GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 07:42:59 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 [2]
16  Κουβεντούλα / Το forum των άστρων / 11+1 συνταγές για... ζωδιακές απολαύσεις! στις: Ιούνιος 10, 2008, 20:53:46 μμ
Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γούστα και γευστικές προτιμήσεις. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα καλέσετε τους φίλους σας για φαγητό, επιφυλάξτε τους μία έκπληξη: ετοιμάστε για τον καθένα ένα ιδιαίτερο πιάτο, ανάλογα με το ζώδιό του. Φροντίστε να μάθετε από πριν τον αστερισμό του κάθε προσκεκλημένου σας και δημιουργήστε μία από τις δώδεκα προτεινόμενες συνταγές. Για να σας διευκολύνουμε στο να κάνετε παραλλαγές, σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε το δικό σας γκουρμέ άγγιγμα στο μενού, σας δίνουμε και πληροφορίες για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις του κάθε ζωδίου.

Κριός - Φιλέτο μοσχαριού με φραγκοστάφυλο και πιπεριές

Στο πολύ δραστήριο και δυναμικό αυτό ζώδιο της Φωτιάς ταιριάζουν πιάτα με βασικό υλικό το κρέας, ψημένο σε δυνατή φωτιά και πασπαλισμένο με αρωματικά φυτά, όπως ο βασιλικός και η μέντα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το πιάτο ενός Κριού, μπορείτε να βάλετε στην άκρη του ένα κλαδάκι από ανθισμένο γεράνι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Ψήστε ελαφρά στο γκριλ τις πιπεριές, κομμένες σε μικρούς κύβους. Μετά ξεφλουδίστε τις, βάλτε τις σ’ ένα πιάτο και πασπαλίστε τις με ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώστε. Κόψτε το φιλέτο σε φέτες, ψήστε το στη σχάρα και σερβίρετέ το στο πιάτο πάνω από τις πιπεριές. Σκορπίστε τα φραγκοστάφυλα και γαρνίρετε με δεντρολίβανο.

Ταύρος - Πατατοσαλάτα με φασολάκια και τρούφα

Στους πιο γκουρμέ τύπους του ζωδιακού κύκλου αρέσουν τα φαγητά που είναι απλά στην παρασκευή, αλλά εντυπωσιακά στην εμφάνιση. Οι ανήκοντες στο ζώδιο αυτό της Γης λατρεύουν, επίσης, τα βιολογικά προϊόντα και πολλοί έχουν το δικό τους μικρό λαχανόκηπο. Ένα κλαδάκι από ανθισμένη λεμονιά θα είναι ό,τι καλύτερο για τη διακόσμηση του πιάτου τους.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και βράστε τις (δεν πρέπει να λιώσουν). Βράστε αλ ντέντε και τα φασολάκια. Αλατοπιπερώστε, περιχύστε με λίγο λάδι από τρούφα και έπειτα βάλτε και μερικές φέτες τρούφα.

Δίδυμοι - Κοτόπουλο με κολοκυθάκια και εξωτικά φρούτα

Οι απρόβλεπτοι και εύστροφοι Δίδυμοι λατρεύουν να γεύονται τα πρώιμα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ τα πιάτα τους πρέπει να έχουν έντονα χρώματα. Η γαρνιτούρα του φαγητού μπορεί να είναι, για παράδειγμα, κόκκινες, πράσινες και κυρίως κίτρινες πιπεριές. Το κίτρινο είναι, εξάλλου, το αγαπημένο τους χρώμα.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Μαρινάρετε για 2 ώρες μέσα σε χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού λεπτές φέτες ελαφρά βρασμένου κοτόπουλου. Τηγανίστε και τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, περιχύστε τα με λίγο ξίδι και πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Συνοδέψτε το πιάτο με εξωτικά φρούτα κομμένα σε κυβάκια.


Καρκίνος - Καραβίδες με ρύζι και φρουτοσαλάτα

Οι ευαίσθητοι Καρκίνοι λατρεύουν τα μαγειρευτά φαγητά, τα θαλασσινά, αλλά και όλα τα φαγητά που γίνονται στον ατμό. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Νερού, που έχουν κυβερνήτη τη Σελήνη, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην παρέα από ό,τι στο φαγητό.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Βράστε μεγάλες καραβίδες στον ατμό, καθαρίστε τις και τυλίξτε τις σε ρολά με βρασμένο ρύζι, όπως το σούσι. Γαρνίρετε το πιάτο με αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες και συνοδέψτε το φαγητό με μία στεγνή φρουτοσαλάτα με πεπόνι και ροδάκινα, στην οποία θα ρίξετε μερικές σταγόνες μαρτίνι.

Λέων - Γαρίδες με κρέμα σέλινου και μ’ άρωμα πορτοκαλιού

Υπερήφανοι, χαρούμενοι και γενναιόδωροι, οι Λέοντες αγαπούν τα πιάτα που κερδίζουν τα μάτια τους, και όχι μόνο τη γεύση τους. Όπως και στους Διδύμους, τους αρέσουν τα έντονα χρώματα του ήλιου, που είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου τους. Λατρεύουν τις σαλάτες και τα λαχανικά, ενώ το καλύτερο λουλούδι για να διακοσμήσει το πιάτο ενός Λέοντα είναι ο ήλιος.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Βράστε για 20 λεπτά το σέλινο, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Καθαρίστε προσεκτικά τρεις μεγάλες γαρίδες, περάστε τις από ελαφρό κουρκούτι και τηγανίστε τις. Βάλτε την κρέμα σε ποτήρι και βυθίστε μέσα τις γαρίδες.

Παρθένος - Σαλάτα με άρωμα μοσχοκάρυδου

Οι δηκτικοί Παρθένοι που αναλύουν τα πάντα είναι «εθισμένοι» στην υγιεινή διατροφή. Λατρεύουν τις σαλάτες, τα νόστιμα σπιτικά φαγητά και αποφεύγουν το φαστ-φουντ. Το πιάτο ενός Παρθένου θα πρέπει να το διακοσμήσετε με μία μυρωδάτη γαρδένια ή ένα τριαντάφυλλο.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόψτε μία πράσινη σαλάτα σε φαρδιές λωρίδες. Κόψτε σε κυδωνάτα κομμάτια δύο δαμάσκηνα φρέσκα και ένα πράσινο μήλο και ραντίστε τα με χυμό λεμονιού. Τακτοποιήστε τη σαλάτα και τα φρούτα σε μία σαλατιέρα, προσθέστε λίγη ψίχα καρυδιού και περιχύστε με παρθένο ελαιόλαδο. Αδειάστε μία ντομάτα, γεμίστε τη με τυρί κρέμα ή ρωσική σαλάτα και πασπαλίστε το πιάτο με μοσχοκάρυδο.

Ζυγός - Αγκινάρες με σπαράγγια και κεράσια

Αξιαγάπητοι και πρόσχαροι, όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό του Αέρα είναι και τελειομανείς. Οι Ζυγοί προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά, τα συνδυάζουν όμως με αλμυρές γεύσεις. Όσο απλές είναι οι γευστικές τους προτιμήσεις τόσο φαντεζί είναι το στρώσιμο του τραπεζιού που θα τις σερβίρουν. Διακοσμητικό λουλούδι που αγαπούν: το τριαντάφυλλο.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Καθαρίστε τις αγκινάρες και κόψτε τις καρδιές τους σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε τις σε μία σαλατιέρα, πασπαλίστε τις με νιφάδες παρμεζάνας, με τριμμένη πιπερόριζα, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Πάνω από τις αγκινάρες βάλτε τα βρασμένα σπαράγγια και γαρνίρετε το πιάτο με καραμελωμένα κεράσια.

Σκορπιός - Σουβλάκια κοτόπουλου με πάπρικα και παντζάρια

Ελκυστικοί και αισθησιακοί, οι Σκορπιοί δεν αποκαλύπτουν εύκολα τις προτιμήσεις τους. Τους αρέσει, όταν παίρνουν στα χέρια τους ένα μενού, να το μελετούν λίγο μέχρι να καταλήξουν. Τους αρέσει πολύ το κοτόπουλο και γενικότερα το κρέας μαγειρεμένο με πολλά καρυκεύματα. Αγαπημένο λουλούδι των Σκορπιών; Το γαρίφαλο.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Μαρινάρετε τα σουβλάκια (θα βάλετε εναλλάξ κομμάτια κοτόπουλου με πιπεριά) μέσα σε μία μαρινάτα από μπίρα και πάπρικα και μετά τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετέ τα καρφωμένα πάνω σε βρασμένα παντζάρια.

Τοξότης - Αχλάδι με τυρί και μέλι

Δραστήριοι, οι Τοξότες έχουν την περιπέτεια στο αίμα τους. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό της Φωτιάς λατρεύουν τα εντυπωσιακά πιάτα όχι τόσο σε γεύση, όσο σε εμφάνιση. Αν δίπλα στο πιάτο τους αφήσετε ένα λίλιουμ όχι μόνο θα χαρούν, αλλά θα νιώσουν ότι αποκτούν και έξτρα ενέργεια. Επίσης, έχουν αδυναμία στα επιδόρπια.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Ξεφλουδίστε το αχλάδι, αφαιρέστε προσεκτικά με το ειδικό εργαλείο το εσωτερικό του και κόψτε το σε ροδέλες. Αλείψτε κάθε ροδέλα με τυρί τύπου Φιλαδέλφεια και μετά «ανασχηματίστε» το αχλάδι. Περιχύστε με λίγο μέλι και γαρνίρετε το πιάτο με βατόμουρα.

Αιγόκερως - Μοσχάρι με λαχανικά

Οι σοβαροί και προσγειωμένοι Αιγόκεροι αγαπούν την απλή κουζίνα και τα καλά, αγνά υλικά. Οι περισσότεροι του ζωδίου αυτού, που έχει κυβερνήτη τον Κρόνο, προτιμούν πιάτα από την παραδοσιακή κουζίνα. Λουλούδι τους είναι ο υάκινθος.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Κόψτε το κρέας σε φέτες και τηγανίστε το με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ροδίσουν, βγάλτε το από το τηγάνι και ρίξτε μέσα διάφορα λαχανικά βρασμένα αλ ντέντε, για να σοταριστούν λίγο. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε το πιάτο με λίγη σάλτσα σόγιας.

Υδροχόος - Ομελέτα με μοτσαρέλα και φραγκοστάφυλο

Ελεύθερα πνεύματα και με μεγάλη ανοχή είναι οι Υδροχόοι, οι οποίοι δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό. Είναι πρακτικοί και δεν έχουν παραξενιές. Αν όμως τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εκτιμούν τις έθνικ κουζίνες. Αγαπημένο λουλούδι τους είναι η ίρις.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Ετοιμάστε μία απλή ομελέτα με ή χωρίς λαχανικά και σερβίρετέ τη με ένα μπαλάκι τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες, περιχυμένο με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με κοκκινοπίπερο. Γαρνίρετε με φραγκοστάφυλα.

Ιχθύες - Σαλάτα του Καίσαρα με δυόσμο

Οι Ιχθύες είναι ευαίσθητοι και ρομαντικοί. Σε ό,τι αφορά όμως τις γαστριμαργικές προτιμήσεις τους, επιλέγουν δυνατές γεύσεις, όπως σάλτσες και καρυκεύματα. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό του Νερού, που το κυβερνάει ο Ποσειδώνας, έχουν αδυναμία στο γιασεμί.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: Πάνω από ένα στρώμα χοντροκομμένο μαρούλι ή κινέζικο λάχανο βάλτε κομμάτια ψητού κοτόπουλου και κομμάτια τηγανισμένου μπέικον. Γαρνίρετε με μία σάλτσα που θα φτιάξετε ανακατεύοντας μαγιονέζα, μουστάρδα και χοντροκομμένη παρμεζάνα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια δυόσμου και συνοδέψτε τη σαλάτα με κριτσινάκια.
 

για τυχών απορίες και ανταλλαγή  απόψεων στείλτε μου τα mail σας στο the0george@yahoo.gr


save the planet
17  Μαγειρέματα / Διατροφικά νέα .. / Mc Donald's ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΦΑΤΕ!!!!! στις: Ιούνιος 10, 2008, 20:00:29 μμ
Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια»

ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να

είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.



Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν,

προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για

τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα,

τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα

αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.



Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι

παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή»,

δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα

τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις

και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει μείνει για «στόμα».



Δηλαδή δεν έχουν αυτά τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε τροφή, τα άχρηστα για τις εταιρείες fast food.



Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.

Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις

ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό

κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών»

σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να

λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ.

Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική

δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι,

σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό

το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που

βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή

κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να

μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.



Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα

McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών»,

που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων

και των αγελάδων. Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα

McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν

μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες

επιπτώσεις στην υγεία.

Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν

με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.



Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των

McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής

των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα

μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).Τα πρώτα αποτελέσματα

λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των

McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και

κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά

με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.

Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS,

Εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει

τις κακοήθεις επιπτώσεις του.





Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον

Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από

επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ

σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και

άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες

αιτίες. Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και

για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα

«φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε.

Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».



Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια.

Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης

έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ,

ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα

παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried

Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC.

Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά).

Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN»

Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα».



Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν

«κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που

διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη,

φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να

περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν

μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να

αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.

Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να

μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο».

Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους.

Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα

θέμα αρκετά ενοχλητικό.







Ελπίζω οι άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε άλλους.


για οτιδήποτε απορίες και ανταλλαγές απόψεων στείλτε τα mail σας στο the0george@yahoo.gr

save the planet     
18  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Δέκα μυστικά για καλό ψήσιμο στις: Ιούνιος 09, 2008, 20:16:31 μμ
1.   Ποτέ δεν βάζουμε το κρέας για ψήσιμο αμέσως αφότου το βγάλουμε από το ψυγείο. Θα ψηθεί υπερβολικά εξωτερικά αλλά από μέσα θα παραμείνει ωμό. Το κρέας πρέπει να ξεπαγώνει καλά πριν το ψήσουμε.
2.   Δεν λαδώνουμε το κρέας που προορίζεται για ψήσιμο. Το κρέας από μόνο του περιέχει το απαραίτητο λίπος ώστε να ψηθεί και να αναδείξει την μυρωδιά του.
3.   Εάν κατά το ψήσιμο δημιουργηθούν φλόγες, ποτέ μα ποτέ δεν τις σβήνουμε με νερό. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνουμε μπόλικο χονδρό αλάτι πάνω στα κάρβουνα για να σβήσουμε τη φωτιά. Εναλλακτικά μπορούμε να ψεκάσουμε το κρέας με λίγο κόκκινο κρασί.
4.   Δεν αλατίζουμε το κρέας όταν είναι ακόμη ομό. Η καλύτερη στιγμή για να αλατίσουμε το κρέας είναι λίγο πριν το βγάλουμε από τη θράκα. Αλλιώς το αλάτι θα απορροφήσει τους χυμούς του κρέατος.
5.   Στην αρχή του ψησίματος τοποθετούμε το κρέας κοντά στα κάρβουνα ώστε να "αρπάξει" λίγο. 'Ετσι θα δημιουργηθεί μια κρούστα που θα συγκρατήσει τους χυμούς του κρέατος. Κατόπιν απομακρύνουμε το κρέας περισσότερο από την θράκα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
6.   Δοκιμάστε να ρίξετε αρωματικά φυτά όπως ρίγανη στη θράκα και όχι πάνω στο κρέας!
7.   Μην τρυπάτε το κρέας με πιρούνι για να το γυρίσετε γιατί έτσι φεύγουν οι χυμοί του. Χρησιμοποιείστε λαβίδα.
8.   Εάν ψήνετε λουκάνικα, τρυπήστε τα πριν τα βάλετε στη σχάρα με ένα πιρούνι γιατί τα λουκάνικα σκανε στο ψήσιμο.
9.   Η καλύτερη στιγμή για να βάλετε το κρέας στην θράκα είναι όταν τα κάρβουνα διατηρούν από μόνα τους την ζέστη που χρειάζεται για το ψήσιμο. Η θερμότητα είναι αυτή που ψήνει το κρέας και όχι η φωτιά!
10.   Η θράκα πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια και η σχάρα να μην υπερβαίνει τα όρια της θράκας γιατί έτσι τα κρέατα στην άκρη της σχάρας θα μείνουν άψητα.


για τυχών απορίες και ανταλλαγή απόψεων μπορείτε να μου στέλνετε mail στο the0george@yahoo.gr

save the planet Κλείσιμο ματιού   
19  Μαγειρέματα / Μεζέδες - Ορεκτικά / πατατα γεμιστη,η λεγομενη φουρνοπατατα στις: Ιούνιος 09, 2008, 17:43:40 μμ
πάρτε μια πατάτα και βαλτέ την στον φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 250 με 300 βαθμούς
με το που την βγάλετε κόψτε την στην μέση και βγάλτε με ένα κουτάλι την γέμιση της,
βαλτέ την γέμιση σε ένα μπολάκι και βαλτέ μέσα στην γέμιση λήγω ζαμπόν μπέικων κασέρι και φέτα ανακατέψτε όλο το μείγμα μαζί!
αφού ανακατέψαμε το μείγμα με τα υλικά μας βαλτέ πάλη το μείγμα μέσα στην πατάτα!!!
οπός είναι τώρα τα διο κομμάτια της πατάτα βαλτέ τα  στον φούρνο για ένα ταταρτακι περίπου στους 200 βαθμός και η πατάτα είναι έτυμη


είναι ωραίο για ορεκτικό και μπορείτε να την σερβίρετε και με ποτό!

για ότι απορίες μπορείτε να μου στέλνετε mail στο the0george@yahoo.gr



save the planet           
20  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη στις: Απρίλιος 19, 2008, 01:46:11 πμ
ρε παιδιά ένα παραδειγμα έκανα με τα super market έλεος ποια!!!!!!!!!!!!!!!
21  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη στις: Απρίλιος 15, 2008, 01:33:10 πμ
ναι φυλή μου mary είναι το ίδιο. επίσης να ξέρετε άμα το νερό είναι χλιαρό προς ζεστό το ζυμάρι μας θα φούσκωση ποιο γρήγορα και   έτσι κερδίζουμε χρόνω αλλά και περισσότερο ζυμάρι !     
22  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / Απ: πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη στις: Απρίλιος 14, 2008, 02:09:08 πμ
καλησπέρα παιδιά....margarita ι ποσότητα είναι για μια λαμαρίνα έως μιάμιση.
sgr θα κανό ένα ξεχωριστώ θέμα με σάλτα για πίτσα.
mary ναι το ζυμάρι πρέπει  να κάτσει   τουλάχιστον μια μέρα για να απορροφήσει  όσο το δυνατών τα υγρά του,έτσι η πίτσα μας θα είναι ποιο τραγανή!!!


άμα δεν μπορείτε να βρείτε προζύμι μπείτε σε ένα ζαχαροπλαστείο η σε ένα αρτοποιείο  και ζητήστε μια η και μισή μαγιά η καλύτερη μαγιά είναι η ΖΑΝΑΕ                     
23  Μαγειρέματα / Πίτες - Ψωμιά / πως να κανουμε ζυμαρι για πιτσα.συνταγη στις: Απρίλιος 12, 2008, 06:07:19 πμ
* 100γρ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Ή 2 ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΕΤΙΜΟ ΠΡΟΖΎΜΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑN TA SOURER MARKET
*540γρ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ (ΑΥΡΑ, ΙΟΛΗ, κλπ)
* 850γρ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 
* 22γρ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
* ½ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΑΓΙΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ, ΑΛΕΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ. ΤΗ ΖΥΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΓΝΗ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΨΩΜΙ). ΜΕΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ 4 ΙΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ (Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 350γρ) ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 24 ΩΡΕΣ (ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ) ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΠΡΙΝ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ.


να τονίσω ότι μέσα στο ζυμάρι μπορούμε να βάλουμε λήγω ελαιόλαδο και σουσάμι καθώς θα το ζυμώνουμε                     
24  Εμείς, το GreekMasa ... / Αυτοπαρουσίαση / georgechef στις: Απρίλιος 11, 2008, 04:47:57 πμ
καλώς σας βρήκα παιδιά,είμαι τεχνητής πίτσας και μάγειρας.θα χαρώ πολύ  να ανταλλάξουμε ιδέες και άποψης πανό στην μαγειρική     
Σελίδες: « 1 [2]