|
|
|
|
|
|
|
|
828
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης
|
στις: Ιούνιος 04, 2008, 22:08:07 μμ
|
Λοιπόν κορίτσια όπως λέει και η Ξανθή (xanthibax με βολεύει καλύτερα έτσι το όνομά σου, άν χρειάζεται διόρθωσέ με) πρέπει όλες να ξεκινήσετε να ζυμώνετε το ψωμάκι σας. Το ζύμωμα είναι η καλύτερη εκτόνωση, είδικά όταν χτυπάτε με μπουνιές τη ζύμη..σκεφτείτε όποιον σας αρέσει...Χαχαχα αστειεύομαι..Τώρα είδικά, με τα μίξερ με τους γάντζους είναι παιχνίδι, και όπως κάνω εγώ αφού ανακατέψω όλα τα υλικά μου σε μεγάλη λεκάνη βάζω τη ζύμη σε δυό δόσεις στο μίξερ (για να μη το ζορίσω) και στη συνέχεια το ζυμώνω και λίγο με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί και γίνει απαλή η ζύμη μου. Χρησιμοποιώ πάντα μακρόστενες φόρμες του κέϊκ για να ψήσω το ψωμί, καλά λαδωμένες, και όταν το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει σε σχάρα. Η μυρωδιά του ψωμιού όταν ψήνεται θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας
|
|
|
829
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Zύμες ολικής άλεσης
|
στις: Ιούνιος 04, 2008, 01:31:19 πμ
|
Στα S/M υπάρχει επίσης ένα αλεύρι σε κίτρινη συσκευασία, νομίζω είναι της ΑΛΑΤΙΝΗ που γράφει ότι κάνει για ψωμί και για φύλλο πίτας. Είναι σκληρό αλεύρι με το σιμιγδάλι του ιδανικό για ψωμί. Βέβαια μπορείτε να βρείτε αυτό το αλεύρι και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
|
|
|
832
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: xanthibax
|
στις: Μάιος 31, 2008, 23:59:48 μμ
|
Ξανθή καλωσήρθες στην παρέα, όσο για αυτό που είπες ότι ίσως είσαι η πιο μεγάλη στην παρέα, μη το λές , μη το λές!!! Εγώ είμαι πιο σεβάσμια...Καλά μαγειρέματα
|
|
|
835
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Κάπαρη
|
στις: Μάιος 31, 2008, 15:31:06 μμ
|
Να συμπληρώσω και εγώ, ότι όταν βάζουμε την κάπαρη στο νερό για να ξεπικρίσει , θέλει πολύ συχνό άλλαγμα νερού (ακόμη και δύο φορές την μέρα) γιατί μυρίζει άσχημα και σαπίζει πολύ εύκολα. Συνήθως χρειάζεται 4-5 μέρες και διατηρείται με δύο τρόπους. Ή την αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τη διατηρούμε σε βάζο (οπότε όταν την χρησιμοποιήσουμε την ξαλμυρίζουμε πολύ καλά) ή την διατηρούμε σε βάζο με άλμη όπως είπατε ,αλλά μισή μισή με ξύδι. Σε μερικά μέρη με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν και τα τρυφερά βλαστάρια της κάπαρης και τα βάζουν στην ντοματοσαλάτα.
|
|
|
838
|
Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: Ζύμη σπανακόπιτας
|
στις: Μάρτιος 20, 2008, 16:44:28 μμ
|
H δική μου συνταγή για το φύλλο σπανακόπιτας ή τυρόπιτας για ένα μεγάλο ταψί είναι 700 γρ. αλεύρι κίτρινο για πιτες ΑΛΑΤΙΝΗ 1ποτ.κρασιού λάδι 1ποτ. κρασιού λευκό η ροζε κρασί (ή καλύτερα 1/2 ποτ.κρ. τσίπουρο η ρακή) 1 κ.γ. αλάτι - 1/2 κοφτό κ.γ. μαγιά ξερή και χλιαρό νερό όσο να γίνει για ζύμη μαλακή εάν την ανοίξουμε με τον πλάστη ή λίγο πιο σκληρή αν την ανοίξουμε με το μηχάνημα . Το αλκοόλ βοηθάει να γίνεται η ζύμη τραγανή.
|
|
|
839
|
Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
|
στις: Μάρτιος 18, 2008, 20:51:12 μμ
|
Κατερίνα θα σου έλεγα να χρησιμοποιούσες ένα καλό τσίπουρο υπάρχουν πολλές μάρκες στο εμπόριο γιατί έτσι είσαι και σίγουρη τί πίνεις (και δεν μας δίνεις που λέει το άσμα)!! Λοιπόν έγώ το φτιάχνω το λικέρ με τσίπουρο (όπως και πολλά άλλα λικέρ) αλλά να μην έχει άρωμα γλυκάνισου να είναι σκέτο. Καλή επιτυχία και περιμένουμε κέρασμα
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|