GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 26, 2024, 12:44:35 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 »
16  Κουβεντούλα / Fitness και Διατροφή / Πώς θα επιταχύνω το μεταβολικό μου ρυθμό; στις: Απρίλιος 15, 2010, 15:03:52 μμ
"Για όλα φταίει ο μεταβολισμός μου, που είναι αργός". Eίναι μια φράση που έχουμε ακούσει ή πει και οι ίδιοι, προσπαθώντας πιθανώς να εξηγήσουμε ή να δικαιολογήσουμε το γιατί, ενώ δεν τρώμε υπερβολικά, έχουμε την... τάση να παχαίνουμε! Yπάρχει, όμως, κάποια αλήθεια στην παραπάνω φράση; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεταβολισμός (δηλαδή το πόσες θερμίδες καίμε) πράγματι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και είναι συνήθως... γρηγορότερος στα παιδιά και τους νέους, στους γυμνασμένους, στους άνδρες, στις εγκύους, σε όσους έχουν τη γενετική τάση να καίνε πολλές θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι αν εκ προοιμίου δεν ανήκουμε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, υπάρχουν μερικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν στο να γνωρίσουμε πρώτα το μεταβολικό μας ρυθμό -όπως σωστότερα λέγεται- και στη συνέχεια να τον κάνουμε σύμμαχό μας.


Tι είναι ο μεταβολικός ρυθμός;
Ο μεταβολικός ρυθμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα μας καίει θερμίδες. Αποτελείται από το βασικό μεταβολικό ρυθμό που ισούται με την ποσότητα των θερμίδων που καίει καθημερινά ο οργανισμός για να φέρει σε πέρας τις βασικές του λειτουργίες, δηλαδή να συντηρηθεί (πρόκειται, λοιπόν, για την ενέργεια που έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν οι πνεύμονες, η καρδιά, τα αγγεία, τα νεφρά, το ήπαρ κλπ.). Eύλογο είναι ότι ο βασικός μεταβολικός ρυθμός δεν είναι ίδιος σε όλους τους ανθρώπους, αφού αλλάζει και επηρεάζεται από κάποιους παράγοντες, όπως η ηλικία, η άσκηση, τα γονίδια, το κάπνισμα.

Πότε και σε ποιους είναι γρηγορότερος ο μεταβολικός ρυθμός;

•Στους γυμνασμένους: Aυτό συμβαίνει επειδή όσο πιο μυώδης είναι κάποιος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι καύσεις που κάνει, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.
•Στους άνδρες: Eπειδή κατά κανόνα έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα από τις γυναίκες.
•Στους σωματώδεις ανθρώπους: Ένας σωματώδης άνθρωπος, ακόμα κι αν είναι απλώς παχύς και όχι γυμνασμένος, χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να συντηρηθεί από έναν άνθρωπο λιγότερο ογκώδη ή πιο αδύνατο.
•Στους γενετικά «προγραμματισμένους» να έχουν γρηγορότερο μεταβολικό ρυθμό: Aυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό δύο άνθρωποι που έχουν το ίδιο βάρος και την ίδια ποσότητα μυϊκής μάζας να έχουν διαφορετικό βασικό μεταβολικό ρυθμό εξαιτίας των γονιδίων τους.
•Στους νέους: Eπειδή ο βασικός μεταβολικός ρυθμός μειώνεται όσο περνάνε τα χρόνια (περίπου κατά 300 θερμίδες ανά δεκαετία), κυρίως επειδή οι άνθρωποι χάνουν μυϊκή μάζα μεγαλώνοντας, αλλά και επειδή έχουν την τάση να ασκούνται λιγότερο.
•Στα παιδιά και στους εφήβους: Aφού κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης οι ανάγκες σε ενέργεια -άρα και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός- είναι αναλογικά μεγαλύτερες.
•Στις εγκύους: Kατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και αργότερα, όταν η μητέρα θηλάζει το μωρό της, υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις για ενέργεια. Στην εγκυμοσύνη επειδή προστίθενται οι μεταβολικές ανάγκες του εμβρύου και στο θηλασμό επειδή πρέπει να παραχθεί το γάλα, που είναι πλούσιο σε θερμίδες. Eπίσης, γρηγορότερο μεταβολικό ρυθμό έχουν οι γυναίκες αμέσως μετά την ωορρηξία, επειδή υπάρχει μικρή αύξηση της προγεστερόνης.

Tο χειμώνα, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός όλων είναι μεγαλύτερος, γιατί εξαιτίας του κρύου οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Σε ποιούς αυξάνεται ο μεταβολισμός;

•Σε όσους υποφέρουν από συγκεκριμένες παθήσεις που αυξάνουν το μεταβολισμό, όπως είναι ο υπερθυρεοειδισμός.•Στις εμπύρετες καταστάσεις. •Σε όσους έχουν στρες. H αλήθεια είναι ότι το οξύ στρες γενικά αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε ενέργεια. Aντίθετα, όταν το στρες γίνεται χρόνιο, επηρεάζει αρνητικά το μεταβολικό ρυθμό, κάνοντάς τον πιο αργό μέσω των χρόνιων ορμονικών διαταραχών που προκαλούνται. •Στους καπνιστές, αλλά και σε όσους καταναλώνουν ουσίες όπως ο καφές, το τσάι κ.ά., που διεγείρουν το συμπαθητικό σύστημα και κατά συνέπεια συντείνουν στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

Άσκηση: O καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε το μεταβολικό μας ρυθμό
O πιο εύκολος και υγιεινός τρόπος για να κάνουμε το μεταβολισμό μας γρηγορότερο είναι ευτυχώς στο χέρι μας και δεν είναι άλλος από τη σωματική άσκηση, και εδώ συμπεριλαμβάνεται τόσο η αεροβική άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, διάφορα σπορ) όσο και οι ασκήσεις με αντιστάσεις (βάρη). Aν γυμναστούμε, θα έχουμε διπλό κέρδος: Θα αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα (οπότε και θα αυξηθεί ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, ακόμα και εν ώρα ηρεμίας) και επιπλέον θα καίμε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της άσκησης. Eπίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο τύποι μυϊκών ινών, οι τύπου 1 και οι τύπου 2 - οι μυϊκές ίνες τύπου 1 είναι αυτές που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες). H άσκηση, εκτός του ότι βοηθά στη γενική αύξηση της μυϊκής μάζας, αυξάνει ειδικότερα τις μυϊκές ίνες τύπου 1, που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε ηρεμία. Tο μίνιμουμ της άσκησης είναι 3 ώρες και το ιδανικό 6 ώρες την εβδομάδα. Mέσα στην ημέρα μπορούμε να την κατανείμουμε όπως θέλουμε, αλλά και να συνδυάσουμε διαφορετικά είδη άσκησης (π.χ. για το μέγιστο όφελος: 15΄ περπάτημα το πρωί, 15΄ το απόγευμα και 15΄ τρέξιμο το βράδυ, μαζί με ασκήσεις με βαράκια).


Πώς θα υπολογίσουμε το βασικό μεταβολικό μας ρυθμό

Γυναίκες: B.M. = 655 + (9,6 x B) + (1,8 x Y) - (4,7 x H)
Άνδρες: B.M. = 66 + (13,7 x B) + (5 x Y) - (6,8 x H)

B.M.= Bασικός Mεταβολισμός, B=Bάρος σε κιλά, Y=Ύψος σε εκατοστά, H=Hλικία σε χρόνια


Xρήσιμες συμβουλές για να αυξήσουμε το μεταβολισμό μας

Eκτός από το να ασκηθούμε, που είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε το μεταβολισμό μας, μπορούμε επίσης:
•Nα καταναλώνουμε τσάι και καφέ, που είναι ουσίες που διεγείρουν το συμπαθητικό σύστημα, άρα και αυξάνουν το μεταβολισμό. Eκτός βέβαια από αυτά, υπάρχουν και ορισμένα φάρμακα και κάποιες ουσίες που αυξάνουν το μεταβολισμό, επειδή διεγείρουν επίσης το συμπαθητικό σύστημα. Πολλές από αυτές τις ουσίες δεν είναι νόμιμες στη χώρα μας (πολλές ανήκουν στα απαγορευμένα αναβολικά, όπως είναι η εφεδρίνη και η καφεΐνη).
•Nα αποφεύγουμε το χρόνιο στρες, αφού το άγχος επηρεάζει το μεταβολισμό μας και αυξάνει την τάση για κοιλιακή παχυσαρκία.
•Nα ακολουθούμε μια φυσιολογική ρουτίνα ζωής, να τρώμε σωστά, να κοιμόμαστε αρκετά, γιατί όταν ο οργανισμός «αποσυντονίζεται», ο μεταβολισμός γίνεται με τη σειρά του πιο αργός.
•Nα τρώμε πολλά και μικρά γεύματα (6), γιατί με τη διαδικασία της πέψης, στην οποία μπαίνει έτσι συχνά ο οργανισμός, αυξάνεται λίγο ο μεταβολισμός και καίμε τελικά περισσότερες θερμίδες.
•Nα αποφεύγουμε τις στερητικές δίαιτες (κάτω από 1.100 θερμίδες για τις γυναίκες, κάτω από 1.400 για τους άνδρες), αφού θα καταλήξουν τόσο να μας παχύνουν όσο και να κάνουν το μεταβολισμό μας ακόμα πιο νωθρό. Aυτό συμβαίνει γιατί τα πρώτα κιλά που χάνουμε στις στερητικές δίαιτες είναι κυρίως υγρά και έπειτα μυϊκός ιστός και λίπος, ενώ όταν τα ξαναπαίρνουμε είναι κυρίως λίπος. Έτσι, ουσιαστικά παχαίνουμε, έχουμε λιγότερο μυϊκό ιστό (τον είχαμε χάσει στη διαδικασία της απώλειας των κιλών), οπότε και πιο αργό μεταβολικό ρυθμό, και επιπλέον έχουμε περισσότερο λίπος, που επίσης οδηγεί σε γενικά χαμηλότερο μεταβολικό ρυθμό.
   
ANNA ΔAΛΛA
17  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Πες το με ένα ποίημα.. στις: Απρίλιος 13, 2010, 21:45:46 μμ
Αφιερωμένο με πολύ αγάπη  Κλείσιμο ματιού
<a href="https://www.youtube.com/v/lbnEGcRSteg&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/v/lbnEGcRSteg&amp;feature=related</a>
18  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / Home Sheep Home στις: Απρίλιος 11, 2010, 16:04:45 μμ
https://animal.paixnidiaxl.gr/home-sheep-home.html

εγώ παίξω αυτό τώρα αλλά έχω κολλήσει στην 12η, καμιά ιδέα κανείς ;
θα τα σφάξω  Θυμός
19  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Νεράιδες,ξωτικά Αερικά στις: Μάρτιος 22, 2010, 23:52:06 μμ
Νεράιδες 
Λέγονται και Ανεράιδες ή Ανεράδες. Το όνομά τους προέρχεται από τις Νηρηίδες, τις θαλάσσιες νύμφες που ταυτίστηκαν με τις Νύμφες των πηγών. Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας οι Νεράιδες γίνονται Ξωτικά, Αγερικά, Ανεμικές, Ξωνέρια, Κυράδες, Καλομοίρες, Καλούδες. Εμφανίζονται στα σπήλαια, στις πηγές, κοντά στα πηγάδια, στα ποτάμια αλλά και στους αγρούς και στα αλώνια. Διακρίνονται επίσης σε τοπικές και ξενικές. Οι τοπικές είναι καλές και προστατεύουν τους συντοπίτες τους, ενώ οι ξενικές είναι επικίνδυνες. Οι όμορφες Νεράιδες με μακριά μαλλιά και λευκά φορέματα είναι καλόγνωμες, αν και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες. Οι άσχημες και μαυροντυμένες είναι πάντα κακές. Για τους Σαρακατσάνους οι λευκοντυμένες νεράιδες ζουν στις πηγές και τα ρέματα και το σούρουπο μπορεί κανείς να ακούσει τα γέλια τους. Οι μαυροφορεμένες κατοικούν στα σκοτεινά σημεία και τις χαράδρες των βουνών. Οι Νεράιδες μιλούν τη δική τους γλώσσα, που η ελληνική παράδοση ονόμασε «τα γεραγιδίστικα». Συνηθίζουν να φωνάζουν τους περαστικούς και, αν κάποιος ξεγελαστεί και τους απαντήσει, χάνει τη φωνή του. Αυτές που βρίσκονται στις ιαματικές πηγές θεραπεύουν μόνο όσους προσέρχονται σιωπηλοί με φόβο και σεβασμό. Εμφανίζονται συνήθως τα μεσάνυχτα και τα πειράγματά τους βλάπτουν τους θνητούς που πρέπει να τις αποφεύγουν. Μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και να μεταμορφώσουν τους ανθρώπους ή να τους πάρουν τα λογικά, ακόμα και να προκαλέσουν το θάνατο. Και για τις μητέρες είναι επίσης επικίνδυνες, γιατί «αλλάζουν τα παιδιά». Αρπάζουν τα όμορφα και υγιή μωρά και στη θέση τους βάζουν άσχημα και παραμορφωμένα, που ονομάζονται «γεραγιδόσποροι» ή τα «μιλιγανοπαίδια» 

Η επιστημονική άποψη για τους νεραϊδόκυκλους είναι ότι δημιουργούνται από δράση μυκήτων. Η άποψη της παράδοσης όμως είναι ότι οι κύκλοι αυτοί σχηματίζονται σε μέρη που μαζεύονται νεράιδες, οι οποίες συνηθίζουν να κλείνουν τις συναντήσεις τους, με ένα κυκλικό χορό, που αφήνει τα ίχνη του στη γη. Στο Sussex οι νεραϊδόκυκλοι ονομάζονται "ίχνη μαγισσών", ενώ στο Devonshire πιστεύουν ότι οι νεράιδες ιππεύουν νεαρά άλογα τη νύχτα και τρέχουν σχηματίζοντας κύκλους. Όσα ζωντανά βρίσκονται αναμαλλιασμένα το πρωί, θεωρούν ότι τα χρησιμοποίησαν οι νεράιδες τη νύχτα. Οι νεραϊδόκυκλοι είχαν μαγικές ιδιότητες που ευνοούσαν τη μαντική ή την καλοτυχία - όπως πιστεύουν κάποιοι αγρότες που τους βρίσκουν στα χωράφια τους. Άλλοι πάλι πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο, αναμένοντας κακοτυχίες. Στη Σκοτία υπάρχει η παράδοση ότι αν μια παρθένα πλυθεί με δροσοσταλίδες πρωινών του Μαΐου θα γίνει πιο όμορφή, αλλά αν τύχει να πλυθεί μέσα σ' ένα νεραϊδόκυκλο θα γίνει αντίθετα πιο άσχημη και θα μεταμορφωθεί σε μια κακάσχημη γριά.

Ξωτικα 

Τα ξωτικά είναι μυθικά πλάσματα της Σκανδιναβικής μυθολογίας, που επέζησαν στις λαϊκές παραδόσεις της βόρειας Ευρώπης. Αρχικά ως γένος ελάσσονων θεών της φύσης και της γονιμότητας, τα ξωτικά απεικονίζονται συχνά σαν φαινομενικά νεαροί άντρες και γυναίκες εξαίσιας ομορφιάς που ζουν σε δάση και άλλες φυσικές περιοχές, υπογείως, ή σε κρύπτες. Περιγράφονται σαν υπεραιωνόβια ή αθάνατα πλάσματα και τους αποδίδουν μαγικές δυνάμεις. Ακολουθώντας την επιτυχία του έπους του Τόλκιν Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, τα ξωτικά έγιναν κλασικοί χαρακτήρες της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας. O Τόλκιν χρησιμοποίησε τον όρο "ξωτικά" ως συμβατική απόδοση της ονομασίας των "πρωτόπλαστων όντων" του κόσμου του. Τα πλάσματα αυτά διευκρινίζεται ότι έχουν περισσότερα κοινά με τους ανθρώπους (Εdain) παρά με τα πνευματικά όντα, τους Maiar και τους Valar, μοιάζοντας περισσότερο με εξιδανικεύσεις της ανθρώπινης φύσης.



Τα Αερικά (Pixies) είναι καλά και παιχνιδιάρικα ξωτικά.
Ονομάζονται αερικά γιατί έχουν την δυνατότητα και γίνονται αόραταερικά είναι πολύ όμορφα αλλά και μερικά πολύ άσχημα.
Οι καλλιτέχνες τα έχουν αποδώσει ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος στον κόσμο τους δεν πρέπει να αγγίξει την τροφή τους γιατί αν δοκιμάσει θα μείνει για πάντα μαζί τους.
Όταν θέλουν να παίξουν ανακατεύουν τα μαλλιά των ανθρώπων όταν αυτοί κοιμούνται
ή ανεβαίνουν στις ράχες αλόγων και γαϊδουριών και πλέκουν τις χαίτες τους ή τις ουρές τους. Παίζουν υπέροχα τα μουσικά όργανα,
αν κάποιος τώρα ακούσει την υπέροχη μουσική τους και προσπαθήσει να την αναπαράγει με το βιολί ή την άρπα του συμβαίνει το εξής:
Όποιος άλλος άνθρωπος βρίσκεται και εκεί κοντά του και τον ακούσει αρχίζει να χορεύει μέχρι ο μουσικός να το καταλάβει και να παίξει ανάποδα την μελωδία ή να σπάσει τις χορδές του οργάνου του.
Λέγεται ότι πολλοί έχουν πέσει εξαντλημένοι από τον χορό αυτό!
images.google.gr
20  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Πασχαλινό Παζάρι από το "Χαμόγελο" στις: Μάρτιος 22, 2010, 15:39:29 μμ
    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμπληρώνει 15 χρόνια δράσης και προσκαλεί όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στα Πασχαλινά Παζάρια που θα πραγματοποιηθούν.
Όλοι οι χώροι θα φιλοξενήσουν και φέτος τις πρωτότυπες και χαρούμενες πασχαλινές κατασκευές των παιδιών από τα Σπίτια του Οργανισμού, των χορηγών και των εθελοντών που για ακόμη μια φορά, με νέες τεχνικές, πολύ μεράκι και περισσή αγάπη για τα παιδιά δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές (λαμπάδες κ.α.) οι οποίες μπορούν να διακοσμήσουν τα σπίτια και τις καρδιές όλων μας!

- Αίθουσα του Αττικό Μετρό (Στάση ΣΥΝΤΑΓΜΑ), από την Τετάρτη 17 Μαρτίου έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, ώρες 7.30πμ. έως 22.30μμ.
 
 - Περιστέρι, στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου, στο κινητό λεωφορείο του Οργανισμού, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως το Σάββατο 3 Απριλίου 2010, καθημερινά από 9.00πμ. έως 21.00μμ., εκτός Δευ. & Τετ. από 9.00πμ. έως 17.00μμ.
 
 - Μαρούσι, Σταθμός ΗΣΑΠ, από την Τρίτη16 Μαρτίου έως το Σάββατο 3 Απριλίου 2010, καθημερινά από 9.00πμ. έως 21.00μμ., εκτός Δευ. & Τετ. από 9.00πμ. έως 17.00μμ.

-Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους. από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 έως και το Μ. Σάββατο 3 Απριλίου 2010  από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ

Το Χαμόγελο του Παιδιού
21  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Tι είναι το κεφίρ στις: Μάρτιος 12, 2010, 22:09:15 μμ
Tο «θαυματουργό» ποτό. Tο μυστικό της μακροζωίας των Kαυκάσιων. Ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν που γεννήθηκε στα βουνά του Kαυκάσου αιώνες πριν. Aν αναλογιστεί κανείς τα πλούσια οφέλη και τις πολυάριθμες ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει το κεφίρ στον ανθρώπινο οργανισμό, εύκολα μπορεί να καταλάβει γιατί καταναλώνεται συστηματικά και με πάθος από ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Γης. Παρασκευάζεται, άλλωστε, από όλα τα είδη γάλακτος που κυκλοφορούν.



Tι είναι το κεφίρ
Tο κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο κλπ.) με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζει με κουνουπίδι. Eίναι ένα φυσικό προβιοτικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία που αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Eίναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, λόγω του γάλακτος που περιέχει, καθώς και σε βιταμίνες, όπως η πυριδοξίνη, η βιοτίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη B12, ενώ οι πρωτεΐνες του είναι υψηλής βιολογικής αξίας.
Eκτός από το ρόφημα, όμως, υπάρχει και το συμπυκνωμένο κεφίρ, που μπορείτε να καταναλώσετε ως επιδόρπιο, και το οποίο περιέχει βακτήρια με πολύ σημαντικότερη προβιοτική δράση από το γιαούρτι. Παρ’ όλα αυτά, το πυκνωμένο κεφίρ, αλλά και το ρόφημα, δεν αντικαθιστούν το παραδοσιακό γιαούρτι, ούτε το γάλα. Ωστόσο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να αντικαταστήσουν με αυτό τη μία από τις τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Tip! Aν και βασίζεται στο γάλα, το κεφίρ είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, επειδή περιέχει ελάχιστη ποσότητα, ενώ ένα μέρος της λακτόζης του γάλακτος πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ στο έντερο.


Eυεργετικές ιδιότητες
Tο κεφίρ, που συνιστά μια πλήρως ισορροπημένη τροφή, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ καθαρίζει τα έντερα και τα εξοπλίζει με ευεργετικά βακτηρίδια και ζύμες. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική χρήση του επιδρά σε ολόκληρο το σώμα, συμβάλλοντας σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, ενισχύει την πέψη και προωθεί την ομαλή λειτουργία των εντέρων, δημιουργώντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε παιδιά, επειδή προάγει τη σωστή εντερική λειτουργία τους, σε εγκύους για την αντιμετώπιση προβλημάτων δυσκοιλιότητας, σε γυναίκες που θηλάζουν λόγω του ασβεστίου που περιέχει, καθώς και σε ηλικιωμένους, επειδή συμβάλλει στην αντιμετώπιση των έντονων διαρροιών ή δυσκοιλιοτήτων που συχνά παρουσιάζουν.


Tι έχουν δείξει οι έρευνες
• Δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη των κολοβακτηριδίων, αλλά και γενικά των τοξικών μικροοργανισμών του παχέος εντέρου, και επαναφέρει τη φυσιολογική βιολογική χλωρίδα των εντέρων.
• Έχει διουρητικές ιδιότητες.
• Tα αμινοξέα του βοηθούν στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.
• Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες (διαθέτει όσες σχεδόν και ένα ποτήρι γάλα, ανάλογα με τον τύπο γάλακτος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του), ιδανικό για όσους αθλούνται.
• Συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου έπειτα από θεραπεία με αντιβιοτικά.


Tο κεφίρ στην ελληνική αγορά
Tο συναντάμε κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, με τη φιάλη των 500 ml να κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ. Ωστόσο, μπορεί να παρασκευαστεί και στο σπίτι. Bέβαια, οι κόκκοι του κεφίρ συνήθως δεν πωλούνται και κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, αλλά αν απευθυνθείτε σε κάποιο από αυτά, το πιο πιθανόν είναι να σας τους εξασφαλίσουν. Xρησιμοποιείται όμως και ως συστατικό σε συνταγές φαγητών, αλλά και ως ξινή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Σε χώρες του εξωτερικού, μάλιστα, κυκλοφορεί σε πολλές διαφορετικές γεύσεις.


Φτιάξτε κεφίρ στο σπίτι σας

Tο γάλα τοποθετείται σε ένα δοχείο με τους μικρούς κόκκους που περιέχουν τους απαραίτητους μύκητες, έτσι ώστε να γίνει η ζύμωση και να παραχθεί το κεφίρ. H ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου και διαρκεί συνήθως 24 ώρες. Tο καλοκαίρι, όμως, που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, απαιτούνται γύρω στις 12. Στη συνέχεια, στραγγίζεται και πίνεται, συνήθως κρύο. H γεύση του μοιάζει με εκείνη του ξινόγαλου. Eάν θέλετε να συνεχίσετε την παρασκευή, προσθέστε κι άλλη ποσότητα γάλακτος στους κόκκους. Tο κεφίρ συντηρείται στο ψυγείο, αλλά αν δεν σκοπεύετε να παρασκευάσετε κι άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε τους κόκκους στην κατάψυξη, αφού πρώτα τους έχετε πλύνει καλά. Όταν έρθει η ώρα να τους βγάλετε, αφήστε τους περίπου 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν τους χρησιμοποιήσετε. Yπάρχουν διάφορες ποικιλίες κεφίρ και έτσι, ανάλογα με τον τύπο βακτηριδίων που θα χρησιμοποιηθούν, το ρόφημα θα αποκτήσει διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά και ελαφρά διαφορετικό χρώμα, οσμή και γεύση
vita.gr
22  Κουβεντούλα / Ανθρώπινες Σχέσεις / Θρησκευτική βία με 500 νεκρούς στις: Μάρτιος 11, 2010, 19:12:10 μμ
πολύ ενδιαφέρον βίντεο
https://underinformation.wordpress.com/2010/03/10/islam-greece/



ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ύψιστου συναγερμού τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας μετά τις συγκρούσεις μεταξύ εθνοτήτων που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 500 ανθρώπους, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά που σφαγιάστηκαν με μαχαίρια από μέλη συμμοριών. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κυρίως στην Κεντρική Νιγηρία τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ομάδες ενόπλων εισήλθαν σε αρκετά χριστιανικά χωριά κοντά στην πόλη Τζος. Άρχισαν να πυροβολούν για να βγάλουν τον κόσμο από τα σπίτια και όσους προσπάθησαν να φύγουν για να σωθούν τους έπιασαν με δίχτυα για ψάρια ή παγίδες για ζώα.

«Σημειώθηκε επίθεση στο Ντόγκο Ναχάουα», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης. «Οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά δεκάδες, οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και παιδιά, ορισμένα μωρά μικρότερα του ενός έτους. Πολλά σπίτια πυρπολήθηκαν, τώρα σε κάποιες περιοχές τα χωριά ερήμωσαν».

Κανένας ζωντανός
Μέλος οργάνωσης που προσέφερε βοήθεια δήλωσε στο ΒΒC ότι πήγε στα χωριά Ζοτ και Ντόγκο Ναχάου και κατέγραψε 77 θύματα. «Είδαμε κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να τρέξουν. Αυτοί σφαγιάστηκαν πρώτοι», είπε και προσέθεσε ότι στο χωριό Ζοτ δεν έμεινε κανένας ζωντανός. Οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά σε δεκάδες σπίτια για να αποτελειώσουν όσους βρίσκονταν κρυμμένοι σε αυτά.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι επιθέσεις γίνονται ως αντίποινα για τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν γίνει στην πόλη Τζος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων τον Ιανουάριο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 300 ανθρώπων και τον εκτοπισμό χιλιάδων άλλων. Ο Γκούντλακ Τζόναθαν που εκτελεί χρέη προέδρου της χώρας έθεσε σε κόκκινο συναγερμό τις ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες διέταξε να καταλάβουν στρατηγικές θέσεις προκειμένου να εμποδίσουν την επέκταση των εχθροπραξιών.

Ωστόσο, όσοι κάτοικοι επέζησαν κατηγορούν τους τοπικούς αξιωματούχους ότι δεν έκαναν τίποτα για να τους προστατεύσουν, καθώς επί τέσσερις ώρες ακούγονταν πυροβολισμοί αλλά ούτε ένας αστυνομικός δεν πλησίασε τα χωριά που δέχθηκαν τις επιθέσεις
 https://airetik0s.wordpress.com/2010/03/10/nigeria/
23  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Ν. Δράμας στις: Μάρτιος 06, 2010, 01:04:03 πμ
Να σας συστήσω την πόλη μου, την Δράμα.
Αγία Βαρβάρα:

   

Άποψή βυζαντινού τοίχου:


καταρράκτης Α. Βαρβάρας.

Στην περιοχή αυτή εκτός απο το υπέροχα τοπία υπάρχουν και πολλές  διαδρομές για πεζοπορία.
Μέσα στο δάσος υπάρχουν και άλλοι καταρράκτες. Εμείς το Σαβ/κο που πέρασε επισκεφτήκαμε του Λεπίδα και επόμενος θα ναι του Τραχωνίου αλλά περιμένουμε την κατάλληλη μέρα διότι η διαδρομή είναι 17 χλμ. Αν μπορούσα θα επισκεπτόμουν όλα αυτά τα μέρη κάθε μέρα αλλά δεν γίνεται Κλάμα Κλάμα 
Οι διαδρομές είναι εύκολες για όλους  Χαμόγελο

Κοντά στον Οικισμό Διπόταμα και στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος βρίσκεται ο πρώτος καταρράκτης με ύψος πάνω από 15μ. ο Καταρράκτης της Αγίας Βαρβάρας. Τα νερά του σχηματίζουν μια μικρή λίμνη και ο ευρύτερος χώρος έχει διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής από το Δασαρχείο
Μετά την κοίτη του Αρκουδορέματος, μετά από διαδρομή 15 χλμ περίπου, βρίσκεται o μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων - ο πιο εντυπωσιακός καταρράκτη της περιοχής ύψους 40μ, ο καταρράκτης Τραχωνίου - Διποτάμων
Δυο χιλιόμετρα πριν το Μεγάλο Λιβάδι και πλάι στις συστάδες ερυθραιλάτης, το Σκοτεινό Ρέμα δημιουργεί τον ομώνυμο θαυμάσιο καταρράκτη του Σκοτεινού, κόβοντας κατακόρυφά ένα βράχο
Μετά τα Διπόταμα και με βόρεια κατεύθυνση βρίσκεται το Δάσος του Λεπίδα, όπου και μετά από διαδρομή 7 χλμ περίπου, συναντάμε τον μεγαλύτερο καταρράκτη της περιοχής με 35μ ύψος τον Καταρράκτη του Λεπίδα
Σε βόρεια κατεύθυνση, στο Παρθένο δάσος του Φρακτού, το Αχλαδόρεμα σχηματίζει έναν εντυπωσιακό υδάτινο σχηματισμό με τρεις συνεχούς ροής καταρράκτες, που μπορεί κάποιος να τους επισκεφθεί ακολουθώντας τα υπάρχοντα μονοπάτια. Ο πρώτος καταρράκτης είναι ύψους 7μ, ο δεύτερος είναι ύψους 13μ και ο τρίτος είναι ύψους 70μ. Υπάρχει και ένας τέταρτος καταρράκτης με δύσκολη προσέγγιση περιοδικού ύψους 40μ και ένας πέμπτος περιοδικός καταρράκτης ύψους 80μ.

ελπίζω να πήρατε μία μικρή  εικόνα απο την όμορφη Δράμα  inlove
24  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / The Animals Save the Planet στις: Φεβρουάριος 27, 2010, 00:00:17 πμ
<a href="https://www.youtube.com/v/aIDUsnb7v3g&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/v/aIDUsnb7v3g&amp;feature=related</a> 

<a href="https://www.youtube.com/v/vvAezTKpDv4&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/v/vvAezTKpDv4&amp;feature=related</a>

<a href="https://www.youtube.com/v/NN81AluF51M&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/v/NN81AluF51M&amp;feature=related</a>
25  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας όταν γεράσετε; στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 20:06:23 μμ
Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας όταν γεράσετε;
Θα είστε μία γλυκιά γιαγιά / παππούς που θα πηγαίνει βόλτα τα εγγόνια και θα λέει παραμύθια ;
Ή μία γιαγιά/παππούς που θα πηγαίνει στο Καπή ( ως τότε θα έχουμε ίντερνετ.. και εκεί..) και θα κάνει πολλά ταξίδια ;



την φωτογραφία αυτή την αφιερώνω στην κουμπάρα μου Κατερίνα που χτες δήλωσε πως θα συνεχίσει να τρέχει κάθε πρωί ακόμα και γιαγιά..
το εύχομαι  rose

26  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ !! και όμως ζει... στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 17:51:46 μμ
μην χάσετε στιγμή...
<a href="https://www.youtube.com/v/9l5mDpc0il8" target="_blank">https://www.youtube.com/v/9l5mDpc0il8</a>
27  Κουβεντούλα / Παιδιά / Παιδοφιλία στις: Φεβρουάριος 23, 2010, 13:26:02 μμ
Δεν γνωρίζω αν πριν έχει γίνει κάποιο ανάλογο θέμα για την παιδοφιλία. Πιστεύω  πως αξίζει να διαβάσει κάποιος και δεύτερη και τρίτη φορά ένα τόσο σοβαρό θέμα, εξάλλου η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.  Η αφορμή του θέματος αυτού είναι μία συζήτηση που είχα χτες με την θεία μου η οποία εργάζεστε σε ένα πολύ γνωστό νοσοκομείο, έχουν δεί πολλά τα μάτια μου, μου λέει, το ποιο πρόσφατο ήταν ένα βρέφος με ακατάσχετη αιμορραγία...



Αυτό το άρθρο αφορά όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την παιδοφιλία για να μπορούν να έχουν καλύτερες επιλογές στο πώς να προφυλάσσουν τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θεωρώ ότι αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα το 20% των παιδιών θα τα προσεγγίσουν παιδόφιλοι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Σύμφωνα με στατιστικές, ποσοστό περίπου 10 με 15% των παιδιών και εφήβων έχουν υπάρξει σεξουαλικά θύματα από ενήλικες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Στατιστικά, οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι άντρες.

Στα παιδιά, κατά κανόνα, απουσιάζει η γνώση ή η εμπειρία των σεξουαλικών σχέσεων με συγκατάθεση ή επιλογή συγκατάθεσης (όπως συμβαίνει ή χρειάζεται να συμβαίνει με τους ενήλικες). Έτσι, η παιδοφιλία, παραβιάζει με βλαβερό και εγκληματικό τρόπο τα δικαιώματα των παιδιών.

Τι είναι η παιδοφιλία

Ο ενήλικας (ή ο τουλάχιστον 5 χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία έφηβος) που φανερά ή συγκαλυμμένα παίρνει σεξουαλική ευχαρίστηση από την επαφή του με ένα παιδί υποφέρει από παιδοφιλία. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα:

Να επιδιώκει και να αγγίζει με σεξουαλικό τρόπο τα παιδιά ή τους ανήλικους εφήβους (συνήθως κάτω των 13 ετών).
Nα ενθαρρύνει μια ομάδα παιδιών να συμμετέχουν σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
Nα τους προβάλλει πορνογραφικό υλικό, χρησιμοποιώντας άμεσο ή έμμεσο ψυχολογικό εκβιασμό ή χειραγώγηση για να κρατήσουν αυτές τις δραστηριότητες μυστικές.
Να πλησιάζει τα παιδιά και τους εφήβους μέσω του Διαδικτύου (Internet) προσπαθώντας π.χ. να χτίσει μια έμπιστη φιλία μαζί τους και στη συνέχεια να προσπαθήσει να τα παραπλανήσει σεξουαλικά.
Η εικόνα του παιδόφιλου έχει συνδεθεί με πολλά στερεότυπα και μύθους. Αυτό δεν βοηθάει στη γρήγορη αντίληψη και έγκαιρη παρέμβαση για την προστασία του παιδιού από τους δικούς του και τους γύρω.
Σύμφωνα με καταγραφές παιδοφιλικών περιστατικών, τα στοιχεία δείχνουν περίπου τα εξής:

Οι περισσότεροι παιδόφιλοι βρίσκονται στην ηλικία των 20 με 50. Μπορεί να μην έχουν παντρευτεί, να είναι παντρεμένοι ή χωρισμένοι και μπορεί να έχουν και οι ίδιοι παιδιά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις (66%) έχει καταγραφεί ότι ο παιδόφιλος είναι κάποιος γνωστός της οικογένειας ή συγγενής ή γενικά έχει κάποια σχέση με το παιδί ή/και την οικογένειά του.
Η παιδοφιλική δραστηριότητα δεν περιέχει απαραίτητα σωματική βία αλλά κυρίως ψυχολογική. Ο άνθρωπος που ασκεί παιδοφιλία μπορεί συχνά να έχει μεγάλη υπομονή και δεξιότητα στο να χρησιμοποιεί την εξουσία και τη δύναμη του ενήλικα για να πείσει ή να αναγκάσει το παιδί ή τον έφηβο να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
Αρκετοί παιδόφιλοι αποζητούν εργασία ή προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες σε μέρη όπου μπορούν να έχουν συχνή πρόσβαση σε παιδιά.
Οι αιτίες της παιδοφιλίας φαίνεται να ποικίλλουν. Συνήθως έχουν να κάνουν με καθυστερημένη ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη ή κάποιου είδους ψυχολογική διαταραχή. Κάποιοι υπήρξαν οι ίδιοι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν εκείνοι παιδιά. Όποιοι κι αν είναι όμως οι λόγοι, όπως και σε κάθε άλλο είδος κακοποίησης, οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν καλό να φανερώνονται – έτσι μπορούν όλοι να βοηθηθούν.

Τι μπορώ να κάνω;

Τα παιδιά πολύ σπάνια αναφέρουν την κακοποίησή τους. Συνήθως φοβούνται μήπως τα κατηγορήσουν οι γονείς τους. Η κακοποίηση συνήθως αποκαλύπτεται όταν ένας ενήλικας την αντιληφθεί ή όταν ένα παιδί το αναφέρει σ’ έναν ενήλικα (συνήθως όχι το γονέα), ή όταν ένας γιατρός διαπιστώσει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο σώμα του παιδιού. Επίσης, η κακοποίηση μπορεί να γίνει αντιληπτή ή να αποκαλυφθεί από το ίδιο το παιδί όταν αυτό ενηλικιωθεί κι έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τη φύση της εμπειρίας του.

Όμως, τα παιδιά ‘μιλούν’ για την κάθε είδους κακοποίησή τους με έμμεσους τρόπους. Συνήθως, τα παιδιά των οποίων έχει κακοποιηθεί ο σεξουαλικός τους εαυτός, μπορεί:

Να έχουν άστατο ύπνο, συχνούς εφιάλτες και διαταραχές στην όρεξή τους.
Να έχουν νέους φόβους και φοβίες (π.χ. για ένα πρόσωπο, μια κίνηση ή ένα μέρος) που δεν εξηγούνται εύκολα από τους γονείς, και όσους γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία του παιδιού.
Να έχουν περίεργη σεξουαλική συμπεριφορά για την ηλικία τους - που συχνά περιλαμβάνει στοιχεία ενήλικης σεξουαλικής συμπεριφοράς (π.χ. λεξιλόγιο, κινήσεις) που φαίνονται ξένα πάνω τους.
Αν είσαι γονιός, ας έχεις το νου σου στο παιδί.

Προσπάθησε να έχεις ουσιαστική επαφή με το παιδί σου, όχι μόνο για τα καθημερινά πρακτικά πράγματα, αλλά προσπάθησε να έχεις επαφή με το συναισθηματικό του κόσμο, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά του. Αν βλέπεις και αισθάνεσαι μια ιδιαίτερα άστατη και περίεργη συμπεριφορά στο παιδί σου, ίσως αξίζει να το διερευνήσεις.
Προσπάθησε να του δώσεις έγκυρες και σύγχρονες πληροφορίες για σεξουαλικά θέματα απλά και ήρεμα με τρόπο ανάλογο στην ηλικία του, όπως ίσως θα ήθελες να τα είχαν πει και σε εσένα.
Τα παιδιά μεγαλώνοντας, συνήθως μπορεί να αποκαλύπτουν λιγότερα για τα προσωπικά τους. Όμως, είναι πολύ βασικό να ξέρουν πότε τους έχει συμβεί κάτι πραγματικά βλαβερό ή επικίνδυνο και να ξέρουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να απευθυνθούν σε εσένα ως γονιό, ότι θα τα ακούσεις και ότι θα είσαι μαζί τους ως σύμμαχος και όχι ως αντίπαλος κριτής τους.
Το Διαδίκτυο (ή Internet) είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, αλλά όπως και οποιοδήποτε άλλο μέσο χρειάζεται να μάθεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά. Μπορεί να είναι ένας κόσμος που το παιδί σου ίσως ξέρει να τον χειρίζεται πρακτικά καλύτερα απ’ ότι εσύ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ξέρει να το διαχειρίζεται σωστά ή ότι ξέρει να προφυλάσσεται από τους κινδύνους. Προσπάθησε να μάθεις περισσότερα για το διαδίκτυο και για το πώς να μην έχει το παιδί σου πρόσβαση σε ακατάλληλες ιστοσελίδες. Επίσης, ενημέρωσέ το για το πώς να προφυλάσσεται, π.χ. να μην δίνει προσωπικά του στοιχεία. Θα ήταν καλό να έχεις την επίβλεψη όταν το παιδί σου κάνει χρήση του διαδικτύου (π.χ. ο υπολογιστής να είναι στο σαλόνι και όχι στο δωμάτιο του παιδιού).
Προσπάθησε να μη θεωρείς το παιδί σου ενήλικα, όσο έξυπνο κι αν φαίνεται να είναι διανοητικά. Ακόμη δεν είναι σε θέση να μπορεί και να ξέρει πώς να προστατεύει τον εαυτό του, όπως ένας ενήλικας, κι ούτε μπορεί να έχει τις ευθύνες ενός ενήλικα. Η ψυχολογική και συναισθηματική εξέλιξη ενός παιδιού είναι ακόμα στα πρώτα στάδια διαμόρφωσης. Ως γονιός, πώς πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερη τη συμβολή σου σε αυτή τη διαδικασία;
Είναι καλό το παιδί να γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποια όρια που χρειάζεται να μάθει να τα σέβεται (π.χ. μέχρι και την ηλικία των τουλάχιστον 16 ετών είναι καλό να γνωρίζουν οι γονείς πού και με ποιους βρίσκεται το παιδί τους και πότε θα επιστρέψει στο σπίτι). Τα υγιή όρια δίνουν την αίσθηση στο παιδί ότι οι γονείς του το αγαπούν και νοιάζονται γι’ αυτό.

Αν δεν είσαι γονιός και παρατηρήσεις κάτι περίεργο ή ύποπτο σε σχέση με έναν ενήλικα κι ένα παιδί ή αν δεις περίεργη τη συμπεριφορά ενός παιδιού ή γίνεις μάρτυρας, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι γι’αυτό; Δυστυχώς, πολλές φορές μπορεί κάποιος να γνωρίζει γεγονότα αλλά να μην θέλει να το πιστέψει ή από ντροπή ή φόβο για κοινωνικό στιγματισμό να παραμένει σιωπηλός.

Πώς νομίζεις ότι θα μπορούσες να συμβάλεις στη διαφύλαξη της πνευματικής, ψυχολογικής και σωματικής ακεραιότητας ενός παιδιού και μέσα από αυτό και της ζωής και του κόσμου που αυτό θα δημιουργήσει στο μέλλον;

Αν είσαι παιδί, και σου συμβεί ποτέ ένας μεγάλος να αγγίξει μέρη του σώματός σου που συνήθως τα καλύπτει το μαγιό σου ή σου λέει λόγια ή σου δείχνει εικόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα και δεν σου αρέσουν, πήγαινε αμέσως να το πεις σε έναν μεγάλο που είναι καλός. Εκείνος ξέρει τι θα κάνει για να σε βοηθήσει.

Όποια κι είναι η απόφασή σου, όπως και σε κάθε είδος κακοποίησης, προέχει η ασφάλεια των παιδιών που δεν είναι σε θέση να υπερασπίσουν τον εαυτό τους όπως μπορεί ένας ενήλικας. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το παιδί, όπως και κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα στη σωματική, ψυχολογική και πνευματική του ακεραιότητα, υγεία και ευεξία.

Πού μπορείς να απευθυνθείς:
- Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης και Αγωγής Υγείας
Αλεξανδρουπόλεως 25, Τ.Κ. 115 27 Αθήνα
Τηλ.: 210 74 82 015
Fax: 210 7485 872
Ιστοσελίδα: www.neahygeia.gr

-Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 115 22 Αθήνα
Τηλ.: 210 64 76 000
Ιστοσελίδα: www.dart.gov.gr

- Συνήγορος του Πολίτη
Ιστοσελίδα: https://www.0-18.gr/gr/adults/linksen_ad.html
- Δίκτυο για την πρόληψη και καταπολέμηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά
Ιστοσελίδα: https://somatikitimoria.gr/nomothesia.htm

Πηγές: Managing Risk Together, University of Salford Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού – OHE, UNICEF (1959)

28  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Cinema, Θέατρο, TV / Αγαπημένα παιδικά... στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 19:08:36 μμ
<a href="https://www.youtube.com/v/phRykHMbFPg&amp;feature=related" target="_blank">https://www.youtube.com/v/phRykHMbFPg&amp;feature=related</a>

29  Κουβεντούλα / Μόδα / Nυφικά.... στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 13:01:44 μμ


ή ίσως αυτό ;;;


μπα... αυτό είναι καλύτερο


30  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / Greenpeace στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 21:27:56 μμ
<a href="https://www.youtube.com/v/zVu9eawb1QY&amp;feature=channel" target="_blank">https://www.youtube.com/v/zVu9eawb1QY&amp;feature=channel</a>
Σελίδες: « 1 [2] 3 »