|
|
|
|
|
|
|
|
841
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Σκευη κουζινας
|
στις: Μάρτιος 16, 2008, 23:57:07 μμ
|
Συμφωνώ απόλυτα με την KENWOOD αν και εγώ δεν έχω ακριβώς αυτή την παγωτομηχανή, αλλά επειδή χρησιμοποιώ το μίξερ KENWOOD CHEF,έχω πάρει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα ,έτσι έχω και το μπώλ για το παγωτό (είναι ακριβώς αυτό που λέει η MANOLIA απλά προσαρμόζεται στο μίξερ). Αξίζουν τα λεφτά τους οι συσκευές της KENWOOD.
|
|
|
844
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Απ: Σάββατο 15/3/2008, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Μάρτιος 15, 2008, 10:28:36 πμ
|
Καλημέρα, σήμερα έχει ελαφρύ φαγητό γιατί χτές βράδυ του δώσαμε και κατάλαβε, δηλ. μπιφτέκια και σαλάτα και το βράδυ για τιμωρία γιούρτι. Αύριο που περιμένω φίλους λέω να ανάψω το φούρνο με τα ξύλα (το κάνω 5-6 φορές το χρόνο ) και να φτιάξω ένα γιουβέτσι και καμιά σπανακόπιτα.. Γλυκειά μου Μαργαρίτα τί όμορφο είναι αυτό που μας βάζεις με το μωρό σου? 49 μέρες ακόμα!!Θα τις παροκολουθώ να σου φτιάξω το κέίκ με μέλι (του μωρού )όταν γεννηθεί με το καλό..Καλό Σ/Κ σε όλους.
|
|
|
846
|
Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Απ: δημοσοι υπαλληλοι
|
στις: Μάρτιος 13, 2008, 20:43:21 μμ
|
Λοιπόν κορίτσια εγώ εδώ και χρόνια στίς δημόσιες υπηρεσίες εφαρμόζω μια αλάνθαστη τακτική. Περιμένω υπομονετικά άν χρειαστεί στην ουρά και μόλις φτάσει η σειρά μου απευθύνομαι στον/στην υπάλληλο τόσο πολύ ευγενικά που μερικές φορές νομίζουν ότι είμαι βλάκας, μη σας πώ και απο άλλο πλανήτη. Στίς 9 φορές απο τις 10 μου φέρονται ελεεινά, τότε κι΄εγώ μεταμορφώνομαι απότομα -απο δόκτωρ Τζέκυλ σε Χάϊντ- ξεσηκώνω την δημ. υπηρεσία στο πόδι ζητώντας το δίκιο μου και την εξυπηρέτηση που μου οφείλουν, με αποτέλεσμα να τους πιάνω εξ απροόπτου, και να τελειώνω γρήγορα τη δουλειά μου. Σας βεβαιώ το κόλπο πιάνει!!
|
|
|
847
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
|
στις: Μάρτιος 13, 2008, 16:21:35 μμ
|
ΜΒΟ4 πολύ καλύτερη η εκδοχή σου από το να βράζω με τίς ώρες τις κονσέρβες γάλακτος. ΄Αλλωστε η γεύση του βρασμένου ζαχαρούχου είναι ακριβώς η ίδια με τις καραμελίτσες. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και αυτό τον τρόπο. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου
|
|
|
848
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
|
στις: Μάρτιος 13, 2008, 11:57:06 πμ
|
Elie, πιστεύω ότι συνέβη το αντίθετο μάλλον παράβρασε και καραμέλωσε αρκετά. Τώρα να σας πώ και τι μου συνέβη όταν έβρασα τα κουτιά γάλακτος. 'Εβρασα 3 κουτιά ΝΟΥΝΟΥ που είναι οι κλασσικές κονσέρβες και ανοίγουν με το ανοιχτήρι και ένα ΒΛΑΧΑΣ που έχει το εύκολο άνοιγμα. Το ΒΛΑΧΑΣ το πέταξα γιατί απο το άνοιγμα πήρε νερό μέσα και μου βγήκε μια καφετιά ρευστή κρέμα, και τώρα σκέφτομαι ότι φτηνά τη γλυτώσαμε η κουζίνα μου και εγώ. Στίς οδηγίες που είχαν σε ένα περιοδικό έγραφαν ότι υπάρχει κίνδυνος όταν το ανοίξουμε ζεστό το κουτί και να μείνει τουλάχιστον 10 ώρες να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου, και όχι όταν βράζει
|
|
|
850
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
|
στις: Μάρτιος 12, 2008, 23:02:41 μμ
|
Κορίτσια σας ευχαριστώ και τις δυό για τις απαντήσεις σας. Τελικά έμαθα ότι μαρμελάδα γάλακτος τη λένε οι αμερικάνοι (τώρα τι σχέση έχει η μαρμελάδα με την καραμέλα μόνο οι αμερικάνοι το ξέρουν). Μαργαρίτα για την τουρτίτσα που λέγαμε την έφτιαξα (και 4 κουτιά ζαχαρούχο να έχω, γι' αυτό ρώτησα πόσο διατηρείται) αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Η βάση της έχει γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα και μου φαίνεται πολύ γλυκειά, έτσι θα κάνω παραλλαγές , ίσως την δοκιμάσω με βάση σοκολάτας και κόρν-φλέικς που είναι πιό τραγανή. Πάντως όταν την φτιάξω όπως την θέλω θα σας την στείλω.
|
|
|
851
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Μαρμελάδα γάλακτος.
|
στις: Μάρτιος 12, 2008, 15:23:18 μμ
|
Μαργαρίτα αρχικά σε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σου. Ναι για την καραμέλα πρόκειται γιατί όταν το έφτιαξα είδα ότι είχε την γεύση της καραμέλας σαν τις παλιές καραμέλες γάλακτος.Το ζήτησα όμως σαν μαρμελάδα γάλακτος γιατί έτσι το γράφουν στο τελευταίο τεύχος του realfood.Καλό σου απόγευμα και φιλιά.
|
|
|
852
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μαρμελάδα γάλακτος.
|
στις: Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ
|
Θέλω να φτιάξω μια τούρτα, που πρέπει να βάλω μαζί με τη σαντιγύ και μαρμελάδα γάλακτος. Για να φτιάξω τη μαρμελάδα αυτή πρέπει να βράσω γάλα ζαχαρούχο με το κουτί του σε νερό που βράζει για 2 ώρες.Επειδή παίρνει πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία θέλω να ξέρω αν φτιάξω 3-4 κουτιά πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω, χωρίς να τα ανοίξω ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο? Εάν ξέρει κάποιος περισσότερα γι'αυτή τη μαρμελάδα(?) άς απαντήσει
|
|
|
853
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Απ: Τετάρτη 12/3/2008, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Μάρτιος 12, 2008, 11:03:52 πμ
|
Καλημέρα σε όλους!! Σήμερα έχει μπριζόλες χοιρινές αλα μάφια μια συνταγή που έστειλα χτές και η Φλώρα μου έδωσε μιά ιδέα να αντικαταστήσω τα μανιτάρια με σπαράγγια που μου φέρανε προχτές πεσκέσι (άγρια παρακαλώ, και το πιο απίθανο- μαζεμένα από την πρωτεύουσα- )από την Παιανία αν δεν το πιστεύετε!!!
|
|
|
854
|
Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: Λάχανο τουρσί για την Elie και όχι μόνο.
|
στις: Μάρτιος 11, 2008, 21:05:16 μμ
|
Συνήθως Elie φτιάχνω ένα πολύ μικρό λάχανο που το ζεματίζω ολόκληρο στην κατσαρόλα και δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς τον χρόνο.Εάν όμως ζεματίσω ένα ένα τα φύλλα, ασφαλώς και είναι πάρα πολύ 3 λεπτά. Αυτή η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο της Κ.Κουφονικόλα "Η Καίτη του Καφέ Αβυσηνία" μόνο που εγώ δεν βάζω τόσο καυτερό πιπέρι όσο αναφέρει.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|