|
|
|
|
|
|
|
|
856
|
Μαγειρέματα / Συνταγές / Απ: Λάχανο τουρσί για την Elie και όχι μόνο.
|
στις: Μάρτιος 11, 2008, 16:00:59 μμ
|
Αν μου επιτρέπετε να προσθέσω και εγώ μια παραλλαγή για αυτό το τουρσί με λάχανο. Αφού βράσουμε για 2-3 λεπτά τα φύλλα του λάχανου ακριβώς όπως κάνουμε για τους ντολμάδες τα αφήνουμε να στραγγίσουν και σε κάθε ένα ρίχνουμε λίγο ψιλοκομένο σκόρδο, πασπαλίζουμε λίγο καυτερό μπούκοβο και λίγη πάπρικα και μια πρέζα αλάτι. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολλάκι και τα βάζουμε όρθια σε μικρό βάζάκι (4-5 ρολλάκια σε κάθε βάζο).Γεμίζουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε 1κ.γ. χοντρό αλάτι.Βάζουμε στο ψυγείο και την επομένη δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται κι΄άλλο αλάτι. Συνήθως σε 5 μέρες είναι έτοιμο. Σερβίρουμε κομμένο σε φετούλες με λίγο λάδι, και λεμόνι άν θέλουμε. Μπορούμε να το φτιάξουμε από το λάχανο που περισεύει απο τους ντολμάδες.
|
|
|
857
|
Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Απ: Της Καθαρής Δευτέρας
|
στις: Μάρτιος 08, 2008, 01:00:35 πμ
|
Μελιτζανοσαλάτα ,μαίντανοσαλάτα , ντολμαδάκια γιαλαντζί, σαλάτα βραστών λαχανικών με σάλτσα ταχίνι-σκόρδο-λεμόνι, σπανακοπιτάκια, σαλάτα πολίτικη και για γλυκό ζελέ με φρούτα.
|
|
|
858
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: πως να τηγανισω τα καλαμαράκια οέο;
|
στις: Μάρτιος 08, 2008, 00:36:07 πμ
|
Σε βαθύ κατσαρολάκι, μπόλικο καυτό λάδι , τα αλευρώνεις τινάζεις το περιτό αλέυρι (σε ένα κομμάτι τούλι είναι πολύ πρακτικό) και τηγανίζεις λίγα λίγα καλαμαράκια κάθε φορά και όχι πάνω απο 3 λεπτά γιατί μετά γίνονται σκληρά, μόνο να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
|
|
|
861
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Μάρτιος 2008 / Απ: Τετάρτη 5/3/08,Τι θα φάμε σήμερα....
|
στις: Μάρτιος 05, 2008, 12:44:21 μμ
|
Σήμερα το μενού έχει αγγινάρες, αρακά, καροτάκια και φρέσκα κουκιά με μπόλικο μάραθο (όλα παραγωγής BO FROST), έχει περισέψει και λίγη σπανακόπιτα που ετοίμασε ο σέφ εκτάκτως χθές το βράδυ λόγω ποδοσφαίρου, και θα φάμε μια χαρά. Καλημέρα σε όλη την παρέα
|
|
|
866
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα
|
στις: Μάρτιος 02, 2008, 19:13:11 μμ
|
Τελικά Γκίκα ισχύει αυτό που λένε, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ στο τέλος γίνεται. Ετσι λοιπόν ήρθε η στιγμή να σε διαβάσω, αλλά σε παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας δεν θέλω να μάθει ο Θόδωρος ότι ασχολούμαι ΚΑΙ με τη μαγειρική. Σκέψου κιόλας μήπως θα έπρεπε να δώσεις πρός τιμήν μου , και το όνομά μου σ΄αυτό το εξαιρετικό πιάτο!
YANNA (η γνωστή)
|
|
|
869
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / YANNA
|
στις: Μάρτιος 01, 2008, 12:15:27 μμ
|
Ειμαι η YANNA και ζω στην επαρχία (είμαι από τους Αθηναίους που όταν γίναμε πολλοί στην πρωτεύουσα το βάλαμε στα πόδια) αλλά δεν το μετάνοιωσα. Αγαπώ πολύ τη μαγειρική, και έχω μια πολύ-πολύ-πολύ μεγάλη συλλογή βιβλίων με συνταγές. Ήρθα πρίν λίγες μέρες στην παρέα σας και είμαι σίγουρη ότι θα περάσω καλά μαζί σας
|
|
|
870
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Γεια σας..
|
στις: Μάρτιος 01, 2008, 11:55:27 πμ
|
Αγαπητέ μας Πόντιε καλωσόρισες στην παρέα και περιμένουμε να μάθουμε από σένα κανένα ποντιακό φαγάκι. Βέβαια οι πιο παλιοί απο μας (γιατί και εγώ καινούρια είμαι) μας έχουνε πάρει τον αέρα προς το παρόν, αλλά που θα πάει θα τούς φτάσουμε. Επειδή μου άρεσε το επαναλαμβάνω: Καλές Greekμάσες!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|