GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Οκτώβριος 26, 2021, 08:57:18 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1] 2 »
1  Κουβεντούλα / Auto - Moto / Νέες τιμές διοδίων στις: Απρίλιος 01, 2008, 09:17:08 πμ
Νέες τιμές διοδίων

Κατά 50% ακριβότερα θα πληρώνουν τα διόδια από την Τετάρτη όσοι οδηγοί κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Με τη νέα χρέωση ανα χιλιόμετρο, το κόστος των διοδίων, γι' αυτόν που θα διασχίσει ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο, φτάνει τα 15,4 ευρώ από τα 10, που είναι σήμερα. Η αντίθετη διαδρομή θα κοστίζει περίπου 3 ευρώ φθηνότερα. Οι νέες τιμές θα εισπράττονται στα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Τεμπών και Λεπτοκαρυάς από την εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ" που έχει αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας με τη μέθοδο της παραχώρησης. Και οι τέσσερις αυτοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν εφεξής και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυξήσεις και στους βασικούς σταθμούς Αφίδνες, Σχηματάρι, Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. "Νέο χαράτσι σε βάρος των εργαζομένων αποτελούν οι αποφάσεις αύξησης των διοδίων περίπου κατά 30%. Το ύψος της αύξησης ήδη εξανεμίζει την κατάπτυστη αύξηση που υπέγραψαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Επιβεβαιώνεται σε όφελος ποιων λειτουργούν και οι συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν πρέπει να αποδεχτούν την νέα αύξηση, αλλά και πρέπει να αντιδράσουν μαζικά με αίτημα να καταργηθούν όλα τα διόδια", αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για τα διόδια.

 Αυξήσεις


Τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα προς Αθήνα, αλλά και προς Θεσσαλονίκη θα καταβάλουν στην Πελασγία 1,30 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 1,80, στα Τέμπη 0,90 και στη Λεπτοκαρυά 1,60 ευρώ.
Τα ελαφρά οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα καταβάλουν στην Πελασγία 1,90 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,50, στα Τέμπη 1,30 και στη Λεπτοκαρυά 2,20 ευρώ.
Τα φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα καταβάλουν στην Πελασγία 4,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 6,30, στα Τέμπη 3,30 και στη Λεπτοκαρυά 5,60 ευρώ.
Τα φορτηγά με τέσσερις και πάνω άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, θα καταβάλουν στην Πελασγία 6,50 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 8,80, στα Τέμπη 4,60 και στη Λεπτοκαρυά 7,80 ευρώ.

Επισης, τα διόδια στους βασικούς σταθμούς όπως οι Αφίδνες και το Σχηματάρι αυξάνονται για τα ΙΧ από 2 ευρώ σε 2,75 ευρώ και στο δρόμο Κορίνθου-Τριπόλεως από 2 ευρώ για τα ΙΧ στα 2,90 ευρώ.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία "Νέα Οδός ΑΕ" που κατασκευάζει την Ιονία Οδό από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα και θα εκμεταλλεύεται λειτουργώντας παράλληλα και συντηρώντας το τμήμα του ΠΑΘΕ από τη Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι τη Σκάρφεια Λοκρίδος, ανακοίνωσε τις εξής τιμές:

Στις Αφίδνες (Κιούρκα), το Σχηματάρι και την Τραγάνα τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,90 ευρώ, τα ελαφρά οχήματα με ύψος μέχρι 2,20 μέτρα θα πληρώνουν 2,75 ευρώ, τα φορτηγά, λεωφορεία κλπ μέχρι τέσσερις άξονες 6,90 ευρώ και τα φορτηγά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 9,60 ευρώ.

Οι τρεις συγκεκριμένοι σταθμοί θα λειτουργούν όπως είναι σήμερα, δηλαδή θα καταβάλλουν διόδια μόνο όσοι κατευθύνονται στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία-Λάρισα-Θεσσαλονίκη.

 Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα


Αυξήσεις από τις 2 Απριλίου ανακοίνωσε και η κοινοπραξία "Μορέας ΑΕ" που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

Τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν στους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη 2 ευρώ, ενώ τα ΙΧ και τα οχήματα μέχρι 2,20 μ. ύψος θα πληρώνουν 2,90 ευρώ.

Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα θα πληρώνουν 7,20 ευρώ και τα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες θα πληρώνουν 10,10 ευρώ. Τα διόδια θα λειτουργούν όπως είναι σήμερα, θα καταβάλλεται δηλαδή αντίτιμο μόνο προς μια κατεύθυνση.

Η εταιρεία Μορέας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί στους δύο αυτούς σταθμούς διοδίων και ο πομπoδέκτης ή e-pass της Αττικής Οδού.

πηγή ερτ
2  Μαγειρέματα / Λαχανικά / Μεθυσμένο λάχανο κοκκινιστό στις: Μάρτιος 24, 2008, 10:36:08 πμ
Η συνταδή αρκετά εύκολη..

Υλικά
1 Λάχανο μετρίου μεθέθους
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόδο
1 φλ. Λάδι
1 Σφηνάκι Τσίπουρο ή Ούζο
Μαιντανό, Βασιλικό, Άνηθο, Αλάτι, Ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλύντε το λάχανο πολύ καλά και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κυκλικά γύρω από το κοτσάνι, σε βάθος, ένα κομμάτι και αφαιρέστε το, ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα και να ξεχωρίζουν εύκολα. Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και βράστε το, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα (προσοχή, δεν πρέπει να λιώσουν). Βγάλτε το, αφήστε το να κρυώσει και ξεχωρίστε τα φύλλα. Αν στο εσωτερικό τα φύλλα είναι ακόμη σκληρά και δεν ξεχωρίζουν, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα με το νερό και βράστε το και πάλι, ώσπου να μαλακώσουν τα υπόλοιπα φύλλα. Αφαιρέστε από τα φύλλα τα σκληρά μέρη κι κόψτετα σε μικρά κομματια. Παράλληλα κάνουμε τη σάλτσα.. Κόβουμε τη ντομάτα με κυβάκια και την σιγοβράζουμε στο νερό που βράσαμε το λάχανο μαζί με το λάδι και το σκόρδο.. έπειτα απο την πρώτη βράση ρίχνουμε το λάχανο, το τσίπουρο και τα αρωματικά βότανα, αλάτι και αν χρειαστεί και λίγο ζαχαρη.. Τα αφήνουμε να ενωθούν και τα σερβίρουμε μαζί με ενα ποτηράκι τσίπουρο ή ουζο ανάλογα με το τι έχουμε χρησιμοποιήσουμε και στο φαγητό..
Καλή σας όρεξη..
3  Κουβεντούλα / Male Section / Το καλό σεξ περνάει από το... νεροχύτη! στις: Μάρτιος 22, 2008, 08:58:39 πμ
Οι άνδρες που ασχολούνται με το νοικοκυριό βελτιώνουν την αρμονία στη σχέση τους και μπορεί να έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. "Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο ασχολούνται οι άνδρες με τις δουλειές του σπιτιού, τόσο πιο ευτυχισμένες γίνονται οι γυναίκες", εξήγησε ο Σκοτ Κολτρέιν, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνιας και εκ των συντακτών της μελέτης. Μια περίληψη της έρευνας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Συμβούλιο της Σύγχρονης Οικογένειας (CCF). Σύμφωνα με την έρευνα, όταν οι άνδρες κάνουν πολλές δουλειές στο σπίτι αυξάνεται η αίσθηση των γυναικών περί ισονομίας αλλά και η ικανοποίησή τους από το γάμο και έτσι το ζευγάρι έχει λιγότερες συγκρούσεις. "Εμείς οι κοινωνιολόγοι δεν ασχολούμαστε γενικά με αυτά τα ζητήματα, όμως οι θεραπευτές λένε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην αύξηση της ενασχόλησης των ανδρών με το νοικοκυριό και τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού", πρόσθεσε ο Κολτρέιν.

Ένας ψυχολόγος, μέλος του CCF, ο Τζόσουα Κόουλμαν, επιβεβαίωσε ότι όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται τις δουλειές του νοικοκυριού συνδέεται "με μεγαλύτερη ικανοποίηση στο γάμο" και "μερικές φορές με περισσότερες σεξουαλικές επαφές" και αυτό γιατί οι γυναίκες δηλώνουν πως έλκονται περισσότερο ερωτικά προς τους συζύγους που συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Η μελέτη αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα στο ετήσιο συνέδριο του CCF στο Σικάγο.
ert.gr


Το πήρα απόφαση θα παρατήσω το λημενικό και θα γίνω νοικοκυρά!!! Χαμόγελο Χαμόγελο Γλώσσα Γλώσσα
Αλήθεια  πιστέυετε οτι αυτή είναι η αλήθεια? Ποδιά και λάτζα?
4  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Πουλάει τη... ζωή του όσο όσο! στις: Μάρτιος 22, 2008, 08:42:24 πμ
Ένας άνδρας από την Αυστραλία έβγαλε σε δημοπρασία τη... ζωή του, δηλαδή το σπίτι του, τη δουλειά του, τα ρούχα του, ακόμη και τους φίλους του, μετά τη διάλυση του γάμου του γιατί, όπως λέει, θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή. "Είναι καιρός να προχωρήσω. Να κάνω μια εντελώς νέα αρχή. Θέλω να δω πού θα με πάει η ζωή", δήλωσε ο 44χρονος Ίαν Άσερ στην αυστραλιανή τηλεόραση. Ο Άσερ "πουλάει" τη ζωή του μαζί με το σπίτι του στο Περθ, η αξία του οποίου αγγίζει τα 420.000 δολάρια Αυστραλίας. "Το όνομά μου είναι Ίαν Άσερ και βαρέθηκα τη ζωή μου. Δεν την θέλω πια. Μπορείτε να την πάρετε αν θέλετε", γράφει στην ιστοσελίδα του, απ’ όπου παραπέμπει του υποψήφιους αγοραστές στο γνωστό site δημοπρασιών eBay. Η δημοπρασία, που θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου, αφορά το σπίτι, το αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, ένα τζετ-σκι, μια σάουνα αλλά επίσης και τη γνωριμία με τους "θαυμάσιους φίλους" του, ακόμα και τη δουλειά ως πωλητή, σ’ ένα κατάστημα χαλιών του Περθ - αυτή η τελευταία για μια δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών. Ο Άσερ είπε ότι η πρώην σύζυγός του έμαθε για τη δημοπρασία και το σχόλιό της ήταν: "Μου φαίνεται λίγο τρελό".
ert.gr


Ειναι τελικα τρελος ή απλα απελπισμένος? Τι πιστευτε?
5  Κουβεντούλα / Ελεύθερος χρόνος / Ψαρεμα στις: Μάρτιος 20, 2008, 08:32:25 πμ
Ψαρεμα

Το ψάρεμα είναι μια πανάρχαια ανθρώπινη δραστηριότητα. Συνοδεύει τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του χιλιάδες χρόνια.
Το ψάρεμα συγκινεί και ενδιαφέρει εκατομμύρια ενθουσιώδεις ερασιτέχνες ψαράδες σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά είναι και μια τεράστια βιομηχανία. Πέρα από το τι προσφέρει το ψάρεμα σαν μια δραστηριότητα μέσα στη φύση, τα ψάρια και τα θαλασσινά γενικότερα είναι μια πολύτιμη τροφή για τον άνθρωπο που όλο και περισσότερο η επιστήμη ανακαλύπτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα ευεργετήματα που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ας παραθέσουμε λοιπόν τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας απο αυτο...
6  Κουβεντούλα / Auto - Moto / Ελληνικοί Αγώνες στις: Μάρτιος 18, 2008, 08:22:15 πμ
Όλα τα νέα των αγώνων ταχήτητας, ράλλυ, αναβάσεων και γενικά οτι συμβαίνει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας..









πηγη rallly.gr
7  Κουβεντούλα / Auto - Moto / WRC 2008 στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:43:36 πμ
WRC 2008

Πρόγραμμα

Ράλλυ Μόντε Κάρλο  24/1  -  27/1   
Uddeholm Ράλλυ Σουηδίας (PWRC)  8/2  -  10/2   
Ράλλυ Μεξικό (JWRC)  29/2  -  2/3   
Ράλλυ Αργεντινής (PWRC)  28/3  -  30/3   
Ράλλυ Ιορδανίας (JWRC)  24/4  -  27/4   
Ράλλυ Σαρδηνίας (JWRC)  16/5  -  18/5   
BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις (PWRC)  29/5  -  1/6   
Ράλλυ Τουρκίας (PWRC)  13/6  -  15/6   
Neste Oil Ράλλυ Φινλανδίας (PWRC & JWRC)  31/7  -  3/8   
ADAC Ράλλυ Γερμανίας (JWRC)  15/8  -  17/8   
Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας (PWRC)  28/8  -  31/8   
Ράλλυ Καταλονίας (JWRC)  2/10  -  5/10   
Ράλλυ Γαλλίας (JWRC)  10/10  -  12/10   
Ράλλυ Ιαπωνίας (PWRC)  24/10  -  26/10   
Ράλλυ Ουαλίας (PWRC)  28/11  -  30/11   
8  Μαγειρέματα / Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια / Γιουφκάδες στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:28:51 πμ
Γιουφκάδες

Συστατικά:
½ κιλό αλεύρι, 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι, νερό λιγότερο από ένα ποτήρι βούτυρο αγνό

Εκτέλεση:
Πιάνετε μια κανονική ζύμη και ανοίγεται φύλλα λεπτά. Τα ψήνετε λίγο όπως τα έτοιμα και λίγο παραπάνω. Τα τυλίγετε τρία μαζί και τα κόβετε σε γιουφκάδες, όπως τις φωλιές. Τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα να αεριστούν λίγες ώρες και μετά τα ροδίζετε σε φούρνο. Τα βάζετε σε μεγάλο ταψί, τα ζεματάτε με βραστό νερό αλατισμένο κανονικά και τα στραγγίζετε αμέσως. Καίτε βούτυρο αγνό και τα περιχύνετε.
9  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Σκουμπρόπιτες στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:27:25 πμ
Σκουμπρόπιτες

Συστατικά:
1 κιλό ζυμάρι ανεβασμένο με μαγιά μπύρας, 8 σκουμπριά κανονικού μεγέθους, λίγο φρέσκο βούτυρο, αλάτι, λάδι ανάλογο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σκουμπριά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλίτσες και την κάθε μια την ανοίγουμε (κατά προτίμηση με τα δάχτυλα) σε σχήμα αβγοειδές και πάχος σχεδόν ενός δαχτύλου.  Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε από δύο σκουμπριά. Γυρίζουμε το φύλλο και πιάνοντας το από τις άκρες του από λίγο-λίγο καλύπτουμε τα ψάρια μέσα στο φύλλο (σχηματίζοντας έτσι ένα φαγώσιμο καραβάκι). Ρίχνουμε το κάθε καραβάκι απευθείας στην πλάκα του φούρνου ή μέσα σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο) και αφού ροδίσουν επάνω και κάτω το βγάζουμε και το αλείφουμε με λίγο βουτυράκι φρέσκο σε όλη την επιφάνεια της πίτας και του σκουμπριού. Το σκεπάζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν με τον ατμό. Τότε όλη η νοστιμάδα του σκουμπριού απορροφάται από την ζύμη καθώς  τρέχει από το ψάρι μαζί με το βουτυράκι που λιώνει. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φούρνο ψηστιέρα.
10  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Σιρόν (Ποντιακό) στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:25:37 πμ
Σιρόν

Συστατικά:
Για τη ζύμη:
1κιλό αλεύρι μαλακό, μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι, 1 κουταλιά σούπας ξύδι, αλάτι, 1 ποτήρι νερό χλιαρό

Για το γαρνίρισμα:
1 ½ κιλό γιαούρτι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος, αλάτι – πιπέρι – ξύδι, 100 γραμμ. σπορέλαιο

Εκτέλεση:
Έχετε το αλεύρι πάνω στο μάρμαρο, ανοίγετε ένα λακκάκι στο κέντρο και αρχίζετε να το ραντίζετε με λίγο νερό χλιαρό, με το λάδι και το ξύδι. Παίρνετε σιγά-σιγά το αλεύρι γύρω-γύρω (κρατάτε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο για να το μεταχειριστείτε στο άνοιγμα των φύλλων). Ζυμώνετε περί τα 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να γίνει μέτρια, ούτε πολύ σφικτή ούτε πολύ μαλακιά. Τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζετε το ζυμάρι σε 10-12 μέρη και ανοίγετε αντίστοιχα φύλλα. Ψήνετε τις πιτούλες – φύλλα πάνω σε καυτό σίδερο (στην ηλεκτρική κουζίνα) κι αμέσως τις τυλίγετε σε ρολά όπως το σαραγλί.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και τακτοποιείτε τις πιτούλες-ρολά κοντά την μία στην άλλη. Κοπανίζετε το σκόρδο στο γουδί και ανακατεύεται το σκόρδο, το γιαούρτι, αλάτι-πιπέρι, λάδι-ξύδι. Με το μίγμα του γιαουρτιού σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Καίτε τέλος το βούτυρο και το περιχύνετε πάνω στο γιαούρτι να πάει παντού.
Τέλος βάζετε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά.
11  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Πιτάκια ποντιακά στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:23:20 πμ
Πιτάκια ποντιακά

Συστατικά:
1 ζυμάρι από το φούρνο (ή το ζυμώνουμε στο σπίτι με μαγιά), 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, ½ κιλό ντομάτες, 2 κουταλιές λάδι, 4 κρεμμύδια, 1 χούφτα μαϊντανός, 2 αβγά, 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζυμώνετε το ζυμάρι. Το μοιράζετε σε μικρά κομμάτια που πλάθετε σε μπαλάκια. Με τα δάχτυλα ανοίγετε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε διάσταση όσο ένα πιάτο του τσαγιού και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Μέσα σε λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με δύο αβγά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε μέρος από τον κιμά ανάλογο με τα πιτάκια και το στρώνετε πάνω στα πιτάκια σε πάχος 1 εκατ. Το ισιώνετε με το χέρι σας και το σκεπάζετε με λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες. Βάζετε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο τόσο όσο να κάνει χρώμα από κάτω η πιτούλα και να ψηθεί ο κιμάς. Τρώγονται ζεστά-ζεστά.
12  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Γαϊπαντζάκια (ποντιακά τριγωνάκια) στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:19:26 πμ
Γαϊπαντζάκια

Συστατικά:
Για τη ζύμη:  ½ κιλό αλεύρι, 2 αβγά, λίγο αλάτι, Για τη γέμιση: Μυζήθρα από γιαούρτι, Φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη. Ανοίγετε ένα λακκάκι στο αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι, τα αβγά και το ανάλογο νερό, ώστε να γίνει πηχτή ζύμη. Ανοίγετε το φύλλο σας λεπτό και το κόβετε σε τετράγωνα 6Χ6 εκατοστών. Τοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι. Ενώνετε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα και πατάτε γύρω-γύρω με τα δάχτυλα. Τα αφήνετε μία ώρα πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.
Ρίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν ένα-ένα τα τριγωνάκια. Όταν ψηθούν τα στραγγίζεται και τα βάζετε σε πιατέλα. Τσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε. Σερβίρονται ζεστά.
13  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Βαρένικα (Ποντιακό) στις: Μάρτιος 07, 2008, 08:15:40 πμ
Βαρένικα 1ος τρόπος

Συστατικά:
 Για τη ζύμη: 5 φλιτζάνια αλεύρι, 1 αβγά, νερό όσο πάρει, Για τη γέμιση: ¼ κιλού τυρί τριμμένο, 1 αβγό, 3 κουταλιές κοφτές βούτυρο για ράντισμα

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε λεκανίτσα. Χτυπάτε το αβγό με πιρούνι και το ρίχνετε στο αλεύρι. Προσθέτετε νερό όσο πάρει. Τα ζυμώνετε όλα μαζί να γίνουν μια ζύμη σφιχτή. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλα πάχους ½ εκατοστού και τα κόβετε ή στρογγυλά με ποτήρι του νερού ή σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνετε το τριμμένο τυρί και σπάζετε το αβγό και ανακατεύετε. Παίρνετε λίγο τυρί με ένα κουταλάκι και το βάζετε πάνω στα φυλλαράκια και τα διπλώνεται σε τρίγωνα (αν είναι τετράγωνα κομμάτια) ή σε μισοφέγγαρα (αν είναι στρόγγυλα) ώστε να κλειστεί μέσα τους τυρί. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο μάρμαρο για να μην κολλούν.
Βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τα βαρένικα να ανακατεύετε ελαφρά με κουτάλι για να μην κολλήσουν και πότε πότε τα πιέζετε ελαφρά με τρυπητή κουτάλα για να μην επιπλέουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε πιάτα. Περιχύνετε κάθε πιάτο με βούτυρο καφτό.


14  Κουβεντούλα / Auto - Moto / FORMULA 1 2008 στις: Μάρτιος 06, 2008, 09:39:19 πμ
Γκραν Πρί     Ημερομηνία
Αυστραλίας (Albert Park)  16/3   
Μαλαισίας (Sepang)          23/3   
Μπαχρέιν (Sakhir)             6/4   
Ισπανίας (Catalunya)         27/4   
Τουρκίας (Istanbul Park)  11/5   
Μονακό (Monte Carlo)       25/5   
Καναδά (Montreal)  8/6   
Γαλλίας (Magny-Cours)  22/6   
Μ. Βρετανίας (Silverstone)  6/7   
Γερμανίας (Hockenheim)  20/7   
Ουγγαρίας (Hungaroring)  3/8   
Eυρώπης (Valencia)  24/8   
Βελγίου (Spa-Francorchamps)  7/9   
Ιταλίας (Monza)  14/9   
Σιγκαπούρης (Singapore)  28/9   
Ιαπωνίας (Fuji)  12/10   
Κίνας (Shanghai)  19/10   
Βραζιλίας (Interlagos)  2/11   
15  Μαγειρέματα / Σούπες - Σάλτσες / Τραχανάς στις: Μάρτιος 06, 2008, 08:43:02 πμ
Υπαρχουν αρκετα ειδη τραχανα.. Ολα παντα καθοριζονται απο τα υλικα που βαζουμε κατα την δημιουργια του. Ετσι εχουμε λευκο, κοκκινο, ξυνο κ.α. Εγω θα σας δωσω τη συνταγη για το λευκο που λατρευω..

1 κιλο σιμιγδαλι ψιλο ( αν και μερικες φορες το βαζω και μισο μισο)
1/2 κιλο γαλα ολοπαχο (τα χαμηλων λιπαρωνδεν τα προτεινω, χανει σε γευση)\
αλατι οσο σας αρεσει αλλα παντα με μετρο

Ανακτευουμε τα υλικα σε μια λεκανη και τα αφηνουμε σε χωρο με σταθερη θερμοκρασια για ενα βραδυ ( οσο πιο πολυ το αφησουμε τοσο καλυτερα αλλα μην το ξεχασετε καμια βδομαδα)
Περνουμε κομματια απο τη ζυμη και τα ανοιγουμε σε πιτουλες με τα χερια μας, τα τοποθετουμε πανω σε καθαρο σεντονι και να αφηνουμε να στεγνωσουν μια μερα. Κατοπιν τα τριβουμε στο τριφτη, και να αφηνουμε ακομα μια μερα απλωμενα στο σεντονι.. Μετα τον φουρνιζουμε να παρει ενα απαλο ροδισμα και το τοποθετουμε σε βαζα ή ακομα καλυτερα σε βαμβακερα σακκουλακια (μαξιλαροθηκες).

Ειμαστε λοιπον ετοιμοι για την ομορφη σουπιτσα μας..
Σε κατσαρολα που βραζουν 4 φλυτζανια αλατισμενο νερο προσθετουμε 1 φλυτζανακι λαδι και 1/2 φλυτζανι τραχανα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε το τραχανα να σιγοβρασει ανακατευοντας για να μην μας κολλησει.

Σερβιρετε με τριμμενο τυρι και κρουτον

Καλη σας ορεξη!
Σελίδες: [1] 2 »