GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 04, 2024, 08:54:42 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Ήταν διαφήμιση.... (και όχι για γιαούρτια με 0% ουσία) στις: Μάρτιος 03, 2008, 20:44:34 μμ
Ήταν μια διαφήμιση,

Όλοι ήταν ευχάριστοι, γελούσαν και περνάγαν καλά. Υπήρχε εκπληκτική διάθεση.

Συγχαρητήρια πρέπει να δώσω:
 
  Στον γιο της RENA. Αυτό το παιδί έχει εκπληκτική ψυχραιμία. Βλέπω στο μέλλον (ναι είναι κληρονομικό το χάρισμα, εγώ και ο Χορτερέας), βλέπω λοιπόν να γίνεται ΛΟΚ-ατζής. Μιλάμε νεύρα από ατσάλι.

  Στην Artemis για την διατήρηση στυλ εντός χαμού.

  Στην MΒ04 - Μαρία (το όνομα μου είναι 04, MΒ04). Είμαι σίγουρος ότι είναι ξαδέρφη μου. Τέτοια άμεση διανοητική σύνδεση.
 
  Στην AL1975 - Αγγελική, γιατί αφήσαμε ένα περίπτερο στο Πασαλιμάνι που δεν κλείσαμε. Κλείσαμε το "Άμμος", μια gelateria και αφήσαμε  το περίπτερο ανοικτό. 

  Στην Φλώρα γιατί το Greekmasa.gr, έχει πιο πολύ πλάκα από το dpreview.com που διάβαζω.


Και επανέρχομαι.
Ήταν σαν διαφήμιση....
Σαν διαφήμιση τσίπουρου βασικά.
Λες να έχουμε την άλλη φορά και χορηγό;;;;;


Ήταν πολύ καλά και ευχαριστώ για την παρέα.

Τα λέμε,  Κλείσιμο ματιού
Γκίκας
2  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Μάρτιος 02, 2008, 12:32:56 μμ
Γκίκα μου κάνει εντύπωση πώς εσύ ένας μάγειρας με τέτοιες ικανότητες βάζεις δάφνη σ΄αυτό το πιάτο. Καταστρέφεται το απαλό άρωμα και η γεύση του ρινόκερου, γι΄αυτό θα βάζεις ΜΟΝΟ κινέζικα αγριόσυκα. Θα γλυτώσεις και το ψάξιμο της δάφνης Έκπληξη Στριφογύρισμα ματιών

Καλημέρα ΥΑΝΝΑ, (πάντα περίμενα τη στιγμή που θα με διάβαζε και η Αγγελοπούλου Δασκαλάκη)

Την δάφνη την βάζουμε για δύο λόγους:

1) Για να εξ-ελληνίσουμε το πιάτο.
Πρέπει να προβάλουμε σε κάθε μία συνταγή τις ελληνικές γεύσεις.
Γράφει ο Γάλλος σεφ ροκφόρ, βάλε φέτα.
Δεν έχει "μούχλα" η φέτα ;
Παρακολούθα τον Ευαγγελάτο για να ξέρεις που έχει μουχλιασμένα προϊόντα. Δες τα δελτία της Νομαρχίας Πειραιώς... (μα είναι τόσο απλό)

2) Για να κάνουμε ωραία διακόσμιση στο πιάτο.
Φαντάσου τα φύλλα στην άκρη του πιάτου...
Ακόμη καλύτερα κάνε αυτό που κάνουν τα ακριβά εστιατόρια.
Πάρε τεράστια πιάτα, τετράγωνα, τρίγωνα, ρόμβους οτιδήποτε εκτός από φυσιολογικά στρογγυλά πιάτα.
Μούρλανέ τα στα φύλλα και διακοσμητικά φύλλα χωρίς να βάζεις φαγητό.

Παράλο αυτά εκτιμώ την συμβουλη σου και θα την ακολουθήσω.
Τον Ιούλιο που θα πάω για κυνήγι θα κάνω και ένα πιάτο χωρίς δάφνη προς τιμή σου.

(Τώρα πρέπει να δω το θεματάκι με την μύνηση από την WWF, τον οικολογικό ΣΚΑΙ που με επικύρηξε,  κτλ)


Γκίκας
3  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Απ: eurovision στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:36:35 μμ
Ως φαν των Lordi και του Φιλανδικού Metal έχω μια διαφορετική προσέγγιση.

Πρώτα απ' όλα η Eurovision δημιουργήθηκε για να ενώσει του λαούς της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο (και μπλα, μπλα ,μπλα...)
Η λέξη Eurovision περιλαμβάνει το Euro (ευρώπη) & το Vision(όραμα) ένα όραμα για την Ευρώπη (και μπλα, μπλα ,μπλα...)

Και τώρα έρχομαι τους Lordi. Η Φιλανδία έχει για εθνική τους μουσική το Metal.
Στην γιορτή τους για την δημοκρατία καλούν τραγουδιστές metal, το κράτος επιχορηγεί τα συγκροτήματα κτλ.
Ανεξάρτητα αν τους ψήφισαν παιδάκια, ήταν αυθεντικοί και εξέφραζαν το λαό τους.

Αντίστοιχα θα έπρεπε να στέλνουμε τραγούδια που εκφράζουν τους Έλληνες, ότι και αν σημαίνει αυτό.
Σφακιανάκης, Πλούταρχος, Έφη Θώδη, Χατζηγιάννης ή ακόμη και Πλιάτσικας, ας είναι αυτή η συμμετοχή.

Είναι γελοίο να σκεφτόμαστε πονηρά...
Τον Μαρτάκη θα τον ψηφίσουν οι μικρές Ρωσίδες.
Την Καλομοίρα ξεμωραμένοι παλιόγεροι
Την Χρύσπα (δεν ξέρω ποιοι...)

Θα έπρεπε να στέλνουμε κάποιους που μας χαρακτηρίζουν και όχι ένα παιδάκι από κάθε μία μεγάλη δισκογραφική της χώρας μας για να είναι όλοι οι παράγοντες ΟΚ.

Όμως θα έχει πλάκα να αποκλειστούμε, να δω τι θα κάνει μετά το Star και ο Αιμίλιος Λιάτσος. (Πάλι με την Τζούλια θα ασχολείται)
4  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 21:11:13 μμ
Επιτέλους μαζεύονται οι αντρες
Καλώς ηρθες στην παρέα μας

Ευχαριστώ.  Μεγάλο χαμόγελο
5  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 25, 2008, 20:59:22 μμ
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μου απαντήσετε.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά μετά από 10 ώρες την ημέρα μπροστά σε Η/Υ στο γραφείο,
τα Σ/Κ προσπαθώ να αγνοώ την ύπαρξη του στο σπίτι.
(Περνάω από δίπλα και κάνω πως δεν τον είδα... μιλάω για αυτόν σαν να μην είναι μπροστά, περνάω την ώρα μου με το Playstation για να ζηλεύει κτλ..)

Σας αφήνω γιατί πρέπει να ασχοληθώ με τις συνταγές που ανέβασε Φλώρα. (Υπόσχομαι να δείξω χαρακτήρα)


Γκίκας
 Μεγάλο χαμόγελο
6  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 18:50:27 μμ
Καλως ήρθες κι απο μένα! Η συνταγή σου για το φιλέτο ρινοκερου φαινεται τελεια. Κι ελεγα πως να το μαγειρεψω, πως να το μαγειρεψω  Απορία

Προκαταβολικά πρέπει να πω ότι έχω παράξενο χιούμορ. Σκοπός μου ποτέ δεν είναι να προσβάλω κανέναν απλά κάνω πλάκα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε...


ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΓΡΙΟΣΥΚΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ


Για όσους & όσες αμφιβάλουν !!!!

Λοιπόν η συνταγή είναι απλή....

Κλέβουμε ένα ΑΤΜ για το απαταίτητο κεφάλαιο κίνησης (σχετικά απλό)

Πάμε στην Ρουάντα. (απλό)
Βρίσκουμε αμερικάνους στρατιώτες που βαριώνται τη ζωή τους (πανεύκολο)
Με ένα στρατιωτικό Hummer (σαν και αυτά που κυκλοφορούν στο Κολωνάκι) πάμε για κυνήγι με τα φανταρα. (εύκολο, εύκολο)
Βρίσκουμε ένα ρινόκερο περίπου 2 τόνων. (Προσοχή να είναι 2 τόνους, ώστε να είναι μαλακό το κρέας και γέρος ο ρινόκερος, ναι κατά βάθος είμαι οικολόγος)
Τα φάνταρα το γεμίσουν σφαίρες. (ξέρουν και τίποτα άλλο;)
Ώραία έχουμε το κρέας... διαλέγουμε περίπου 10 κιλά φιλέτο, προσέχουμε να είναι καθαρό από σφαίρες, όλμους, κομμάτια μέταλλο κτλ, οι νοικοκυρές της παρέας ξέρουν )

Πάμε Κίνα (και συνάμα βλέπουμε και Ολυμπιακούς 2008, ναι, ναι, οι δικοί μας ήταν καλύτεροι)
Πάμε στο Πεκίνο (ε απλό)
Βρίσκουμε έναν gay (προσέχω τη γλώσσα μου από σεβασμό της κυρίες του site)
Τον πλακώνουμε στα χαστούκια και αμέσως έχουμε κινέζικη αγριοσυκ(ι)ά.

Δίνουμε όλα τα παραπάνω στη Φλώρα για τις απλές λεπτομέρεις εκτέλεσης της συνταγής Μεγάλο χαμόγελο

Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω λίγη δάφνη ;;;;

Γκίκας
7  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 18:36:51 μμ
Καλώς τον. Και φαν δεχόμεθα. Και καλά να τρώς ό,τι φτιάχνει η Φλώρα. Να μας λες όμως και τα σχόλια σου για τη συνταγή. Ως εκεί νομίζω μπορεις να συμμετέχεις. Σιγά τ αυγά!

Έχεις δει το Μίζερι του Στήβεν Κινγκ ;;;
Δεν ξέρεις τι πάει να πει φαν αν δεν το έχεις δει... (ακουλουθούν σατανικά γέλια μπουχαχαχαχα....!!!)

8  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / Απ: Νέος στο Greekmasa, παλιός στη μάσα στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 13:24:40 μμ
Καλως ήλθες ... αλήθεια το melachrinos σημαίνει κάτι ?

Συμφωνώ μαζί σου για την υποτιμημένη τέχνη του σωστά βρασμένου αυγού...τώρα όσον αφορά την συνταγή που υποδεικνύεις...σε χρίζω ως εμπνευστή της γιατί ως δημιουργό κομματάκι δύσκολο το βλέπω....

To melachrinos είναι το επώνυμο. Επίσης όλοι στην οικογένεια είμαστε μελαχρινοί,
χωρίς βέβαια να μας σταματάει η αστυνομία για Πακιστανική βίζα.  Μεγάλο χαμόγελο


9  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / gmelachrinos στις: Φεβρουάριος 21, 2008, 12:58:48 μμ
Καλησπέρα,

Το site, μου το έδειξε η γυναίκα μου (Flora).

Δεν ξέρω από τίποτα από μαγειρική. (Πάντα πίστευα ότι η τέχνη του σωστά βρασμένου αυγού είναι υποτιμημένη)

Πολύ φοβάμαι ότι:
Δεν θα προτείνω συνταγές
Δεν θα γράψω κείμενα του στυλ, "χθες μαγείρεψα ένα υπέροχο φιλέτο ρινόκερου με σως από κινέζικα αγρίοσυκα και φύλλα δάφνης"

Να περιμένετε όμως, να μου μαγειρεύει η Φλώρα ότι μου γυαλίζει από το site.
Αν η συνταγή μου αρέσει υπόσχομαι ότι θα εκφράζω τον θαυμασμό & την εκτίμηση μου προς τον συγγραφέα - μάγειρα - δημιουργό.

Θα χαρώ να τα "λέμε" ή μάλλον να τα γράφουμε.

Γκίκας
(το μικρό μου όνομα είναι Γκίκας όχι το επώνυμο, μεγάλη ιστορία...)


ΥΓ.
Αν κάποιος/α πάντως μαγειρέψει "φιλέτο ρινόκερου με σως από κινέζικα αγρίοσυκα και φύλλα δάφνης" ζητώ να μου χρεωθεί ως δική μου έμπνευση.
Σελίδες: [1]