GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 09:31:47 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 »
61  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Οικογενειακη σεφταλια Hambo specials στις: Φεβρουάριος 08, 2010, 12:58:20 μμ
1 1/2 kg αρνησια συκωταρια
2 κρεμυδια φρεσκα
2 πρασα
κληματόβεργες καμια εικοσαρια
Μπολια απο 2 αρνια
ριγανι αλατι  πιπερι
1/2 kg τριμενο τυρι gounda
1 ποτηρι νερο


τοποθετουμε τις κληματοβεργες μεσα σε ενα ταψι και σε σχημα  # τουλαχιστο 3 ποντους το υψος απο τον πατο το ταψιου ωστε τα λιποι να μεινουν κατω
κοβουμε την συκωταρια μας σε κομματια οχι μεγαλα και ψιλικοβουμε τα φρεσκα κρεμυδια και τα πρασα και τα ανακατευουμε ριχνοντας το πιπερι  αλατι  ριγανι

Απλωνουμε την μπολια πανω στις κληματοβεργες  να ειναι μεγαλη και οχι κομμενη να καλυψει ολο το ταψι εαν οχι το μεγαλυτερο κομματι πρωτα και τα αλλα λιγο απο κατω και το υπολοιπο
να βγαινει εξω απο το ταψι για να μπορεσουμε γυριζοντας μπος τα πανω να καλυψουμε την γεμιση μας .

αφου εχουμε τοποθετησει την μπολια ριχνουμε το 1/3 απο  το  μειγμα μας και απλωνουμε απο πανω ριχνουμε το 1/2 απο το τριμμενο τυρι μας μετα μειγμα / τυρι το αλλο 1/2 και τελος
το υπολοιπο απο το μειγμα μας και περνουμε την μπολια και καλυβουμε  (KATI ΣΑΝ ΠΙΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ) ριχνουμε και το ποτηρι με το νερο μας στο ταψι .

Το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 2 ωρες και 30 λεπτα.
62  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Αρνισια συκωταρια Hambo specials στις: Ιανουάριος 25, 2010, 14:36:16 μμ
1 kg αρνισια συκωταρια
40 γρ ελαιολαδο
2 μεγαλα ξερα κρεμυδια
200 γρ κοκκινο ξηρο κρασι
αλατι /πιπερι

Πλενουμε καλα την συκωταρια και την βραζουμε με το κοκκινο κρασι για 20 λεπτα
ριχνουμε σε ενα τηγανι  χοντροκομενα τα κρεμυδια με το ελαιολαδο και τα τσιγαριζουμε ελαχιστα για κανα 3λεπτο
ριχνουμε στη συνεχεια την συκωταρια μας την οποια εχουμε στραγγιξει καλα αλατι/πιπερι  και ανακατευουμε κατα διαστηματα σε 20 λεπτα ειμαστε ετοιμοι (να μην εχει υγρα μονο το λαδι του)
63  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Αυγοφετες με μελι Ηambo specials στις: Ιανουάριος 08, 2010, 20:14:11 μμ
10 φετες ψωμιου
3 αυγα
200 γρ γαλα
100 βιταμ
μελι οσο θελει ο καθενας

κτυπαμε τα αυγα σε ενα μπολ να εινα ομως λειτουργικο να μπορει να βαλουμε μεσα την φετα απο το ψωμι

σε ενα αλλο μπολ το γαλα μας

σε ενα τηγανι ριχνουμε το βουτυρο μας

περναμε την φετα πρωτα στο γαλα και μετα στο αυγο και την βαζουμε να ψηθει στο καυτο βουτυρο μολις παρει χρωμα λιγο σκουρο ειναι ετοιμο
ριχνουμε απο πανω μελι  και σε οσους αρεσει ριξτε και κανελα

ειναι πολυ ωραιο για πρωινο
64  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπριζολες σχαρας Ηambo specials στις: Ιανουάριος 08, 2010, 20:02:55 μμ
Μπριζολες στη σχαρα κατι πολυ γνωριμο σε ολους μας
Βαλτε τις μπιζολες σε ανα ταψι και ενδιαμεσα  /πανω κατω/ βαλτε μεγαλες ροδελες απο κρεμυδι   και  ριξτε αλατι   για 6 ωρες στο ψυγειο τυλιξτε και το ταψι με μια μεμβρανη
μετα ετοιμες να ψηθουν στη σχαρα.
65  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπριζολες Ηambo specials στις: Ιανουάριος 08, 2010, 19:54:38 μμ
Φτιαχτε μπριζολες με πατατες στο φουρνο που ειναι και ενα τοσο γνωστο φαγητο μα δεν θα βαλετε νερο αλλα κρασι κοκκινο οχι ροζε.
66  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Γαυρος Hambo specials στις: Ιανουάριος 08, 2010, 19:47:01 μμ
1 1/2 kg Γαυρος
3 κρεμμυδια μεγαλα
αλατι πιπερι ριγανι
ελαιολαδο
1 ποτηρι νερο
1/2 ματσακι μαιντανος

Για να μην ταλαιπωρηθουμε στο γευμα καθαριζουμε τον γαυρο και βγαζουμε απο μεσα το κοκαλακι αφου μας εχει αφαιρεσει ο ψαρας τα κεφαλια
και τα αλατιζουμε και τα αφηνουμε για 15 λεπτα

χοντοκοβουμε τα κρεμυδια μας και τα βαζουμε μεσα σε ενα ταψι  με ελαιολαδο και τα τοποθετουμε στον φουρνο για 15 λεπτα στους 180 βαθμους
βαζουμε μετα τον γαυρο μας στο ταψι με τα κρεμυδια και ενα ποτηρι νερο /πιπερι  και τα ανακατευουμε και αφηνουμε στο φουρνο για 20 λεπτα στους 200 βαθμους
αφου εχουμε σβησει τον φουρνο μας   ψιλοκοβουμε τον μαιντανο μας και το ριχνουμε πανω απο το γαυρο μαζι με την ριγανι  μας και αφηνουμε για 10 λεπτα στον φουρνο μας που ειναι ηδη ζεστος.Ετοιμοι

Για οσους θελουν μπορουνε να βαλουν και χυμο απο ενα λεμονι η μετα στο πιατο τους αλλα μπορουνε να ριζουν και μια μεγαλη ντοματα στο ταψι σε  ψιλες φετες πανω απο το γαυρο  στην αρχη του ψησιματος
67  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Μπορτς Hambo specials στις: Ιανουάριος 08, 2010, 19:29:23 μμ
1 λαχανο (κεφαλι)
2 ντοματες
2 πατατες
3 πατσαρια οχι φυλλο
ελαιολαδο
αλαιτ πιπερι  και σε οσος ερεσει μια μικρη καυτερη πιπερια
1 κρεμμυδι

χονροκοβουμε το λαχανο και το βαζουμε σε μια κατσαρολα να βρασει μαζι με τις χοντροκομμενες πατατες και τα πατζαρια και βαζουμε νερο τα αφηνουμε για 20 με 25 λεπτα

περναμε απο τον τριφτη τις ντοματες 
τριγαριζουμε το κρεμμυδι καλα και ριχνουμε τις ντοματες για 10 λεπτα  το βασικο σημειο των λαχανικων και της σαλτσας ειναι  να γινουν στην ιδια ωρα στο τελειωμα  του φαγητου  δηλ.
αφου εχουν περασει 15 λεπτα και βραζουν τα λαχανικα μας ξεκιναμε να τσιγαριζουμε και τελος σβινουμε την κατσαρολα μας και ριχνουμε μεσα την σαλτα μας  αλατι /πιπερι και ανακατευουμε και αφηνουμε για 10 λεπτα και μετα σερβιρουμε.

Επισης μπορουμε να το κανουμε και με  κρεας μοσχαρισιο ( ελια) που ειναι πολυ ωραιο αλλα θα πρεπει να βρασουμε πρωτα το κρεας που εχουμε κοψει σε κομματια
68  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Xοντρο με μακαρονια Hambo specials στις: Ιανουάριος 07, 2010, 09:03:42 πμ
500 gr ψαχνο απο προβατο
2  μεγαλες ντοματες
1/4 ματσακι μαιντανος
1 σκελιδα σκορδο
1 μεγαλο κρεμυδι
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
1 πακετο μακαρονια  Νο 10
αλατι /πιπερι μαυρο
1/2 ποτηρι νερο
1 κουταλακι του γλυκου κοφτο ζαχαρη
1 κουταλια της σουπας μουσταρδα

Κοβουμε σε μικρα κομματια το κρεας μας το ριχνουμε σε μια κατσορολα και βαζουμε νερο (τοσο οσο θα χρειαστει για τα μακαρονια να γινουν )
στην πρωτη βραση περνουμε απο μεσα το κρεας μας και αφηνουμε των ζωμο να βρασει καλα για να ριξουμε τα μακαρονια μας.

Σε μια μικροτερη κατσαρολα ριχνουμε το λαδι μας και ψιλοκοβουμε το σκορδο μας και το κρεμυδι μας  και τα τσιγαριζουμε ,μετα ριχνουμε το κρεας μας και το τσιγαριζουμε καλα  να παρει χρωμα  Περναμε τις ντοματες απο τον τριφτη και τις ριχνουμε στην κατσαρολα οπως και   / το αλατι - πιπερι/ 1 ποτηρι νερο/ την ζαχαρη και την μουσταρδα  και αφηνουμε να βρασουν για 20 λεπτα και ανα διαστηματα ανακατευουμε

αφου εχουν γινει τα μακαρονια μας μεσα στο ζωμο δεν χρειαζετε να τα βουτυροσουμε .  Σε καθε  πιατο  οταν σερβιρουμε  απο πανω  Ριχνουμε τον  μαιντανο τον οποιο εχουμε ψιλοκοψει

τρωγεται ζεστο
69  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Μπιφτεκια Hambo specials στις: Ιανουάριος 07, 2010, 08:32:20 πμ
300gr κιμας μοσχαρισιος                       /                        300γρ κιμας μοσχαρισιος         
                                                        /                        300γρ κιμας γαλοπουλας
300gr κιμας απο προβατο                     /                           ολα τα αλλα χωρις
2 κρεμυδια μεγαλα                              /                         
1/3 ματσακι μαιντανος                         /                                θρουμπι
2 αυγα
1 σακουλακι τριμμενη φρυγανια             /
1 κουταλακι του γλυκου θρουμπι
αλατι /μαυρο πιπερι
130 γρ γαλα φρεσκο περιπου

ριχνουμε σε ενα μπολ τον κιμα μας /ψιλοκομμενο το κρεμυδι μας /τα αυγα μας / το θρουμπι/αλατι /πιπερι ψιλοκομενο μαιντανο και την  φρυγανια και τελος το  γαλα μας  και ανακατευουμε παρα πολυ καλα .Και το αφηνουμε  σε ενα σημειο που δεν θα εχει πολυ ζεστη για μια ωρα μετα το ξανα ζυμωνουμε .Φτιαχνουμε  μπαλακια οχι μεγαλα  και τα τηγανιζουμε σε λαδι.
70  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΣΑΒΑΓΙΑΡ Ηambo specilas στις: Ιανουάριος 07, 2010, 08:08:56 πμ
1 πακετο σαβαγιαρ
2 συσκευασιες σαντιγι ετοιμη
1 κουτακι ζαχαρουχο γαλα
600 γρ κρεμα γαλακτος

Σπαμε σε τρια ισομερη σημεια το καθε σαβαγιαρ και τα ριχνουμε σε ενα ταψακι η οτι αλλο εχουμε αρκει να εχει ενα υψος τουλαχιστο 6 /7 ποντους δεν χρειαζετε με ταξη  .

κτυπαμε την κρεμα γαλακτος παρα πολυ καλα τουλαχιστον 10 λεπτα  και την τοποθετουμε για 1 ωρα στη συντηρηση
αφου βγαλουμε τη κρεμα μας απο το ψυγειο ριχνουμε μεσα την σαντιγυ μας και τα 2/3 απο το ζαχαρουχο γαλα και ανακατευουμε
αυτο το μιεγμα το ριχνουμε πανω απο τα σαβαγιαρ μας και ξανατοποθετουμε τι σκευος μασ στη συντηρηση σε 12 ωρες ειναι ετοιμο ( πρεπει να μαλακωσουν τα σαβαγιαρ)
τρωγετε μονο παγωμενο.
71  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / Μπυρα time Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 17:20:35 μμ
ψινουμε στο τηγανι  250γρ κομματακια γαλοπουλας και 250 γρ  κομματακια χοιρινου ψαχνο 

deep
χυμο απο ενα λεμονι  2πλασια ποσοτητα σε ελαιολαδο αλατι πιπερι κοκκινο καυτερο κατα προτιμηση /  ριγανι /μουσταρδα 3 κουταλιες της σουπας και 1 κουταλια του γλυκου ζαχαρη
τα κτυπαμε ολλα μαζι παρα πολυ καλα.

τοποθετουμε σε μια μεγαλη πιατελα στη μεση σε ενα μπολακι το deep γυρω γυρω ( και λουκανικα εαν θελουμε) το κρεας και  σε καθε καμματακι καρφωμενη μια οδοντογλυφιδα.  Ετοιμοι
72  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / κατι για αρχη Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 16:32:01 μμ
 1 πακετο κρακερς παπαδοπουλου
2 κροκοι αυγου βρασμενοι (σφικτα)
2 κουταλιες τις σουπας στραγγιστο  γιαουρτι
2 φετες προσουτο
30 γρ πατατακια με παπρικα

λιωνουμε τα πατατακια μαζι με τους κροκους  καλα τα ανακατευουμε με το γιαουρτι και τελος ψιλοκοβουμε το προσουτο και ανακατευουμε πολυ καλα το μειγμα μας.

αλειφουμε αμοιομορφα πανω σε καθε κρακερς .


73  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Νεφραμια Χοιρινου με ροδι στις: Ιανουάριος 04, 2010, 16:18:54 μμ
1 νεφραμια απο μικρο χοιρινο σε κοματια 1 kg
χυμος απο 2 ροδια  100 γρ  αλλα υπαρχει και ετοιμος χυμος 100% στα super market 

50 γρ μελι το καλυτερο για την συνταγη ειναι το μελι απο βανιλια ελατης εχει ενα ζαχαρη χρωμα

αλατι /πιπερι /  ελαιολαδο
λιγο νερο κατι λιγοτερο απο μισο ποτηρι
σουσαμι προαιρετικα

αφου αλατισουμε το κρεας το τσιγαριζουμε μεχρι να παρει χρωμα  αρκετα

κτυπαμε το μελι με το χυμο απο το ροδι και αφου εχουν ανακατευτει καλα πιχνουμε και το νερο μας και ανακατευουμε τελος το ριχνουμε στο κρεας μας
προσεχουμε κα μην κολλησει.οταν εχει τραβηξει τα υγρα δηλ τα περισσοτερα ειμαστε ετοιμοι  και σβησουμε την εστια μας μπορουμε να ριξουμε λιγο σουσαμι  εχει ωραια αισθητικη οψη το καθε κομματι χοιρινου.
74  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Κοκορας με καρυδια Ηambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:57:36 μμ
1 κοκορας  σε κομματια
250 gr καρυδι ψυχα
αλατι / πιπερι μαυρο και κολιανδρος  1/2 κουταλι της σουπας
ελαιολαδο /νερο
1 κρεμυδι μεγαλο
1 μεγαλη ντοματα

τσιγαριζουμε το ψιλικομμενο μας κρεμυδι για 4 λεπτα και ριχνουμε τον κοκορα σε κομματια για να παρει χρωμα ,
ριχνουμε το νερο μας και καλυβουμε το κρεας μας βραζουμε για 30 λεπτα
περναμε απο τον τρυφτη την ντοματα και την ριχνουμε στην κατσαρολα μας
ριχνουμε τον κολιανδρο και την ψυχα απο το καρυδι μας στο multi  και τα κτυπαμε μαζι οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα
και το ριχνουμε στη κατσαρολα μας

ο κοκκορας μετα υλικα αυτα γινετε πολυ μαλακος και εχει μια ιδιαιτερη γευση . Δεν πρεπει να γινει νερουλο  αλλα ουτε και στεγνο για αυτο προσεχουμε εαν χρειαστει λιγο νερο η δεν βαζουμε.
οταν ο κοκορας εχει ψηθει με δοκιμη ειμαστε ετοιμοι.


75  Μαγειρέματα / Άλλες συνταγές / Oμελετα Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:39:08 μμ
4 αυγα
2 λουκανικα μετρια
1 πιπερια κοκκινη
2 πατατες μετριες
αλατι /πιπερι μαυρο η πρασινο/ριγανι
20 γρ ελαιολαδο

περναμε στο τρυφτη τις πατατες (στο μεγαλο μεγεθος)
και τις τηγανιζουμε να παρουν λιγο χρωμα και τις βγαζουμε απο το τηγανι και πεταμε το λαδι.
βγαζουμε  το περιβλημα  απο τα λουκανικα  και με ενα πιρουνι τα παταμε για να γινουν κομματακια και τα τσιγαριζουμε χωρις λαδι βγαζουν απο μονα τους μαζι με την ψιλοκομμενη πιπερια μας
κτυπαμε τα αυγα μαζι με το αλατι/πιπερι και την ριγανι μας και τα ριχνουμε στο τηγανι και ανακατευουμε με τα λουκανικα.

ριχνουμε τα αυγα μας με το λουκανικο πανω απο τις πατατες μας .
Σελίδες: « 1 2 3 4 [5] 6 7 »