GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 16:23:14 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: « 1 [2] 3 »
16  Κουβεντούλα / Ελεύθερος Χρόνος / Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! στις: Μάιος 07, 2015, 22:27:31 μμ
Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό!
https://www.tilestwra.com/perni-ena-mikro-macheri-ke-ena-fillo-charti-ke-dimiourgi-kati-to-monadiko

Η Μάουντε Γουάιτ κόβει μικροσκοπικά κομμάτια χαρτιού για να αποκαλύψει απίστευτα περίπλοκες και πολύ όμορφες σκηνές.

Η καλλιτέχνις, από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, φέρνει ευφάνταστα πλάσματα και μοναδικές εικόνες στη ζωή, απλά κόβοντας με ένα ψαλίδι κομμάτια χαρτιού.

Η Γουάιτ αποκαλεί την τεχνική της «γλυπτική με χαρτί.» Οι περισσότερες από τις δημιουργίες της είναι από απλό, λευκό χαρτί αν και κάποια από τα έργα της τα έχει κατασκευάσει από ξεθωριασμένους οδικούς χάρτες.

Μεγαλώνοντας η Γουάιτ διαπίστωσε ότι το ιδανικό μέσο για να φέρει αυτά τα κρυφά μηνύματα στην επιφάνεια, ήταν το χαρτί. Το απλό, λευκό, συνηθισμένο χαρτί.

Στα δαντελωτά έργα της θα βρείτε πουλιά με όμορφα φτερά, ελέφαντες να χορεύουν αλλά και κορίτσια με δράκους. Η ίδια η Γουάιτ είπε ότι από μικρό παιδί, έψαχνε για κρυμμένη ομορφιά στα πιο  απροσδόκητα μέρη.

«Πάντα έψαχνα κάτω από τα αντικείμενα, ή μέσω αυτών,» γράφει στην ιστοσελίδα της. «Πάντα πίστευα ότι αν κοιτάξετε αρκετά προσεχτικά, θα δείτε κάτι πολύτιμο και κάτι καινούργιο. Ίσως κάτι απίστευτα αρχαίο και ιερό.»

tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό! tilestwra.com | Παίρνει ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί και.. δημιουργεί κάτι το μοναδικό!Πληροφορίες στο: bravebirdpaperart.com

17  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Εκπληκτική βιωματική μεταθανάτια εμπειρία. στις: Νοέμβριος 05, 2013, 21:43:11 μμ
Εκπληκτική βιωματική μεταθανάτια εμπειρία.
 Θεέ μου, Πάρε με!
Πόσοι άνθρωποι σε δύσκολες στιγμές δεν το λένε!

Οι περισσότεροι όμως δε γνωρίζουν ότι είναι αμαρτία κι ότι αποτελεί έλλειψη υπομονής κι ελπίδας στη βοήθεια του Θεού.

Το ακόλουθο όμως περιστατικό, το βεβαιώνει ξεκάθαρα. Το διηγήθηκε με πολλή ταπείνωση και συναίσθηση ένας σεβαστός ιερέας, ο οποίος έχει πνευματικά παιδιά και στην επαρχία και στην Αθήνα.

Είπε: «Εγώ, αφ’ ότου έγινα ιερέας, με κυνήγησε η συκοφαντία (το σύγχρονο μαρτύριο). Πότε με τον έναν τρόπο, πότε με τον άλλον, με πίκραιναν και με καταρράκωναν πολλοί, με ψευδείς κατηγορίες. Αυτό γινόταν επανειλημμένα. Τόσο πόνεσα και τόσο κουράστηκα, που λύγισα κι αρκετές φορές είπα: «Θεέ μου, πάρε με!». Και τελικά, με πήρε!»...

Όσοι τον άκουγαν έμειναν κατάπληκτοι να τον κοιτούν, σκεπτόμενοι πόση ενοχή έχουν όσοι κατηγορούν, ιδίως τους ιερωμένους... Πόση αμαρτία συσσωρεύουν στην ψυχή τους, ιδίως όταν σπρώχνουν σε απελπισία τις ψυχές που κατηγορούν! Λες και τους εξουσιοδότησε ο Θεός να κρίνουν τον κόσμο...

Ο σεμνός κληρικός συνέχισε την αφήγησή του, λέγοντας:

«Έπαθα ανακοπή καρδιάς. Μου συνέβη στην Αθήνα. Εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν εν μέσω γνωρίμων και πνευματικών τέκνων μου. Αμέσως με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν πολύ να ξεκινήσουν την καρδιά, αλλά δεν έγινε τίποτα. Στο τέλος είπαν: «Δε γίνεται τίποτα με τον παππούλη πάρτε τον στο νεκροτομείο!».

Εγώ τώρα, και τι δεν έζησα τις έξι αυτές ώρες που ήμουν νεκρός! Κατ’ αρχάς, ένιωθα τον Άγγελό μου να με συντροφεύει κι να με περιβάλει προστατευτικά σε μια πορεία, που στην αρχή ήταν κάπως δύσκολη, αλλά αμέσως μετά ανοδική, προς ένα θεσπέσιο, γλυκύτατο φως. Κατά τη διαδρομή, πολλά κακά πνεύματα φώναζαν επιθετικά και με κατηγορούσαν. Μια από τις κατηγορίες ήταν η εξής:

- Πού τον πας αυτόν; Ήταν φιλοχρήματος. Ενώ είχε υποσχεθεί ακτημοσύνη, είχε χρήματα δικά του…! Ο άγιος Άγγελος όμως τους απέκρουε κι έλεγε:

- Αυτό δεν είναι αλήθεια! Τα χρήματα που είχε ήταν του Μοναστηριού και τα διαχειριζόταν.

Τελικά φθάσαμε σ’ ένα μέρος που φαινόταν να είναι σύνορο δύο περιοχών. Εκεί άκουσα τον εξής διάλογο που έκανε ο Άγγελός μου με την Υπεραγία Θεοτόκο. Άκουσα μάλιστα και τη γλυκύτατη, αλλά κάπως αυστηρή φωνή Της.

Ο Άγγελός μου έλεγε:

- Υπεραγία Θεοτόκε, να οδηγήσω τον παππούλη στη Βασιλεία του Υιού Σου;

Εκείνη απάντησε:
- Όχι... έχει κάνει μια σοβαρή αμαρτία.

- Τι αμαρτία, Δέσποινά μου; Ο παππούλης ήταν καλός (άρχισε να με υπερασπίζει, ενώ ένιωθα τα δάκρυά του να πέφτουν ζεστά πάνω στον τράχηλό μου!), έχτισε Μοναστήρι, βοήθησε ψυχές να σωθούν...

- Αυτό είναι αλήθεια, απάντησε η Θεοτόκος. Αλλά, δεν έκανε υπομονή στον αγώνα που είχε, κι έλεγε στον Υιό μου πάρε με και πάρε με. Λοιπόν, πήγαινέ τον πίσω, να τελειώσει με υπομονή τον αγώνα του και μετά θα εισέλθει στη Βασιλεία του Υιού μου.

Καθώς γυρίζαμε με τον άγιο Άγγελο, είδα τον Παράδεισο και την Κόλαση. Αυτά που γράφουν τα βιβλία του Θεού, είναι αλήθεια! Τα είδα με τα μάτια μου!...

Όταν φθάσαμε στο νοσοκομείο, με αποστροφή μπήκα στο νεκρό παγωμένο σώμα μου...

Eκανα οκτώ ώρες για να κινήσω τις πρώτες κλειδώσεις των δαχτύλων των χεριών μου! Απ’ το παίξιμο των βλεφάρων μου αντιλήφτηκε τη νεκρανάσταση μου πρώτη η αδελφή μου, κι αναστατώθηκε όλο το νοσοκομείο.

Σιγά-σιγά συνήλθα κι από τότε προσέχω και κάνω υπομονή αδιαμαρτύρητα σε ό,τι επιτρέπει η αγάπη του Θεού...

Πρέπει να κερδίσουμε τον Παράδεισο, αδελφοί μου, πρέπει με την υπομονή μας να κερδίσουμε την ψυχή μας!

18  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Βιβλίο, ποίηση και λογοτεχνία / Ποιητικο αφιερωμα στους κομπιουτεραδες...!! στις: Νοέμβριος 05, 2013, 21:23:36 μμ
Τη μέρα που σε γνώρισα
φόρεσα μαύρο φούτερ
και τ' όνομά σου έγραψα
στη μνήμη του computer.

Σου 'στειλα τα e-mail μου
μα εσύ πριν τα ανοίξεις
στον Κάδο Ανακύκλωσης
διάλεξες να τα ρίξεις.

Θα κάνω site την καρδιά
με σένα αν μπορέσω
και με ένα κλικ στα αριστερά
θα σε αποθηκεύσω.

Γίνε μωρό μου Internet
να γίνω ιστοσελίδα
κάθε που ανοίγεις το P.C.
να 'μαι η home σελίδα.

Θα γίνω hacker της καρδιάς
τους κωδικούς να σπάσω
να σ' έχω σ' ένα CD-ROM
να μη σε ξαναχάσω!!!
19  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΣΙΠΣ (ΑΓΓΛΙΚ0 ΒΙΝΤΕΟ) στις: Οκτώβριος 21, 2013, 14:19:32 μμ
How Do They Make Potato Chips?
#Invalid YouTube Link#
20  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Τουρισμός και Ταξίδια / Το πιο εντυπωσιακό σπίτι που χτίστηκε ποτέ!! στις: Οκτώβριος 16, 2013, 23:08:28 μμ

Αυτό το σπίτι βρίσκεται στα νησιά Πουκέτ όπου έχει γυριστεί μια από τις ταινίες του James Bond
21  Κουβεντούλα / Γονείς / Το θαυμα της ζωης…!!! στις: Οκτώβριος 15, 2013, 15:46:47 μμ
Το θαυμα της ζωης…!!!

https://www.facebook.com/photo.php?v=408293432606205&set=vb.207171302787275&type=2&theater
22  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ; στις: Οκτώβριος 15, 2013, 15:33:53 μμ
23  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΡΓΝΤΙΝΗΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕ…ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! στις: Οκτώβριος 04, 2013, 15:36:19 μμ
ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΡΓΝΤΙΝΗΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕ…ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!



> Απίστευτο και όμως αληθινό!Λεμόνια  Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την
> τοξική ουσία"tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε
> μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. Μάλιστα το
> Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία 'tiabendazole' ωςναρκωτικό. Όλα
> αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους,
> και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να
> έχει πιαστεί στον ύπνο! Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία
> ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου,
> το ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο
> από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή. 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που
> προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους
> καταναλωτές, οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
>«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ).
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ».
Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται
> τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο
> που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην
> κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση ξύσματος.
> Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές
> αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες
> προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος
> καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας. Αναρωτιόμαστε πως
> είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενανωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά,
> ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
> Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤπαράρτημα του
> οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο-να πιάνονται για άλλη μια
> φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα πειστικές.
> Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου 'tiabendazole'. Όπως επισημαίνεται
 >μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;)
>προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!)
> και δερματοπάθειες!
> Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε το δηλητήριο παρουσίασαν
>ηπατικό πρόβλημα!
 


24  Μαγειρέματα / Γλυκά / Παστα αυτοκινητακι το πρωτο γλυκο του Πάρη 3 1/2 ετων στις: Σεπτέμβριος 11, 2013, 16:50:52 μμ
25  Κουβεντούλα / Σχολιάστε την επικαιρότητα / Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ στις: Ιούλιος 04, 2013, 14:02:25 μμ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ________________________________________
 Είναι μία υγρή ημέρα σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό. Βρέχει ακατάπαυστα και οι δρόμοι είναι άδειοι.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι χρωστάνε και ο καθένας ζει με πίστωση. Αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, ένας πλούσιος Γερμανός τουρίστας οδηγώντας μια Mercedes μπαίνει στο χωριό, σταματά σε ένα τοπικό ξενοδοχείο, αφήνει 100 ευρώ στο γραφείο της ρεσεψιόν, λέγοντας στον ξενοδόχο ότι θέλει να ελέγξει τα επάνω δωμάτια ώστε να ...βρει κάποιο για να περάσει τη νύχτα.
Ο ξενοδόχος του δίνει μερικά κλειδιά και μόλις ο επισκέπτης αρχίζει να ανεβαίνει τα σκαλιά, αρπάζει τα 100 ευρώ από το τραπέζι και τρέχει στο διπλανό κατάστημα του χασάπη για να ξεπληρώσει το χρέος του. Ο χασάπης παίρνει τα 100 ευρώ και αμέσως πάει λίγο πιο κάτω για να ξεπληρώσει το χρέος του στον χοιροτρόφο. Μετά ο χοιροτρόφος σπεύδει με τα 100 ευρώ να πληρώσει τον λογαριασμό του στον προμηθευτή ζωοτροφών. Ο τύπος που δουλεύει εκεί λαμβάνει τα 100 ευρώ και τρέχει να πληρώσει τα ποτά που χρωστάει στο μπαράκι του χωριού. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ δίνει πονηρά κάτω από το τραπέζι τα 100 ευρώ που χρωστούσε σε μία γυναίκα θαμώνα του μπαρ, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μείνει άνεργη και έχει αναγκαστεί να προσφέρει έξτρα υπηρεσίες σε μοναχικούς άντρες. Η γυναίκα χώνει τα 100 ευρώ βαθιά μέσα στην τσέπη του τζην της και με γοργό βήμα καταφτάνει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται ο Γερμανός τουρίστας. Επιτέλους ξεπληρώνει εκείνο το δωμάτιο που είχε νοικιάσει πριν μερικές ημέρες. Τα 100 ευρώ τα παραλαμβάνει, ποιος άλλος, ο ξενοδόχος. Τα ακουμπά αμέσως στο τραπέζι, εκεί που τα είχε αφήσει ο πλούσιος τουρίστας, έτσι ώστε να μην κινήσει την παραμικρή υποψία.
Ο Γερμανός, μετά από λίγο, κατεβαίνει από τα σκαλιά, δηλώνοντας ότι δεν του άρεσε κάποιο από τα δωμάτια. Παίρνει τα 100 ευρώ πίσω, μπαίνει στο αυτοκίνητό του και εγκαταλείπει την πόλη. Κανένας δεν παρήγαγε τίποτα. Κανένας δεν κέρδισε τίποτα. Όμως οι κάτοικοι του χωριού έπαψαν να χρωστούν και μπορούν τώρα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Κάπως έτσι, λειτουργούν τα περιβόητα πακέτα διάσωσης... κυρίες και κύριοι!

26  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μία εικόνα χίλιες λέξεις / Έδωσε κίνηση στην «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ στις: Απρίλιος 04, 2013, 16:25:45 μμ
Βανγκ Γκονγκ και Βρελλης

Έδωσε κίνηση στην «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι από τον Φεβρουάριο έχουν δει τον διαδραστικό πίνακα της «Έναστρης Νύχτας» του Βαν Γκογκ, ενώ ο διεθνής Τύπος έχει πει τα καλύτερα για τον δημιουργό του και το βίντεο αναπαράγεται στα μεγαλύτερα sites του κόσμου.
 
 
Ακόμα και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπου εκτίθεται ο πίνακας, προώθησε το διαδραστικό βίντεο στο facebook. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από τα Γιάννενα. Δημιουργός του, αυτός που κατάφερε να δώσει κίνηση στην «Έναστρη Νύχτα», είναι ο 38χρονος Πέτρος Βρέλλης. Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο επάγγελμα (δουλεύει στην Περιφέρεια Ηπείρου), αλλά και απόφοιτος του Τμήματος Πλαστικών Τέχνης και Επιστημών Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η δουλειά του τράβηξε την προσοχή και του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, και συγκεκριμένα κάποιων επιμελητών που έχουν αναλάβει να στήσουν μια προσωρινή έκθεση για τον μεγάλο ζωγράφο, δεδομένου ότι το μουσείο ετοιμάζεται να κλείσει λόγω ανακαίνισης. Στην προσωρινή αυτή έκθεση, ο Πέτρος Βρέλλης κλήθηκε να δώσει το παρών τον Σεπτέμβριο προκειμένου να φιλοξενηθεί και το διαδραστικό του βίντεο. Δύο μήνες νωρίτερα, θα βρεθεί στη Βραζιλία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ βίντεο αρτ, στο οποίο προσκλήθηκε να πάει με καλυμμένα μάλιστα τα έξοδα.

 
#Invalid YouTube Link#
 

27  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Κρεμμύδια /Μαγιονέζα/Πατάτες Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. στις: Απρίλιος 04, 2013, 16:20:52 μμ
Κρεμμύδια /Μαγιονέζα/Πατάτες Πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα.

Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν υπήρχε αυτή η γιατρός που επισκέφθηκε πολλούς αγρότες να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να καταπολεμήσουν τη γρίπη.

Πολλοί από τους γεωργούς και τις οικογένειές  τους είχαν προσβληθεί, και πολλοί έχασαν τη ζωή τους.

Η γιατρός πήγε μετά από αυτό σε έναν αγρότη και προς έκπληξή της, όλοι ήταν πολύ υγιείς. Όταν η γιατρός ρώτησε τι διαφορετικό κάνει ο γεωργός,
η γυναίκα του απάντησε, ότι είχε τοποθετήσει μια φλούδα κρεμμυδιού σε ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού, (ίσως μόνο στα δύο πίσω δωμάτια τότε). Η γιατρός που δεν μπορούσε να το πιστέψει, ρώτησε αν θα μπορούσε να έχει ένα από τα κρεμμύδια για να το τοποθετήσει κάτω από το μικροσκόπιο. Της έδωσε ένα και όταν το τοποθέτησε κάτω από το μικροσκόπιο, βρήκε τον ιό μέσα στο κρεμμύδι. Ήταν φανερό, ότι είχε απορροφήσει τα βακτήρια το κρεμμύδι, γι’ αυτό η οικογένεια ήταν υγιής.
 
Τώρα, έχω ακούσει αυτή την ιστορία από τη κομμώτριά μου στην Αριζόνα. Είπε ότι πολλά χρόνια πριν, πολλοί από τους υπαλλήλους της, έρχονταν πεσμένοι  κάτω με τη γρίπη και έτσι κόλλησαν πολλοί και από τους πελάτες της. Την επόμενη χρονιά έβαλε πολλά μπωλ με κρεμμύδια γύρω στο κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε. Έπρεπε να εργάζονται άλλωστε…

Δοκιμάστε το και δείτε τι συμβαίνει. Το κάναμε πέρυσι και ποτέ δεν αρπάξαμε τη γρίπη.

Τώρα υπάρχει ένα Υ.Γ. εδώ:
 Το έστειλα σε μία φίλη μου στο Όρεγκον, η οποία  τακτικά, μοιράζει σε μένα  υλικά σχετικά με θέματα υγείας.

Απάντησε μ’ αυτό, σαν την πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία για τα κρεμμύδια:

«Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Δεν ξέρω για την ιστορία με τους αγρότες .... Αλλά,  γνωρίζω,  ότι προσβλήθηκα από  πνευμονία και είναι περιττό να πω ότι ήμουν  πολύ άρρωστη ... Διάβασα σ’ ένα άρθρο, που έγραφε να κόψει κανείς  τα δύο άκρα από ένα κρεμμύδι, να βάλει το κρεμμύδι σε μία άδεια κανάτα και να τοποθετήσει την κανάτα, δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Ανέφερε ότι το πρωί, το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια .... Αρκετά σίγουρα, ακριβώς έτσι συνέβη.... Το κρεμμύδι ήταν ένα χάλι, κι εγώ, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα.

Ένα άλλο πράγμα που διάβασα στο άρθρο του ήταν ότι τα κρεμμύδια και το σκόρδο όταν τοποθετούνταν γύρω από τα δωμάτια, έσωζαν πολλούς από τη μαύρη πανούκλα χρόνια πριν.
 Έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντισηπτικές ιδιότητες. »


Αυτό είναι η άλλη σημείωση.

Πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα στο στομάχι δεν ξέρουμε τι να φταίει.
Ίσως είναι τα κρεμμύδια που πρέπει να κατηγορήσουμε. Τα κρεμμύδια απορροφούν τα βακτήρια και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο καλά στο να μας εμποδίζουν από το να αρπάξουμε τα κρυολογήματα και τη γρίπη και είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φάμε ένα κρεμμύδι που έχει παραμείνει ανοιχτό για μια ώρα αφού έχει κοπεί!

ΑΦΗΜΕΝΑ  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ είναι δηλητηριώδη

Είχα το θαυμάσιο προνόμιο της περιήγησης στην εταιρεία τροφίμων Mullins Food Products, οι οποίοι φτιάχνουν μαγιονέζα.
Η  Mullins είναι μία τεράστια  εταιρεία και ανήκει σε 11 αδελφούς και αδελφές της οικογένειας  Mullins. Η φίλη μου, Jeanne, είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Προέκυψαν ερωτήσεις σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, και θα ήθελα να μοιραστώ ό, τι έμαθα από έναν χημικό.

Ο τύπος που μας έκανε την περιήγησή μας ονομάζεται Ed. Είναι ένας από τους αδελφούς. Ο Ed είναι ειδικός στη χημεία και συμμετέχει στην ανάπτυξη των περισσότερων φορμουλών σάλτσας.
Έχει ακόμη αναπτύξει φόρμουλα για σάλτσα McDonald 's.

Λάβετε υπόψη ότι ο Ed είναι ένα θαύμα της χημείας τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, κάποιος ρώτησε αν πραγματικά χρειάζεται να ανησυχούμε  για τη μαγιονέζα. Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση του Ed θα σας εκπλήξει. Ο Ed είπε ότι όλες οι εμπορικά κατασκευασμένες μαγιονέζες, είναι ασφαλείς.
«Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο. Όχι ότι θα πάθουν κάτι στο ψυγείο αλλά δεν είναι πραγματικά απαραίτητο.» Εξήγησε, ότι το pH σε μια μαγιονέζα, ορίζεται ως ένα σημείο, όπου τα βακτήρια δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον.
Στη συνέχεια μίλησε για το γραφικό απαραίτητο πικ-νικ, με το μπωλ της  πατατοσαλάτας τοποθετημένο στο τραπέζι, και πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωστήσει.

Ο Ed λέει ότι όταν αναφέρεται τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που οι επαγγελματίες αναζητάμε, είναι πότε το «θύμα» τελευταία φορά έφαγε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και πώς τα εν λόγω κρεμμύδια ήρθαν
στην πατατοσαλάτα. Ο Ed λέει ότι δεν είναι η μαγιονέζα (εφ 'όσον
δεν είναι σπιτικιά μαγιονέζα) που χαλάει στην ύπαιθρο. Είναι ίσως τα κρεμμύδια, και αν δεν είναι  τα κρεμμύδια, είναι οι ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

Εξήγησε, ότι τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτήρια, ιδιαίτερα, τα άψητα κρεμμύδια. ΠΟΤΕ δεν θα πρέπει να κρατήσετε ένα κρεμμύδι κομμένο .. Λέει, ότι δεν είναι επίσης ασφαλές, να το τοποθετήσουμε σε μία σακούλα με «κλείσιμο-φερμουάρ» και να το βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι ήδη αρκετά μολυσμένο, και μόνο με το να κοπεί και να παραμείνει έξω για λίγο, οπότε,  μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για εσάς (και προσέξτε διπλά για εκείνα τα κρεμμύδια που προορίζονται για τα χοτ-ντογκς  στα πάρκα του μπέιζμπωλ!)  Ο Ed λέει, ότι αν πάρετε το εναπομείναν κρεμμύδι και το μαγειρέψετε, σαν τρελός, εσείς πιθανώς να είστε εντάξει, αλλά αν βάλετε στο σάντουίτς σας φέτα από κομμένο εναπομείναν κρεμμύδι τότε πάτε σίγουρα ζητώντας φασαρίες.
Τόσο τα κρεμμύδια όσο και το υγρό της πατάτας σε μία πατατοσαλάτα, θα προσελκύσουν και θα αναπτύξουν βακτήρια, θα άρχιζαν ακόμη και να καταρρέουν,  ταχύτερα από ό,τι οποιαδήποτε εμπορική μαγιονέζα.

Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια.  Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε, ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε την επόμενη μέρα. Καθίσταται εξαιρετικά δηλητηριώδες και ακόμα και για μία νύχτα δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της περίσσειας έκκρισης  της χολής, ακόμα και τροφική δηλητηρίαση.
Παρακαλώ περάστε αυτό σε όλους που νοιάζεστε και αγαπάτε.


Σημ.: (μεταφρασμένο από αμερικάνικο κείμενο)

28  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Yeni Raki -Τουρκική "απόβαση" στα ελληνικά. στις: Μάρτιος 17, 2013, 16:45:14 μμ
 
                                         


Τουρκική  "απόβαση" στα ελληνικά νησιά
Μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση με στόχο τα ελληνικά νησιά πρόκειται να κάνει η τουρκική επιχείρηση οινοπνευματωδών "Μέι", παραγωγός του τουρκικού ούζου (ρακί) Yeni Raki, σκοπεύοντας να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα.

«Πλώρη» για τα ελληνικά νησιά, λοιπόν, για την τουρκική επιχείρηση που στοχεύει στους τούρκους τουρίστες των ελληνικών νησιών, κατά κύριο λόγο, με απώτερο στόχο τα 60 χιλιάδες λίτρα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γκαλίπ Γιοργκαντζίογλου, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» αναφέρεται στο Γιενί Ρακί, το τουρκικό ούζο, «σήμα κατατεθέν» στην Τουρκία από την εποχή που ήταν προϊόν του κρατικού μονοπωλίου.
Στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, ο τίτλος είχε πωληθεί στην εταιρεία «Μέι».

«Αυτήν τη στιγμή πουλάμε στην Ελλάδα 20 - 30 χιλιάδες λίτρα κι αυτό χωρίς να κάνουμε το παραμικρό», λέει ο κ. Γιοργκαντζίογλου  και σημειώνει ότι η εταιρεία έχει επιλέξει εβδομήντα εστιατόρια, σε ελληνικά νησιά, όπου θα προωθηθεί το τουρκικό προϊόν.

«Θέλουμε να μετατρέψουμε τα εστιατόρια αυτά σε τουρκικές ταβέρνες», λέει και προσθέτει ότι η προώθηση θα συνδυαστεί με την προσφορά διαφόρων ειδών, όπως ποτήρια, μαχαιροπίρουνα και ομπρέλες για το καλοκαίρι.
Ο κ. Γιοργκαντζίογλου λοιπόν πιστεύει ότι κερδίζοντας τους Τούρκους επισκέπτες των ελληνικών νησιών θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις του Yeni Raki (Γιενί Ρακί) στην Ελλάδα.

Τέλος, δύο σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία "Μέι" στην επιλογή της ανάπτυξης των εξαγωγών του τουρκικού ούζου ήταν: 1) η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 44%, στη γείτονα χώρα, που είχε ως αποτέλεσμα η τιμή ενός μπουκαλιού «Γιενί Ρακί» (0,7 λίτρα) να αυξηθεί από τις 37,5 στις 52,5 λίρες (16 και 23 ευρώ αντίστοιχα) και 2) το δεδομένο ότι στη Γερμανία, το  65% της κατανάλωσης σε ρακί πραγματοποιείται από Τούρκους.
29  Κουβεντούλα / Παιδιά / ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ στις: Φεβρουάριος 15, 2013, 20:17:38 μμ
 Εφτιαξα  το νεο δωματιο του παιδιού μου και σας το παρουσιάζω να πάρετε ιδέες...

Ειναι πολυ ωραία να αλλάζουμε  διαρρύθμιση και το περιβαλλον γενικά,  μας ανανεώνει και μας ξεκουράζει παρά τον κόπο που κάναμε... και  το παιδάκι που θα  ζήσει  εκεί νιώθει

ευτυχισμένο και χαρούμενο οπως ο Παρουλης μου....


Καλώς ορίσατε !!





Η μαμά και ο μπαμπάς το έκαναν χαρούμενο με πολλά χρώματα








Η μαμά έκανε υπέροχες χειροτεχνίες























30  Μαγειρέματα / Γλυκά / Πάστα σε σχήμα καρδιάς για του Αγ.Βαλεντίνου!!! …με αγάπη από την Dolly στις: Φεβρουάριος 14, 2013, 14:48:01 μμ
Πάστα σε σχήμα καρδιάς για του Αγ.Βαλεντίνου!!!                                 
…με αγάπη από την Ντόλλυ…                                                                       

Μην πανικοβάλλεστε… είναι πολύ εύκολο!!!
Συνολικός χρόνος κατασκευής και παρασκευής των δύο τεμαχίων είναι 30’.

Υλικά και κατασκευή Φόρμας:
Φυσικά, το μέγεθος το ορίζετε εσείς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
28 εκ μήκος  x 5 εκ ύψος  χαρτόνι
28 εκ μήκος  x 9 εκ ύψος  λαδόκολα
Συρραπτική μηχανή

Φτιάχνουμε την φόρμα ως εξής ακολουθώντας τις παρακάτω φωτογραφίες:
           
Βήμα1               Βήμα 2     Βήμα 3

Τσακίζουμε λίγο την μύτη της καρδιάς όπως φαίνεται στο βήμα 4 για να πάρει σχήμα… αλλιώς θα μοιάζει με… μήλο
   
Βήμα 4       Βήμα 5


Για την βάση της πάστας:
60 γρ. τριμμένα μπισκότα
30 γρ λιωμένο βούτυρο ΒΙΤΑΜ
                   

Για την κρέμα:
1 ½ ποτήρι γάλα

3 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
1 αυγό (προαιρετικό)
…από δω και πέρα φτιάχνετε την κρέμα με ότι γεύση θέλετε…
   πχ βάλτε λίγο λεμόνι και κανέλα ή προσθέστε κακάο ή τριμμένα μπισκότα ή ότι άλλο θέλετε

ρίχνετε την κρέμα στις δύο φόρμες…
 


Για γαρνιτούρα:
Απλώνουμε μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι.
…όμως μπορείτε να την γαρνίρετε κι όπως εσείς θέλετε…
   πχ φλούδες σοκολάτας με κακάο ή τριμμένα μπισκότα ή ένα στεγνό κομμάτι γλυκό κουταλιού ή αφού τις ξεφορμάρετε τις αλείφετε γλάσσο σοκολάτας ή γαρνίρετε με ότι άλλο θέλετε.
 
                                                                 
Τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν αρκετές ώρες.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρετε, απλώς κόβετε με το ψαλίδι σε μια μεριά το χαρτονάκι και τις ξεφορμάρετε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!


 
                                                       

Σελίδες: « 1 [2] 3 »