|
|
|
|
|
|
|
|
Εμφάνιση θεμάτων
|
Σελίδες: « 1 [2] 3 4 »
|
16
|
Εμείς, το GreekMasa ... / Ιανουάριος 2013 / Tετάρτη 2/1/2013 Τι θα φάμε σήμερα...
|
στις: Ιανουάριος 02, 2013, 12:17:50 μμ
|
Τέτοια ώρα και κανείς δεν άνοιξε το θέμα σήμερα; Ή ξενυχτισμένοι είσαστε και κοιμάστε ακόμα ή μπουχτισμένοι από το πολύ φαϊ και δεν θα φάτε τίποτα σήμερα Εμείς πάντως, θα φάμε άγρια χόρτα βραστά ως είθισται πάντα μετά από παρατεταμένη κρεατοφαγία Θα τα συνοδεύσουμε με καμιά πατάτα τηγ. ελιές και φέτα Καλημέρα και καλή χρονιά
|
|
|
19
|
Μαγειρέματα / Έχω κόσμο το βράδυ! / Μπουφές για vegiterian
|
στις: Ιούλιος 13, 2012, 21:47:12 μμ
|
Το άλλο Σάββατο το βράδυ θα έχω παρέα 12-15 φίλους μέλη της Ζωόφιλης Δράσης Ηρακλείου.
Επειδή μερικοί είναι χορτοφάγοι, και επειδή σαν φιλοζωικό σωματείο που είμαστε δεν θέλω να επικρατήσουν και να κυριαρχήσουν τα κρεατικά στο τραπέζι (χωρίς να αποκλείσω μερικά), θέλω τη βοήθεια σας για μερικές vegiterian συνταγές για μπουφέ.
|
|
|
20
|
Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Αναβίωση του Κλήδονα στον Κατσαμπά
|
στις: Ιούνιος 29, 2012, 00:12:24 πμ
|
Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας την αναβίωση του Κλήδονα στο προάστιο μου «Κατσαμπάς» Ηρακλείου. Την πρωτοβουλία και διοργάνωσης της εκδήλωσης ανέλαβαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κατσαμπά.
Τα δρώμενα άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου.Πλήθος κατοίκων του προαστίου και πολλά παιδιά, έκαναν πομπή στους κεντρικούς δρόμους με κουδούνες και σφυρίχτρες και με ένα άλογο μπροστά για να διαλαλήσουν το γεγονός και να μαζέψουν στεφάνια. Η πομπή κατέληξε στην έδρα μας στην οδό Πλάτωνος όπου ανάψαμε τις φωτιές κατά το έθιμο. Ακολούθησε υπαίθριο τσιμπούσι με εδέσματα και ποτά, προσφορά των μελών και φίλων της Επιτροπής, και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που κράτησε μέχρι πρωίας.
Την Κυριακή είχαμε την κυρίως εκδήλωση με το άνοιγμα του Κλήδονα στην πλατεία του Κατσαμπά. Όταν θα έχω βίντεο και φωτογραφίες θα σας τα δώσω.
#Invalid YouTube Link#
https://www.facebook.com/groups/100636863399920/
|
|
|
24
|
Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / "Κάθε πράγμα στον καιρό του..."
|
στις: Ιανουάριος 10, 2012, 09:16:43 πμ
|
Η κατανάλωση τροφίμων και το μαγείρεμα τους την εποχή όπου η φύση τα προσφέρει είναι τόσο παλιό όσο ο κόσμος που γνωρίζουμε. Εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να τρέφονται με τα προϊόντα που η μάνα-γη παρήγαγε κάθε εποχή.
Συνέχεια....
|
|
|
25
|
Εμείς, το GreekMasa ... / GreekMasa happenings / Αλληλεγγύη - Φιλανθρωπία
|
στις: Δεκέμβριος 11, 2011, 19:36:54 μμ
|
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, γεια σας.
Ο τόπος μας περνάει τη μεγαλύτερη κρίση μετά την κατοχή. Οι γιορτινές μέρες που έρχονται θα συνοδεύονται με πόνο, πίκρα, δυστυχία, ακόμα και πείνα.
Ξέρω ότι δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα και δώρα όπως κάναμε τα περασμένα χρόνια, ας αρκεστούμε στα λίγα, στα απλά και σε αυτά που ήδη έχουμε, αλλά αν χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι, έτσι για να μπούμε στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, ας προτιμήσουμε τα τοπικά μαγαζιά που κι αυτά μαστίζονται από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και των πολυεθνικών.
Μην ξεχνάμε ότι η ανεργία, η ύφεση, η φτώχεια, τα άδικα και παράνομα χαράτσια και φόροι θα αναγκάσουν πολλά νοικοκυριά να μείνουν με άδειο τραπέζι αυτές τις γιορτές.
Ο καθένας μας γνωρίζει οικογένειες, ηλικιωμένους, άστεγους κι ορφανά που υποφέρουν. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη, τώρα περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε, από την δικιά μας βοήθεια και αλληλεγγύη. Άλλωστε, μέσα στη λαίλαπα της κρίσης, δεν είναι καθόλου παράξενο, αύριο να βρεθούμε κι εμείς στη θέση τους.
Ας τους προσφέρουμε λοιπόν από το υστέρημα μας, που έχει και μεγαλύτερη αξία, μια μικρή υλική βοήθεια για να απαλύνουμε τον πόνο τους και ένα χάδι και λίγη αγάπη να ζεστάνουμε τις καρδιές τους.
Στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε, εύχομαι η αγάπη, η ελπίδα και η αλληλεγγύη να πλημυρίσει τις καρδιές μας.
|
|
|
28
|
Μαγειρέματα / Αναζήτηση Συνταγής / Κουραμπιέδες
|
στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 12:11:43 μμ
|
Στο ΜΑΣΑ έχει μια 15ριά συνταγές για κουραμπιέδες.
Θέλω μια συνταγή δοκιμασμένη που να έχει χοντροκομμένο αμύγδαλο και προπάντων !!! να γίνονται αφράτοι και να λιώνουν στο στόμα.
Αν γίνεται με ακριβείς αναλογίες στα υλικά γιατί φαίνεται να την πατάμε με το «όσο αλεύρι σηκώσει».
Περιμένω τα φώτα σας
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|