|
|
|
|
|
|
|
|
108
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: ΜΑΥΡΗ Ή ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
|
στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 14:52:15 μμ
|
Γνώμη μου είναι να ψάξεις όμως τις σωστές αναλογίες (ειδικά στις μαρμελάδες), γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ίδια η αναλογία μαύρης και άσπρης ζάχαρης.
Από ποια άποψη; Ότι είναι πιο γλυκιά και θα χρειαστεί λιγότερη ποσότητα ή ότι είναι πιο άγλυκη και θα χρειαστεί περισσότερη;
|
|
|
110
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Μαύρη ή καστανή ζάχαρη;
|
στις: Σεπτέμβριος 16, 2010, 13:53:43 μμ
|
Καλημέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις γνώσεις επάνω σε ένα θέμα που σκέφτομαι εδώ και καιρό... Θέλω να επιχειρήσω, να αρχίσω να φτιάχνω μόνη μου μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Δεν είναι αυτό όμως το νέο!!! Επειδή το έχουμε πει πόσο παράξενος άνθρωπος είμαι και πόσο μου αρέσει να κάνω τα εύκολα δύσκολα (δυστυχώς μόνο για τον εαυτό μου - ποτέ για τους άλλους που τους έχω πάντα στα όπα-όπα ), θέλω αντί για την άσπρη κλασσική ζάχαρη, να βάλω καστανή ή μαύρη. Μπορούν αυτές οι ζάχαρες να μαγειρευτούν; Μή μου προτείνετε ζαχαρίνες και canderel... δεν τα πολυεμπιστεύομαι... Περιμένω εναγωνιωδώς τις συμβουλές σας γιατί με έχει πιάσει η πολύ προκοπή μου...
|
|
|
113
|
Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Οδηγός συντήρησης τροφίμων
|
στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 16:32:55 μμ
|
Δίκιο έχεις... Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορώ να τα φτιάξω ΣΚ, να τα χώσω στην κατάψυξη ώστε μέσα στην εβδομάδα που δεν έχω χρόνο να δω ούτε τον εαυτό μου στον καθρέφτη (!) να έχουμε σπιτικό μαγειρεμένα φαγάκι. Οπότε σίγουρα μιλάμε για λιγότερο από 1 εβδομάδα... Ευχαριστώ...
|
|
|
117
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Σεπτέμβριος 2010 / Απ: Τετάρτη 15/09/2010, Τι θα φάμε σήμερα
|
στις: Σεπτέμβριος 15, 2010, 09:29:33 πμ
|
Γλυκιά παρεούλα και όμορφη συνήθεια καλημέρα!!! Εμείς σήμερα τρώμε φασολάκια φρέσκα (που πιάστηκε το χέρι μου να τα καθαρίζω - πιανίστα γαρ (!!!)) με μπόλικη φετούλα. Εχθές έφτιαξα και το πρώτο μου γλυκό με το καινούριο μίξερ που πήρα το καλοκαίρι. Θυμάστε; Που είχαμε κάνει ολόκληρες συζητήσεις επί συζητήσεων; Ε, λοιπόν, είναι καταπληκτικό! Μέσα σε 15' έφτιαξα μια ωραιότατη τουρτίτσα, μούρλια... Σήμερα θα την τσεκουρώσουμε!!! Δυστυχώς, δεν έχω κάνει ποτέ ανάρτηση συνταγής και δεν ξέρω πώς γίνεται... Και θέλω τόσο πολύ να τη δημοσιεύσω αλλά έχω και πολλή δουλειά στο γραφείο σήμερα... Αν κάποιος έχει χρόνο και θέλει, ας μου στείλει ΠΜ για το πώς κάνουμε ανάρτηση συνταγών, αλλά με απλά λόγια... όσο πιο απλά γίνεται καθότι, δεν σκαμπάζω και πολύ από τη γλώσσα των Η/Υ Φιλάκια...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|