GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 01:57:50 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »
31  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κατι το διαφορετικο με τον Καφε μας Hambospecials στις: Σεπτέμβριος 12, 2013, 22:24:37 μμ
1 βιταμ
400 gr ρυζαλευρο
150 γρ κρασι κοκκινο ξερο.
200 gr ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας μπεικιν

2 κουταλιες νες καφε +4 ζαχαρη(μετα το ψησιμο)
400 γρ κουβερτουρα

 1Βραση
 τη ζαχαρη με το κρασι και μολις παγωσει ανακατευουμε τα υλικα μας
ψησιμο στους 180 για 50 λεπτα

Οταν λοιπον γινει αυτο το κεικ θα μπορουσαμε να το πουμε κτυπαμε τον καφε με τη ζαχαρη σε 100 ml νερο
με ενα μοτερακι για κανουμε καλο αφρο και τοτε το ζυμωνουμε με το κεικ μας.(ναι το χαλαμε ζυμωνοντας το)
Κανουμε μικρα μπαλακια σαν τα κεφτεδακια τα αφηνουμε κανα 2 ωρο και μετα αφου εχουμε λιωσει την σοκολατα
σε μπενμαρι τα περναμε ενα ενα για επικαλυψη και τα βαζουμε σε μια λαδοκολλα για 2 ωρες στο ψυγειο.
32  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ HAMBOSPECIALS στις: Ιούλιος 22, 2013, 23:24:49 μμ
3 Mπανανες πολυ ωριμες αλλα να μην εχουν μαυρισει μεσα.
350 gr αλευρι για ολες τις χρησεις
μαγια
ελαιολαδο
καλαμποκαλευρο(οσο χρειαστει)

Λυωνουμε καλα τις μπανανες με τα χερια με 20 gr ελαιολαδο μεχρι να γινουν πολτος και προσθετουμε το αλευρι και ανακατευουμε,
ριχνουμε τη μαγια και παλι ανακατευουμε .Λογο οτι κολλαει στα χερια η ζυμη ριχνουμε και το καλαμποκαλευρο λιγο λιγο και
ανακατευουμε οταν δουμε οτι δεν κολλαει η ζυμη την αφηνουμε να φουσκωσει.
Μετα οπως ειναι φουσκωμενη η ζυμη περνουμε λιγη ζυμη και φτιαχνουμε μπαλακια οπου και τα τοποθετουμε στο ταψι μας.
Στους 200 βαθμους για 35 λεπτα.

33  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Ρολο κιμα πανε Hambospecials στις: Ιούλιος 18, 2013, 01:30:04 πμ
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο
1/2   /=/  κοτοπουλο
150 gr μουσταρδα απαλη
φρυγανια σε σκονη(οσο χρειαστει)
150 gr κετσαπ
3 αυγα
πιπερι-αλατι(δοκιμαστε πριν τα βαλετε)

Τα ζυμωνουμε παρα πολυ καλα και φτιαχνουμε 2 ρολα .Τα τυλιγουμε σε λαδοκολα μαζι με αλουμινοχαρτο.
1 ωρα στους 200 βαθμους. Μετα απο τον φουρνο και οταν κρυωσουν τα βαζουμε για 2 ωρες στο ψυγειο.
Υστερα τα κοβουμε σε ροδελες 1 ποντο παχος.

1 γιαουρτακι (ΚΕΣΕΔΑΚΙ το οποιο και το κτυπαμε στο 1/3 της συσκευασιας του με νερο)
2 Σακουλακια πατατακια barbeque(τα οποια τα κανουμε σκονη και τα ανακατευουμε με 50 gr αλευρι απο καλαμποκι)

Περναμε  τα κομμενα ρολακια του κιμα απο το γιαουρτι και μετα απο το μειγμα πατατακια-αλευρι και τηγανιζουμε για 1,5 λεπτο σε λαδι.
34  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ψωμι βουτυρου στις: Μάιος 27, 2013, 02:15:40 πμ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 βιταμ
αλατι
μαγια ζηρη
νερο.

Φτιαχνουμε τη ζυμη μας και ανοιγουμε πιτες παχους οχι μεγαλυτερες απο 1cm
η διαμετρος εξαρταται απο το τηγανι που θα χρεισιμοποιησετε.
Το τηγανι το βαζουμε στο ματι μονο για να ζεσταθει καλα και βαζουμε την πιτα να ψηθει .Προσοχη γυριζουμε ανα 20 δευτερα και κοιταμε τη πιτα
για τι ενδεχεται να μας αρπαζει και να μυρισει.
35  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γεμιστα με τονο -γαριδες -μυδια-σολομος στις: Μάιος 27, 2013, 02:09:33 πμ
Οπως γνωριζουμε τη βασικη συνταγη αλλα ψιλοκοβουμε τα θαλασσινα και τα ανακατευουμε με το ρυζι.
Το μυστικο ειναι το πιπερι και ο μαιντανος.
36  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Τυπου τσουρεκακι με μαρμελαδα βερυκοκο Hambo specials στις: Σεπτέμβριος 29, 2011, 15:04:26 μμ
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
500 γρ βουτυρο αγελαδος
γαλα οσο χρειαστει
45 γρ μαγια
150 γρ ζαχαρη
βανιλια

1 αυγο 1 κουταλια της σπουπας γαλα η κρεμα γαλακτος για την επαλειψη

Φτιαχνουμε τη ζυμη μας (ΑΛΕΥΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΓΙΑ ΓΑΛΑ) και την αφηνουμε να φουσκωσει,μετα την ανοιγουμε με ενα πλαστη οσο μπορουμε
εχουμε κοψει σε λεπτες φετες το βουτυρο μας και το εχουμε αφησει  εξω (απο το ψυγειο)να μαλακωσει πολυ και τις απλωνουμε πανω στη ζυμη μας
κλεινουμε την ζυμη μας μετα χερια και ξανα ζυμωνουμε .Αυτο πρεπει να γινει αμεσως αφου εχουμε παρει το ζυμαρι μας που εχει φουσκωσει  και το εχουμε ανοιξει
οταν εχουμε ζυμωσει καλα και βλεπουμε οτι το βουτυρο  ειναι κολαει στα χερια μας τοτε βαζουμε λιγο αλευρι και ξανα ζυμωνουμε .
Το βαζουμε στη συντηρηση και το αφηνουμε για 3 ωρες,
μετα περνουμε λιγη ζυμη και αμοιγουμε ενα παραλληλογραμμο 15 ποντου χ 10 ποντους και οσο ποιο ψιλη ζυμη μπορουμε με τον πλαστη μας
βαζουμε μερμελαδα βερυκοκο και την απλωνουμε με ενα κουταλακι και αφηνουμε κανα ποντα απο αριστερα και δεξια του φυλλου μας χωρις μαρμελαδα
το κανουμε απο την μεγαλη πλευρα του ολο ενα ρολο προσοχη δεν το πιεζουμε απαλα μετα περνοντας  την μια ακρη κανουμε ενα σαλιγραρι και την εξωτερικη μυτη του ρολου
μας την βαζουμε μεσα στο κεντρο  και την παταμε με το δαχτυλο μας και μετα ολο μαζι το παταμε ελαφρια με την παλαμη μας.
Εχουμε κτυπησει το αυγο και την κρεμα γαλακτος και με ενα πινελo περνουμε απο πανω τα τσουρεκακια μας  να βαλετε  μπολικο.

Ειναι φανταστικα για πρωινο και τα παιδια θα ξετρελαθουν εαν ειναι γεμιστα με σοκολατα Lacta.

Σε λαδοκολλα στο φουρνο στους 200 βαθμους
37  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Χταποδι 2 Hambo specials στις: Αύγουστος 18, 2011, 16:58:27 μμ
1 χταποδι ι κιλο
ι κρεμυδι
2 σφηνακια της σουπας στιπουρο η ουζο
2 κουταλιες της σουπας μελι
2   -/-   /=/ ελαιολαδο
Αλατι πιπερι

Βραζουμε το χταποδι  για 45 λεπτα αλλα το  κοιταμε μεχρι να γινει μαλακο
μετα το κοβουμε σε κομματια  βαζουμε σε ενα τηγανι ελαιολαδο και τσιγαριζουμε το κρεμμυδι το οποιο και εχουμε
κοψει σε μικρα κομματακια,υστερα βαζουμε τα κομματια απο το χταποδι και τα σωταρουμε για 2 λεπτα μαζι με αλατι και πιπερι
τελος ριχνουμε το τσιπουρο (ΠΡΟΣΟΧΗ ) και το μελι και ανακατευουμε για ενα λεπτο.

Μπορουμε να το συνοδευσουμε με ενα πιλαφι αλλα και με πατατες τηγανιτες.
38  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Τυροπιτα Hambo specials στις: Ιούνιος 29, 2011, 19:47:43 μμ
200gr αλευρι για ολες τις χρησεις               
100 γρ βουτυρο αγελαδος η βιταμ               
αλατι και οσο νερο χρειαστει.               
               
Για την γεμιση               
φετα 100 γρ               
100 τριμενο τυρι 9(ΓΚΟΥΝΤΑ)               
Ρηγανι               
40 γρ γαλα               
Αυτα τα κτυπαμε ολα μαζι και τα βαζουμε στο ψυγειο να δεσουν για κανα 4ωρο.               
               
To Ζυμαρι μας το βαζουμε για κανα 2ωρο στο ψυγειο και μετα το ανοιγουμε σε ψιλο φυλλο
οπου κοβουμε το μεγεθος που θελουμε και βαζουμε γεμιση οπου και την κλεινουμε με λιγο νερο στα δακτυλα μας
και την τηγανιζουμε μεσα σε βουτυρο αγελαδος (ελαχιστο) για 1 1/2 λεπτο απο καθε πλευρα .
39  Μαγειρέματα / Γλυκά / Φουντουκοπιτα Hambo specials στις: Ιούνιος 11, 2011, 16:36:12 μμ
Τα ιδια υλικα οπως την καρυδοπιτα απλως βαλτε φουντουκι.
40  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Σαλιγκαρια Hambo specilas στις: Ιούνιος 03, 2011, 22:19:00 μμ
1 kg σαλιγκαρια   (εγω τα βαζω για 2 μερες μεσα σε μια λεκανη οπου ριχνω λιγο καλαμποκαλευρο και ριγανη και τα σκεπαζω με ενα τουλι)
1 μεγαλη πατατα
1 ντοματα  /=/
1 κρεμυδι   /=/
αλατι πιπερι
νερο
ελαιολαδο

Κοβουμε σε μεγαλα κομματια το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε ελαχιστα ,ριχνουμε την ντοματα οπου την εχουμε περασει απο τον τρυφτη
και την πατατα  που εχουμε κοψει σε κυβους - αλατι πιπερι -το νερο  1 ποτηρι νερο  και τα σαλιγκαρια μας.
Σε 40λεπτα ειναι ετοιμα.
41  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Χταποδι Hambo specials στις: Μάιος 20, 2011, 19:22:20 μμ
1 χταποδι 2 κιλα
2 κρεμυδια μεγαλα
2 ντοματες μεγαλες
ελαιολαδο
αλατι -πιπερι
ξυδι
1 ποτηρι κοκκινο(αιμα)κρασι


βραζουμε το χταποδι με το κρασι για 45 λεπτα(αναλογα με το μεγεθος του χταποδιου ) , αφου εχει βρασει καλα το κοβουμε σε κομματακια.
Σε ενα τηγανι τσιγαριζουμε σε μεγαλα κομματια τα κρεμυδια και υστερα ριχνουμε τις ντοματες (που εχουμε περασει πρωτα στον τρυφτη ) αλατι-πιπερι και περιμενουμε
 μεχρι να δεσει η σαλτσα μας ,μετα ριχνουμε το χταποδι μαζι με 1 κουταλια της σουπας ξυδι και το αφηνουμε για 5 λεπτα και τα σβηνουμε.

42  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Πιλμενια Hambo specials στις: Μάιος 08, 2011, 16:04:11 μμ
Οπως και τα μαντια αλλα μικροτερα σας τορτελινια
αλλα τα βραζουμε σε αλατισμενο νερο με λιγο βουτυρο .
Μπορειτε να τα σερβιρετε στεγνα η και με ζουμι .
43  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Μαντι Hambo specials στις: Μάιος 08, 2011, 16:00:41 μμ
300 gr αλευρι για ολες τις χρησεις
αλατι  μια πρεζα(οσο αλατι πιανεις αναμεσα στα 2 σου δακτυλα)
νερο
Φτιαχνουμε τα ζυμαρι μας και το ανοιγουμε σε ψιλο φυλο και κοβουμε τετραγωνα κομματια
πχ 8cm x 8cm

500 gr κιμας αρνισιος η μασχαρισιος
1 κιλο κρεμυδια
αλατι
1/2 ποτηρι γαλα η νερο
πιπερι μαυρο
κοβουμε τα κρεμυδια σε πολυ μικρα κομματια και ανακατευουμε τον κιμα και το γαλα μαζι
το ζυμωνουμε κανα 5 λεπτο

Γεμιζουμε 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗς ΣΟΥΠΑς τα τετραγωνα κομματια απο την ζυμη μας και τα κλεινουμε(ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ) διαγωνιες γωνιες και τελος ενωνουμε τις αριστερες και τις δεξιες γωνιες
ΜΑΖΙ.
Για καλυτερη εφαρμογη στο κλεισιμο του ζυμαριου βαλτε λιγο νερο στα δακτυλα σας.

Αυτα τα ψηνουμε σε μια συσκευη που την ονομαζουμε μαντιοσκα αλλα εσεις μπορειτε να τα βαλετε σε ενα ατμομαγειρα. για 30 λεπτα.

Σερβιρονται ζεστα και πασπαλισμενα με καυτερο πιπερι και γιαουρτι η σμετανα.




44  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κρεπα hambo specials στις: Φεβρουάριος 22, 2011, 19:58:35 μμ
για 12 κρεπες

300 gr αλευρι μαλακο
140 gr νερο
10 gr μαγια
10 gr αλατι
20 gr ζαχαρη
20 gr λιωμενο βουτυρο
10 μπανανες
1 βαζακι μερεντα


Φτιαχνουμε το ζυμαρι μας και το αφηνουμε να φουσκωσει Την κανουμε μπαλακια(ΠΕΡΙΠΟΥ 10) και τα αφηνουμε 10 λεπτα
Ανοιγουμε με εναν μπλαστη οσο ποιο ψιλη μπορουμε τη ζυμη μας που την δουλευουμε με αλευρι και την κανουμε οσο μπορουμε ποιο στρογγυλή
και την ψηνουμε σε τηγανι αντικολλητικο (το οποιο και την χωραει )το οποιο εχουμε ζεστανει πρωτα για την πρωτη  κρεπα μας και συνεχιζουμε με τις υπολοιπες.Ψηνουμε μεχρι η καθε πλευρα να παρει χρωμα δηλ περιπου 1  1/2  λεπτο την καθε πλευρα
και υστερα βαζουμε τη μερεντα μας σε ολη την μια πλευρα της κρεπας και κανουμε με την ολοκληρη μπανανα ενα ρολο.
45  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Ψαροσουπα Hambo specilas στις: Δεκέμβριος 09, 2010, 16:34:15 μμ
1.5 kg φιλετο περκας
2 πατατες μεγαλες
2 καροτα
1 κρεμυδι μεγαλο
σελινο μισο ματσακι
χυμο απο μισο λεμονι
ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
150 gr ρυζι

Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το τσιγαριζουμε (μην παρει χρωμα) και ριχνουμε αφου εχουμε κοψει σε μεγαλα κοματια το φιλετο μας και το σωταρουμε για κανα 2 λεπτα
μετα ριχνουμε 5 λιτρα νερο και περιμενουμε να παρει μια βραση.Υστερα βγαζουμε απο τη κατσαρολα μας τα κοματια απο το φιλετο και ριχνουμε τις πατατες μας που εχουμε κοψει
σε κομματακια οχι μικρα και τα καροτα ποθ εχουμε κοψει σε ροδελες η οτι αλλο σχημα θελουμε και το ψιλοκομενο σελινο.
Αφου παρει κανει 2 βρασεις ριχνουμε το ρυζι μας .Σε κανα 30 λεπτο δοκιμαζουμε να δουμε εαν εχουν ψηθει τα υλικα μας εαν ειμαστε ενταξει ριχνουμε ψιλοκομενο το ψαρι μας μαζι με αλατι και το πιπερι και τελος το λεμονι και σβηνουμε τη φωτια και καπακονουμε τη κατσαρολα.Ειμαστε ετοιμοι να σερβιρουμε μετα απο ενα 15 λεπτο.
Σελίδες: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »