GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 23:14:50 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 »
61  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γαριδες με μακαρονια απο μελανι σουπιας στις: Νοέμβριος 15, 2010, 17:21:40 μμ
500 gr γαριδες καθαρισμενες
1 πακετο μακαρονια με μελανι σουπιας ( η συσκευασια ειναι 250γρ)
2 ντοματες
1 μεγαλο κρεμυδι
λιγο μαιντανο
αλατι-πιπερι μαυρο
ελαιολαδο
Νερο


Τσιγαριζουμε το κρεμυδι μας και ριχνουμε τις 2 ντοματες οπου εχουμε πρωτα περασει απο τον τρυφτη ριχνουμε αλατι και πιπερι και λιγο νερο
για να φτιαξουμε την σαλτσα μας. (δεν βιαζομαστε να σβησουμε τη σαλτσα γιατι οταν ειναι ετοιμη και την σβησουμε θα ριξουμε τις βραστες γαριδες)*

ι Σε μια κατσαρολα ριχνουμε νερο και το βραζουμε οταν αρχιξει να βραζει ριχνουμε αλατι και για 2 λεπτα τις γαριδες μας* και τις βγαζουμε και τις ριχνουμε στη σαλτσα μας.
Στο ηδη νερο που βραξει ριχνουμε τα μακαρονια μας για να γινουν.


Τελος οταν εχουν γινει τα μακαρονια τα ανακατευουμε με τη σαλτσα που εχουμε.
62  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμι με πιπεριες φλωρινης στις: Νοέμβριος 15, 2010, 17:03:51 μμ
1 kg αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κυβακι η μια συσκευασια ξηρης μαγιας
νερο λιγο αλατι
1 βαζο πιπεριες φλωρινης(ψημενες-ξυδι)
20 gr ελαιολαδο

Αφου εχουμε ριξει τη μαγια μας στο αλευρι  και το αλατι σουρωνουμε τις πιπεριες και τις ψιλοκοβουμε
και τα ζυμωνουμε ολα μαζι.

Λιγο λαδι στο ταψι μας και τοποθετουμε τη ζυμη μας η την βαζουμε για 10 λεπτα στους 70 βαθμους στο φουρνο η την αφηνουμε να φουσκωσει μονη της

1 ωρα στους 200 βαθμους


Ταιριαζει πολυ με την φασολαδα

63  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φασολακια ξερα στον αερα Hambo specials στις: Σεπτέμβριος 27, 2010, 12:47:28 μμ
2.5 kg φασολακια πλατια

Καθαριζουμε τις κλωστες απο τα φασολακια

ραμα η κλωστη πλαστικη

Περνουμε μια  βελονα  λιγο μεγαλη και περναμε ενα ενα τα φασολακια στο ραμα.

Τα κρεμαμε καπου ψηλα οχι σε υπογειο ουτε καπου που εχει κλισουρα .Εγω τα κρεμαω στο τελος του κλιμακοστασιου δηλ λιγο πριν την ταρατσα.
Τα αφηνουμε για 8 μηνες και μετα ενα πλυσιμο και μαγειρεμα οπως και τα φρεσκα φασολακια.
Μπορουμε να κανουμε και το λαχανο ετσι οχι το ασπρο.
64  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αυτο το κατι που θελουμε καποιες στιγμες Hambo specials στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 16:42:03 μμ
Για την ποσοτητα ,αυτο ειναι στις ορεξεις σας.

Κοβουμε ενα συκο στα 8 κοματια απο το κοτσανι προς τα κατω.
Προσουτο απο την φετα που μας κοβουν η το περνουμε σε συσκευασια την μιση και την τυλιγουμε στο ενα κομματι απο το συκο
κοβουμε και ενα κομματι καρπουζι στο μεγεθος που ειναι το συκο με το προσουτο και μια οδοντογλυφιδα καρφωνουμε το τυλιγμενο συκο
πανω στο καρπουζι.
Καντε το να ειναι για μια μπουκια.
65  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κεικ Hambo specials στις: Αύγουστος 28, 2010, 14:25:21 μμ
400 gr αλευρι μαλακο
2 κουταλακια του γλυκου baking powder
6 αυγα
250 γρ βιταμ
300 γρ σοκαλατα υγειας σε σταγονες
200 γρ φυστικι αιγινης αναλατο και καθαρισμενο
1 κουτι κομποστα ροδακινο
300 γρ ζαχαρη αχνη

Κτυπαμε παρα  πολυ καλα τη ζαχαρη αχνη τα αυγα και τα 200γρ βουτυρο μαζι.
 Μετα Προσθετουμε το αλευρι και ανακατευουμε καλα μετα ριχνουμε αφου εχουμε σουρωσει και εχουμε κοψει σε κυβακια το ροδακινο μετα τη σοκολατα και το φυστικι αιγινης.
Με τα υπολοιπα 50 γρ βουτυρωνουμε πολυ καλα το σκευος του κεικ.
Στους 200 βαθμους  για 1ωρα.
66  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μαρμελαδα Χαρουπι-Γαρμας-Μπανανα Hambo specials στις: Αύγουστος 24, 2010, 13:28:10 μμ
2 κιλα Χαρουπια

1 κιλο γιαρμαδες

1 κιλο Μπανανες

Τα χαρουπια τωρα ειναι μαυρα και εχουν μεσα μελι το γνωστο χαρουπομελο .

Πλενουμε καλα τα χαρουπια και τα βαζουμε στο νερο για να μαλακωσουν ολο το βραδυ
Μετα τα κοβουμε στη μεση οριζοντια και τα βαζουμε σε ενα λιτρο νερο για να βρασουν για 1 ωρα και μετα τα αφηνουμε αλλες 4 ωρες μεσα στη κατσαρολα χωρις φωτια
.Σουρωνουμε τα χαρουπια και κραταμε το ζουμι ,περναμε 1 κιλο γιαρμαδες που θα εχουμε ξεφλουδισει μαζι με τις μπανανες που και αυτες θα εχουμε ξεφλουδισει σε
ενα multi θα πρεπει να εχουν γινει χιλος μετα ριχνουμε το χιλο απο τους γιαρμαδεσ και τις μπανανεσ στη κατσαρολα και σιγοβραζουμε για 45 λεπτα η 1 ωρα περιπου
βλεπουμε ποσο εχει πηξει και ανακατευουμε για να μην μας καει απο κατω.
67  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμι με χωριατικη hambo specials στις: Ιούνιος 27, 2010, 02:54:17 πμ
1 kg a Αλευρι για ολες τις χρησεις η ολικης
2 μεγαλες ντοματες
150 gr φετα
1 μετριο κρεμυδι
μαγια
 80 gr ελαιολαδο
ΑΛΑΤΙ-ΡΙΓΑΝΙ

Και σε οποιους αρεσει μπορουν να βαλουν και πιπερια και ελιες.

Σε ενα μπολ τριβουμε τις ντοματες και πεταμε τη φλουδα τριβουμε με τα χερια μας την φετα ριχνουμε 50 gr ελαιολαδο ,τριβουμε το κρεμυδι προσθετουμε αλατι και ριγανι και τελος ριχνουμε τη μαγια που εχουμε λιωσει με λιγο νερο

το μπολ μας το ριχνουμε στο αλευρι μας και με ενα κουταλι ανακατευουμε καλα. Ριχνουμε το υπολοιπο λαδι μας σε ενα ταψι παντου ομοιομορφα και ριχνουμε τη ζυμη μας.
Αφηνουμε για κανα 20λεπτο και μετα στο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα το πολυ.Ριχνουμε καμια ματια
68  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μαρμελαδα Καρπουζι-μηλο Hambo specials στις: Ιούνιος 22, 2010, 16:15:36 μμ
500 ml χυμο απο καρπουζι
1 1/2 κιλο μηλα κοκκινα

Καθαριζουμε τα μηλα και τα περναμε σε ενα multi και μετα τα ριχνουμε  στη κατσαρολα με το χυμο απο το καρπουζι .
Το αφηνουμε στη φωτια  για 1 1/2 ωρα και ανακατεθουμε που και που σε μεσαια φωτια  κατα το τελος που εχουν σωθει τα πολλα υγρα θελει καλο ανακατεμα και προσοχη μην μας καει απο κατω.
69  Μαγειρέματα / Γλυκά / Γλυκο Κουταλιου καρπουζι Hambo specials στις: Ιούνιος 22, 2010, 16:08:24 μμ
 Φλουδα απο ενα καρπουζι
700 ml  χυμο καρπουζι
80 γρ μαυροδαφνη
300 γρ ζαχαρη

καθαριζουμε το εξωτερικο της φλουδας και τα κοβουμε κυβους μεγαλους η οτι σχημα θελουμε τα βραζουμε σε νερο για 20 λεπτα
τα βγαζουμε και τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι και μολις κρυωσουν στη συντηρηση μαζι με το σουρωτηρι και ενα σκευος απο κατω γιατι θα κατεβασει και αλλα υγρα για μια μερα στη συντηρηση.Την αλλη μερα βαζουμε το χυμο απο το καρπουζι και τους κυβους μας που εχουν σουρωσει καλα να βρασουν και προσθετουμε και 300 γρ ζαχαρη  και ανακατευουμε
που και που σε μεσαια φωτια .Για 2 ωρες σε χαμηλη φωτια και εωδεχεται να συμπληρωσουμε λιγο νερο.Το καρπουζι ειναι ετοιμο δεν ειναι αναγκη να γινει νιανια.Οταν σβησουμε τη φωτια τοτε
ριχνουμε τη μαυροδαφνη και αφηνουμε να κρυωσει προτου το βαλουμε σε καποιο βαζο,

Ωραιο ειναι να αφησουμε και λιγο απο τη ψυχα του καρπουζιου πανω στη φλουδα.
70  Μαγειρέματα / Συγκρούσεις γιγάντων / Απ: Coca Cola VS Pepsi Cola στις: Ιούνιος 22, 2010, 15:51:03 μμ
Coca cola παει με ολα
71  Μαγειρέματα / Συγκρούσεις γιγάντων / Απ: Σουβλάκι VS Pizza στις: Ιούνιος 22, 2010, 15:49:04 μμ
Ωραιο το σουβλακι αλλα απο του Θαναση στο μοναστηρακι
ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.
72  Μαγειρέματα / Γλυκά / Απ: Παγωτο Καρπουζι-βερυκοκο Hambo specials στις: Ιούνιος 22, 2010, 15:42:50 μμ
η φυτικη σαντιγη δεν εχει τιποτα απο ξωικα στοιχεια .
73  Μαγειρέματα / Γλυκά / Παγωτο Καρπουζι-βερυκοκο Hambo specials στις: Ιούνιος 22, 2010, 14:04:16 μμ
350 γρ βερυκοκα χωρις φλουδα και κουκουτσι
350 γρ χυμο απο Καρπουζι
2 κουτακια φυτικη σαντιγη

Εαν το θελετε ποιο γλυκο μπορειτε να βαλετε ζαχαρουχο γαλα.

Κτυπαμε  παρα πολυ καλα τα βερυκοκα σε ενα multi  και τα ριχνουμε μεσα στο χυμο απο το καρπουζι
και τη σαντιγη μας και ανακατευουμε καλα.τοποθετουμε το μπολ μας στη καταψυξη για 1 1/2 ωρα και ξανα ανακατευουμε καλα και τελος στη καταψυξη για 6 ωρες
74  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Κοντοσουβλι Hambo specials στις: Μάρτιος 30, 2010, 16:42:48 μμ
Για τα κιλα του χοιρινου κρεατος εξαρτατε απο το μηκος της σουβλας παρολα αυτα

χρησιμοποιουμε κρεας χοιρινο λαιμος χωρις κοκκαλο

μπολια αρνιου

τοποθετουμε το κρεας που το εχουμε κοψει για την σουβλα (οχι πολυ μεγαλα κομματια)σε ενα μεγαλο μπολ μαζι με κρεμυδια κομμενα σε ροδελες
ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και μαυρο πιπερι και τα αφηνουμε απο το βραδυ για να το ετοιμασουμε το πρωι .(Παντος το κρεας μαζι με το αλατι -πιπερι και τα κρεμυδια πρεπει να μεινει
στη συντηρηση 6 ωρες.)

Οταν ειμαστε ετοιμοι περναμε τα κομματια στη σουβλα αμα θελουμε μπορουμε να περναμε εναλαξ και κρεμυδια.
Αφου εχουμε τελειωσει με το κρεας το τυλιγουμε με την μπολια απο το αρνι οσο μπορουμε ποιο σφιχτα τουλαχιστον 2 στρωσεις μπολια και απο πανω ενα σπαγγο για καλυτερο
δεσιμο.

Ψησιμο για τουλαχιστον 3 ωρες σε μετρια φωτια και ψηλα κανα 2ωρο.(Παιζει ρολο και το μεγεθος απο τα κομματια κρεατος)

Καλο πασχα και καλη Ανασταση
75  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / για μπουφε Ηambo specials στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 09:14:34 πμ
1 πακετο ψωμι του τοστ
1/2 kg  γαριδες
1/4ματσακι μαιντανος
2 καροτα
2 κουταλιες της σουπας μαγιονεζα γεματες
1 κουταλια της σουπας κετσαπ
100γρ μπεικον
αλατι πιπερι
20 gr ελαιολαδο


κοβουμε τα ψωμακια στα 4

Σε ενα τηγανι σωταρουμε ψιλοκομενο το μπεικον οπως ειναι για 2 λεπτα /ψιλοκοβουμε τις γαριδες -περναμε απο το ψιλο του τριφτη το καροτο και τα ριχνουμε στο μπεικον μαζι με το λαδι
αλατι πιπερι

τα αφηνουμε για 10 λεπτα και ανακατευουμε σταδιακα αφου εχει κρυωσει το μειγμα μας ριχνουμε τη μαγιονεζα και το κετσαπ και  το ψιλοκομενο μαιντανο μας και ανακατευουμε πολυ καλα
στη συνεχεια αλειφουμε σε καθε ψωμακι   ετοιμοι.
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 »