GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 15:06:29 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 ... 3 4 5 [6] 7 »
76  Μαγειρέματα / Γλυκά / cake tip Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:19:16 μμ
Μην πετατε το κεικ που εχετε φτιαξει καντε το σε μικρα κυβακια και φουρνηστε το .

Συνοδια με γιαουτρι  η και με παγωτο.
77  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / fruits de la mer Hambo specials στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:09:44 μμ
1 πακετο μακαρονια
250 γρ γαριδες καθαρισμενες
250γρ μυδια  /=/
250 γρ καλαμαρακια  σε κομματακια
3 ντοματες
μια σκελιδα σκορδο
1 μηλο
1/2 ματσακι μαιντανος
2 καροτα μεγαλα
αλατι /πιπερι/ 1 κουταλια του γλυκου κοφτη ζαχαρη

ελαιολαδο

Σε ενα τηγανι σωταρουμε τα καροτα μας με βουτυρο 60 gr  αφου τα  εχουμε παρεσει στον τρυφτη και  εχουμε ετοιμα τα μακαρονια μας τα ανακατευουμε,ψιλικοβουμε τον μαιντανο μας και τον ανακατευουμε στα μακαρονια μας και αφηνουμε τα μακαρονια μας στη κατσαρολα.

Σε μια αλλη κατσαρολα  βραζουμε τα καλαμαρακια μας  10 λεπτα ,βγαζουμε τον ζωμο και τον κραταμε σε ενα αλλο σκευος.

στην κατσαρολα μας με τα καλαμαρακια ριχνουμε ελαιολαδο και ψιλικομμενο το σκορδο και τα σωταρουμε για 5 λεπτα
περναμε στον τρυφτη την ντοματα μας και την ριχνουμε περιμενουμε την πρωτη βραση και ριχνουμε την ζαχαρη και μισο ποτηρι ζωμο απο τα καλαμαρακια μας που εχουμε κρατησει
περναμε στο multi το μηλο αφου το καθαρισουμε εξω και μεσα και το κανουμε πουρε και το ριχνουμε και αυτο
ενδεχομενος να χρειαστει και λιγο  ζωμο ακομα αυτο το καταλαβαινουμε οταν η σαλτσα μας λερωνει ( πιτσιλαει)μεσα και εξω απο την κατσαρολα μας .Αφηνουμε για 5 λεπτα και Ριχνουμε τα μυδια μας και τις γαριδες μας μονο για 3 λεπτα αλατι πιπερι και η Σαλτσα μας ειναι ετοιμη.

μπορουμε να σερβιρουμε πανω απο τα μακαρονια που εχει και καλυτερη αισθητικη οψη το πιατο μας αλλα και να ριξουμε την σαλτσα μας μεσα στη κατσορολα με τα μακαρονια και να ανακατεψουμε  η δευτερη επιλογη εχει ενα σκαλι καλυτερη γευση.


78  Μαγειρέματα / Γλυκά / Κανταιφι Hambo specials στις: Ιανουάριος 02, 2010, 14:43:36 μμ
Κανταιφι με γεμιση κρεμας γαλακτοπουρεκου
1 λίτρο Γάλα
1,5 φλ. Ζάχαρη
 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
 6 Αυγά
 50 γρ. Βούτυρο γάλακτος
 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
 1/2 κουτ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
 1 πακετο μαλλι κανταιφιου

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια να πήξει. Βγάζετε από τη φωτιά. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στην κρέμα με το γάλα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά και αφήστε το να κρυώσει.

1 πακετο βιταμ λιγο για το ταψι και το υπολοιπο λιωμενο για να περιχυσουμε τα κανταιφια
περνετε  λιγο μαλλι απο κανταιφι το ανοιγετε και γεμιζετε   απο το μειγμα τυλιγετε και τοποθετειτε σε βουτυρωμενο ταψι να ειναι οσο γινετε κοληττα το ενα με το αλλο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς έως ότου πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

για το σιροπι
 2  ποτήρια νερό
 3  ποτήρια ζάχαρη
 1 ξυλαράκι κανέλα
 φλούδα από λεμόνι

σιροπιαζουμε καυτο σιροπι  κρυο κανταιφι
79  Μαγειρέματα / Θαλασσινά / Πεσκανδριτσα Hambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:48:46 μμ
Εκτος απο σουπα μπορουμε να την κανουμε στη λαδοκολα.Πολυτιμο το συκωτι της

4 με 5 kg πεσκανδριτσα
αφου μας την εχουν καθαρισει καλα πετσα και τα σχετικα.
την αλατιζουμε /πιπερι μαυρο και βαζουμε μεσα της και καποιες φετες λεμονι
την τυλιγουμε 2 φορες στην λαδοκολα και την ψινουμε για 50 λεπτα στους 200 βαθμους
μεσα στο ταψι μας ριχνουμε ι ποτηρι νερο

Μην πεταξετε τον ζωμο που θα μεινει μετα το μαγειρεμα καντε μια σουπα αφου σουρωσετε.

χυμο απο ενα λεμονι  ηδια ποσοτητα σε ελαιολαδο αλατι και μια μεγαλη κουταλια μαγιονεζα ανακατεψτε και περιχυστε πανω στο ψαρι
80  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Κιμαδοπιτα Ηambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:09:51 μμ
1/2 kg  κιμα μοσχαρισιο
1  φρεσκο κρεμυδι ψιλικομμενο
1 ντοματα στον τρυφτη
1/2 κουταλακι ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
1/2 κουταλακι πιπερι
1/2 kg  τρυμμενο τυρι (gouda)
Δεν βαζουμε λαδι
 Το φτιαχνουμε σε ενα τηγανι
2 λεπτα το κρεμυδι  μετα ολα το αλλα υλικα για 10 λεπτα εκτος το τυρι

1/2  kg αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κυβο μαγια η ενα φακελακι ξηρη μαγια
νερο

φτιαχνουμε την ζυμη μας και την αφηνουμε 1 1/2 ωρα για να φουσκωσει

Ανοιγουμε οσο μπορουμε την ζυμη μας  σε παχος  ριχνουμε τον κιμα μας πανω σε ολο το φυλλο που εχουμε φτιαξει αλλα να ειναι ζεστος ο κιμας και απο πανω το τυρι
περιμενουμε 5 λεπτα εχει μαλακωσει η ζυμη μας πολυ τοτε ανακατευουμε την ζυμη μαζι με τον κιμα μας και το τυρι μεχρι να γινουν ολα ενα ομειογενες μειγμα.

Λαδωνουμε ενα ταψι ριχνουμε μεσα το μειγμα μας και με το χερι  μας το στρωνουμε ομοιομορφα.
15 λεπτα στους  200 βαθμους


81  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Συκωτι τηγανιτο Hambo specials στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 13:43:28 μμ
Κοψτε σε φετες το συκωτι  και τοποθετηστε το σε γαλα στη σντηρηση για 4 ωρες μετα το ξεπλενετε με νερο

2 φρεσκα κρεμυδια χοντροκομενα

ελαιολαδο   ποσοτητα ? (σε καποιους αρεσουν και οι βουτιες).

αλατι πιπερι
82  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ζυμη πιτσας hambo specials 2 στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 13:21:43 μμ
2 σακουλακια τρυμενη φρυγανια
5 αυγα
αλατι πιπερι
50 γρ γαλα
τα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα 

λαδωνουμε το ταψι μας και βαζουμε το μειγμα μας για 2 λεπτα στους 200 βαθμους
 το  βγαζουμε και βαζουμε πανω τα υλικα της αρεσκειας μας .Και ξανα τοποθετουμε το ταψι μας στο φουρνο.
83  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Πανε hambo specials στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 15:28:02 μμ
Aνακατεψτε κατα το ιμιση της φρυγανιας σας με τρυμενα φουντουνια ναι τα "Γαριδακια"
ΔΗΛ 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΦΟΥΝΤΟΥΝΙΑ

Καλο παναρισμα
84  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Αρνι μπουτι hambo specials στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 15:22:36 μμ
Αρνι μπουτι στο φουρνο 


1 κεσεδακι γιαουρτι /   χυμο απο μισο λεμονι / λιγο ανιθο  τα ανακατευουμε και με το μειγμα μας πασαλειβουμε το μπουτι  μας

το αλατιζουμε πριν το μπουτι.
85  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Ζυμη πιτσας hambo specials 1 στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 15:17:02 μμ
Φτιαχτε την ζυμη σας μονο με μπυρα        αλευρι- μπυρα
86  Μαγειρέματα / Γλυκά / cake hambo specials στις: Δεκέμβριος 30, 2009, 15:14:17 μμ
φτιαχνουμε το κεικ οπως στις οδηγιες που ειναι  στην συσκευασια απο το  αλευρι . Δεν βαζουμε μεσα πορτοκαλι αλλα στο 1/2 kg αλευρι   100γρ baylies.

Επισης  πολυ ωραιο γινετε εαν βαλουμε σιπορι βανιλιας αυτο που ειναι για τον καφε  στο 1/2 kg αλευτι 100 γρ σιροπι.

87  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φακες Hambo specials στις: Δεκέμβριος 29, 2009, 08:39:08 πμ
Σοταρετε  μπεικον και φτιαξτε τις παραδοσιακες φακες Πριν ξεκινησετε να προσθεσετε τα υλικα στην κατσαρολα .
88  Μαγειρέματα / Σαλάτες - Φρούτα / Καβουροσαλατα Ηambo specials στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 08:20:56 πμ
 4 πακετα sticks καβουροψυχα  απο τα super market στα κατεψυγμενα

2 καροτα μεγαλα

1/2 ματσακι μαιντανο

2 μεγαλες κουταλιες της σουπας μαγιονεζα

αλατι /πιπερι

βραζουμε για 4 λεπτα τα sticks τα οποια  τα αφαιρουμε απο το νερο και με τα χερια μας τα κανουμε ινες  και τα βαζουμε σε ενα σουρωτηρι

Τριβουμε το καροτο στον τριφτη (χοντρο) και βραζουμε το καροτο μας τριμμενο για 5 λεπτα  και το ριχνουμε σε αλλο σουρωτηρι να φυγουν τα πολλα υγρα

ψιλικοβουμε τον μαιντανο


αφου εχουν σταγγιζει τα υλικα μας αναμειγνιουμε την καβουροψυχα το καροτο αλατι/πιπερι μαιντανος και η μαγιονεζα  / ετοιμο
89  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Xορτα Ηambo specials στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 08:07:47 πμ
Οταν ειναι ετοιμα μετα απο το βρασιμο τα χορτα μας  μπορουμε να τα σταγγιζουμε καλα και να τα κανουμε τηγανιτα με αυγα .

ολλες οι προτιμησεις σε χορτα.
90  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Φασολαδα hambo specials στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 08:02:54 πμ
Βαλτε στην παραδοσιακη φασολαδα ζαμπον  σε μικρα κιβακια μετα απο το πεταμα της πρωτης βρασης.
Σελίδες: « 1 ... 3 4 5 [6] 7 »