GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 16:35:06 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 9 »
16  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Ροφημα υγειας Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:15:01 πμ
1κιλο τσουκνιδες
1 λεμονι
1 μεγαλη κουταλια μελι θυμαρισιο

Βραζουμε τις στουκνιδες σε 500 γρ νερο για 20 λεπτα μετα απο την πρωτη βραση
Σουρωνουμε καλα και ριχνουμε το χυμο απο ενα λεμονι η εαν μας αρεσει απο 2
και μετα το μελι μας και ανακατευουμε πολυ καλα.
Μπαινει στο ψυγειο και πινουμε καθε πρωι 1 ποτηρι του κρασιου.
17  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Πελτες Ατσικα Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:06:07 πμ
3 κιλα πιπεριες φλωρινης
1 κονσερβα κονκασε
300 γρ καρυδια καθαρισμενα
15 γρ κολιανδρος σποροι
15 γρ αλατι η οσο μας αρεσει
5 γρ ζαχαρη κρυσταλλικη
5 γρ ασπρο πιπερι σκονη
2 κοκκινες μεγαλες καυτερες πιπεριες
1 κεφαλι σκορδο
1/2 ματσακι μαιντανος

Περναμε τις πιπεριες και το κονκασε σε ενα πλεντερ και κτυπαμε παρα πολυ καλα και το ριχνουμε στην κατσαρολα να βρασει
ριχνουμε σε ενα multi τα καρυδια τον κολιανδρο το πιπερι το αλατι την ζαχαρη τις σκελιδες τον μαιντανο και τις καυτερες πιπεριες  (Και με δοσεις δεν πηραζει)
οταν αρχισει να βραζει το υγρο μειγμα ριχνουμε και τα στερεα υλικα .
Το αφηνουμε και ανακατευουμε κατα διαστηματα κοιτωντας ποτε θα δεσει και ειναι ετοιμη  .
Κραταει για αρκετο καιρο στην συντηρηση .


18  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Μπαρα δυναμιτης Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 02:49:32 πμ
100 γρ φυστικι αιγινης καθαρισμενο
100 γρ Ηλιοσπορος καθαρισμενος
100 γρ κολοκυθοσπορος καθαρισμενος
30 γρ παπαρουνοσπορος
40 γρ goji berry αποξηραμενο
300 γρ μελι θυμαρισιο
100 γρ ζαχαρη καστανη
1 πρεζα αλατι

Βαζουμε την ζαχαρη σε μια κατσαρολα (οπου εχουμε προνοήσει οτι χωρανε ολα τα υλικα και μπορουμε να τα δουλεψουμε)
οταν αρχισει και λιωνει ολη η  ζαχαρη χωρις να καει ριχνουμε το μελι και ανακατευουμε συνεχεια .
Οταν παρει βραση και αρχιζει να κοχλαζει ριχνουμε ολα τα υλικα μας και ανακατευουμε παρα πολυ καλα .
Ριχνουμε το μειγμα σε ενα ταψακι σιλικονης με υψος 3 ποντους  και το δουλευουμε να παει ομοιομορφα παντου το μειγμα και το αφηνουμε τουλαχιστον 1/1/2 ωρα.

Κοψτε το με ενα καλα ακονισμενο μαχαιρι και αποτομες κινησεις σε  κομματια που θελουμε (διαστασεις)
19  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Κοτοπουλο πανε Ηambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 06:13:25 πμ
Δοκιμαστε στο παναρισμα  σας να χρεισιμοποιησετε αντι για φρυγανια bake rolls με ντοματα.
20  Μαγειρέματα / Γλυκά / Παξιμαδοκουλουρακια Καρυδιου Hambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 06:06:20 πμ
180 γρ βουτυρο αναλατο
αλευρι για ολες τις χρησεις
ενα αυγο
250 gr ζαχαρη
300 γρ καθαρισμενα καρυδια και ψιλοκομμενα

λιωνουμε το βουτυρο μας αλλα δεν το καιμε ριχνουμε το αυγο και την ζαχαρη και κτυπαμε παρα πολυ καλα να γινει ενα ομειογενεις μειγμα
στη συνεχεια ριχνουμε λιγο αλευρι μαζι με τα καρυδια μας και ανακατευουμε καλα .
Συμπληρωνουμε αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια αλλα να ειναι αρκετη σφικτη η ζυμη μας .
Κανουμε ενα ρολο την ζυμη και την κοβουμε σε κυλινδρικα κομματια 1 1/2 ποντο τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα
και ψηνουμε στους 200  τα κοιταμε μετα απο ενα τεταρτο να εχουν παρει χρωμα σκουρο η τα αφηνουμε ακομα μεχρι το χρωμα να γινει σκουρο οχι παρα πολυ .
Σβηνουμε τα φουρνο  μας και τα αφηνουμε μεσα για 30 λεπτα.
Τα βγαζουμε και με ενα κοφτερο μαχαιρι και αποτομες κινησεις  τα κοβουμε σε μικροτερα κομματια.

Για οσους εχουν ορανισκο ιδιαιτερο βαλτε και 2 σφηνακια μαυρο ρουμι
21  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Η πιττα του Ηambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ
180 γρ βουτυρο αναλατο
αλευρι για ολες τις χρησεις
ενα αυγο
αλατι
Μοσχαρι-- ελια
Κρεμα τυριου με σκορδο
Χυμο απο ενα λεμονι
1 κουταλια της σουπας μελι κατα προτιμηση Θυμαρι η ανθομελο

Λειωνουμε το βουτυρο αλλα δεν το καιμε
ριχνουμε το αλατι -πιπερι -αυγο  και σιγα σιγα το αλευρι  ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια.
Τοποθετουμε στη συντηρηση τη ζυμη .

Περνουμε το κομματι -μοσχαρι και ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και πιπερι παντου και κανουμε ενα μασαζακι.
Ανακατευουμε το λεμονι με το μελι και το απλωνουμε σε ολο το κομματι μας.

Ψηνουμε σε αερα στους 220 για 20 λεπτα 10 απο την μια πλευρα και εναλλαξ
Στη συνεχεια αποσυρουμε απο το φουρνο και τα κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματια η λωρηδες.

Ανοιγουμε τη ζυμη μας σε 2 μερη το ενα λιγο μεγαλυτερα απο το αλλο και κυκλικο ,αυτο το κανουμε για να αγκαλιασει το κατω φυλλο το πανω.

Αφου εχουμε ανοιξει τα φυλλα μας τοποθετουμε το μεγαλυτερο κατω βαζουμε το κρεας μας  και απο την περιμετρο του φυλλου 2 ποντους  μεσα και ριχνουμε παντου την κρεμα -σκορδου
στη συνεχεια βαζουμε και το αλλο φυλλο απο πανω και γυριζουμε το κατω πανω για να το αγκαλιασει πατωντας με ενα πηρουνι να κλεισει καλα.
Τρυπαμε απο πανω το φυλλο αρκετες τρυπες και παταμε σιγα σιγα απο πανω για να παει η γεμιση παντου .Ψηνουμε στους 200 αερα για 25 λεπτα αλλα εξαρταται και απο τον φουρνο .Οταν λοιπον παρει χρωμα η ζυμη μας ειναι ενταξει.

Καλη ορεξη.
22  Μαγειρέματα / Γλυκά / Γαλακτομπουρεκο Κρεμα Μπανανα Hambo specials στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:33:25 πμ
Για την κρεμα χρησιμοποιουμε
1 κιλο γαλα πληρες
350 gr κρεμα γαλακτος
220 gr ζαχαρη
3 μπανανες λιγο πρασινες (Να κρατανε)
120 γρ σιμιγδαλι ψιλο

Εγω δεν βαζω αυγα στη συνταγη.

Βαζουμε τις μπανανες με το μισο γαλα στο μπλεντερ και τα κτυπαμε για 3 λεπτα
μετα βαζουμε το μειγμα μας μαζι με το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος -ζαχαρη στη κατσαρολα μολις παρει μια βραση
βαζουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ενα αυγοδαρτη  συνεχεια μεχρι να ριξουμε ολο το σιμιγδαλι.
Αποσυρουμε απο την φωτια .Καλο ειναι να καθησει για ενα 15λεπτο η κρεμα.

Τα υπολοιπα ειναι γνωστα.φυλλο βουτυρωμα  και αργοτερα σιροπιασμα.


Επισης ειναι πολυ καλη κρεμα για τα παιδια.



23  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Λικερ Τσαι του βουνου στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:48:54 πμ
1 ΛΙΤΡΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
30 gr ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ

Αφηνουμε να δεσουν αρωματα και χρωμα για 10 μερες
μετα σουρωνουμε και ριχνουμε 300 gr Ζαχαρη για 20 ημερες
και καθε μερα ανακατευουμε για να λιωσει η ζαχαρη.


Πολυ καλο
24  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι γρηγορο και ωραιο στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:35:11 πμ
3 μπανανες ελαχιστα πρασινες  (να κρατανε που λεμε)
300 gr μερεντα
σφολιατα ψημενη

Πολτοποιουμε τις μπανανες και τις ανακατευουμε με την μερεντα. ( ρουμι μαυρο για αυτους που θελουν κατι διαφορετικο)
Σπαμε την σφολιατα σε μικρα κομματια και εναλαξ ριχνουμε σε μεγαλο η ατομικα μπολ μειγμα-σφολιατα .

Εαν θελουμε στολιζουμε με σμεουρο στο τελος .

Τα παιδια θα παθουν πλακα (χωρις αλκοολ)

Τουλαχιστον 2 ωρες ψυγειο πριν το φαμε . Κραταει 4 μερες στη συντηρηση
25  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Φεβρουάριος 01, 2016, 07:48:08 πμ
Η διαφορετικοτητα  των γευσεων .
26  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 09, 2016, 15:07:26 μμ
Ευχαριστουμε .
Πρωτη φορα που την δοκιμασα ηταν πριν απο 35 χρονια και την συνεχιζω ακομα.

Ανεβασε και την σουπα Τανεας  ειναι ποιο καλη απο το  Μπορτς θα αρεσει στο κοινο.
27  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Απ: Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 07, 2016, 02:47:39 πμ
Αυτη η συνταγη ειναι η zelioni.
28  Μαγειρέματα / Γλυκά / Coffe Time Hambo specials στις: Ιανουάριος 05, 2016, 06:14:30 πμ
 Η διαδικασια ειναι η εξης 

Χρησιμοποιουμε οτι και σε ενα κεικ δηλ γαλα -αυγα -ζαχαρη αλλα βαζουμε αλευρι για ολες τις χρησεις και νωπη μαγια.
Βαλτε μαστίχα τριμμένη και μαχλέπι σε σκόνη .
Αφου φτιαξουμε την ζυμη μας που θα ειναι σφιχτη την αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 εαν 500γρ αλευρι η 4 για 1 κιλο αλευρι.
Υστερα τα 2 σε 4 κτλ , Ανοιγουμε ενα φυλλο παχους 5mm ορθογωνιο το ιδιο και το αλλο .
Η γεμιση ειναι θεμα γουστου ,εγω την εφτιαξα με μαρμελαδα κρανο την οποια και την ειχα ανακατεψει με captain Morgan και πασαλειψα το φυλλο
μετα εριξα οχι πολλες  αλλα αρκετες   σταγονες σοκολατας και εκανα το φυλλο ρολο και το εκλεισα στις ακρες ,το ιδιο και το αλλο και μετα κοτσιδα.
Απο πανω γαλα με αυγο για χρωμα.

στους 180 για 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.Οπως επισης παιζει ρολο και το μεγεθος που θα ψησετε .
29  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Ιανουάριος 04, 2016, 06:07:59 πμ
Να σε καλα ArXoS .Ξερεις η ζωη εχει και τα off της.
30  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 27, 2015, 10:37:26 πμ
Ευχαριστω Χρονια Πολλα
Δημιουργησα το Hambo1 λογο οτι εχω ξεχασει το παλιο κωδικο.
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 9 »