωξάντρας, μου είχε βγει όλο το βούτυρο από τη ζύμη και έτρεχα να το μαζέψω. Εξάλλου, και το αποτέλεσμα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν ήταν τριφτό.   Στριφογύρισμα ματιών
Σελίδες: « 1 [2] 3 »