GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Μάιος 19, 2024, 08:51:49 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum Σύνθετη αναζήτηση
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 331 »
106  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Ας κάνουμε απόψε μια ευχή!!! στις: Μάρτιος 08, 2016, 14:42:13 μμ
]Χρόνια πολλά κυρίες μου  [/i]



         



107  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Απ: Μουσειο Κινηματογραφικων Μηχανων Δημητρη Και Αρετης Πιστιολα στις: Μάρτιος 07, 2016, 20:16:10 μμ
ΣΗΜΕΡΑ   ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΑΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ  Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ CNN.GR   Ο  ΡΕΠΟΡΤΕΡ κ Κ,ΠΛΙΑΚΟΣ   Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΑΦΟΥ  ΤΡΑΒΗΞΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ  ΑΝΗΡΤΗΣΕ   ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΛΚΑΤΩ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.!



Ο "εραστής" της κινηματογραφικής μηχανής
 
Κώστας Πλιάκος , CNN Greece
16:10 Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016

 
https://www.cnn.gr/premium/story/18534/o-erastis-tis-kinimatografikis-mixanis

Video: Ο "εραστής" της κινηματογραφικής μηχανής
Ο Δημήτρης Πιστιόλας με περίμενε πάνω από μία ώρα, λόγω κακής συνεννόησης, στο ένα από τα δύο υπόγεια που έχει στον κέντρο της Αθήνας για να στεγάσει τη συλλογή του. Τη μεγαλύτερη συλλογή κινηματογραφικών μηχανών στον κόσμο, κατόρθωμα που του έδωσε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο κύριος Δημήτρης δεν ήθελε απλά να δω τη συλλογή του και να μιλήσουμε. Ήθελε να με κάνει να ζήσω την εμπειρία ενός νοσταλγικού ταξιδιού πίσω στο χρόνο, περπατώντας δίπλα από μηχανές που από τα γρανάζια τους πέρασαν χιλιάδες μέτρα φιλμ.
Με άφησε να περιμένω έξω από την πόρτα, χαμήλωσε τα φώτα και έβαλε στο κασετόφωνο (ναι κασετόφωνο) τη μουσική από την ταινία "Σινεμά το Παράδεισος", για να φτιάξει ατμόσφαιρα.

Για κάποιον που αγαπά τον κινηματογράφο και τις μηχανές -είμαι ένας από αυτούς- ο χώρος είναι πραγματικά παράδεισος.
Μου πήρε ώρα για να σηκώσω κάμερα και να αρχίσω τις ερωτήσεις.
Συνταξιούχος ταχυδρομικός υπάλληλος, ο Πιστιόλας αφιέρωσε τη ζωή του στο να μαζεύει μηχανές που έγραψαν την ιστορία του κινηματογράφου και σήμερα, μετά από 65 χρόνια, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 1000 μηχανές.
Η πρώτη επαφή
"Η πρώτη μου εντύπωση από τον κινηματογράφο ήταν μια υπερβολική παιδική επιθυμία, να μάθω πως γίνεται άνθρωποι πάνω σε ένα πανί να μιλάνε και να περπατάνε. Ξεκίνησα από τα πρώτα μου βήματα με αυτή την έντονη περιέργεια και κατέληξα σήμερα να έχω περί τις χίλιες κινηματογραφικές μηχανές."
-Απορώ πως με τέτοιο πάθος δεν ασχολήθηκες με τον κινηματογράφο. Είτε ως κινηματογραφιστής είτε ως μηχανικός προβολών.
"Ήθελα να πάω στην Ιταλία να μάθω για τις μηχανές να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο. Το 1955. Ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος. Τον έπεισα. Μάθαινα ιταλικά. Αλλά τότε ο Μαρκεζίνης που ήταν υπουργός οικονομικών υποτίμησε τη δραχμή και πλέον δεν μπορούσε ο πατέρας μου με τον μισθό που έπαιρνε να μου δώσει λεφτά για να πάω να σπουδάσω."
Έτσι ο Πιστιόλας έμεινε στην Ελλάδα, ξεκίνησε να δουλεύει στα ΕΛΤΑ αλλά το μεράκι του κινηματογράφου και το πάθος του συλλέκτη δεν τον άφηναν να ησυχάσει. Σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών είχε φτιάξει μόνος του μια μηχανή χρησιμοποιώντας για φακούς τα γυαλιά της γιαγιά του. Το εντυπωσιακό είναι - οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον κινηματογράφο μπορούν να το καταλάβουν - ότι ο Πιστιόλας απόκτησε όλα αυτά τα μηχανήματα σε εποχές που δεν αποτελούσαν μουσειακά είδη αλλά χρησιμοποιούνταν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Τότε ήταν πανάκριβα και πολύ δύσκολα μπορούσες να τα αποκτήσεις.
Υψηλό κόστος
"Έζησα πολλές στερήσεις, αγωνία, περιπέτεια, γιατί το είδος αυτό είναι για λίγους. Για πλούσιους. Αλλά και οι πλούσιοι δεν θα είχαν την ευχέρεια να τα αποκτήσουν αυτά διότι δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί να πάνε να τα βρούνε. Αυτό θέλει τρέξιμο. Ακόμη μαζεύω μηχανές. Είναι το πάθος μου. Δεν έχω υπολογίσει πόσα έχω ξοδέψει. Ξέρω ότι δεν είχα ποτέ λεφτά στην τσέπη μου. Στερήθηκα πάρα πολλά.
Τα λεφτά δεν τα αγάπησα ποτέ. Μπροστά σε μια μηχανή τα λεφτά γίνονται χαρτιά για μένα. Ποτέ δεν πόνεσα τα λεφτά που έδωσα για μηχανή. Έχασα μηχανές που μετάνιωσα που δεν τις αγόρασα. Το θυμάμαι και αρρωσταίνω."
Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης του έχουν κάνει αφιερώματα, το CNN τον συμπεριέλαβε σε εκπομπή του μαζί με τον γνωστό σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και το βιβλίο Γκίνες τον έχει φιλοξενήσει πολλές φορές.
Όνειρο, ένα μουσείο
Ο Πιστιόλας στα 86 του χρόνια σήμερα παλεύει να συντηρήσει την συλλογή του σε δύο μικρούς ιδιόκτητους χώρους που έχει μετατρέψει σε μουσεία, χωρίς όμως καμία βοήθεια από το κράτος. Κάποια στιγμή είχε γίνει μια κίνηση από το υπουργείο πολιτισμού μήπως αγοραστούν τα μηχανήματα για το μουσείο κινηματογράφου αλλά δεν προχώρησαν οι συζητήσεις. Έχει δεχθεί επίσης μεγάλες προσφορές από ξένους συλλέκτες για να πουλήσει τη συλλογή του, αλλά πάντα αρνείται.
"Έχω κάνει πολλές προτάσεις στο κράτος, με φωτογραφίες, με ντοκιμαντέρ, με διάφορα πράγματα. Τους τα στέλνω πρωτοκολλημένα, γραπτώς και η απάντησή τους είναι τηλεφωνική. Εγώ γραπτώς και με εικόνες αυτοί τηλεφωνικά και με διάφορες δικαιολογίες.
Τι θα γίνουν αυτά εδώ; Είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Θα μείνουν εδώ πέρα. Πάντως ο Πιστιόλας δεν γίνεται Ιόλας. Που του τα φάγανε την επόμενη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι αν μετακινηθούνε αυτά, να πάνε σε καλό χώρο αλλά με το κλειδί στην τσέπη σας."
Το όνειρό του είναι να φτιάξει ένα κανονικό μουσείο για τη συλλογή του για να μπορεί ο κόσμος να τα βλέπει και να μαθαίνει την ιστορία τους.
"Χαρείτε τα και να τα διατηρήσετε και να τα συντηρήσετε. Να γίνει μια ιστορική καταγραφή για να τα βλέπουν οι νεότερες γενιές.


Πηγή: https://www.cnn.gr/premium/story/18534/o-erastis-tis-kinimatografikis-mixanis#ixzz42DfoQjYM




https://www.cnn.gr/premium/story/18534/o-erastis-tis-kinimatografikis-mixanis
108  Κουβεντούλα / Φύση και Οικολογία / ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! στις: Φεβρουάριος 25, 2016, 19:39:10 μμ
https://www.dinfo.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%89%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9/
109  Κουβεντούλα / Παιδιά / 11 ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙς ΚΑΙΣΑΡΙΚ στις: Φεβρουάριος 25, 2016, 19:34:31 μμ
https://sugklonistiko.gr/?p=908911 ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙς ΚΑΙΣΑΡΙΚ
Ηhttps://www.youtube.com/watch?v=M8m63RbOfug
110  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Γλιστρίδα-αντράκλα, ένα θεραπευτικό φυτό με ιστορία άνω των 2.000 ετών στις: Φεβρουάριος 25, 2016, 19:26:36 μμ
[color=orange]Γλιστρίδα-αντράκλα, ένα θεραπευτικό φυτό με ιστορία άνω των 2.000 ετώ[/c[/i]olor]ν
 
Η Ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι: μια βόλτα στην λαϊκή ένα Σάββατο κάπου εκεί στα τέλη Ιουλίου και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, είναι εκεί, πλούσιο λαχταριστό ματσάκι γλιστρίδας. Η γνώση του παραγωγού για το φυτό αυτό και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες με παρακινεί να το αγοράσω… οι μνήμες ξαφνικά ξυπνούν… μια ηλικιωμένη κυρία ξεχωρίζει και ετοιμάζει μια σαλάτα για το μεσημεριανό τραπέζι. Η κυρία αυτή είναι η γιαγιά μου… θυμάμαι να μου λέει “η συνταγή θέλει αγάπη, στοργή και γάργαρο τρεχούμενο νερό για να μπορέσει να καθαρίσει καλά το φυτό – όχι βιαστικές κινήσεις και πίεση γιατί θα χαθούν οι χυμοί του”.
Διατροφική αξία γλιστρίδας
100 γρ γλιστρίδας περιέχουν 400 χιλιοστογραμμάρια Ω3 φυτικού λιπαρού οξέος που συναντάται στο φυτικό βασίλειο και ονομάζεται άλφα-λινολεϊνικό ή LΝΑ – διαθέτει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ό,τι τα περισσότερα μαρούλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Μια μερίδα γλιστρίδες καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Ε και γλουταθειόνη – ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ως γνωστό η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειεςς και τις φλεγμονώδεις παθήσεις.
Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, βιταμίνη Α, C, B και καροτενοειδή.
Ιατρική προτροπή από την Αρχαία Ελλάδα στο σήμερα
Σύμφωνα με τη διδάκτορα Ιατρικής και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Διατροφής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, κας Άρτεμης Σιμοπούλου, η μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα 3-λιπαρά οξέα, κάνει τη γλιστρίδα ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως επισημαίνει η κα Σιμοπούλου στα γραπτά της “οι παραδοσιακές κοινωνίες την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν πολλά από τα προβλήματα υγείας που σήμερα καταπολεμούνται από τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι φλεγμονές, τα προβλήματα στην καρδιά, οι στομαχικές διαταραχές, ο πόνος και ο πυρετός”. Π.χ. ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.), ο πατέρας της βοτανικής, σύστηνε τη γλιστρίδα ως φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια, το σκορβούτο, τον πονόλαιμο, τον πόνο στα αυτιά, το οίδημα στις αρθρώσεις και την ξηροδερμία, ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε για θεραπεία πονοκεφάλων, δυσεντερίας, δάγκωμα σαυρών και φιδιών, θεραπεία ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος, αναλγητικό καταπραϋντικό, αντιπυρετικό και αντί-υπερτασικό. Η γλιστρίδα είναι ιδανική ως τονωτικό, σταματάει τον πονοκέφαλο που προκύπτει από δίψα ή ζέστη, αλλά και την ίδια την δίψα βάζοντας 2-3 φύλλα κάτω από τη γλώσσα. Επίσης, κοπανισμένη, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων.
Αρνητικό της γλιστρίδας το γεγονός ότι είχε αντί-αφροδισιακή δράση. Ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε και ως κατευναστικό της ερωτικής διάθεσης (και όπως έλεγε, “ένα γιατρικό για την αποφυγή της μοιχείας”).
ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Πρόληψη με γλιστρίδα!
‘Ασπίδα’ απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων αποτελεί η γλιστρίδα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3 λιπαρά οξέα. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η γλιστρίδα ανταγωνίζεται στον τομέα αυτόν τα ψάρια, ενώ οι δυνατότητες αξιοποίησής της στην κουζίνα είναι ανάλογες της φαντασίας που διαθέτει ο μάγειρας…
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην αποσπερίδα – αφιέρωμα στη γλιστρίδα, που πραγματοποίησε το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, στον χώρο του εστιατορίου ‘Πειναλέων’, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με βάση τη γλιστρίδα που παρασκεύασε ο αρχιμάγειρας του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δικτύου, Γιάννης Αποστολάκης.
ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μιλώντας για τις ευεργετικές ιδιότητες της γλιστρίδας η διαιτολόγος – διατροφολόγος και μέλος του Δικτύου Γεωργία Πετράκη, τόνισε ότι η γλιστρίδα, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί όπως θα έπρεπε με συνέπεια να μην χρησιμοποιείται συχνά.
«Η γλιστρίδα θεωρείται ζιζάνιο και όλοι την ξεπατώνουν και την πετάνε τη στιγμή που έχουν έναν θησαυρό στον κήπο τους. Κατ’ αρχήν να πούμε ότι τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 16 θερμίδες που σημαίνει ότι έχουν πολύ χαμηλό θερμιδικό φορτίο, άρα συμφέρει να τα καταναλώσουμε από άποψη βάρους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί την αρχόντισσα των Ω3 λιπαρών οξέων και συναγωνίζεται τα ψάρια οπότε είναι ένα καλό συμπλήρωμα μέσα στην εβδομάδα για να την προσθέσουμε στα γεύματά μας και να ενισχύσουμε την πρόσληψη Ω3», σημείωσε η κα Πετράκη και πρόσθεσε ότι τα οφέλη από αυτό θα ήταν πολλαπλά. «Καταναλώνοντας γλιστρίδα μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αυτισμού και αναπτυξιακών παθήσεων στα παιδιά, αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, ενώ βοηθάει και στην πρόληψη της αρθρίτιδας και της νόσου Αλτσχάιμερ», τόνισε η κα Πετράκη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι καλύτερο η γλιστρίδα να καταναλώνεται φρέσκια, αφού με αυτό τον τρόπο διατηρεί όλα τα οργανοληπτικά συστατικά της.
Δείτε και Ποιο φαρμακευτικό φυτό είναι βόμβα αντιοξειδωτικών και ωμέγα 3;
Γαστρονομία: ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
 Για τους γαστρονόμους η γλιστρίδα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό (ανοίγει την όρεξη) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Έχει γεύση αλμυρόξινη όταν είναι ωμό και βρασμένο έχει την γεύση των χόρτων.
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της γλιστρίδας στην κουζίνα ο αρχιμάγειρας του Μ.Α.Ι.Χ. και μέλος του Δικτύου, Γιάννης Αποστολάκης, σημείωσε ότι «οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές ανάλογα με τη φαντασία που διαθέτουμε».
«Οι παλαιότεροι τη χρησιμοποιούσαν ως συμπληρωματικό στις σαλάτες. Από εκεί και πέρα γνωρίζοντας τη διατροφική του αξία έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρασκευές. Σε κάθε περίπτωση η ευεργετική της επίδραση στην υγεία είναι μεγάλη όπως έχει επισημάνει και η κα Σιμοπούλου, η οποία εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Υγείας των Η.Π.Α. και είναι ένθερμος υποστηριχτής της γλιστρίδας».
Ειδικότερα, ο κ. Αποστολάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε κάποιες ενδεικτικές συνταγές με γλιστρίδα οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό.
«Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έχουμε παρασκευάσει κατ’ αρχήν δύο απλές σαλάτες με γλιστρίδα που έχουν ως βάση το σουρωτό γιαούρτι. Στη μία έχουμε προσθέσει λεμόνι και δυόσμο και στην άλλη βασιλικό και λίγο λεμόνι. Είναι παρά πολύ δροσιστικές και εύκολες να φτιαχτούν», τόνισε ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε: «Παράλληλα έχουμε φτιάξει τρία ζεστά πιάτα: Το πρώτο περιέχει πλιγούρι, γλιστρίδα, λιαστή ντομάτα, θυμάρι και λίγο πορτοκάλι (το ίδιο μπορεί να φτιαχθεί και με χοχλιούς). Το δεύτερο κοτόπουλο, γλιστρίδα και λίγο θυμάρι, ενώ προσθέσαμε στο τέλος μια σάλτσα γιαουρτιού. Το τρίτο έχει μακαρονάκι και ωμή γλιστρίδα, λιαστή ντομάτα, βασιλικό και κολοκυθοανθούς».
Εκφράσεις γνωστές
– Σε πολλά μέρη της Ελλάδας αν κάποιος μιλά γρήγορα και συνέχεια, οι συνομιλητές του τον παρατηρούν με την ερωτηματική φράση: “γλιστρίδα έφαγες;“, γιατί, σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία, η κατανάλωση αντράκλας ή γλιστρίδας επιφέρει ευφράδεια και ταχύτητα λόγου.
– Παλαιά στην Κρήτη καταναλωνόταν ωμή με ξίδι και ήταν δροσιστική και δημοφιλής. Απαλλάσσει το συκώτι από υπεραιμία γι αυτό και λέγανε «γλιστρίδα και νερό συκώτι δροσερό».
– Για κάποιον που είναι αθυρόστομος και φλύαρος οι Κρητικοί λένε «Γλιστρίδα ’φαγες και γλιστρά το στόμα σου;».
111  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας) / Μουσική / Πώς βοηθά ένα μουσικό όργανο στην ανάπτυξη του παιδιού; στις: Φεβρουάριος 25, 2016, 19:20:54 μμ
Πώς βοηθά ένα μουσικό όργανο στην ανάπτυξη του παιδιού;
Πώς βοηθά ένα μουσικό όργανο στην ανάπτυξη του παιδιού;
112  Κουβεντούλα / Περι ανέμων .... / Μια φορα κι εναν καιρο ηταν η ...επιστημη.... στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 16:31:01 μμ
https://www.youtube.com/watch?v=DR5BmLKU5g8
113  Κουβεντούλα / Η ζωή στο σπίτι / Δε θα πιστεύεις τι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο αντί για μαλακτικό! στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 15:53:27 μμ
Δε θα πιστεύεις τι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο αντί για μαλακτικό!
114  Κουβεντούλα / Σχολείο και εκπαίδευση / Το παιχνίδι της προπαίδειας: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να μάθουν την προπαί στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 14:46:02 μμ
Το παιχνίδι της προπαίδειας: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να μάθουν την προπαίδεια![/i
]Το παιχνίδι της προπαίδειας: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να μάθουν την προπαίδεια!
Διαβάστε περισσότερα: Το παιχνίδι της προπαίδειας: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να μάθουν την προπαίδεια! - iPaideia.gr
115  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / ΤΗΓΑΝΙΛΑ ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ! στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 14:44:10 μμ
ΤΗΓΑΝΙΛΑ ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ!
Δεν πάει ο νους σας πώς φεύγει η «τηγανίλα» από το σπίτι!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να τηγανίζεται και η μυρωδιά να μην φεύγει με τίποτα ακόμη κι αν έχετε ανοίξει για ώρα τα παράθυρα ή τον απορροφητήρα;
 
 


Σίγουρα αρκετές. Υπάρχουν όμως ορισμένα μυστικά καλά κρυμμένα, βγαλμένα από το μπαούλο της γιαγιάς, που είναι ιδανικά για ό,τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι νοικοκυρές. Τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που μυρίζει όλο το σπίτι «τηγανίλα»;

Θα πρέπει να κάψουμε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από κάθε αποσμητικό που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε!
via mothersblog



116  Μαγειρέματα / Ο κόσμος της .. δίαιτας / Αυτό είναι το απλό κόλπο για να μην παίρνεις κιλά ! στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 14:42:40 μμ
Αυτό είναι το απλό κόλπο για να μην παίρνεις κιλά !
117  Κουβεντούλα / Παιδιά / Δυσλεξία: H μοναδική πηγή δυσκολιών μάθησης; στις: Φεβρουάριος 20, 2016, 14:40:22 μμ
Δυσλεξία: H μοναδική πηγή δυσκολιών μάθησης;
 
Δυσλεξία: H μοναδική πηγή δυσκολιών μάθησης; Dr. Theodora Papadopoulou H νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει και οι καθηγητές της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης θα αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά τη πρόκληση της επιτυχούς ενσωμάτωσης όλων Συνέχεια του άρθρου
Διαβάστε περισσότερα: Δυσλεξία: H μοναδική πηγή δυσκολιών μάθησης; - iPaideia.gr
118  Κουβεντούλα / Ελεύθερος Χρόνος / Αντί να πετάξει τα άδεια μπουκάλια της τα μετατρέπει σε κάτι που όλοι μας θα θέλ στις: Φεβρουάριος 18, 2016, 21:02:19 μμ
Αντί να πετάξει τα άδεια μπουκάλια της τα μετατρέπει σε κάτι που όλοι μας θα θέλαμε!
https://www.tilestwra.com/anti-na-petaxi-ta-adia-boukalia-tis-ta-metatrepi-se-kati-pou-oli-mas-tha-thelame/
119  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / Κυλικειο ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΑΠΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στις: Φεβρουάριος 18, 2016, 21:00:42 μμ
Κυλικειο
https://www.diaforetiko.gr/ena-mathitiko-kilikio-protipo-ston-oropo/

120  Μαγειρέματα / Γενική συζήτηση / ΔΟΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ –ΑΥΤΑ είναι τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με στις: Φεβρουάριος 18, 2016, 20:57:49 μμ
ΔΟΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ –ΑΥΤΑ είναι τα ονόματα των εμφιαλωμένων νερών με εξασθενές χρώμιο που θα μας Σκοτώσουν– ΟΛΗ η ΛΙΣΤΑ του ΤΡΟΜΟΥ !!!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Facebook

Twitter



•   
•   
 
Να από που θα έπρεπε να έστρεψε τις απειλές του ο υπουργός Υγείας! Όχι κατά αυτών που δεν εξετάζονται συχνά για “καρκίνο” αλλά κατά όλων αυτών που μας “ποτίζουν” με καρκίνο!
Στη δημοσιότητα είχαν δώσει οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών… στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου, αλλά αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργείου Υγείας δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.
 
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε
μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν, σύμφωνα με το alexiptoto.com, ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη».
Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.
Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας
You and 4 other friends like this

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "olagossip.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο olagossip.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας
Σελίδες: « 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 331 »