GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 13:16:05 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7 »
1  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Αγριοχοιρος Hambo specials στις: Οκτώβριος 20, 2017, 05:37:00 πμ
3 κιλά μπούτι αγριόχοιρου

Αλάτι/πιπερι
1 Ποτήρι του κρασιού ουίσκι
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
5 μήλα πράσινα σε φέτες

Μαρινάρουμε για 12 ώρες το κρέας με το ουίσκι το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι( κάνουμε και κάνα μασάζ που και που)

Μαζί με την μαριναδα και τις κομμένες φέτες από το μήλο ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1ωρα και στους 220 για 40 λεπτά

Το ζουμί μαζί με τα μήλα τα περνάμε στο μπλέντερ και μετά από ένα σουρωτήρι όπου αυτή η σάλτσα σερβίρετε πάνω στο κρέας.

Καλή όρεξη.
 
2  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Ανεκδοτο στις: Οκτώβριος 20, 2017, 05:03:39 πμ
Ηταν ενα ζευγαρι στο παρκο και μιλουσαν
οπου καποια στιγμη της κοπελας το στομα μυριζε ασχημα
Να σου κανω μην ερωτηση της λεει το παλικαρι εχεις κανει τελευταια κατι στο στομα σου
Ναι του απανταει εβαλα μια γεφυρα
Στη συνεχεια μυριζε πολυ ασχημα και εντονα η κοπελα οταν μιλουσε
Να σου κανω μια αδιακριτη ερωτηση της λεει το παλικαρι
Ναι του απανταει
Μηπως εχει χεσει κανεις κατω απο την γεφυρα.
3  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Τουρσι Hambo specials στις: Οκτώβριος 20, 2017, 04:37:53 πμ
Ντομάτες πράσινες  η άσπρο λάχανο (σε φύλλα όχι ολόκληρο)
Βαρελάκι  η μεγάλο βάζο
Για όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν οι ντομάτες μας 20% ανά λίτρο αλάτι χονδρό
Πιπεριές καυτερές κάθε 3 κιλά ντομάτες η άσπρο λάχανο  1 καυτερή πιπέρια μεσαίου μέγεθος και 2 σκελίδες σκόρδο ¼ ματσάκι μαϊντανό(Ψιλοκομμένα)
Πριν ρίξουμε το νερό μέσα στο βαρελάκι θα πρέπει να έχουμε ρίξει το αλάτι και τα υπόλοιπα μόνο στο νερό για 2 ημέρες και να ανακατεύουμε
Το νερό 1 φόρα την ημέρα καλά.
Τέλος ρίχνουμε το νερό μας μέσα στο βαρελάκι με τις ντομάτες τις οποίες και έχουμε τρυπήσει περιμετρικά με ένα μαχαίρι 5/6 φόρες   
Όταν σκεπαστούν με νερό οι ντομάτες μας ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο  όσο χρειάζεται για να καλύψει την περίμετρο του στομίου από το βαρελάκι και κλείνουμε καλά.
Σε 20 ημέρες είναι έτοιμες .


Tip
Είναι πολύ νόστιμες εάν μετά τις τσιγαρίσουμε με κρεμμύδια.
4  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Η Καλυτερη διατροφη ever hambo specials στις: Οκτώβριος 20, 2017, 04:15:47 πμ
Σταματήστε να θέλετε να αρέσετε στους άλλους κερδίστε τον δικό σας εαυτό
Φάτε τα πάντα με μέτρο και άθληση .
Σηκώθηκε από την πολυθρόνα και κάντε περισσότερα πράγματα περπατώντας
Ασχοληθείτε με το τι σας λέει το σώμα σας και όχι τι λένε οι άλλοι για το σώμα σας.

Κάποτε με ρώτησε ένας φίλος γιατί δεν πηγαίνω γυμναστήριο λόγο ότι έχω καλές αναλογίες
και με την γυμναστική θα έκανα ένα σώμα καλύτερο
Η απάντηση μου ήταν ότι δεν θέλω να διαφέρω από τους άλλους άντρες.

Αγαπήστε την ευχαρίστηση του φαγητού και των γεύσεων σε τέτοιο βαθμό που να μην χαλάσατε την αυτοπεποίθηση σας.

Χαρείτε την ιδιαιτερότητα του διαλέγω και όχι τη μαρκετιστικη αίσθηση του θέλω.

Hambo specials
Μόνο για αυτούς που δεν έχουν παθολογικά αίτια πάρα μόνο ψυχολογικά η διαιτα.


5  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι τωρα που καλοκαιριαζει hambo specials στις: Απρίλιος 24, 2017, 01:35:07 πμ
1/2kg γιαουρτι στραγγιστο
1/2 kg Τυρι κρεμα
2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη αχνη
Τα ανακατευουμε πολο καλα Αυτη ειναι η  κρεμα

1 κεσεδακι φραουλες
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
1 σφηνακι. Μαυρο ρουμι
Τα κτυπαμε σε ενα multi πολυ καλα

Σε ποτηρι η μπολακι. Την κρεμα μας και απο πανω βαλτε την σαλτσα φραουλας
Τοποθετηστε στη συντηρηση για μια ωρα.
Μπορειτε να βαλετε και κανα μπισκοτο βουτυρου πριν την κρεμα.
6  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμακια στη σχαρα HAMBO SPECIALS στις: Απρίλιος 12, 2017, 04:46:09 πμ
Το ψωμι να ειναι τουλαχιστον 1 ημερας
κομμενο σε φετες 2 ποντων
Ωραιο ειναι το ζυμωτο.

Για 2 κιλα ψωμι  σε φετες
1 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
Απο 2 μεγαλα λεμονια χυμο
1 κουταλια της σουπας  ριγανι
1 1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι

τα κτυπαμε ολα μαζι και περναμε την καθε φετα ψωμιου στο μειγμα και απο τις 2 πλευρες  ,ψηνουμε στη σχαρα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

7  Μαγειρέματα / Γλυκά / Τσουρεκατο Hambo specials στις: Απρίλιος 10, 2017, 04:24:29 πμ
1 1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
5 αυγα
250 γρ βουτυρο αναλατο η βουτυρο αγελαδος για κουραμπιεδες
300 γρ ζαχαρη
1 λιτρο γαλα πληρες ,οσο χρειαστει
2 σακουλακια σταγονες σοκολατας γαλακτος
1 κουταλακι του γλυκου κακουλε
1 κουταλακι     /=/  μαχλεπι
3 γρ μαστιχα την οποια και την περναμε μαζι με τη ζαχαρη και τα αλλα μπαχαρικα σε multi
130 γρ νωπη μαγια

Λιωνουμε την μαγια μεσα σε 200 γρ γαλα χλιαρο και ριχνουμε και μια μεγαλη κουταλια αλευρι και ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε 20 λεπτα.
Λιωνουμε το βουτυρο χωρις να το καψουμε ριχνουμε τα 4 αυγα την ζαχαρη με τα μπαχαρικα και 100 γρ γαλα και κτυπαμε παρα πολυ καλα για 5 λεπτα. MIXER
Ριχνουμε τα 2 μειγματα και σιγα σιγα αλευρι ανακατευοντας, συπληρωνουμε λιγο γαλα  .Το μειγμα πρεπει να μην κολλαει στα χερια και να μην ειναι σφικτο.
Το αφηνουμε πανω απο ωρα να μας φουσκωσει .
Κοβουμε σε κομματια την ζυμη και την ανοιγουμε σε φυλλο ορθογωνιο με παχος 1/2 ποντο .Τοποθετουμε σε ολα τα φυλλα μας σταγονες σοκολατας και κανουμε την ζυμη μας ρολο οπου και την κλεινουμε στις ακρες.
Τωρα για τα σχεδια ειναι στου καθενος η φαντασια .

Αφηνουμε την ζυμη μας για καμια ωρα ακομα και ψηνουμε στους 180 για 1 ωρα( καλο ειναι να ειναι μεσα σε ταψι με λαδοκολα ) το λιγοτερο αναλογα με τον φουρνο .Δεν ξεχναμε να εχουμε κτυπησει λιγο γαλα
 με ενα κροκο και με ενα πινελο να περασουμε την ζυμη μας .

Τωρα παραλαγες στη γεμιση πολλες   Μαρμελαδα Βερυκοκο /σοκολατα με φυστικι αιγινης / μαρμελαδα φραουλα κτυπημενη με λιγο ρουμι / ΚΑΙ  ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Επισης για κατι το ιδιαιτερο μπορειτε να ριξετε απο πανω μετα απο  το πινελο και σουσαμι.
8  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Hambo specilas στις: Μάρτιος 26, 2017, 05:58:09 πμ
 500 gr μοσχαρι κιμα οτι κομματι θελετε
 500 gr  χοιρινο κιμα  /=/
 500 gr γαλοπουλα   /=/
 50 γρ παστουρμας ( Σε ενα multi μαζι με τα αυγα  και το αλατι κτυπημα παρα πολυ καλα να γινει κρεμα)
 20 γρ μηλοξυδο
 10 γρ αλατι
 1 καυτερη κοκκινη πιπερια (μικρη)
 ξυσμα απο ενα λεμονι
 2 αυγα
 απο 2 καρβελια ψωμι κορα μπαγιατικη και μουλιασμενη (και σουρωμενη)
 
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα  παρα πολυ καλα και αφηνουμε σε ενα δροσερο σημειο στο σπιτι μας για 4 ωρες τον κιμα

Ψηνουμε στη σχαρα σε χαμηλη φωτια καντε τα σε σχημα οπως τα σουτζουκακια
9  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αντιλιακο Hambo specilas στις: Μάρτιος 25, 2017, 05:18:56 πμ
Απο 5 καροτα τον χυμο καλα σουρωμενο
6 σταγονες ιωδιο
1 μπουκαλι αντιλιακο λαδι

Ανακατεψτε καλα τα υλικα βαλτε σε 2 μπουκαλια .

Ανακινήστε καλα πριν τη χρηση.

Μετα απο το τελος του μπανιου μας βαλτε το μπουκαλι στη συντηρηση γυρνωντας σπιτι.

Εαν δεν ξεπλυθουμε καλα λερωνει λιγο τα ρουχα αλλα απιστευτο μαυρισμα και ιδιαιτερο χρωμα.

Εγω που δεν εχω επιδερμικα προβληματα με τον ηλιο βαζω ελαιολαδο 100ml .
10  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / <<Πανακοτα>> με φετα και γλυκο του κουταλιου Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 04:03:40 πμ
100 gr φετα
300 γρ γαλα
3 φυλλα ζελατινης

λιωνουμε καλα την φετα μας μεσα σε 150 γρ γαλα και την βαζουμε να βρασει
εχουμε βαλει στα αλλα 150 γρ γαλα μας τα φυλλα ζελατινης και τα αφηνουμε
να μουλιασουν παρα πολυ καλα μολις παρει μια βραση ριχνουμε τα μουλιασμενα
φυλλα ζελατινης και ανακατευουμε παρα μα παρα πολυ καλα μολις ξεκινησει η βραση
ριχνουμε και το υπολοιπο γαλα μας αποσυρωντας απο την φωτια και ανακατευουμε καλα.
Αφηνουμε για 20 λεπτα και μετα γεμιζουμε κεσεδακια που μπορουμε να ξεφορμαρουμε και τα βαζουμε για 4 ωρες στη συντηρηση.

Συνοδεύψτε    με μελι και σουσαμι  επισης με γλυκο κουταλιου κυδωνι (και με οτι μας αρεσει)
11  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Αυγα με προσουτο και βουτυρογαλα Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:50:00 πμ
200 γρ γαλα με λιπαρα
χυμο απο ενα λεμονι
προσουτο
μαυρο πιπερι

Βραζουμε καλα τα αυγα να γινουν σφικτα(Τα καθαριζουμε τσοφλι)
τα κοβουμε στη μεση και λιγο στις ακρες για να καθονται στο πιατο( μην τρυπησουν)
βγαζουμε τον κροκο και τον λιωνουμε

Βαζουμε στο γαλα μας σε θερμοκρασια δωματιου το χυμο απο το λεμονι ανακατευουμε και το αφηνουμε 1 ωρα ( θα δεσει)Βουτυρογαλα
Για πεντε αυγα τους κροκους λιωμενους  2 κουταλιες της σουπας βουτυρογαλα γεματες και 3 φετες ψιλοκομμενες προσουτο
τα ανακατευουμε καλα και γεμιζουμε τα ασπραδια. Λιγο μαυρο πιπερι απο πανω
12  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Μπακαλιαρος κεικ Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:36:32 πμ
500 γρ μπακαλιαρος  φρεσκος η με αλατι( ξαλμιρισμα)
500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
αλατι 1 κουταλια της σουπας
ζαχαρη 1 κουταλια του γλυκου
4 σκελιδες σκορδο
Ελαιολαδο μισο ποτηρι του κρασιου
λιγο μαυρο πιπερι
Κρασι λευκο οσο χρειαστει

Λιωνουμε παρα πολυ καλα τον μπακαλιαρο  με τα χερια αλλά και με ενα πηρουνι (να μην εχει κοκκαλακια)
ριχνουμε το αλατι μας την ζαχαρη το πιπερι και το ελαιολαδο  και λειωμενες τις σκελιδες και ανακατευουμε καλα
σιγα σιγα ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε και ριχνουμε σταδιακα και το λευκο κρασι μας
θελουμε το μειγμα μας να μην ειναι σφικτο αλλα  οχι και  νερουλο

Λαδονουμε την φορμα μας και ψηνουμε στους 170 βαθμους αερα για 50 λεπτα.(Αναλογα με τον φουρνο μας)


Ωραια παρεα με φασολαδα
13  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Τσουκνιδες Deep Hambo specilas στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:21:18 πμ
1 κιλο τσουκνιδες
2 κουταλιες καλαμποκαλευρο
3 σκελιδες σκορδο
αλατι
Βραζουμε τις τσουκνιδες σε 150 ml νερο και με την πρωτη βραση με ενα ραυδοπλεντερ τις λιωνουμε καλα
ριχνουμε το αλευρι μας σιγα σιγα και ανακατευουμε παρα πολυ καλα  ,μετα τις σκελιδες μας που τις εχουμε λιωσει καλα και τελος το αλατι μας  και αφηνουμε
να παρουν βρασουν για 15 λεπτα.


Ενα deep με πολλες βιταμινες για τα παιδια
14  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Ροφημα υγειας Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:15:01 πμ
1κιλο τσουκνιδες
1 λεμονι
1 μεγαλη κουταλια μελι θυμαρισιο

Βραζουμε τις στουκνιδες σε 500 γρ νερο για 20 λεπτα μετα απο την πρωτη βραση
Σουρωνουμε καλα και ριχνουμε το χυμο απο ενα λεμονι η εαν μας αρεσει απο 2
και μετα το μελι μας και ανακατευουμε πολυ καλα.
Μπαινει στο ψυγειο και πινουμε καθε πρωι 1 ποτηρι του κρασιου.
15  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Πελτες Ατσικα Hambo specials στις: Μάρτιος 25, 2017, 03:06:07 πμ
3 κιλα πιπεριες φλωρινης
1 κονσερβα κονκασε
300 γρ καρυδια καθαρισμενα
15 γρ κολιανδρος σποροι
15 γρ αλατι η οσο μας αρεσει
5 γρ ζαχαρη κρυσταλλικη
5 γρ ασπρο πιπερι σκονη
2 κοκκινες μεγαλες καυτερες πιπεριες
1 κεφαλι σκορδο
1/2 ματσακι μαιντανος

Περναμε τις πιπεριες και το κονκασε σε ενα πλεντερ και κτυπαμε παρα πολυ καλα και το ριχνουμε στην κατσαρολα να βρασει
ριχνουμε σε ενα multi τα καρυδια τον κολιανδρο το πιπερι το αλατι την ζαχαρη τις σκελιδες τον μαιντανο και τις καυτερες πιπεριες  (Και με δοσεις δεν πηραζει)
οταν αρχισει να βραζει το υγρο μειγμα ριχνουμε και τα στερεα υλικα .
Το αφηνουμε και ανακατευουμε κατα διαστηματα κοιτωντας ποτε θα δεσει και ειναι ετοιμη  .
Κραταει για αρκετο καιρο στην συντηρηση .


Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7 »