GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 14:27:38 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση θεμάτων
Σελίδες: [1]
1  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Το χταποδι του ψαροντουφεκα. στις: Ιούλιος 09, 2010, 09:12:02 πμ
Μεσα στο καλοκαιρι ολο και καποια στιγμη θα χρειασθη στο καμπινγκ στην παραλια να κανουμε ενα χταποδι που μας εδωσε καποιος φιλος η βγαλαμε εμεις. Δεν το χτυπαμε ουτε μετραμε τα χτυπηματα ουτε μετα το σβουριζουμε επειδη ειναι φρεσκο και σκληρο. Απλα το καθαριζουμε αφαιρουμε και το δοντι του και ειναι ετοιμο για μαγειρεμα.
  Θα χρειασθουμε ενα απλο αλουμινενιο δισκακι ακομη και αυτο που χρησιμοποιουν για τα γλυκα ταψιου. Το απλωνουμε μεσα σκεπαζουμε το δισκακι με ενα αλουμινοχαρτο καλα οσο μπορουμε ποιο στεγανα. Με μια οδοντογλυφιδα ανοιγουμε τρεις τρυπες στο κεντρο του ταψιου και το βαζουμε στην φωτια. Αυτη μπορει να ειναι απο διαφορα τσαλια παραλιας που τα μαζεψαμε απο ενα καμινετο υγραεριου και ακομη και ηλεκτρικο ματι. Οταν θα μας μυριση οτι κατι καιγεται το χταποδι ειναι ετοιμο. Ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο ειναι κατακοκκινο και το ξακολαμε με προσοχη απο τον ταψακι, σερβιρεται στο πιατο κοβεται με τρομερη ευκολια προσθετουμε το απαραιτητο λαδι και ξυδι με την ριγανι και ο μεζες ειναι ετοιμος στην υγεια σας.

Υ.Γ Δεν αναφερω χρονο ψησιματος γιατι εξαρτατε απο την δυναμη της φωτιας η μυρωδια ομως ειναι χαρακτηριστικη.
Σελίδες: [1]