GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 02, 2024, 13:55:38 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 120 121 122 [123] 124 125 »
1831  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 17:56:54 μμ
Ας καλωσορίσω κι εγώ το στεφάνι μου.....σιδεροκέφαλος βρε  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Ομολογουμένως η έκπληξη ήταν καλή...και ναι, δεν το περίμενα !!  Έκπληξη Έκπληξη
Όσο για το ρινόκερο θα σε απογοητεύσω....είναι είδος προς εξαφάνιση και ξέρεις πόσο ευαισθητοποιημένη είμαι με τέτοιου είδους θέματα, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να τον γευτείς  Γλώσσα, για τα κινέζικα αγριόσυκα κάτι θα κάνουμε....ψάχνει και η Μαργαρίτα  Γλώσσα

Καλωσήρθες  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
1832  Κουβεντούλα / Περιποίηση και ομορφιά / Απ: Αποκριάτικο Μακιγιάζ στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 17:08:38 μμ
Θέλει τέχνη κι αυτό Μαργαρίτα.....ζήτα μετά από οποιονδήποτε να σε αντιγράψει, να δεις που θα είναι αδύνατο Κλείσιμο ματιούΚλείσιμο ματιούΚλείσιμο ματιού

 Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
1833  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΝΤΗΘΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 16:48:50 μμ
χαχαχαχα Μαργαρίτα, πινγκουίνος είχε ντυθεί πέρσυ τις Απόκριες μια φίλη που ήταν έγκυος στον 8ο!!!
Είχε τρομερή επιτυχία....όσοι δεν την ήξεραν πήγαιναν και της πίεζαν την κοιλιά με αποτέλεσμα στο τέλος να κολλήσει ένα Post it πάνω στην κοιλιά: "ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ"!!!!
1834  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Σαλατα Κηπουρου.. στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 16:25:30 μμ
Το ρεπάνι κοινώς γνωστό και σαν ραπάνι είναι μονοετές ή διετές φυτό του γένους Ράφανος και ανήκει στην οικογένεια Βρασσικίδες .

Καλλιεργείται για τη σαρκώδη ρίζα του σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.

Ο βλαστός του είναι σε σχήμα δίσκου όπως του καρότου και των τεύτλων.

Τα φύλλα του τριχωτά συνήθως ακέραια και φύονται σαν ρόδα κοντά στο δίσκο.

Η σαρκώδης ρίζα του (ριζοκόνδυλος) έχει σχήμα σφαιρικό ή κωνικό και μακρύ ανάλογα με την ποικιλία.

Το χρώμα της ρίζας ποικίλει από λευκό , κόκκινο, ροζ και πορφυρό .Το βάρος της είναι από μερικά γραμμάρια και φτάνει μέχρι 1 κιλό στη ποικιλία dalkon της Ιαπωνίας.

Τα ρεπάνια είναι ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι διάφορες ποικιλίες διακρίνονται σε ανοιξιάτικες πού δίνουν ριζοκόνδυλους για λίγο χρόνο και 30 περίπου μέρες μετά τη σπορά. Η γεύση τους είναι ήπια καυστική.

Τυπικά καλοκαιρινές που δίνουν ριζοκόνδυλους για αρκετό χρονικό διάστημα και 40-50 μέρες μετά τη σπορά.

Χειμωνιάτικες που οι ρίζες τους αναπτύσσονται αργά , έχουν πιο καυτερή γεύση.

Η σπορά των ρεπανιών αρχίζει από την Άνοιξη και συνεχίζεται κάθε 10 μέρες για να υπάρχει συνεχής παραγωγή.

Όταν αποκτήσουν μέγεθος κατάλληλο τότε ξεριζώνονται και στέλνονται στο εμπόριο.

Τα ρεπάνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχουν πολλές φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην κινητικότητα του εντέρου. Τρώγονται ωμά και σε σαλάτες είναι δε περίφημο ορεκτικό λόγω της πικάντικης γεύσης τους.

Υπάρχουν κάποιες ποικιλίες λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα που δεν καλλιεργούνται για τη ρίζα τους αλλά για τα φύλλα τους και τους καρπούς τους και τρώγονται κυρίως στις περιοχές της Ασίας.

Ανακτήθηκε από "https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9"
1835  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Απ: προταση για συναντηση 29 φλεβαρη στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 16:22:27 μμ
χαχαχαχαχαχαχα.....μ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.... Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
1836  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Συστατικά στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 13:53:49 μμ
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που μας λες Νένα...αν και λογικό τώρα που το διαβάζω, δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Σ' ευχαριστούμε
1837  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Πέμπτη 21/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 08:55:29 πμ
Καλημέρα σας!!!
Σήμερα θα φάμε την  Πίτα ανοικτή με σπανάκι, κολοκύθι και σιμιγδαλόκρεμα της Ζωής, που έγινε τέλεια!!! και για γλυκό τα  παλμιέ της Λίας  Χαμόγελο Χαμόγελο
1838  Κουβεντούλα / Το forum των άστρων / Απ: Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 14:46:31 μμ
Φαρμάκι.....σκέτο φαρμάκι αυτό το post..... Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη Σφραγισμένα χείλη
1839  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Τρίτη 19/2/2008 Τι θα φάμε σήμερα; στις: Φεβρουάριος 19, 2008, 10:04:45 πμ
Σήμερα τρώμε μπακαλιάρο, ελαφριά σκορδαλιά και πατζάρια!!!
1840  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Απ: ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 13:49:14 μμ
Απίθανο αφιέρωμα, καταπληκτικές φωτογραφίες, συγκλονιστικά τα τοπία και οι ομορφιές της Ελλάδας!!!
Δεν θα ξεχάσω το δέος που ένιωσα όταν αντίκρυσα πρώτη φορά το εκκλησάκι της Αγ. Θεοδώρας θαμμένο κυριολεκτικά κάτω από τις τεράστιες βελανιδιές και πνιγμένο μέσα στο υπέροχο δάσος....
Με ταξίδεψες σαν να ήμουν εκεί, να σαι καλά Λίτσα  Φιλί Φιλί Φιλί
1841  Εμείς, το GreekMasa ... / Φεβρουάριος 2008 / Απ: Δευτερα 18/2/2008, Τι θα φάμε σήμερα στις: Φεβρουάριος 18, 2008, 08:28:34 πμ
Kαλημέρα και καλή εβδομάδα!

Χιόνια πολλά....κρύο πολύ...ότι πρέπει για μια χορτόσουπα και φρέσκο ψωμάκι  Χαμόγελο
Για να γλυκαθούμε θα αποτελειώσουμε το κέικ σοκολάτας που έμεινε από το Σαββατοκύριακο!!!
1842  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: Xιόνια στην Αθήνα!!!! στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 12:23:20 μμ
Πειραιά και Π.Φάληρο το χει ελαφρώς στρωμένο!!!! Έχει σταματήσιε να χιονίζει τώρα και μόλις βγήκε ο ήλιος αλλά εξακολουθεί να είναι υπέροχα  Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο

Επίσης σε ανταπόκριση που έχω από Ανάβυσσο μεριά, το χει στρώσει για τα καλά και τώρα περνά 2ο κύμα χιονιού το οποίο περιμένουμε να έρθει και κατά δω   Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
1843  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: γεια σας στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 12:17:33 μμ
Καλωσόρισες Χρύσα!!!!
1844  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Καλησπερουδια!!!!!!!!!!!!! στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 12:15:57 μμ
Καλώς τη Τζούλια από την όμορφη Εύβοια...
Καλωσόρισες στην παρέα μας και στις όμορφες συνταγές μας! Κλείσιμο ματιού
1845  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΙΝΑΛΕΟ.... στις: Φεβρουάριος 17, 2008, 12:13:15 μμ
Kαλώς το Δημήτρη....καλά να περνάς και ακόμη καλύτερα μαγειρέματα.... Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Σελίδες: « 1 ... 120 121 122 [123] 124 125 »