|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση θεμάτων
|
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 5 ... 7 »
|
16
|
Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Μπαρα δυναμιτης Hambo specials
|
στις: Μάρτιος 25, 2017, 02:49:32 πμ
|
100 γρ φυστικι αιγινης καθαρισμενο 100 γρ Ηλιοσπορος καθαρισμενος 100 γρ κολοκυθοσπορος καθαρισμενος 30 γρ παπαρουνοσπορος 40 γρ goji berry αποξηραμενο 300 γρ μελι θυμαρισιο 100 γρ ζαχαρη καστανη 1 πρεζα αλατι
Βαζουμε την ζαχαρη σε μια κατσαρολα (οπου εχουμε προνοήσει οτι χωρανε ολα τα υλικα και μπορουμε να τα δουλεψουμε) οταν αρχισει και λιωνει ολη η ζαχαρη χωρις να καει ριχνουμε το μελι και ανακατευουμε συνεχεια . Οταν παρει βραση και αρχιζει να κοχλαζει ριχνουμε ολα τα υλικα μας και ανακατευουμε παρα πολυ καλα . Ριχνουμε το μειγμα σε ενα ταψακι σιλικονης με υψος 3 ποντους και το δουλευουμε να παει ομοιομορφα παντου το μειγμα και το αφηνουμε τουλαχιστον 1/1/2 ωρα.
Κοψτε το με ενα καλα ακονισμενο μαχαιρι και αποτομες κινησεις σε κομματια που θελουμε (διαστασεις)
|
|
|
18
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Παξιμαδοκουλουρακια Καρυδιου Hambo specials
|
στις: Μάρτιος 24, 2017, 06:06:20 πμ
|
180 γρ βουτυρο αναλατο αλευρι για ολες τις χρησεις ενα αυγο 250 gr ζαχαρη 300 γρ καθαρισμενα καρυδια και ψιλοκομμενα
λιωνουμε το βουτυρο μας αλλα δεν το καιμε ριχνουμε το αυγο και την ζαχαρη και κτυπαμε παρα πολυ καλα να γινει ενα ομειογενεις μειγμα στη συνεχεια ριχνουμε λιγο αλευρι μαζι με τα καρυδια μας και ανακατευουμε καλα . Συμπληρωνουμε αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια αλλα να ειναι αρκετη σφικτη η ζυμη μας . Κανουμε ενα ρολο την ζυμη και την κοβουμε σε κυλινδρικα κομματια 1 1/2 ποντο τα τοποθετουμε σε λαδοκολλα και ψηνουμε στους 200 τα κοιταμε μετα απο ενα τεταρτο να εχουν παρει χρωμα σκουρο η τα αφηνουμε ακομα μεχρι το χρωμα να γινει σκουρο οχι παρα πολυ . Σβηνουμε τα φουρνο μας και τα αφηνουμε μεσα για 30 λεπτα. Τα βγαζουμε και με ενα κοφτερο μαχαιρι και αποτομες κινησεις τα κοβουμε σε μικροτερα κομματια.
Για οσους εχουν ορανισκο ιδιαιτερο βαλτε και 2 σφηνακια μαυρο ρουμι
|
|
|
19
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Η πιττα του Ηambo specials
|
στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:51:35 πμ
|
180 γρ βουτυρο αναλατο αλευρι για ολες τις χρησεις ενα αυγο αλατι Μοσχαρι-- ελια Κρεμα τυριου με σκορδο Χυμο απο ενα λεμονι 1 κουταλια της σουπας μελι κατα προτιμηση Θυμαρι η ανθομελο
Λειωνουμε το βουτυρο αλλα δεν το καιμε ριχνουμε το αλατι -πιπερι -αυγο και σιγα σιγα το αλευρι ζυμωνουμε μεχρι να μην μας κολλαει στα χερια. Τοποθετουμε στη συντηρηση τη ζυμη .
Περνουμε το κομματι -μοσχαρι και ριχνουμε οσο αλατι θελουμε και πιπερι παντου και κανουμε ενα μασαζακι. Ανακατευουμε το λεμονι με το μελι και το απλωνουμε σε ολο το κομματι μας.
Ψηνουμε σε αερα στους 220 για 20 λεπτα 10 απο την μια πλευρα και εναλλαξ Στη συνεχεια αποσυρουμε απο το φουρνο και τα κοβουμε σε παρα πολυ μικρα κομματια η λωρηδες.
Ανοιγουμε τη ζυμη μας σε 2 μερη το ενα λιγο μεγαλυτερα απο το αλλο και κυκλικο ,αυτο το κανουμε για να αγκαλιασει το κατω φυλλο το πανω.
Αφου εχουμε ανοιξει τα φυλλα μας τοποθετουμε το μεγαλυτερο κατω βαζουμε το κρεας μας και απο την περιμετρο του φυλλου 2 ποντους μεσα και ριχνουμε παντου την κρεμα -σκορδου στη συνεχεια βαζουμε και το αλλο φυλλο απο πανω και γυριζουμε το κατω πανω για να το αγκαλιασει πατωντας με ενα πηρουνι να κλεισει καλα. Τρυπαμε απο πανω το φυλλο αρκετες τρυπες και παταμε σιγα σιγα απο πανω για να παει η γεμιση παντου .Ψηνουμε στους 200 αερα για 25 λεπτα αλλα εξαρταται και απο τον φουρνο .Οταν λοιπον παρει χρωμα η ζυμη μας ειναι ενταξει.
Καλη ορεξη.
|
|
|
20
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Γαλακτομπουρεκο Κρεμα Μπανανα Hambo specials
|
στις: Μάρτιος 24, 2017, 05:33:25 πμ
|
Για την κρεμα χρησιμοποιουμε 1 κιλο γαλα πληρες 350 gr κρεμα γαλακτος 220 gr ζαχαρη 3 μπανανες λιγο πρασινες (Να κρατανε) 120 γρ σιμιγδαλι ψιλο
Εγω δεν βαζω αυγα στη συνταγη.
Βαζουμε τις μπανανες με το μισο γαλα στο μπλεντερ και τα κτυπαμε για 3 λεπτα μετα βαζουμε το μειγμα μας μαζι με το υπολοιπο γαλα και την κρεμα γαλακτος -ζαχαρη στη κατσαρολα μολις παρει μια βραση βαζουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ενα αυγοδαρτη συνεχεια μεχρι να ριξουμε ολο το σιμιγδαλι. Αποσυρουμε απο την φωτια .Καλο ειναι να καθησει για ενα 15λεπτο η κρεμα.
Τα υπολοιπα ειναι γνωστα.φυλλο βουτυρωμα και αργοτερα σιροπιασμα.
Επισης ειναι πολυ καλη κρεμα για τα παιδια.
|
|
|
21
|
Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Λικερ Τσαι του βουνου
|
στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:48:54 πμ
|
1 ΛΙΤΡΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ 30 gr ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ
Αφηνουμε να δεσουν αρωματα και χρωμα για 10 μερες μετα σουρωνουμε και ριχνουμε 300 gr Ζαχαρη για 20 ημερες και καθε μερα ανακατευουμε για να λιωσει η ζαχαρη.
Πολυ καλο
|
|
|
22
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι γρηγορο και ωραιο
|
στις: Μάρτιος 09, 2017, 08:35:11 πμ
|
3 μπανανες ελαχιστα πρασινες (να κρατανε που λεμε) 300 gr μερεντα σφολιατα ψημενη
Πολτοποιουμε τις μπανανες και τις ανακατευουμε με την μερεντα. ( ρουμι μαυρο για αυτους που θελουν κατι διαφορετικο) Σπαμε την σφολιατα σε μικρα κομματια και εναλαξ ριχνουμε σε μεγαλο η ατομικα μπολ μειγμα-σφολιατα .
Εαν θελουμε στολιζουμε με σμεουρο στο τελος .
Τα παιδια θα παθουν πλακα (χωρις αλκοολ)
Τουλαχιστον 2 ωρες ψυγειο πριν το φαμε . Κραταει 4 μερες στη συντηρηση
|
|
|
23
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Coffe Time Hambo specials
|
στις: Ιανουάριος 05, 2016, 06:14:30 πμ
|
Η διαδικασια ειναι η εξης
Χρησιμοποιουμε οτι και σε ενα κεικ δηλ γαλα -αυγα -ζαχαρη αλλα βαζουμε αλευρι για ολες τις χρησεις και νωπη μαγια. Βαλτε μαστίχα τριμμένη και μαχλέπι σε σκόνη . Αφου φτιαξουμε την ζυμη μας που θα ειναι σφιχτη την αφηνουμε να φουσκωσει. Μετα χωριζουμε την ζυμη μας σε 2 εαν 500γρ αλευρι η 4 για 1 κιλο αλευρι. Υστερα τα 2 σε 4 κτλ , Ανοιγουμε ενα φυλλο παχους 5mm ορθογωνιο το ιδιο και το αλλο . Η γεμιση ειναι θεμα γουστου ,εγω την εφτιαξα με μαρμελαδα κρανο την οποια και την ειχα ανακατεψει με captain Morgan και πασαλειψα το φυλλο μετα εριξα οχι πολλες αλλα αρκετες σταγονες σοκολατας και εκανα το φυλλο ρολο και το εκλεισα στις ακρες ,το ιδιο και το αλλο και μετα κοτσιδα. Απο πανω γαλα με αυγο για χρωμα.
στους 180 για 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.Οπως επισης παιζει ρολο και το μεγεθος που θα ψησετε .
|
|
|
24
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / ΜΕΛΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ
|
στις: Δεκέμβριος 15, 2015, 13:21:10 μμ
|
850 gr μελι οτι θελουμε 150 gr σκονη απο chips μπανανας
κτυπαμε παρα πολυ καλα σε γουδι τα chips μεχρι να γινουν πουδρα και ανακατευουμε παρα πολυ καλα την πουδρα μπανανας με το μελι.
Ειναι οτι καλυτερο για τα παιδια και δεν υπαρχει πουθενα στο εμποριο.
τα chips μπανανας τα βρισκουμε και στο super market.
Δεν χαλαει το μελι λογο οτι δεν υπαρχει υγρασια.
|
|
|
25
|
Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Τι να λεμε Hambospecials
|
στις: Νοέμβριος 02, 2013, 23:55:46 μμ
|
Για τηγανι -κοκκινιστα η φουρνο μοσχαριος κιμας Για σχαρα χοιρινος λαιμος κιμας
Οσο και ο κιμας που θα χρησιμοποιήσουμε σε βαρος τοσο και τα λουκανικα. Δηλ αφαιρουμε την εξωτερικη μεμβρανη του λουκανικου η εντερο για καποιους και ζυμωνουμε παρα μα παρα πολυ καλα με τον κιμα μας και τα υπολοιπα υλικα.
Επισης για την σχαρα παει παρα πολυ και το ξυσμα απο λεμονι.
Για το τι λουκανικα εγω χρεισιμοποιω με πρασο χωριατικα.
|
|
|
26
|
Μαγειρέματα / Κρεατικά / BarBeque Κοτοπουλο απο τα λιγα Hambospecials
|
στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:19:15 πμ
|
Ξεκοκαλισμενα μπουτια κοτοπουλο
Aσπρο Ξυδι η μηλοξυδο ηλιελαιο παπρικα πιπερι μαυρο και κοκκινο(ΚΑΥΤΕΡΟ) Αλατι μελι
Για 12 μπουτια 50 γρ ξυδι 100 γρ ηλιελαιο 1 κουταλακι του γλυκου παπρικα 1/3 κουταλακι μαυρο πιπερι και κοκκινο 1& 1/2 κουταλακι αλατι 3 κουταλιες της σουπας μελι
τα βαζουμε ολα μαζι και τα κτυπαμε καλα στη συνεχεια ριχνουμε το κοτοπουλο και ανακατευουμε με το μειγμα μας καλα. Τοποθετηστε στη συντηρηση για 12 ωρες και μετα στη σχαρα και καλη ορεξη.
|
|
|
27
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Κεικ μαυρο φραγκοσταφυλο-σοκολατα Hambospecials
|
στις: Σεπτέμβριος 17, 2013, 04:05:40 πμ
|
1 βαζακι φραγκοσταφυλο μαυρο γλυκο του κουταλιου(μπορουμε να το βρουμε στα Σουπερ Μαρκετ) 1 βιταμ 4 αυγα Μια κουταλια της σουπας Μπεικιν 1 φακελακι σταγονες σοκολατας Ι κυπελο μερεντα 350 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
Κτυπαμε το βιταμ να αφρατεψει και στις συνεχεια ριχνουμε τα αυγα και κτυπαμε πολυ καλα Ριχνουμε το μισο αλευρι και το βαζακι και συνεχιζουμε το ανακατεμα στη συνεχεια βαζουμε στο μειγμα μας τις σταγονες σοκολατας και το υπολοιπο αλευρι με το Μπεικιν (και ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω) Τοποθετουμε λιγο μειγμα στη φορμα μας και απο πανω ριχνουμε λιγη μερεντα το ιδιο κανουμε και στη συνεχεια. στους 180 βαθμους για μια ωρα.
|
|
|
28
|
Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αυγα το κατι αλλο Hambospecials
|
στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 01:08:22 πμ
|
1Φετα προσουτο 1αυγο μουσταρδα απαλη φετα
κοβουμε ενα κομματι λιγο μεγαλο μεβρανη και την τοποθετουμε μεσα σε ενα φλυτζανι δηλ κανουμε μια λακουβιτσα στη μεση της μεβρανης ετσι ωστε να τοποθετησουμε το αυγο(αφου το εχουμε σπασει) 1 φετα ψιλικομμενη προσουτο- μιση κουταλια μουσταρδα και λιγη τριμενη φετα και μαυρο πιπερι -αλατι αναλογα τη φετα. Μετα τυλιγουμε και δενουμε οσο μπορουμε ποιο κοντα στο υλικα που εχουμε ριξει ετσι ωστε να μην εχει πολυ αερα η μπαλιτσα που θα φτιαξουμε με την μεβρανη.Τελος ριχνουμε το μπαλακι μεσα σε καυτο νερο και βραζουμε σε δυνατη φωτια για 8 λεπτα .αφηνουμε να παγωσει στη συνεχεια και προσεχτικα αφαιρουμε την μεβρανη για να μην μας χαλασει ημπαλιτσα μας.
|
|
|
29
|
Μαγειρέματα / Γλυκά / Μαρμελαδα Σταφυλι-μηλο Hambospecials
|
στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:54:23 πμ
|
1 Λιτρο χυμο σταφυλι(Απο το στυψιμο που θα κανουμε σε σταφυλια κατα προτιμηση ασπρα) 2.5 Kgr Μηλα τα τοποθετουμε σε μια κατσαρολα και τα βραζουμε για καμια ωρα σε δυνατη φωτια μετα σε σιγανη μεχρι να δεσει η Μαρμελαδα.(παντα ελενχουμε και ανακατευουμε κατα διαστηματα)
|
|
|
30
|
Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Βλητα Hambospecials
|
στις: Σεπτέμβριος 14, 2013, 00:48:37 πμ
|
Βραζουμε τα βλητα μας και οταν γινουν τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι τσιγαριζουμε κρεμυδι και σκορδο με λιγο ελαιολαδο και μετα ανακατευουμε με τα βλητα προσθετοντας και λιγο αλατι.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|