GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 27, 2024, 01:41:58 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / "Το τρίτο στεφάνι" στις: Ιανουάριος 12, 2010, 00:33:23 πμ
Μια πολύ ωραία παράσταση του Εθνικού,  στη σκηνή Κοτοπούλη και σε σκηνοθεσία Στ. Φασουλή. Παρόλη την μεγάλη διάρκεια της, (κρατάει τρισήμισυ περίπου ώρες) δεν κουράζει, γιατί ο Κώστας Ταχτσής μέσα απο το αυτοβιογραφικό βιβλίο του σκιαγραφεί τα δύσκολα χρόνια που ξεκινάνε απο τους βαλκανικούς πολέμους μέχρι και την γερμανική κατοχή, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με πίκρα.
Όλοι οι συντελεστές και οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, με την Νένα Μεντή στο ρόλο της Εκάβης, και την Φιλαρέτη Κομνηνού στο ρόλο της Νίνας να δίνουν καταπληκτικές ερμηνείες!!!!

2  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Η Γνώση των Αγγέλων στις: Αύγουστος 06, 2009, 10:57:27 πμ
Αυτές τις μέρες ξαναδιαβάζω αυτό το πολύ ωραίο βιβλίο της Τζίλ Πέϊτον Γουόλς απο τις εκδόσεις Ψυχογιός 1997.
Είναι λίγο παλιό βέβαια, αλλά σας συνιστώ να το διαβάσετε.
3  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Εύπολις ο κωμωδιογράφος. στις: Ιούνιος 24, 2009, 00:28:40 πμ
Και ένα βιβλίο απο τις παλιότερες εκδόσεις (δεκαετία του '90) που  θα σας έλεγα να το  διαβάσετε. Είναι το  "Εύπολις ο κωμωδιογράφος" των εκδ. Καλέντη, του Τόμ Χόλτ σε μια έξοχη μετάφραση του Γιάν. Σπανδωνη. Βιβλίο με πάρα πολύ χιούμορ, που μιλάει για το αρχαίο θέατρο την εποχή του Χρυσού Αιώνα και του Αριστοφάνη. Ο Εύπολις υπαρκτό πρόσωπο και σύγχρονος του Αριστοφάνη, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εποχή του και την ανταγωνιστική σχέση τους Χαμόγελο Χαμόγελο
4  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Μαρμελάδα γάλακτος. στις: Μάρτιος 12, 2008, 12:49:37 μμ
Θέλω να φτιάξω μια τούρτα, που πρέπει να βάλω μαζί με τη σαντιγύ και μαρμελάδα γάλακτος. Για να φτιάξω τη μαρμελάδα αυτή πρέπει να βράσω γάλα ζαχαρούχο με το κουτί του σε νερό που βράζει για 2 ώρες.Επειδή παίρνει πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία θέλω να ξέρω αν φτιάξω 3-4 κουτιά πόσο χρόνο μπορώ να τα κρατήσω, χωρίς να τα ανοίξω ή αν πρέπει να τα βάλω στο ψυγείο? Εάν ξέρει κάποιος περισσότερα γι'αυτή τη μαρμελάδα(?) άς απαντήσει  Απορία
5  Εμείς, το GreekMasa ... / Αιτήσεις διαγραφής/τροποποίησης στοιχείων / Λάθος στην υποβολή στις: Μάρτιος 02, 2008, 18:32:04 μμ
Πρίν απο λίγο έστειλα μια συνταγή για δημοσίευση και υποψιάζομαι ότι πάτησα Υποβολή Αρθρου και όχι Υποβολή Συνταγής. Ζητάω συγγνώμη για το λάθος .
6  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / YANNA στις: Μάρτιος 01, 2008, 12:15:27 μμ
Ειμαι η YANNA και ζω στην επαρχία (είμαι από τους  Αθηναίους που όταν γίναμε πολλοί στην πρωτεύουσα το βάλαμε στα πόδια) αλλά δεν το μετάνοιωσα. Αγαπώ πολύ τη μαγειρική, και έχω μια πολύ-πολύ-πολύ μεγάλη συλλογή βιβλίων με συνταγές. Ήρθα πρίν λίγες μέρες στην παρέα σας και είμαι σίγουρη ότι θα περάσω καλά μαζί σας Στριφογύρισμα ματιών
Σελίδες: [1]