GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 29, 2024, 05:41:02 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 53 54 55 [56] 57 58 59 »
826  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Αίθρα στις: Ιούνιος 06, 2008, 15:22:28 μμ
Αίθρα, παλιά γλυκειά μου γνώριμη καλωσόρισες , και καλά μαγειρέματα Φιλί Φιλί Φιλί
827  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Απ: ΝΕΚΡΟΣ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στις: Ιούνιος 05, 2008, 00:45:50 πμ
Είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος με τόσο άσχημο τρόπο όπως ο ηθοποιός Σεργιανόπουλος. Οι επιλογές που είχε κάνει ήταν τελείως προσωπική του υπόθεση, και δυστυχώς τις πλήρωσε με τη ζωή του...
828  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 04, 2008, 22:08:07 μμ
Λοιπόν κορίτσια όπως λέει και η Ξανθή (xanthibax με βολεύει καλύτερα έτσι το όνομά σου, άν χρειάζεται διόρθωσέ με) πρέπει όλες να ξεκινήσετε να ζυμώνετε το ψωμάκι σας.
Το ζύμωμα είναι η καλύτερη εκτόνωση, είδικά όταν χτυπάτε με μπουνιές τη ζύμη..σκεφτείτε όποιον σας αρέσει...Χαχαχα αστειεύομαι..Τώρα είδικά, με τα μίξερ με τους γάντζους είναι παιχνίδι, και όπως κάνω εγώ αφού ανακατέψω όλα τα υλικά μου σε μεγάλη λεκάνη βάζω τη ζύμη σε δυό δόσεις στο μίξερ (για να μη το ζορίσω) και στη συνέχεια το ζυμώνω και λίγο με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί και γίνει απαλή η ζύμη μου. Χρησιμοποιώ πάντα μακρόστενες φόρμες του κέϊκ για να ψήσω το ψωμί, καλά λαδωμένες, και όταν το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει σε σχάρα. Η μυρωδιά του ψωμιού όταν ψήνεται θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
829  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης στις: Ιούνιος 04, 2008, 01:31:19 πμ
Στα  S/M υπάρχει επίσης ένα αλεύρι  σε κίτρινη συσκευασία, νομίζω είναι της ΑΛΑΤΙΝΗ που γράφει ότι κάνει για ψωμί και για φύλλο πίτας. Είναι σκληρό αλεύρι  με το σιμιγδάλι του
ιδανικό για ψωμί. Βέβαια μπορείτε να βρείτε αυτό το αλεύρι και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
830  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ στις: Ιούνιος 03, 2008, 22:25:11 μμ
Nτίνα καλωσόρισες στην παρέα, περιμένουμε τις ωραίες σου συνταγές και καλές...greek μάσες!! Φιλί Φιλί
831  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Ιούνιος 02, 2008, 15:14:58 μμ
Αναστασία, χρόνια πολλά, χρόνια καλά και οι επιθυμίες σου ευχές μου!! Να ζήσεις κορίτσι μου Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
832  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: xanthibax στις: Μάιος 31, 2008, 23:59:48 μμ
Ξανθή καλωσήρθες στην παρέα, όσο για αυτό που είπες ότι ίσως είσαι η πιο μεγάλη στην παρέα, μη το λές , μη το λές!!! Εγώ είμαι πιο σεβάσμια...Καλά μαγειρέματα Χαμόγελο
833  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Sfakianos στις: Μάιος 31, 2008, 23:53:11 μμ
Σφακιανέ με χαρά μου σε καλωσορίζω εδώ, και καλές greek-μάσες...Περιμένουμε τις συνταγές σου Χαμόγελο
834  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: ansou στις: Μάιος 31, 2008, 23:45:50 μμ
Ανσού παλιά μου γνώριμη καλωσήρθες σε αυτή την παρέα, θα περάσεις καλά Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
835  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάπαρη στις: Μάιος 31, 2008, 15:31:06 μμ
Να συμπληρώσω και εγώ, ότι όταν βάζουμε την κάπαρη στο νερό για να ξεπικρίσει , θέλει πολύ συχνό άλλαγμα νερού (ακόμη και δύο φορές την μέρα) γιατί μυρίζει άσχημα και σαπίζει πολύ εύκολα. Συνήθως χρειάζεται  4-5 μέρες και διατηρείται με δύο τρόπους. Ή την αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τη διατηρούμε σε βάζο (οπότε όταν την χρησιμοποιήσουμε την ξαλμυρίζουμε πολύ καλά) ή την διατηρούμε σε βάζο με άλμη όπως είπατε ,αλλά μισή μισή με ξύδι. Σε μερικά μέρη με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν και τα τρυφερά βλαστάρια της κάπαρης και τα βάζουν στην ντοματοσαλάτα.
836  Κουβεντούλα / Πολιτικό forum / Απ: ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ στις: Μάρτιος 20, 2008, 17:36:24 μμ
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τους Αμερικάνους είναι ότι ενδιαφέρονται να βρούν όνομα για για Σκόπια όταν οι ίδιοι δεν έχουν στην ουσία όνομα για τη χώρα τους. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής...τι εννοούν, γιατί απ'ότι ξέρουμε Αμερική είναι ολόκληρη ήπειρος δεν τους ανήκει όλη, άρα μας μένει Ηνωμένες Πολιτείες σκέτες και αόριστες...και μέσα σ'αυτές υπάρχει και μιά πολιτεία της Βιρτζίνια (σας θυμίζει κάτι το όνομα?)...Το θράσος τους δεν έχει όρια Θυμός Θυμός Θυμός
837  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Απ: Προσοχή! Μεταλλαγμένα συστατικά σε ροφήματα ! στις: Μάρτιος 20, 2008, 17:09:46 μμ
Πολύ καλή η πληροφορία σου ΚΑΤΕ αλλά τελικά δεν ξέρουμε απο που να φυλαχτούμε. Έχει πέσει στά χέρια μου (από σίγουρη πηγή) μια λίστα της Greenpeace με προϊόντα μεταλλαγμένα που πουλιούνται σε μεγάλα σούπερ μάρκετ...Εκεί να δείς απο γιαουρτάκια μέχρι κοφτό μακαρονάκι...Αντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους Θυμός Θυμός Θυμός
838  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Ζύμη σπανακόπιτας στις: Μάρτιος 20, 2008, 16:44:28 μμ
H δική μου συνταγή για το φύλλο σπανακόπιτας ή τυρόπιτας για ένα μεγάλο ταψί είναι
700 γρ. αλεύρι κίτρινο για πιτες ΑΛΑΤΙΝΗ
1ποτ.κρασιού λάδι
1ποτ. κρασιού λευκό η ροζε κρασί (ή καλύτερα 1/2 ποτ.κρ. τσίπουρο η ρακή)
1 κ.γ. αλάτι - 1/2 κοφτό κ.γ. μαγιά  ξερή
και χλιαρό νερό όσο να γίνει για ζύμη μαλακή εάν την ανοίξουμε με τον πλάστη ή λίγο πιο σκληρή αν την ανοίξουμε με το μηχάνημα .
Το αλκοόλ βοηθάει να γίνεται η ζύμη τραγανή.
839  Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ στις: Μάρτιος 18, 2008, 20:51:12 μμ
Κατερίνα θα σου έλεγα να χρησιμοποιούσες  ένα καλό τσίπουρο υπάρχουν πολλές μάρκες στο εμπόριο γιατί έτσι είσαι και σίγουρη τί πίνεις (και δεν μας δίνεις που λέει το άσμα)!!
Λοιπόν έγώ το φτιάχνω το λικέρ με τσίπουρο (όπως και πολλά άλλα λικέρ) αλλά να μην έχει άρωμα γλυκάνισου να είναι σκέτο. Καλή επιτυχία και περιμένουμε κέρασμα Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
840  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Απ: Κάνετε για chef ?? στις: Μάρτιος 17, 2008, 00:17:02 πμ
Αφού δεν έχω σε τι να απαντήσω βάζω καινούρια ερώτηση. Τι είναι  το ρού ?
Σελίδες: « 1 ... 53 54 55 [56] 57 58 59 »