GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2019, 07:02:53 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7]
91  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Γαυροψωμο hambo specials στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 07:59:27 πμ
1/2 kg αλευρι για ολες τις χρησης
1 κυβο η η φακελακι ξηρη μαγια
1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι
150 γρ γαυρος φρεσκος

Ζυμωνουμε τα υλικα μας αλευρι  μαγια  αλατι    και αφηνουμε για 1 και 1/2 της ωρας να μας φουσκωσει η ζυμη.

Κοβουμε τις ουρες και αφαιρουμε το κοκκαλακι απο μεσα ανοιγοντας στα δυο τον γαυρο.

αφου εχουμε την ζυμη φουσκωμενη αναμειγνυουμε το γαυρο μας ζυμωνοντας .

τοποθετουμε σε φορμα σιλικονης για καλυτερο αποτελεσμα
92  Μαγειρέματα / Γλυκά / ΚΥΒΟΣ L'AMOUR στις: Δεκέμβριος 21, 2009, 21:12:03 μμ
300 gr  κρεμα λαλακτος
450 gr  σοκολατα κουβερτουρα
250 gr φιστικη αιγινης / τα 100gr τα κανουμε πουδρα.
250 gr ρουμι μαυρο
100 gr ζαχαρη αχνη
1 πακετο μπισκοτα pite mare,  αναλογα με το παχος που θα εχουμε απο την επικαλυψη με το μειγμα σοκολατας.Μεγαλυτερο παχος  λιγοτερα πισκοτα.
Ευλογο παχος σοκολατας  1/2cm

Ζεσταίνουμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την σοκολατα μεχρι να λιωσει ,βγαζουμε το μειγμα απο την εστια και ανακατεβουμε ετσι ωστε να μην εχει μεινει κανενα κομματι απο τη σοκολατα,
προσθετουμε τα 100gr  φιστικη αιγινης σε πουδρα μαζι με 100 gr  ρουμι και ανακατεβουμε καλα . Το μειγμα το τοποθετουμε στην συστηρηση οταν εχει κρυωσει για 12 ωρες .



Τα υπολοιπα 150 gr φιστικη αιγινης τα περναμε στο multi για να τα ψιλικοψουμε και τα ανακατευουμε με την ζαχαρη αχνη για την επικαλυψη των κυβων μας.

οταν βγαλουμε το μειγμα μας απο το ψυγειο περνουμε μειγμα και τοποθετουμε πανω σε ενα πισκοτο το οποιο εχουμε ηδη βουτηξει  για ενα δευτερολεπτο στο υπολοιπο ρουμι μας
φτιαχνουμε 6 πισκοτα με στωση μειγματος και μετα μειγμα γυρω απο τα μπισκοτα.τελος τα
πασπαλιζουμε με το μειγμα αχνης και φιστικη αιγινης.
Τυλιγουμε καθε κυβο ξεχωριστα σε αλουμινοχαρτο και τοποθετουμε στην συντηρηση μας
Για 36 ωρες .Κοβουμε κομματια αντιθετα απο την στρωση που καναμε με τα μπισκοτα ετσι ωστε το κομματι μας να εχει ριγες απο το μπισκοτο.
93  Μαγειρέματα / Κρεατικά / Ψαρονεφρι philander στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 14:51:54 μμ
 1 kg ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

150 gr χυμο πορτοκαλι

 1 κουταλι της σουπας  μελι

 20 γρ ελαιολαδο

αλατι - πιπερι  κατα προτημηση

 

Τσιγαριζουμε το ψαρονεφρι το οποιο εχουμε τεμαχισει σε μικρα κομματια

για 3 λεπτα με το ελαιολαδο.

Ριχνουμε το χυμο πορτοκαλι το οποιο εχουμε κτυπησει πολυ καλα με το μελι

προσεχουμε ανακατευοντας να μην μας κολησει και να εξατμιστουν τα περισσοτερα

υγρα  και σβηνουμε την εστια .

 

Συνοδεια

 

1 kg πατατες

100 γρ κρεμα γαλακτος

150 γρ κεφαλογραβιερα

 20 γρ ελαιολαδο

1 ποτηρι νερο

πιπερι

Φτιαχνουμε τις πατατες οπως και τις φουρνου το ελαιολαδο/ το αλατι /το πιπερι και το νερο και περιμενουμε να γινουν οι πατατες μας.

Μολις δουμε οτι οι πατατες μας εχουν γινει ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ξανα τοποθετουμε το ταψι μας στον φουρνο για πεντε λεπτα .

Σβηνουμε τον φουρνο βγαζουμε το ταψι με τις πατατες και ριχνουμε απο πανω το τυρι μας και αφηνουμε για 5 λεπτα τις πατατες στο σβηστο φουρνο,

Καλη σας ορεξη.
94  Μαγειρέματα / Γλυκά / Μους la pleasure στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 23:02:13 μμ
300 gr σοκολατα κουβερτουρα

200 gr φρεσκο γαλα

250 gr κρεμα γαλακτος

50 γρ ρουμι μαυρο

τοποθετουμε το γαλα με την σοκολατα σε αναμενη εστια μεχρι να λιωσει η σοκολατα μας .Και αφηνουμε το μειγμα μετα απο καλο ανακατεμα να κρυωσει .

Κτυπαμε παρα πολυ καλα παγωμενη την κρεμα γαλακτος μεχρι να δεσει καλα.

Ανακατευουμε την κρεμα μας που εχει δεσει με το μειγμα του γαλακτος και της σοκολατας και προσθετουμε το ρουμι.
Ανακατευουμε με ενα κουταλι σιγα σιγα απο κατω προς το πανω μεχρι γα γινει ενα ομοιομορφο δεσιμο.

Τοποθετουμε σε μπολ η ποτηρια το μειγμα μας και το αφηνουμε για 6 ωρες στη συντηρηση.




95  Μαγειρέματα / Γλυκά / τρουφακια la kavle στις: Δεκέμβριος 14, 2009, 15:02:52 μμ
600 gr  κρεμα λαλακτος
900 gr  σοκολατα κουβερτουρα
200 gr φουντουκι τριμμενο
100 gr Beilys η ποτο της αρεσκειας σας

Ζεσταίνουμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την σοκολατα μεχρι να λιωσει ,βγαζουμε το μειγμα απο την εστια και ανακατεβουμε ετσι ωστε να μην εχει μεινει κανενα κομματι απο τη σοκολατα,
προσθετουμε το φουντουκι μαζι με το ποτο και ανακατεβουμε καλα . Το μειγμα το τοποθετουμε στην συστηρηση οταν εχει κρυωσει για 12 ωρες .

200 gr τριμμενο αμυγδαλο
100 gr ζαχαρη αχνη

αυτα τα ανακατεβουμε μαζι σε ενα μπολ  για την επικαλυψη



οταν βγαλουμε το μειγμα μας απο την συντηρηση θα ειναι σφιχτο οχι παρα πολυ

φτιαχνουμε μπαλακια με το μειγμα ετσι ωστε να ειναι για μια μπουκια και τα πασπαλιζουμε με το μειγμα αμυγδαλου και ζαχαρη αχνης
τα τοποθετουμε για 2 ωρες στη συντηρηση.

Σελίδες: « 1 ... 4 5 6 [7]