GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 07, 2024, 12:52:20 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 »
106  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Αρτοσκευαστής στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 14:43:08 μμ
ΓΙΑ THN  LYDIA


ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΡΏΤΗΜΆ ΣΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ  ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ  ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ...


[b]ΑΛΕΥΡΙ  ΜΑΥΡΟ (ΟΛΙΚΗΣ) 250 ΓΡΑΜ ΚΑΙ 
ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 250 ΓΡΑΜ.
ΝΕΡΟ  350 ΓΡΑΜ
ΖΑΧΑΡΗ  1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΤΟΙΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΜΑΓΙΑ  ΣΕ ΣΚΟΝΗΞ 1/2  ΚΟΥΤ. ΣΟΎΠΑς  Η  ΣΕ ΚΥΒΟ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ  3/4 ΤΟΥ ΚΥΒΟΥ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  2  ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ
ΑΛΑΤΙ 1 ΚΟΥΤ.ΤΟΥ ΓΛΥΚΟ



ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ! ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕΣ? up up up
107  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Παιχνίδια / 4 παιχνιδια για κομπιουτερ στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 20:51:26 μμ
παιχνιδια  για  κομπιουτερ
κΆΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΆΝΩ ΣΤΑ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΠΑΊΞΤΕ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΤΗΝ ΏΡΑ ΣΑς...

https://www.greekpayback.com/game_3.htm
 
https://www.greekpayback.com/game_4.htm
 
https://www.greekpayback.com/game_1.htm
 
https://www.greekpayback.com/game_2.htm
 
108  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Δεκάλογος του Paulo Coelho στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 20:47:37 μμ
Δεκάλογος του Paulo Coelho
1. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.
2. Σε κάθε άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιότητες: η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει το πεπρωμένο του, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να μοιραστεί με τους άλλους τα καλά του στοιχεία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.
3. Σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα - και οι άλλοι θα επιλέγουν πάντα για λογαριασμό του.
4. Κάθε άνθρωπος έχει τον Προσωπικό του Μύθο να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Μύθος εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό του για όσα κάνει.
5. Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από τον Θεό.
6. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά την απόλαυση - αυτό δηλαδή που δίνει σ’ εκείνον χαρά και όχι κατ’ ανάγκη στους άλλους.
7. Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας. Και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.
8. Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου, να παραλύεις από τον φόβο, να αισθάνεσαι ένοχος, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπούμε τους εχθρούς μας, αλλά να μην κάνουμε συμμαχίες μαζί τους. Βρίσκονται στον δρόμο μας για να δοκιμάσουν το σπαθί μας και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης μας. Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα.
9. Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.
10. Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως συνέπεια και το παρελθόν ως λύτρωση.
109  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Χιούμορ και διασκέδαση / Απ: ΑΝΕΚΔΟΤΑ στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 20:45:55 μμ
Τηγανιτές πατάτες
 
 
Ήταν τρεις αδερφές από την Κρήτη πολύ αγαπημένες. Ήρθε η ώρα να παντρευτούν. Η μία παντρεύτηκε κάποιον ο οποίος ζούσε στην Αμερική και θα έφευγε μαζί του. Η δεύτερη παντρεύτηκε κάποιον ο οποίος ζούσε στην Αγγλία και θα πήγαινε εκεί. Η τρίτη παντρεύτηκε κάποιον από το χωριό τους στην Κρήτη και θα έμενε εκεί. Το τελευταίο βράδυ πριν χωρίσουν λυπημένες μιλούσαν:- Κορίτσια να γράφουμε συχνά η μία στην άλλη, να λέμε τα νέα μας, πως περνάμε με τους άντρες μας, είπε η πρώτη.- Ναι, αλλά όταν θέλουμε να πούμε κάτι για το σεξ πώς να το πούμε; Να μην πάρει κανείς άλλος το γράμμα και το διαβάσει, είπε η δεύτερη.- Εγώ λέω, όταν γράφουμε για το σεξ, να λέμε τηγανιτές πατάτες, είπε η τρίτη και όλες συμφώνησαν.Πέρασε καιρός και ήρθε το πρώτο γράμμα από την Αμερική:"Εδώ κορίτσια είναι πολύ ωραία. Έχουμε αλυσίδα εστιατορίων. Πολλά λεφτά, βόλτες και ταξίδια, αλλά τηγανιτές πατάτες τρώμε μια φορά το μήνα".Μετά ήρθε το γράμμα από την Αγγλία:"Κορίτσια όλα πολύ καλά. Έχουμε αλυσίδα καταστημάτων με ρούχα. Πολλά λεφτά, γυρνάμε όλο τον κόσμο, τα παιδιά πάνε στα καλύτερα σχολεία, αλλά τηγανιτές πατάτες τρώμε μια φορά στις δεκαπέντε μέρες".Τελευταίο ήρθε το γράμμα από το χωριό της Κρήτης:"Εδώ κορίτσια τι να σας πω; Οπως τα ξέρετε. Χωράφι, παιδιά, νοικοκυριό, τα ίδια και τα ίδια. Τηγανιτές πατάτες όμως τρώμε κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα ο Μήτσος γλύφει και το τηγάνι"



O ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ STO BAR
 Είναι ένας τύπος στον πάγκο του μπαρ, σκυμμένος, βαρύς και ασήκωτος και κοιτάζει συνέχεια το ποτήρι του επί μισή ώρα, εντελώς ακίνητος. Κάποιος άλλος, αλέγρος και καλαμπουρτζής, που έπαιζε μπιλιάρδο με τις ώρες, τον βλέπει έτσι, να κοιτάζει το ποτό του ατελείωτα και να μην πίνει και για πλάκα αρπάζει το ποτήρι και το κατεβάζει μονορούφι. Ο θλιμμένος βάζει τα κλάμματα: - Έλα ρε φιλάρα, μια πλάκα κάναμε! Θα σου παραγγείλω ένα ίδιο, κερνάω εγώ.. Δεν γουστάρω να βλέπω άντρες να κλαίνε! Και εκείνος: - Δεν είναι αυτό. Είναι που η σημερινή μέρα είναι η χειρότερη της ζωής μου. Πρώτα, παρακοιμήθηκα το πρωί και άργησα να πάω στο γραφείο. Το αφεντικό μου τσατίστηκε και με απέλυσε. Βγαίνω να πάρω το αυτοκίνητό μου και μου το είχαν κλέψει. Το δήλωσα στην αστυνομία και μου είπαν "καλά κρασιά που θα το ξαναβρείς". Παίρνω ένα ταξί να γυρίσω σπίτι και ξεχνάω μέσα το πορτοφόλι με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το παρατηρώ τελευταία στιγμή, φωνάζω τον ταξιτζή να σταματήσει και αυτός την κοπάνισε ρίχνοντάς μου μια μούτζα. Μπαίνω στο διαμέρισμα και πέφτω απάνω στη γυναίκα μου στο κρεβάτι με τον θυρωρό. Φεύγω αηδιασμένος, μπαίνω σ' αυτό εδώ το μπαρ κι απάνω που ετοιμαζόμουνα να βάλω ένα τέλος στη ζωή μου, εμφανίζεσαι εσύ και μου πίνεις το δηλητήριο! Είμαι ή δεν είμαι γκαντέμης;
110  Κουβεντούλα / Υγεία και Ευεξία / Απ: Ψηφιακή θερμογραφία για ρευματισμούς στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 20:37:56 μμ






δΙΑΓΝΩΣΗ -ΘΕΡΜΟΠΓΡΆΦΗΜΑ...
111  Κουβεντούλα / Υγεία και Ευεξία / Ψηφιακή θερμογραφία για ρευματισμούς στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 20:23:34 μμ
Ψηφιακή θερμογραφία δια της οποίας γίνεται ακριβής διάγνωσις  εντελως ανώδυνα των ρευματισμών...


 Χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια και είναι τεχνολογία της NASA.
Μετρά την θερμοκρασία περιοχών του σώματος μετά από συσσώρευση του αίματος σε περιοχές πόνου.
Είναι ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία και εξ'αποστάσεως με ειδική θερμική κάμερα που συνδέεται στον Η/Υ με ειδικό λογισμικό.
 
Τελευταία χρησιμοποιείται και για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού (είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο) για να αντικαταστήσει την μαστογραφία.
Υώρα γίνεται και στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς μόνο 4 ιατροί  έχουν το μηχάνημα τουτο...ενώ στην Αμερική το έχουν όλοι  οι ιατροί...
















              
112  Κουβεντούλα / Male Section / Απ: Παίξτε πιάνο !! στις: Ιανουάριος 26, 2011, 16:51:12 μμ
ΤΟΧΩ ΚΆΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ,  ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!Ε  Ε! Ε!    ΚΑΝΟΝΙΚΑ!   ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ.... ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ!!! up
113  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Ιανουάριος 26, 2011, 16:34:17 μμ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΑΤΕ ΕΧΘΕΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΕς, ΓΡΗΓΟΡΗΔΕΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΕΣ ΞΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ...ΞΕΧΑΣΑ...!!!! νΑΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ... rose rose rose kissed kissed
114  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Αρτοσκευαστής στις: Ιανουάριος 26, 2011, 16:30:34 μμ
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΒΛΕΠΕ:

Οταν θέλω να φτιάσω ασσπρο ψωμί χρημοποιώ οτι μάρκα νάναι αυτά στις μπλέ σακούλες του κιλού...(γηια όλες τις χρήσεις..)

Οταν θέλω να κάνω ολικής άλεσης  δηλαδή μαύρο  το οποίο μοσχομυρίζει υπέροχακαι ειναι πεντανόστιμο χρησιμοποιώ  μαρκα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗς!!! up
115  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Απ: ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΗ ΟΙ ΑΠΟΧΤΕΝΙΔΕΣ (παραμύθι) στις: Ιανουάριος 23, 2011, 13:05:58 μμ
Συγχαρητηρια κε Τσιγκο, το λάτρεψα...!!! up up
116  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Ιανουάριος 23, 2011, 12:58:10 μμ
Σε ευχαριστώ  κορίτσια για τις ευχές σας.... 

και εγώ σας εύχομαι το καλλίτερο για ολες σας, ιδίως για την βασιλικη τησ  ευχομαι...

Χιλια λουλουδια,
μυριες ευχες,
για μια ζωη,
οπωσ την θες!!!


 rose rose kissed
117  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Αρτοσκευαστής στις: Ιανουάριος 20, 2011, 15:08:53 μμ
Ψωμί της Δώρας-DOLLY;S
                                             
Δοσολογία / Υλικά:

Υλικά:
150 ml νερό
1    κυβάκι σαν ζάρι μαγιά νωπή ή ¾ κ.γ. μαγιά σκόνη
1    κ.σ. ζάχαρη
1    κ.σ. ελαιόλαδο
1    κ.γ. αλάτι
1    κ.γ. γλυκάνισο σε κόκκους ή 2 κ.γ. γλυκάνισο τριμμένο
      (οι κόκκοι έχουν ποιο έντονο άρωμα)
300 γρ. αλεύρι λευκό ή με σιμιγδαλένιο (όχι φαρίνα!!!)
σουσάμι για στόλισμα

Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.

Σκεύη:
Χρησιμοποιώ αντικολλητική φόρμα ή λαδωμένο ταψί

Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω!
Ρίχνω σε λεκάνη το νερό και την μαγιά, περιμένω ένα λεπτό και ανακατεύω για να διαλυθεί.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που αναγράφεται παραπάνω και ανακατεύω καλά, ώστε να γίνει ομοιόμορφος πηχτός χυλός – ζύμη.
Την τοποθετώ στη φόρμα ή της δίνω το σχήμα του καρβελιού που το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Τα χαράσσω.
Βρέχω με ελαφρώς νερομένο πινελάκι και ρίχνω σουσάμι.
Βάζω τη φόρμα ή το ταψί στον φούρνο.

Ψήσιμο:
Για 30’ μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι βάζω στους 100ο C.
Στη συνέχεια ανεβάζω στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ.....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!
118  Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Απ: Αρτοσκευαστής στις: Ιανουάριος 20, 2011, 15:01:18 μμ
Αρτοποιήματα από την dolly
Ψωμί για αρτοπαρασκευαστή






Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που δίδονται στον πίνακα.
Επιλέγουμε το πρόγραμμα για «κανονικό ψωμί» και περιμένουμε….
Χρόνος (ζυμώματος-φουσκώματος-ψησίματος) 3 ώρες.

Εάν το θέλετε με ποιο τραγανή κόρα επιλέξτε το πρόγραμμα «ψησίματος» για 30’ επιπλέον.

Το ξεφορμάρετε ΠΑΝΤΑ επάνω σε μια μεταλλική σχάρα με κενό από κάτω για να μην μουλιάσει από τους ατμούς.

Σερβίρετε μετά από 10’-15’.


Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον:
­   Μισό μπολ ψιλοκομμένη ψίχα ελιάς και θα γίνει υπέροχο ελιόψωμο.
­   Μισό μπολ ψιλοκομμένη φέτα και θα γίνει υπέροχο τυρόψωμο.
­   Επιπλέον λάδι και θα γίνει υπέροχο λαδόψωμο.


Μυστικό:
Οι κόκκοι γλυκανύσσου μοσχοβολούν περισσότερο από την σκόνη


Καλή επιτυχία!!!!!
119  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Απ: Εσείς φτιάξατε Βασιλόπιτα;; άντε και του χρόνου!!!! στις: Ιανουάριος 10, 2011, 15:32:03 μμ







Η πίτα που ΄φτιαξα εφέτος δεν την είχα ξαναφτιάξει και έγινε υπέροχη, ηταν η   κλασική συνταγή ενός κέικ με γαλα αλλά εγώέβαλα ...γιαούρτι, την έκανα σαν...γιαουρτόγλυκο, και ήτσν υπέροχη νοστιμη και δεν σε λίγωνε καθόλου. Θασας στείλω την συνταγή, γιατί πίτες φτιάχνουμε μέχρι και τις απόκριες και...βάλε...!!! Τρώγεται σαν κέικ δεν ειναι αν΄γκη να την αποκαλούμε ...βασιλόπιτα...!!! Αυτά  Φιλάκια και...του Χρόνου με Υγεία Ευτυχία, Αγάπη και Ειρήνη στον Κόσμο ¨ολον!!!!! up up rose rose kissing kissing



120  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Ιανουάριος 10, 2011, 15:13:09 μμ
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους  όσους γιόρτασαν και γιορτάζουν.....και τις καλλίτερές μου ευχές για την Νέα Χρονιά!!!!

Επίσης  ο μπέμπης μου σας στέλνει και αυτός τίς καλλίτερές του ευχές μιάς και αυτός δοκιμάζει τις συνταγές όλες από το ΜασαΚιντς...!!!  για βρέφη και ιδίως αυτές που του έστειλε η κα  ΝΙΤΣΑ!


Ιδού λοιπόν η...κάρτα του με τις ευχές του....                                 


Ειχα πεί κάποτε....που θα πάει? Θα μεγαλώσει...Νά τος λοιπόν...!




Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 »