GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Φεβρουάριος 26, 2020, 15:38:58 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 20 »
16  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Οι Τουρκοι πηγαν να αμαυρώσουν την Εθνική μας επέτειο αλλά έφαγαν τα μουτρα τους στις: Μάρτιος 28, 2009, 02:35:15 πμ
Την παραμονή της Εθνικής μας επετείου, επέλεξαν οι Τούρκοι για να μας υπενθυμίσουν πως ποτέ δεν ξέχασαν την Επανάσταση και τον Απελευθερωτικό μας Αγώνα το 1821!

Συμβολικά (?) 21 Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε πλήθος παραβάσεις και παραβιάσεις, ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές με τα Ελληνικά Μαχητικά, τα οποία έσπευσαν τάχιστα στην περιοχή και εξεδίωξαν τους προκλητικούς Τούρκους εισβολείς.

Προηγήθησαν και άλλες παραβιάσεις νωρίτερα χθές το μεσημέρι. Οι Τούρκοι εξεδιώχθησαν από τα Μαχητικά μας. Παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες μέρες, μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ».

Η προσπάθεια της Τουρκίας, να παρασύρει στο παιχνίδι της τις ξένες συμμετέχουσες χώρες, κατά την διάρκεια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ» έπεσε στο κενό, καθώς ουδεμία ανακολουθία συνέβη από πλευρά τους. Οι ξένες δυνάμεις σεβάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρέμειναν αμέτοχες στο Τουρκικό παιχνίδι.

Αντίθετα, οι ξένες χώρες, διεπίστωσαν την προκλητική στάση της Τουρκίας και έλαβαν γνώση στην κυριολεξία της απαράδεκτης Τουρκικής συμπεριφοράς.

Πέραν των ως άνω, οι συμμετέχοντες στην άσκηση «ΗΓΕΜΩΝ» είχαν την μοναδική ευκαιρία, να διαπιστώσουν και να αξιολογήσουν την αξία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, καθώς Ελληνικά και Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν στο Ελληνικό Ουρανό του Αιγαίου!

Αν και κατά πολύ λιγότερα τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, κατατρόπωσαν τους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, μπροστά στα μάτια των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση!

Με το ίδιο πνεύμα και το ίδιο σθένος των αξίων προγόνων μας, τους οποίους και τιμούμε σήμερα, απάντησαν οι πιλότοι της Αεροπορίας μας στην Τουρκική έπαρση!
Οι Πιλότοι μας σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις εξευτέλισαν τους Τούρκους!

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com
17  Κουβεντούλα / Auto - Moto / FOPMULA 1 2009 στις: Μάρτιος 28, 2009, 00:54:11 πμ
Οι αλλαγές του 2009

Ελαστικά

Τα σλικ ("φαλακρά") ελαστικά επιστρέφουν για πρώτη φορά από το 1998, όταν και απαγορεύτηκαν. Με αυτόν τον τρόπο τα μονοθέσια αυξάνουν τη μηχανική πρόσφυση, εξισορροπώντας την απώλεια κάθετης δύναμης από τις αλλαγές στην αεροδυναμική. Η Bridgestone θα εξακολουθήσει να είναι η μοναδική προμηθεύτρια εταιρία και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν τους δύο τύπους που θα είναι διαθέσιμοι σε έναν αγώνα. Αυτοί θα διαφοροποιούνται από μία πράσινη γραμμή στα πλαϊνά, εν αντιθέσει με τη λευκή στην αυλάκωση που χρησιμοποιήθηκε το 2008. Επιπλέον, τα βρόχινα ελαστικά μετονομάζονται σε ενδιάμεσα, ενώ αυτά των ακραίων καιρικών συνθηκών σε βρόχινα.

Αεροδυναμική

Η μπροστινή πτέρυγα είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη, ενώ τα πίσω φτερά είναι ψηλότερα και στενότερα. Αλλάζει το ύψος του αεροδυναμικού διαχύτη, φεύγουν διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα από τις πτέρυγες του μονοθεσίου, ενώ ορισμένα τμήματα του σασί αλλάζουν διαστάσεις, ώστε να ευνοούν την επιστροφή των σλικ ελαστικών. Για πρώτη φορά οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την κλίση στην μπροστινή πτέρυγα μέχρι έξι μοίρες μέσα από το κοκ πιτ, με τον περιορισμό των δύο ρυθμίσεων ανά γύρο.

KERS

Εισαγάγεται το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS), το οποίο είχε προβλεφθεί από το 2006, το οποίο για το 2009 είναι προαιρετικό, ωστόσο από το 2010 θα είναι υποχρεωτικό. Η συγκεκριμένη συσκευή συγκεντρώνει μέρος από την κινητική ενέργεια που εκλύεται κατά το φρενάρισμα των μονοθεσίων με τη μορφή θερμότητας και την αποθηκεύει ηλεκτρικά ή μηχανικά. Εν συνεχεία, μπορεί να την ανακτήσει μέσω ενός κουμπιού (boost button) που βρίσκεται στο τιμόνι και να αποφέρει μέχρι 82 ίππους για έξι δευτερόλεπτα. Ο κανονισμός επιτρέπει τη χρήση αυτού του συστήματος μία φορά ανά γύρο.

Κινητήρας

Κάθε κινητήρας (οκτακύλινδρος, 2,4 λίτρα) θα πρέπει να διαρκεί τρεις αγώνες και για να συμβεί αυτό οι στροφές του δεν θα ξεπερνούν τις 18.000 ανά λεπτό (τώρα έχει 19.000 στροφές ανά λεπτό), χωρίς εσωτερική ρύθμιση. Οι ομάδες θα χρησιμοποιούν είκοσι κινητήρες (περίπου οι μισοί από ό,τι μέχρι φέτος) τη χρονιά, οκτώ για κάθε οδηγό και τέσσερις για τις δοκιμές. Οι κινητήρες θα παραμείνουν ίδιοι με το 2008, με την εξαίρεση αυτών της Renault (Renault, Red Bull Racing), η οποία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες αναβαθμίσεις για την επαναφορά της ισορροπίας.

Περικοπές

Η ιδέα του budget cup δεν ευοδώθηκε και αντ’ αυτής η μείωση του κόστους προκύπτει μέσα από την ολική απαγόρευση δοκιμών Περιορισμός θα υπάρχει και στη χρησιμοποίηση των αεροδυναμικών τούνελ, αφού απαγορεύονται αυτά που υπερβαίνουν το 60% σε κλίμακα και ταχύτητα ανέμου 50 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Μειώνεται αισθητά και το προσωπικό κάθε ομάδας κατά τη διάρκεια των grand prix με διάφορες μεθόδους, μεταξύ αυτών και η ανταλλαγή πληροφοριών για ελαστικά ή καύσιμα. Η FIA, πάντως, θα δίνει στη δημοσιότητα το βάρος κάθε μονοθεσίου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ώστε να διαπιστώνεται το φορτίο καυσίμου.

Pit stop

Η είσοδος μονοθεσίων στα pits την ώρα που στην πίστα βγαίνει αυτοκίνητο ασφαλείας θα επιτρέπεται μετά από ένα χρονικό διάστημα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του μονοθεσίου (ECU) προστίθεται μία ρύθμιση που θα ειδοποιεί τον οδηγό ότι στην πίστα βρίσκεται αυτοκίνητο ελέγχου (safety car mode) και μετά το πέρασμα ενός χρονικού διαστήματος ορισμένων δευτερολέπτων που θα καθοριστεί από τη FIA, το μονοθέσιο θα μπορεί να κάνει pit stop.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μικρές αλλά όχι αμελητέες είναι οι αλλαγές στο καλεντάρι της FIA για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, που περιλαμβάνει 17 γκραν πρι.
Φέτος δεν θα διεξαχθούν, μετά από πολλά χρόνια τα γκραν πρι της Γαλλίας και του Καναδά, ενώ το ντεμπούτο του στο καλεντάρι κάνει το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος της F1 θα δοθεί στις 29 Μαρτίου, με το γκραν πρι της Αυστραλίας, ως είθισται τα τελευταία χρόνια. Θα ακολουθήσουν τρεις αγώνες επί ασιατικού εδάφους τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα αυτοί της Μαλαισίας στις 5 Απριλίου, της Κίνας στις 19 και του Μπαχρέιν στις 26.

Στη συνέχεια η F1 έρχεται στην Ευρώπη, με πρώτο γκραν πρι επί της γηραιάς ηπείρου να είναι αυτό της Βαρκελώνης στις 10 Μαΐου. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί το διάσημο γκραν πρι του Μονακό στις 24 Μαΐου. Δυο εβδομάδες αργότερα ( 7 Ιουνίου) θα γίνει και το γκραν πρι της γειτονικής μας Τουρκίας στην πίστα της Κωνσταντινούπολης.

Το πρωτάθλημα θα κάνει την καθιερωμένη καλοκαιρινή διακοπή του μετά το ουγγρικό γκραν πρι στις 26 Ιουλίου. Μετά την ανάπαυλα, περίπου ενός μήνα, θα λάβει χώρα το ευρωπαϊκό γκραν πρι στις 23 Αυγούστου, στο σιρκουί της Βαλένθια. Τελευταίος αγώνας της F1 στην Ευρώπη θα είναι αυτός στη Μόντσα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα, το ενδιαφέρον επιστρέφει και πάλι στην ανατολή με τους αγώνες της Σιγκαπούρης στις 27 Σεπτεμβρίου και το ιαπωνικό γκραν πρι της Σουζούκα στις 4 Οκτωβρίου. Προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος θα είναι στη Βραζιλία στις 18 Οκτωβρίου.

Τέλος, η καρό σημαία, για το 2009 θα πέσει την 1η Νοεμβρίου, στο πρωτοεμφανιζόμενο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι.

Το καλεντάρι του 2009
Α.Α.    GP   Ημερομηνία    Ωρα Ελλάδας
1    Αυστραλία    29 Μαρτίου    09:00
2    Μαλαισία    5 Απριλίου    12:00
3    Κίνα    19 Απριλίου    10:00
4    Μπαχρέιν    26 Απριλίου    15:00
5    Ισπανία    10 Μαΐου    15:00
6    Μονακό    24 Μαΐου    15:00
7    Τουρκία    7 Ιουνίου    15:00
8    Αγγλία    21 Ιουνίου    15:00
9    Γερμανία    12 Ιουλίου    15:00
10    Ουγγαρία    26 Ιουλίου    15:00
11    Ευρωπαϊκό GP    23 Αυγούστου    15:00
12    Βέλγιο    30 Αυγούστου    15:00
13    Ιταλία    13 Σεπτεμβρίου    15:00
14    Σιγκαπούρη    27 Σεπτεμβρίου    15:00
15    Ιαπωνία    4 Οκτωβρίου    08:00
16    Βραζιλία    18 Οκτωβρίου    19:00
17    ΗΑΕ    1 Νοεμβρίου    13:00

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Scuderia Ferrari
Κινητήρας: Ferrari Type 056
Οδηγοί: Kimi Raikkonen/Felipe Massa
Επικεφαλής: Stefano Domenicalli
Περσινή θέση: 1η (172 βαθμοί)

McLaren Mercedes
Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Lewis Hamilton/Heikki Kovalainen
Επικεφαλής: Martin Whitmarsh
Περσινή θέση: 2η (151 βαθμοί)

BMW Sauber
Κινητήρας: BMW P86/9
Οδηγοί: Robert Kubica/Nick Heidfeld
Επικεφαλής: Mario Theissen
Περσινή θέση: 3η (135 βαθμοί)

Renault F1 Team
Κινητήρας: Renault RS27
Οδηγοί: Fernando Alonso/Nelson Piquet Jr.
Επικεφαλής: Flavio Briatore
Περσινή θέση: 4η (80 βαθμοί)

Toyota Racing
Κινητήρας: Toyota RVX-09
Οδηγοί: Jarno Trulli/Timo Glock
Επικεφαλής: Tadashi Yamashina
Περσινή θέση: 5η (56 βαθμοί)

Scuderia Toro Rosso
Κινητήρας: Ferrari 056
Οδηγοί: Sebastien Bourdais/Sebastien Buemi
Επικεφαλής: Franz Tost
Περσινή θέση: 6η (39 βαθμοί)

Red Bull Racing
Κινητήρας: Renault RS27
Οδηγοί: Mark Webber/Sebastian Vettel
Επικεφαλής: Christian Horner
Περσινή θέση: 7η (29 βαθμοί)

Williams F1 Team
Κινητήρας: Toyota RVX-09
Οδηγοί: Nico Rosberg/Kazuki Nakajima
Επικεφαλής: Frank Williams/Patrick Head
Περσινή θέση: 8η (26 βαθμοί)

Force India F1 Team
Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Adrian Sutil/Giancarlo Fisichella
Επικεφαλής: Vijay Mallya
Περσινή θέση: 10η (0 βαθμοί)

Brawn GP
Κινητήρας: Mercedes-Benz FO 108W
Οδηγοί: Jenson Button/Rubens Barrichello
Επικεφαλής: Ross Brawn
Περσινή θέση: -

Περισσότερα για τις πίστες και τις ομάδες μπορείτε να βρείτε στα αφιερώματα του contra.gr
18  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ στις: Μάρτιος 23, 2009, 00:55:29 πμ
Φίλοι και φίλες,
Ας υψώσουμε την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας και στις αυλές μας.
Ας τιμήσουμε τα παλικάρια που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.
Ας κρατήσουμε αναμένη την φλόγα της Ελλάδας στην ψυχή μας.
Ας δείξουμε σε όλους τους λαούς της Γης, ότι σ' αυτήν την γωνιά κατοικεί το ενδοξότερο και πιο υπερήφανο Γένος. Το Γένος των Ελλήνων. Το Γένος των Ηρώων.
19  Κουβεντούλα / Αθλητισμός / Κρίμα ο ΠΑΟ έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας στο Βόλεϊ στις: Μάρτιος 23, 2009, 00:44:30 πμ
Ούτε η πέμπτη συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης έμελλε να ήταν η τυχερή. Στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, την Κυριακή (22/03) στο ΟΑΚΑ, οι “πράσινοι” ηττήθηκαν από τη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ με 3-1 σετ και περιορίστηκαν στη 2η θέση με το όνειρο του παρθενικού ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας τους να παραμένει άπιαστο. Οι περίπου 15.000 οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο βοήθησαν όσο μπορούσαν το συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό...
Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν τα ηνία στο σκορ με 9-5. Γρήγορα όμως ο Παναθηναϊκός μπήκε στο κλίμα του αγώνα και με ένα σερί 4-0, πέρασε μπροστά με 11-10. Η Λοκομοτίβ όμως με καλύτερες επιλογές στην επίθεση και πιο συμμαζεμένη υποδοχή ανέκτησε το προβάδισμα με 15-13. Τα προβλήματα των “πρασίνων” στην υποδοχή έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να ξεφύγουν με 20-16 και να φτάσουν χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο 25-19.

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, με σαφώς καλύτερη ανάπτυξη στο παιχνίδι του και υποδοχή. Με τον Αγκάμεζ να δίνει το σύνθημα, πήρε κεφάλι με 10-7 και με την Λοκομοτίβ να δείχνει...πλημμυρισμένη, διατήρησε το πάνω χέρι με 15-10 και 19-13, φέρνοντας το ματς στα ίσια με 25-17.

Στο τρίτο σετ η ρωσική ομάδα ανέκαμψε και με όπλο το σερβίς και το μπλοκ της προηγήθηκε με 10-4. Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει απειλητικός έπιασε εν μέρει τόπο, μειώνοντας σε 15-14 αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού στις αμέσως επόμενες φάσεις του στοίχισε, με τη Λοκομοτίβ να παίρνει αέρα με 17-14, να διευρύνει τη διαφορά ως το 21-15. Με τον Ψάρρα στο σερβίς, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την ψαλίδα σε 22-19 αλλά οι Ρώσοι επανήλθαν, κάνοντας το 25-20.
Το καθοριστικό τέταρτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ ως το 10-10. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους “πράσινους”, καθώς με τραγική υποδοχή και άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στη Λοκομοτίβ να κάνει ένα σερί 5-0 και να προηγηθεί με 15-11. Εκεί κάπου κρίθηκε το παιχνίδι αλλά και ο τίτλος, με τους Ρώσους να έχουν πάρει φόρα, κρατώντας σταθερά τον έλεγχο ως το 25-20.

Τα σετ: 25-19, 17-25, 25-20, 25-20.
20  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Οι Τούρκοι συνεχίζουν την καταστροφή της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς στην Κύπρο στις: Μάρτιος 07, 2009, 17:11:25 μμ
Η Εκκλησία της Κύπρου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την καταστροφή 522 εκκλησιών στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Εκκλησία ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τη συνεχιζόμενη καταστροφή 522 εκκλησιών στα κατεχόμενα και να επισημάνει ιδιαίτερα την ανάγκη για...διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. «Η αναγκαία αυτή προσφυγή στο ΕΔΑΔ προκύπτει από τη συνεχιζόμενη και συνειδητή, από μέρους της Τουρκίας, καταστροφή των εκκλησιών της νήσου μας και την άρνησή της να συνεργαστεί για την ανοικοδόμηση και επιδιόρθωση όσων μνημείων έχουν υποστεί βάρβαρες αλλοιώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση. Η Εκκλησία της Κύπρου σημειώνει πως πολλές εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους, αποθήκες, ορνιθώνες, νυχτερινά κέντρα, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, νεκροτομεία, τζαμιά και στρατόπεδα.

πηγή www.ikypros.com

Η Εκκλησία της Κύπρου αγωνίζεται μόνη της την ώρα που ο κ. Χριστόφιας ασχολείται με τον αφελληνισμό της Νήσου.
Που ειναι κ. Χριστόφια ο φίλος και συμμαθητής σου Ταλάτ, να σταματήσει τους συμπατριώτες του;
Τι ρόλο παίζεις;

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/11/blog-post_5354.html
 
21  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Προσοχή στα κουτάκια αναψυκτικών. Κίνδυνος-θάνατος. στις: Μάρτιος 06, 2009, 21:19:19 μμ
Είναι πολύ σοβαρό!
Αυτό το περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο Βόρειο Τέξας.
Μια γυναίκα πήγε για βαρκάδα μια Κυριακή, παίρνοντας μαζί της μερικά αλουμινένια κουτάκια με αναψυκτικό, τα οποία έβαλε μέσα στο ψυγειάκι του σκάφους. Τη Δευτέρα διεκομίσθη στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Τετάρτη απεβίωσε.

Η νεκροψία κατέδειξε ότι πέθανε από λεπτοσπείρωση. Η πηγή της εντοπίστηκε στο κουτάκι του αναψυκτικού από το οποίο ήπιε απευθείας, χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτήρι. Δοκιμές απεκάλυψαν ότι η αλουμινένια συσκευασία του αναψυκτικού ήταν μολυσμένη από ούρα αρουραίου, που προκάλεσαν τη λεπτοσπείρωση.

Τα ούρα αρουραίου περιέχουν τοξικές και άλλες θανατηφόρες ουσίες. Είναι επιτακτικό το να πλένετε καλά το άνω μέρος όλων των αλουμινένιων συσκευασιών αναψυκτικών, πριν πιείτε από αυτά. Τα κουτάκια αυτά συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στη συνέχεια μεταφέρονται και παραδίδονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης χωρίς να έχουν καθαριστεί.

Μία μελέτη στο NYCU απέδειξε ότι το άνω μέρος όλων των κουτιών αλουμινίου από αναψυκτικά είναι περισσότερο μολυσμένα ακόμη και από τις δημόσιες τουαλέτες (!), όντας γεμάτα από μικρόβια και βακτηρίδια. Γι' αυτό, λοιπόν, πλύνετέ τα με άφθονο νερό πριν τα βάλετε στο στόμα σας, για να αποφύγετε οτιδήποτε μοιραίο.
22  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Το διάβασα, συγκλονίστηκα και το μεταφέρω....Τι τραβάνε τα καημένα τα παιδιά... στις: Μάρτιος 04, 2009, 22:22:20 μμ
Για ευνόητους λόγους έχουν διαγραφεί τα ονόματα.........ήρθε με email σε φιλικό blog.

"Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2008 στις 6 μ.μ. ξύπνησα τον υιό μου λέγοντας του ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη μητέρα του. Αμέσως άρχισε να παραπονείται ότι δεν θέλει να πάει στο σπίτι της μητέρας του. Όταν διαπίστωσε ότι οι παρακλήσεις του δεν εισακούγονται, άρχισε να κλαίει γοερά και να παρακαλεί να τον πάω στην αστυνομία να τα πει όλα, με την ελπίδα ότι έτσι δεν θα αναγκαστεί να επιστρέψει στη μητέρα του. Αναγκάστηκα να του πω ότι θα πάμε, οπότε ηρέμησε, και τότε πια δεν μπορούσα παρά να κάνω αυτό που του υποσχέθηκα: να τον πάω στην Αστυνομία.

Στην Αστυνομία δήλωσα ότι αδυνατώ και δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να επιστρέψω το παιδί σε ένα περιβάλλον όπου το παιδί μου καταγγέλλει ότι κακοποιείται. Ενημερώθηκε η Εισαγγελέας και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και αν δεν επιστρέψει το παιδί στην μητέρα του θα αναγκαστούν να το πάρουν βίαια και να με συλλάβουν.

Επέστρεψα στο... σπίτι με το παιδί, όπου ενημέρωσα τον αστυνομικό υπηρεσίας ότι θα είμαι και του έδωσα και τα τηλέφωνά μου. Εκεί το παιδί δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό του, που του προμήθευσε η μητέρα του, για να επιστρέψει στο σπίτι. Το παιδί της απάντησε «να πας στην αστυνομία να με πάρεις» και μου έδωσε το τηλέφωνο. Ενημέρωσα την πρώην σύζυγό μου ότι για τους λόγους που ήδη ανέφερα στην από 1.2.2008 αίτησή μου δεν μπορώ να παραδώσω το παιδί.

Γύρω στις 10 μ.μ. ήρθε στο σπίτι η πρώην σύζυγός μου συνοδεία δύο αστυνομικών και όλοι μαζί με το παιδί πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Το παιδί κράτησε από το χέρι ο αστυνομικός, μιας και αρνήθηκε να πιάσει το χέρι της μαμάς Εκεί βρισκόταν ήδη από την πλευρά της συζύγου μου η συνήθης συνοδός και μάρτυρας, δικηγόρος Χχχχχχ Χχχχ, μια ξαδέλφη της συζύγου μου ονόματι Χχχχχχ και ο αργότερα ήρθε ο δικηγόρος της πρώην συζύγου μου Χχχχχχ Χχχχ. Μετά από λίγο ήρθε και η μητέρα μου Χχχχχχ Χχχχ

Στην αστυνομία όταν ρωτήθηκα είπα ότι γνωρίζω την απόφαση περί επικοινωνίας με το παιδί, αλλά ως άνθρωπος και πατέρας, αλλά και ως πολίτης, αδυνατώ να παραδώσω ο ίδιος το παιδί στη μητέρα του, αφού σύμφωνα με όσα μου λέει το παιδί και πολλές φορές διαπιστώνω ο ίδιος, κακοποιείται τόσο από την ίδια όσο και από το περιβάλλον της. Είναι ηθικό καθήκον και χρέος μου να υπερασπιστώ το παιδί μου.

Στο αστυνομικό τμήμα το παιδί αρνιόταν ακόμη και να πλησιάσει τη μητέρα του και άρχισε να την κατηγορεί παρουσία όλων των αστυνομικών: ότι τον δέρνει συνέχεια, ότι φέρνει τους φίλους της στο σπίτι, τους βάζει και τον δέρνουν και μετά κοιμάται μαζί τους, ότι τον κλειδώνει στο δωμάτιό του όταν έρχονται οι φίλοι της, ότι τον τιμωρεί βγάζοντάς τον στο μπαλκόνι ή έξω από την πόρτα του σπιτιού και τον αφήνει εκεί για ώρες, ότι τον απειλεί ότι θα τον πετάξει από το μπαλκόνι, ότι κάποια φορά του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για να τον σφάξει, ότι βάζει τον θείο Χχχχχχ Χχχχ να τον δέρνει, ότι επίσης τον δέρνουν μπροστά της η γιαγιά του (από την μητέρα του – Χχχχχχ Χχχχ), η Χχχχχχ Χχχχ (νταντά της πρώην συζύγου μου) και κάποιος Χχχχχχ (φίλος της πρώην συζύγου μου), το επώνυμο του οποίου αγνοώ. Ταυτόχρονα σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να του πει κάτι φώναζε πολύ δυνατά «Αλήθεια λέω!». Ακόμη και στην ερώτηση του δικηγόρου της πρώην συζύγου μου με ποιόν θέλει να μείνει απάντησε έντονα και φωναχτά: «Με τον πατέρα μου!». Η δε μητέρα του το μόνο που του έλεγε ήταν «Έλα, βρε μπουνταλά, τι είναι αυτά που λες!». Σε όλες αυτές τις γοερές εκκλήσεις του παιδιού, στις οποίες λύγισε ακόμη και ένας κρατούμενος στο κρατητήριο της αστυνομίας και έβαλε τα κλάματα, η μητέρα του απαντούσε χωρίς ίχνος συγκίνησης ότι το παιδί έχει υποχρεώσεις και πρέπει την άλλη μέρα να πάει στο σχολείο.

Γύρω στις 11:15 μ.μ. με πληροφόρησαν ότι περιμένουν την Εισαγγελέα να έρθει. Σε λίγο ήρθε και ο Ιάκωβος χαμογελώντας με ανακούφιση και μου είπε ότι έρχεται ο Εισαγγελέας και αυτός θα λύσει το πρόβλημα. Στο σημείο αυτό οφείλω να αναφέρω ότι ο Ιάκωβος είχε μέχρι την Κυριακή μεγάλη ελπίδα και εμπιστοσύνη στους δικαστές και την αστυνομία και εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια μου ζητούσε να πάμε στο δικαστήριο για να πει στο δικαστή τι τραβάει. Εξ άλλου, όπως ήδη ανέφερα στην από 1.2.2008 αίτησή μου, είχαμε πάει στην αστυνομία μετά από εντονότατες και επίμονες παρακλήσεις του άλλες δύο φορές.

Ξαφνικά και ενώ περιμέναμε την Εισαγγελέα χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του αστυνομικού υπηρεσίας και κάποιος ρώτησε τι δουλειά κάνει η πρώην σύζυγός μου. Πέντε λεπτά αργότερα μου ανακοινώθηκε ότι η εισαγγελέας διέταξε την κράτησή μου και ότι το παιδί δεν μπορεί να μείνει στο Τμήμα. Τότε και επειδή το παιδί ήταν σε απελπιστική κατάσταση, αντιδικώντας συνεχώς με τη μητέρα του και κατηγορώντας την για ότι του κάνει, αρνούμενος να πλησιάσει τη μητέρα του αλλά και αυτούς που τη συνόδευαν, προσκολλημένος στη γιαγιά του (μητέρα μου) και σε εμένα, ζήτησα να αφήσουν το παιδί να κοιμηθεί το βράδυ στο σπίτι μου με τη μητέρα μου. Παρακάλεσα μάλιστα την πρώην σύζυγό μου να συμφωνήσει προς τούτο. Η απάντησή της, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, ήταν ότι το παιδί έχει υποχρεώσεις και πρέπει να πάει στο σχολείο.

Όλη αυτή την ώρα το παιδί ήταν γαντζωμένο στη γιαγιά του και μητέρα μου. Ο αστυνομικός υπηρεσίας κινήθηκε προς το παιδί λέγοντάς του ότι θα πάει στη μητέρα του. Ξαφνικά ο χώρος γέμισε αστυνομικούς που έκαναν κλοιό γύρω από το παιδί. Στο άκουσμα αυτό το παιδί άρχισε να κλαίει και με τρόμο του είπε ότι αν πάει με την μητέρα του θα τον δείρει και τρέχοντας έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών, ήρθε και γαντζώθηκε στο λαιμό μου. Όταν ο αστυνομικός ήρθε προς τα εμάς, το παιδί ζήτησε να μείνει μαζί μου στο τμήμα και ο αστυνομικός απάντησε: «η εισαγγελέας είπε ότι ο μπαμπάς σου θα κρατηθεί και εσύ δεν μπορείς να μείνει στο τμήμα». Το παιδί ψάχνοντας μια ελπίδα ζήτησε να πάει με τη γιαγιά του (τη μητέρα μου). Όταν ο αστυνομικός του είπε ότι πρέπει να πάει με τη μητέρα του, το παιδί πάντα κλαίγοντας απελπισμένο και φοβισμένο είπε ότι αν πάει στο σπίτι η μητέρα του ή θα τον δείρει η ίδια ή θα βάλει το θείο Χχχχχχ Χχχχ να τον δείρει. Η μητέρα του του ψέλιζε ότι δεν θα το δείρει και ότι θα πάνε στο σπίτι να φάνε γλυκό και θα κοιμηθούν. Τότε το παιδί κλαίγοντας και φωνάζοντας της ζήτησε δύο φορές να ορκιστεί δυνατά ότι δεν θα τον δείρει, πράγμα που η μητέρα του έκανε. Παρ΄ όλ’ αυτά παρέμενε γαντζωμένος επάνω μου με χέρια και με πόδια. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, όντας κρατούμενος και ανήμπορος να κάνω οτιδήποτε άλλο, του είπα «παιδί μου, σ’ αγαπώ πολύ».
Ο αστυνομικός τον πήρε από την αγκαλιά μου. Το παιδί κατέρρευσε και αφέθηκε με λυγμούς να το οδηγήσει ο αστυνομικός στη μητέρα του. Εκείνη τον πήρε σηκωτό και τον έβγαλε από το Τμήμα.
Όλα τελείωσαν στις 12:10 τα ξημερώματα…

Κρατήθηκα όλο το βράδυ στο τμήμα αγωνιώντας για την τύχη του παιδιού μου από την απρόβλεπτη συμπεριφορά της μητέρας του. Την άλλη μέρα το πρωί οδηγήθηκα στην εισαγγελέα και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τη μήνυση που κατέθεσε η πρώην σύζυγός μου για παραβίαση δικαστικής απόφασης .
Η Εισαγγελέας κα Λιάσου μου είπε ότι δεν με οδηγεί στο αυτόφωρο προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Ζήτησα από την κα Εισαγγελέα την άμεση προστασία του παιδιού και την εφαρμογή του άρθρου 1532 παρ. γ ΑΚ, ξεκινώντας να της περιγράψω τι μου λέει το παιδί ότι περνά και αυτά που συνέβησαν στην αστυνομία. Μου είπε ότι ήταν ενήμερη για όλα από την αστυνομία ήδη από το βράδυ, ότι το άρθρο 1532 ΑΚ έχει καταργηθεί και να απευθυνθώ στην αρμόδια εισαγγελέα ανηλίκων όταν έρθει.

Όλα όσα διαδραματίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα αποτελούν συναισθηματική κακοποίηση του παιδιού, η οποία σύμφωνα με όσα μου έλεγαν οι αστυνομικοί έγινε με τις εντολές της Εισαγγελέως κας Λιάσου*. Ουσιαστικά με τις εντολές της η κα Εισαγγελέας κατέστησε ένα παιδί ιδιοκτησιακό αντικείμενο της Χχχχχ Χχχχχ. Ούτε όλα όσα κατήγγειλα ο ίδιος, ούτε όσα φώναζε το παιδί μέσα στο τμήμα κατηγορώντας τη μητέρα του, πολύ δε περισσότερο οι εκκλήσεις και οι λυγμοί του στάθηκαν ικανά για να αντιμετωπισθεί το παιδί σαν άνθρωπος με ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα το παιδί κακοποιήθηκε συναισθηματικά, αγνοήθηκε το δικαίωμα της κρίσης και της γνώμης του, του στερήθηκε ακόμη και αυτή η ελπίδα που είχε στη δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της. Με τις εντολές της Εισαγγελέως δεν έγινε καμία απολύτως προσπάθεια να προστατευθεί το παιδί από όλα όσα το ίδιο καταμαρτυρούσε φωνάζοντας «Αλήθεια λέω!», αντίθετα το μόνο που επιδιώχθηκε και τελικά επιτεύχθηκε ήταν να οδηγηθεί το παιδί πίσω στο περιβάλλον όπου το ίδιο το παιδί φώναζε ότι κακοποιείται.*

Το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2008 στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού μου, αφού οποίες ουδείς είδε, ουδείς άκουσε ή εξέτασε της καταγγελίες του περί κακοποίησης με αποτέλεσμα την περαιτέρω ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίησή του, και όλα τούτα δυστυχώς με εντολή της Εισαγγελέως.

Αργότερα έμαθα πως η υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του 6άχρονου παιδιού μας είχε ανατεθεί στην Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κα. Χρ****** Φα*****, που το έπραξε με τον παραπάνω τρόπο.

Ακόμα νοιώθω συγκλονισμένος από την... "επαγγελματική ευσυνειδησία" του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Με τη ψυχή μπόρεσε να κάνει την "παραδώσει"

Μέχρι και σήμερα το παιδί παραμένει στο ίδιο περιβάλλον (προφανώς κρίθηκε ικανοποιητικό για την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη) και πρόσφατα άρχισε και η παρακολούθηση του από παιδοψυχίατρο.
Ικανή παραμένει και η ψυχιατρικά ασθενής μητέρα (Διπολική). Ικανότερη πάντα από τον υγιή πατέρα!!!

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συνεχώς σε όλες τις πόλεις.
Σε ένα τουλάχιστον από αυτά (ήμουν παρόν) μετείχε Δικαστική και Κοινωνική λειτουργός.
Το τη άκουσε ένα 7χρονο παιδί με ψυχολογικά προβλήματα λόγω της χρόνιας κακοποίησης του, για να πεισθεί να επιστρέψει στην ..."μητέρα", είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Όλα αυτά με τις ευλογίες της Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα. Κα*********."

Τα σχόλια δικά σας........................ Κλάμα
23  Κουβεντούλα / Παιδιά / Τι αλλο θα ακουσουμε; Πηγε για εκτρωση και ..... γεννησε !!!! στις: Μάρτιος 04, 2009, 22:16:40 μμ
Απίστευτη ειδηση απο το troktiko.

Μήνυση στην κλινική που είχε πάει για να κάνει έκτρωση έκανε η 18 χρονη Syloria Williams. Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει της πέταξαν το ζωντανό μωρό στα σκουπίδια. Όταν πήγε στην κλινική η Syloria ήταν περίπου 23 εβδομάδων έγκυος. Το προσωπικό της είπε να περιμένει τον γιατρό Pierre Jean-Jacques Renelique για να προχωρήσουν στην έκτρωση. Περίμενε για αρκετή ώρα αλλά ξαφνικά...την έπιασαν κάτι πόνοι. Οι βοηθοί εκεί της είπαν να ξαπλώσει και να περιμένει. Η ώρα πέρναγε και μετά από έναν δυνατό πόνο η γυναίκα γέννησε μόνη της εκεί. Για περίπου 5 λεπτά άκουγε το μωρό της να κλαίει και το έβλεπε να κινείται. Ξαφνικά μπαίνει μέσα ο μάγκας ο Pierre και χωρίς να πει τίποτα πιάνει και κόβει τον ομφάλιο λώρο, βάζει το παιδί και όλα τα υπόλοιπα σε μια σκουπιδοσακούλα και τα πετάει στα σκουπίδια! Το παιδί ήτα πολύ πρόωρο μάλλον δε θα μπορούσε να ζήσει αλλά όχι και να μπει έτσι κύριος να το πετάξει στα σκουπίδια, αν είναι δυνατόν.Τι να πεις........
Αυτο που δεν καταλαβα ήταν γιατι έκανε μήνυση..!!!...ξαφνικα θυμήθηκε ότι έγινε μάνα;
Μεσα στην αηδία δείτε ποσο κυνικά αντιμετωπίζει τον θανατο ενος ανθρώπου ο γιατρός -χασαπης αλλά και αυτός που έγραψε το άρθρο στο τροκτικό!!! Θυμός

Να δουμε τι άλλο θα κανει ο Θεός για να ξυπνήσει τον σκληρόκαρδο άνθρωπο. Κλάμα
24  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Ο γελοίος Tommy Hilfiger μας θεωρεί τους Ελληνες, κατώτερους ανθρώπους. στις: Μάρτιος 03, 2009, 21:32:57 μμ


Διαβάστε τι είπε ο ξεφτίλας στην Οπρα Γουϊνφρεϊ.
"Αν ήξερα ότι οι Αφροαμερικανοί, οι Λατινοαμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Ελληνες και οι Ασιάτες, θα φορούσαν τα ρούχα μου, δεν θα τα έφτιαχνα ποτέ τόσο όμορφα. Μακάρι αυτοί οι άνθρωποι να μην φορούσαν ποτέ τα ρούχα μου, επειδή είναι κατασκευασμένα για ανώτερης τάξης λευκούς ανθρώπους".

Σοβαρά ρε. Μην σώσεις και πατήσεις ποτέ το πόδι σου στην Ελλάδα.
Πρίν σκεφτείτε να αγοράσετε κατι του γελοίου σχεδιαστή, θυμηθείτε το .


Επειδή στα πόστ μου συνήθως δεν θελω να βρίζω σας δηλώνω ότι ειναι μία απο τις σπάνιες φορές που προσπαθώ να συγκρατηθώ με δυσκολία.

Μια φορά πιστεύω ότι κι εμεις πρέπει να του απαγορέυσουμε ως Ελληνες, να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε λέξη με ελληνική προέλευση. Τι ωραία που θα ήταν. Αυτός ο "ανώτερος λευκός άνθρωπος" να περιοριζόταν μετα βίας σε μια απλή συνεννόηση με τους συμπατριώτες του.

Αντε στα κομμάτια...........  Θυμός
25  Κουβεντούλα / Σαν σήμερα ... / 1 Μαρτιου στις: Μάρτιος 01, 2009, 12:08:02 μμ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

    

1 Μαρτίου

το 286... ο Μαξιμιανός ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 

το 293... ο Κωνστάντιος Χλωρός, πατέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, και ο Γαλέριος ανακηρύσσονται αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 

το 1474... γεννιέται η ιδρύτρια των Ουρσουλίνων, Αντζέλα Μερίτσι. Πεθαίνει το 1540 σε ηλικία 66 ετών.
 

το 1562... πάνω από 1.000 Ουγενότοι σφαγιάζονται από Καθολικούς στη Βασσύ της Γαλλίας, σηματοδοτώντας την έναρξη του Α' Θρησκευτικού Πολέμου.
 

το 1620... πεθαίνει ο Βρετανός ποιητής και συνθέτης Τόμας Κάμπιον.
 

το 1692... ξεκινά το κυνήγι μαγισσών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.
 

το 1700... η Σουηδία υιοθετεί το δικό της σουηδικό ημερολόγιο.
 

το 1712... η Σουηδία επανέρχεται στο Ιουλιανό ημερολόγιο.
 

το 1753... η Σουηδία υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
 

το 1790... εγκρίνεται η πρώτη απογραφή στις ΗΠΑ.
 

το 1803... το Οχάιο γίνεται η 17η πολιτεία των ΗΠΑ.
 

το 1810... γεννιέται στην Πολωνία ο μουσουργός Φρέντερικ Σοπέν. Πεθαίνει το 1849 σε ηλικία 39 ετών.
 

το 1810... η Σουηδία γίνεται η πρώτη χώρα, που διορίζει Συνήγορο του Πολίτη, τον Λαρς Όγκοστ Μάνερχαϊμ.
 

το 1811... αρχηγοί της δυναστείας των Μαμελούκων δολοφονούνται από τον Αιγύπτιο ηγέτη, Μοχάμεντ Άλι
 

το 1815... ο Ναπολέοντας, έχοντας δραπετεύσει από τη νήσο Έλβα, στην οποία βρισκόταν εξόριστος από τον Απρίλιο του 1814, φτάνει στη Γαλλία και κατευθύνεται προς το Παρίσι.
 

το 1862... πεθαίνει ο Βρετανός μαθηματικός Πίτερ Μπάρλοου.
 

το 1867... η Νεμπράσκα γίνεται η 37η πολιτεία των ΗΠΑ.
 

το 1872... το εθνικό πάρκο Yellowstone των ΗΠΑ καθιερώνεται ως το πρώτο εθνικό πάρκο στον κόσμο.
 

το 1873... η εταιρεία E. Remington and Sons στην Νέα Υόρκη αρχίζει την παραγωγή της πρώτης γραφομηχανής.
 

το 1886... γεννιέται ο Αυστριακός ζωγράφος και ποιητής, Όσκαρ Κοκόσκα. Πεθαίνει το 1980 σε ηλικία 94 ετών.
 

το 1896... γεννιέται ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Δημήτρης Μητρόπουλος.
 

το 1896... οι ιταλικές δυνάμεις ηττώνται από τους Αιθίοπες στη Μάχη της Άντοβας και έτσι διαλύονται και οι τελευταίες ελπίδες των Ιταλών για δημιουργία μιας ιταλικής αυτοκρατορίας στην Αφρική.
 

το 1904... γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός της Τζαζ Γκλεν Μίλερ.
 

το 1909... γεννιέται ο Βρετανός βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντέιβιντ Νίβεν. Πεθαίνει το 1983 σε ηλικία 74 ετών.
 

το 1911... ο Χοσέ Οντόνες εκλέγεται Πρόεδρος της Ουρουγουάης
 

το 1912... ο Αμερικανός Αλμπερτ Μπέρι πραγματοποιεί την πρώτη πτώση με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο.
 

το 1912... πενθήμερη απεργία κηρύττουν 1.000.000 Βρετανοί μεταλλωρύχοι.
 

το 1917... γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής, βραβευμένος με το βραβείο Πούλιτζερ, Ρόμπερτ Λόουελ. Πεθαίνει το 1977 σε ηλικία 60 ετών.
 

το 1919... ο κορεατικός συνασπισμός κηρύσσει την ανεξαρτησία από την Ιαπωνία.
 

το 1921... στη Διάσκεψη του Λονδίνου, οι Σύμμαχοι απορρίπτουν προσφορά 7,5 δις. δολαρίων για πολεμικές αποζημιώσεις. Η γερμανική αντιπροσωπεία σταματά τις συνομιλίες.
 

το 1922... γεννιέται ο εκδότης και ιδρυτής του δημοφιλούς αμερικανικού περιοδικού MAD, Ουίλιαμ Γκέινς. Πεθαίνει το 1992 σε ηλικία 70 ετών.
 

το 1922... γεννιέται ο νομπελίστας πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν. Δολοφονείται το 1995 στο Τελ Αβίβ.
 

το 1923... αρχίζει στην Ελλάδα η εφαρμογή του νέου Γρηγοριανού ημερολογίου.
 

το 1927... γεννιέται ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Χάρι Μπελαφόντε.
 

το 1931... οι Ιάπωνες ιδρύουν στη Μαντζουρία ένα "ανεξάρτητο" κράτος με το όνομα Μαντσουκουό και ανακηρύσσουν ως βασιλιά του κράτους αυτού τον έκπτωτο αυτοκράτορα της Κίνας, Που Γι.
 

το 1932... απάγεται ο γιος του πρωτοπόρου πιλότου Τσαρλς Λίντμπεργκ.
 

το 1933... οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας συλλαμβάνουν εκατοντάδες πολίτες, καθώς ο Χίτλερ δίνει εντολή να καταδιώκονται οι Αριστεροί.
 

το 1934... ο Πρίμο Καρνέρα κρατά τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών στην πυγμαχία με τη νίκη του επί του Tommy Loughran στο 15ο γύρο.
 

το 1935... αποτυγχάνει το κίνημα της "1ης Μάρτη". Ο Ελευθέριος Βενιζέλος διαφεύγει στην Ιταλία.
 

το 1936... ολοκληρώνεται στις ΗΠΑ το φράγμα Χούβερ.
 

το 1939... καταπλέει στο Ναύσταθμο το νέο ελληνικό αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Ολγα".
 

το 1940... συναντάται στο Βερολίνο, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Σάμερ Γουέλς με τον Χίτλερ.
 

το 1941... η Βουλγαρία συμμαχεί με τον Άξονα, καθώς οι Ναζί καταλαμβάνουν τη Σόφια. Οι ΗΠΑ δεσμεύουν τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλγάρων στις τράπεζες.
 

το 1941... ο Έλμερ Λέιντεν γίνεται ο πρώτος κομισάριος στο NFL.
 

το 1941... ο σταθμός W47NV αρχίζει να εκπέμπει στο Τένεσι των ΗΠΑ και γίνεται ο πρώτο ραδιοφωνικός σταθμός στα FM.
 

το 1942... ιαπωνικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Ιάβα.
 

το 1943... η πολεμική αεροπορία της Βρετανίας αρχίζει να βομβαρδίζει συστηματικά τους σιδηρόδρομους της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 

το 1944... ο Κόκκινος Στρατός διώχνει τους τελευταίους Γερμανούς στρατιώτες από τα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης.
 

το 1947... το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει την οικονομική του δραστηριότητα.
 

το 1949... ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, Τζο Λούις ανακοινώνει την αποχώρησή του από την πυγμαχία. Ο Λούις κράτησε τον παγκόσμιο τίτλο 11 χρόνια, 8 μήνες, και 7 ημέρες, περισσότερο καιρό από κάθε άλλο πυγμάχο.
 

το 1950... καταδικάζεται στη Βρετανία σε 14ετή κάθειρξη ο δρ. Κλάους Φουκς, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
 

το 1952... ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του καταδικάζονται σε θάνατο από το Στρατοδικείο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο και τη διεθνή κοινή γνώμη.
 

το 1954... Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοινώνουν ότι, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές βόμβας υδρογόνου στα νησιά Μπικίνι του Ειρηνικού Ωκεανού.
 

το 1954... γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρον Χάουαρντ.
 

το 1954... εθνικιστές από το Πουέρτο Ρίκο επιτίθενται στο κτήριο του αμερικανικού Καπιτωλίου τραυματίζοντας πέντε Αντιπροσώπους.
 

το 1959... επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα. Το πρώτο δελτίο περιλαμβάνει 12 τακτικούς και 2 αναπληρωματικούς αγώνες. Συμπληρώνονται 213.670 στήλες και εισπράττονται 1.004.778 δρχ. Ο μοναδικός 12άρης κερδίζει 228.360 δρχ και οι 47 11άρηδες 4.757 δρχ.
 

το 1959... ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο μετά από τρία χρόνια εξορίας στις Σεϋχέλλες. Έχουν προηγηθεί οι Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου.
 

το 1962... η Ουγκάντα αποκτά την αυτοκυριαρχία της.
 

το 1963... αποφασίζεται η επιβολή προστίμου στους βουλευτές, που θα απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις της ελληνικής Βουλής.
 

το 1966... το κόμμα Μπάαθ παίρνει την εξουσία στη Συρία.
 

το 1966... το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο " Venera 3" προσεδαφίζεται στον πλανήτη Αφροδίτη. Πρόκειται για το πρώτο διαστημόπλοιο, που επισκέπτεται άλλον πλανήτη.
 

το 1969... στην Αίγυπτο, ο Νάσερ προβλέπει τέταρτο πόλεμο αν το Ισραήλ δεν αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη.
 

το 1970... η Ροδεσία διακόπτει εντελώς τις σχέσεις της με τη Βρετανία.
 

το 1971... στη Βρετανία, ένα εκατομμύριο βιομηχανικοί εργάτες απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νομοσχέδια, που αποβλέπουν στον περιορισμό των σωματείων.
 

το 1973... η Ρόμπιν Σμιθ γίνεται η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ, που κερδίζει μια κούρσα major Stakes όταν κερδίζει το Paumonok Handicap ιππεύοντας τον "North Sea" στο Aqueduct Raceway στο Queens της Νέας Υόρκης. Αργότερα θα εγκαταλείψει τις κούρσες για να παντρευτεί τον Φρεντ Αστέρ.
 

το 1979... η Κίνα συμφωνεί να καταβάλει στις ΗΠΑ αποζημίωση για τα περιουσιακά στοιχεία, που είχε κατάσχει το 1949.
 

το 1980... περισσότερες από 110 σεισμικές δονήσεις προκαλούν πανικό στους κατοίκους της κοινότητας Καπαρέλλι της Βοιωτίας.
 

το 1984... πεθαίνει ο ηθοποιός Τζάκι Κούγκαν, γνωστός από το ρόλο του μικρού παιδιού στην ταινία "Το Χαμίνι".
 

το 1990... φωτιά που ξεσπάει στο ξενοδοχείο Σέρατον του Καΐρου στοιχίζει τη ζωή σε 16 άτομα.
 

το 1991... σε ανθρώπινο λάθος των κυβερνήτη, συγκυβερνήτη και ελεγκτή προσέγγισης οφείλεται η αεροπορική τραγωδία του μεταγωγικού αεροσκάφους C130, σύμφωνα με το πρακτικό διερεύνησης του δυστυχήματος.
 

το 1992... Μουσουλμάνοι και Κροάτες στη Βοσνία ψηφίζουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους από τη Γιουγκοσλαβία, εξοργίζοντας τους Σέρβους εθνικιστές.
 

το 1992... στην Αίγυπτο, δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρει ότι, ένα μωρό γεννιέται κάθε 24 δευτερόλεπτα.
 

το 1992... στην Ιερουσαλήμ, 24 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής καφέ-μπαρ, λόγω κατολισθήσεων από παρακείμενο νεκροταφείο.
 

το 1993... ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δηλώνει στον τουρκικό Τύπο ότι, η λύση του Κυπριακού αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
 

το 1994... η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητά από την Ελλάδα να άρει τα μέτρα κατά των Σκοπίων.
 

το 1994... η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγει σε μια πρώτη συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.
 

το 1995... πεθαίνει σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βενετούλιας, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος του Εθνικού.
 

το 1995... σε κάθειρξη 12 χρόνων, ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια καταδικάζεται ο Ματθαίος Μονσελάς για τη δολοφονία της οδοντιάτρου Γιόλας Βαγενά.
 

το 1995... στις ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι, θα κλείσουν 146 στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, στο πλαίσιο των αμυντικών περικοπών.
 

το 1996... αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τη δήμευση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.
 

το 1997... η κυβέρνηση του Προέδρου της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εξαναγκάζεται να παραιτηθεί, μετά το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, που πλήττει τη χώρα επί δύο μήνες. Ο ίδιος παραμένει γαντζωμένος στο πόστο του.
 

το 1997... οι ελληνικές και αμερικανικές αρχές συνεργάζονται άριστα για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών, υπογραμμίζει στη ετήσια έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 

το 1999... αντάρτες της φυλής των Χούτου σκοτώνουν οκτώ τουρίστες στην Ουγκάντα.
 

το 1999... βόμβα καταστρέφει την πρεσβεία της Αγκόλα στη Ζάμπια.
 

το 2002... αντίο" λένε πλέον οι Έλληνες στη δραχμή, καθώς στις τσέπες μας θα βρίσκεται μόνο το νέο νόμισμα. Το ευρώ! Η δραχμή, πλέον, περνά στην ιστορία και όπως κάθε τι αγαπημένο και σπάνιο θα αποκτά με τον καιρό και συλλεκτική αξία.
 

το 2002... ξεκινάει η αμερικανική εισβολή στο ανατολικό Αφγανιστάν με την ονομασία Επιχείρηση Ανακόντα.
 

το 2003... πεθαίνει, σε ηλικία 67 ετών, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μίμης Κουγιουμτζής.
 

το 2003... συλλαμβάνεται από τις αρχές του Πακιστάν ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα και φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Ο Μοχάμεντ λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του παραδίνεται σε Αμερικανούς αξιωματούχους και μεταφέρεται σε τοποθεσία, η οποία δεν αποκαλύπτεται.
 

26  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Το κινεζικο μετρό. Εκει οδευουμε.................. στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 18:51:50 μμ
Αποκτάς μια αντιληψη για το τι ειναι ο άνθρωπος στην Κινα......................
Κι αν σε ρωτήσουν "τι δουλεία κανεις;"
Βαζω τους επιβάτες στο τρένο........στην κυριολεξια.. Σαρκασμός


<a href="http://www.youtube.com/v/yfyZ4Y5DuDY" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yfyZ4Y5DuDY</a>
27  Κουβεντούλα / Ελεύθερος χρόνος / Τι έξυπνοι που ήταν οι παπούδες μας !!!!!! Πάντα σκεφτονταν το καλό της πατριδας στις: Φεβρουάριος 26, 2009, 14:58:59 μμ


Πραγματικά αν το σκεφτείς βλέπεις ποσο δικαιο είχαν.
Γι αυτο και η Ελλάδα προόδευε και ευημερούσε.
Πάραλληλα δοξαζόταν και στους πολέμους και οι διοικούντες της εποχής εκεινης Βενιζέλος, Τρικούπης, Πλαστήρας κλπ ηταν σπουδαίες προσωπικότητες που χαρισαν στην πατριδα μας δόξα και μεγαλείο...
Τι να πεις για τους σημερινους απο τοτε που αρχισαν να ψηφίζουν και οι γυναίκες (νομιζω απο το 1952)....μαυρα χάλια 3 οικογένειες που μας έχουν καταρεζιλέψει διεθνώς. Ασε που απο το 1974 συρρικνωθηκε και ο Ελληνισμός με την απώλεια της Β. Κύπρου.
Πάρτε το χαμπάρι επιστροφή στις ρίζες και το ένδοξο παρελθόν μας...... Κακία

Εμπρός μαρς......


28  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Διάλειμμα για .. διαφημίσεις / JUMBO Δεν εχει τι να βαλει η γριά στο καρναβαλι στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 23:21:15 μμ
<a href="http://www.youtube.com/v/4XiA2q3M3ZY" target="_blank">http://www.youtube.com/v/4XiA2q3M3ZY</a>
29  Κουβεντούλα / Αθλητισμός / Videos χιουμοριστικά και αλλα με θεμα τον αθλητισμό στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 23:19:01 μμ
Επειδη τον φιλο τον Δημήτρη τον εχουμε πολύ στριμωγμένο εμεις τα χανουμοβαζέλια  Σαρκασμός ας του αφιερώσουμε ενα βιντεάκι να χαμογελάσει κι αυτος λίγο.

<a href="http://www.youtube.com/v/Dw896Ua_IYo" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Dw896Ua_IYo</a>
30  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Παραδικαστικά κυκλωματα και στις ΗΠΑ με θυματα μικρα παιδιά στις: Φεβρουάριος 23, 2009, 22:36:58 μμ
Σοκ στην Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών αφού όπως αποκαλύπτεται ένας δικαστής έστελνε με την παραμικρή αφορμή παιδιά, που δικαζόντουσαν για μικρά αδικήματα, σε ιδιωτικά αναμορφωτήρια και έπαιρνε ποσοστά. Τα παιδιά που βλέπετε είναι δυο απο αυτα και βγήκαν να μιλήσουν.
Οι πρώτες έρευνες μιλάνε για πάνω από 2.000.000 δολάρια μίζες και δεκάδες παιδιά, κάποια από τα οποία αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα πλέον από την παραμονή τους στα ιδρύματα. Χαρακτηριστικά ένα παιδί το έστειλαν για μήνες σε αναμορφωτήριο επειδή έφτιαξε πλαστό profile στο myspace. Παραδικαστικά δεν έχει μόνο η Ελλάδα τελικά.

πηγή τροκτικο

Θυμαμαι μια ταινία που ειχα δει παλαιότερα το BOOT CAMP με θεμα παρόμοιο. Παιδιά κλεινονταν σε ιδιωτικο στρατόπεδο-κατασκηνωση σε ερημικό νησί εναντι παχυλών αμοιβών.
Μια φορά πιστεύω ότι στο κύκλωμα θα ηταν και ακαρδοι "γονεις" που μαλλον τα "επαιρναν" και οι ιδιοι.... Θυμός
 
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 20 »