GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2019, 07:06:25 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 9 »
31  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ στις: Δεκέμβριος 15, 2015, 13:21:10 μμ
850 gr μελι οτι θελουμε
150 gr σκονη απο chips μπανανας

κτυπαμε παρα πολυ καλα σε γουδι τα chips μεχρι να γινουν πουδρα
και ανακατευουμε παρα πολυ καλα την πουδρα μπανανας με το μελι.

Ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια και δεν υπαρχει πουθενα στο εμποριο.

τα chips μπανανας τα βρισκουμε και στο super market.


Δεν χαλαει το μελι λογο οτι δεν υπαρχει υγρασια.
32  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Απ: Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 04, 2013, 00:35:16 πμ
Βαζουμε οτι και στα μπιφτεκια που φτιαχνουμε αλλα προσεξε το αλατι.
33  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials στις: Νοέμβριος 02, 2013, 23:55:46 μμ
Για τηγανι -κοκκινιστα η φουρνο μοσχαριος κιμας
Για σχαρα χοιρινος λαιμος κιμας

Οσο και ο κιμας που θα χρησιμοποιήσουμε σε βαρος τοσο και τα λουκανικα.
Δηλ αφαιρουμε την εξωτερικη μεμβρανη του λουκανικου η εντερο για καποιους
και ζυμωνουμε παρα  μα παρα πολυ  καλα με τον κιμα μας και τα υπολοιπα υλικα.

Επισης για την σχαρα παει παρα πολυ και το ξυσμα απο λεμονι.

Για το τι λουκανικα εγω χρεισιμοποιω με πρασο χωριατικα.
34  Μαγειρέματα / Κρεατικά / BarBeque Κοτοπουλο απο τα λιγα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:19:15 πμ
Ξεκοκαλισμενα μπουτια κοτοπουλο

Aσπρο Ξυδι η μηλοξυδο
ηλιελαιο
παπρικα
πιπερι μαυρο και κοκκινο(ΚΑΥΤΕΡΟ)
Αλατι
μελι


Για 12 μπουτια
50 γρ ξυδι
100 γρ ηλιελαιο
1 κουταλακι του γλυκου παπρικα
1/3 κουταλακι μαυρο πιπερι και κοκκινο
1& 1/2 κουταλακι αλατι
3 κουταλιες της σουπας μελι

τα βαζουμε ολα μαζι και τα κτυπαμε καλα στη  συνεχεια ριχνουμε το κοτοπουλο και ανακατευουμε με το μειγμα μας καλα.
Τοποθετηστε στη συντηρηση για 12 ωρες και μετα στη σχαρα και καλη ορεξη.
35  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κεικ μαυρο φραγκοσταφυλο-σοκολατα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:05:40 πμ
1 βαζακι φραγκοσταφυλο μαυρο γλυκο του κουταλιου(μπορουμε να το βρουμε στα Σουπερ Μαρκετ)
1 βιταμ
4 αυγα
Μια κουταλια της σουπας Μπεικιν
1 φακελακι σταγονες σοκολατας
Ι κυπελο μερεντα
350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις

Κτυπαμε το βιταμ να αφρατεψει και στις συνεχεια ριχνουμε τα αυγα και κτυπαμε πολυ καλα
Ριχνουμε το μισο αλευρι και το βαζακι και συνεχιζουμε το ανακατεμα
στη συνεχεια βαζουμε στο μειγμα μας τις σταγονες σοκολατας και το υπολοιπο αλευρι με το Μπεικιν (και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω)
Τοποθετουμε λιγο μειγμα στη φορμα μας και απο πανω ριχνουμε λιγη μερεντα το ιδιο κανουμε και στη συνεχεια. στους 180 βαθμους για μια ωρα.

36  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αυγα το κατι αλλο Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 01:08:22 πμ
1Φετα προσουτο
1αυγο
μουσταρδα απαλη
φετα

κοβουμε ενα κομματι λιγο μεγαλο μεβρανη και την τοποθετουμε  μεσα σε ενα φλυτζανι  δηλ κανουμε μια λακουβιτσα
στη μεση της μεβρανης ετσι ωστε να τοποθετησουμε το αυγο(αφου το εχουμε σπασει) 1 φετα ψιλικομμενη προσουτο- μιση κουταλια μουσταρδα
και λιγη τριμενη φετα και μαυρο πιπερι -αλατι αναλογα τη φετα. Μετα τυλιγουμε και δενουμε οσο μπορουμε ποιο κοντα στο υλικα που εχουμε ριξει
ετσι ωστε να μην εχει πολυ αερα η μπαλιτσα που θα φτιαξουμε με την μεβρανη.Τελος ριχνουμε το μπαλακι μεσα σε καυτο νερο και βραζουμε
σε δυνατη φωτια για 8 λεπτα .αφηνουμε να παγωσει στη συνεχεια και προσεχτικα αφαιρουμε την μεβρανη για να μην μας χαλασει ημπαλιτσα μας.
37  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μαρμελαδα Σταφυλι-μηλο Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:54:23 πμ
1 Λιτρο χυμο σταφυλι(Απο το στυψιμο που θα κανουμε σε σταφυλια κατα προτιμηση ασπρα)
2.5 Kgr Μηλα
τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα και τα βραζουμε για καμια ωρα σε δυνατη φωτια μετα
σε σιγανη μεχρι να δεσει η Μαρμελαδα.(παντα ελενχουμε και ανακατευουμε κατα διαστηματα)

38  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Βλητα Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:48:37 πμ
Βραζουμε τα βλητα μας και οταν γινουν τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι
τσιγαριζουμε κρεμυδι και σκορδο με λιγο ελαιολαδο και μετα  ανακατευουμε με τα βλητα προσθετοντας και λιγο αλατι.
39  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι το διαφορετικο με τον Καφε μας Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 12, 2013, 22:24:37 μμ
1 βιταμ
400 gr ρυζαλευρο
150 γρ κρασι κοκκινο ξερο.
200 gr ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας μπεικιν

2 κουταλιες νες καφε +4 ζαχαρη(μετα το ψησιμο)
400 γρ κουβερτουρα

 1Βραση
 τη ζαχαρη με το κρασι και μολις παγωσει ανακατευουμε τα υλικα μας
ψησιμο στους 180 για 50 λεπτα

Οταν λοιπον γινει αυτο το κεικ θα μπορουσαμε να το πουμε κτυπαμε τον καφε με τη ζαχαρη σε 100 ml νερο
με ενα μοτερακι για κανουμε καλο αφρο και τοτε το ζυμωνουμε με το κεικ μας.(ναι το χαλαμε ζυμωνοντας το)
Κανουμε μικρα μπαλακια σαν τα κεφτεδακια τα αφηνουμε κανα 2 ωρο και μετα αφου εχουμε λιωσει την σοκολατα
σε μπενμαρι τα περναμε ενα ενα για επικαλυψη και τα βαζουμε σε μια λαδοκολλα για 2 ωρες στο ψυγειο.
40  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ HAMBOSPECIALS στις: Ιούλιος 22, 2013, 23:24:49 μμ
3 Mπανανες πολυ ωριμες αλλα να μην εχουν μαυρισει μεσα.
350 gr αλευρι για ολες τις χρησεις
μαγια
ελαιολαδο
καλαμποκαλευρο(οσο χρειαστει)

Λυωνουμε καλα τις μπανανες με τα χερια με 20 gr ελαιολαδο μεχρι να γινουν πολτος και προσθετουμε το αλευρι και ανακατευουμε,
ριχνουμε τη μαγια και παλι ανακατευουμε .Λογο οτι κολλαει στα χερια η ζυμη ριχνουμε και το καλαμποκαλευρο λιγο λιγο και
ανακατευουμε οταν δουμε οτι δεν κολλαει η ζυμη την αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα οπως ειναι φουσκωμενη η ζυμη περνουμε λιγη ζυμη και φτιαχνουμε μπαλακια οπου και τα τοποθετουμε στο ταψι μας.
Στους 200 βαθμους για 35 λεπτα.

41  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Ρολο κιμα πανε Hambospecials στις: Ιούλιος 18, 2013, 01:30:04 πμ
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
1/2   /=/  κοτοπουλο
150 gr μουσταρδα απαλη
φρυγανια σε σκονη(οσο χρειαστει)
150 gr κετσαπ
3 αυγα
πιπερι-αλατι(δοκιμαστε πριν τα βαλετε)

Τα ζυμωνουμε παρα πολυ καλα και φτιαχνουμε 2 ρολα .Τα τυλιγουμε σε λαδοκολα μαζι με αλουμινοχαρτο.
1 ωρα στους 200 βαθμους. Μετα απο τον φουρνο και οταν κρυωσουν τα βαζουμε για 2 ωρες στο ψυγειο.
Υστερα τα κοβουμε σε ροδελες 1 ποντο παχος.

1 γιαουρτακι (ΚΕΣΕΔΑΚΙ το οποιο και το κτυπαμε στο 1/3 της συσκευασιας του με νερο)
2 Σακουλακια πατατακια barbeque(τα οποια τα κανουμε σκονη και τα ανακατευουμε με 50 gr αλευρι απο καλαμποκι)

Περναμε  τα κομμενα ρολακια του κιμα απο το γιαουρτι και μετα απο το μειγμα πατατακια-αλευρι και τηγανιζουμε για 1,5 λεπτο σε λαδι.
42  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Ψωμι βουτυρου στις: Ιούλιος 07, 2013, 13:09:52 μμ
Γεια σας και παλι

43  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμι βουτυρου στις: Μάιος 27, 2013, 02:15:40 πμ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 βιταμ
αλατι
μαγια ζηρη
νερο.

Φτιαχνουμε τη ζυμη μας και ανοιγουμε πιτες παχους οχι μεγαλυτερες απο 1cm
η διαμετρος εξαρταται απο το τηγανι που θα χρεισιμοποιησετε.
Το τηγανι το βαζουμε στο ματι μονο για να ζεσταθει καλα και βαζουμε την πιτα να ψηθει .Προσοχη γυριζουμε ανα 20 δευτερα και κοιταμε τη πιτα
για τι ενδεχεται να μας αρπαζει και να μυρισει.
44  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γεμιστα με τονο -γαριδες -μυδια-σολομος στις: Μάιος 27, 2013, 02:09:33 πμ
Οπως γνωριζουμε τη βασικη συνταγη αλλα ψιλοκοβουμε τα θαλασσινα και τα ανακατευουμε με το ρυζι.
Το μυστικο ειναι το πιπερι και ο μαιντανος.
45  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Τυπου τσουρεκακι με μαρμελαδα βερυκοκο Hambo specials στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 15:05:37 μμ
Sorry να τα κοιταμε που και που  θελουν περιπου 20 λεπτα  μολις παρουν χρωμα απο πανω.
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 ... 9 »